Mamici de mai-iunie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 11
Mickyyy spune:
O mai tineti minte (din poze) pe nasa Malinei?! A nascut astazi la pranz un baietel 
. Nu stiu prea multe amanunte, abia acum am aflat vestea! Ma bucur ca sunt bine amandoi! Si imi astept si eu cumintica randul, desi stiu ca mai dureaza o gramada la mine...........
Mickyyy
(37 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Cornelia spune:
Mickyyy, felicitari nasei tale! Sa ii traiasca baietelul, sa s efaca mare, frumos, destept si norocos!
Andre_ea, intr-adevar, cel mai mult de suferit au mamicile care ajung la cezariana de urgenta. In ultuimul timp, in jurul meu, trei prietene au trecut prin asta.
Androix, e cam cald la tine acasa. E asa de calduroasa camera? Ce va faceti la vara? Si eu in primele zile imi faceam griji, pt. ca Stefan era mai tot timpul rece. Il tineam chiar cu caciulita in cap, chiar daca aveam 22 de grade in casa. Dar mi-a trecut
.
Afara l-am scos din a 5-a zi (10 minute), dupa care in zilele calduroase (la noi era tare vant). Acum il scot zilnic si sta si cate o ora dimineata si o ora dupa amiaza (azi nu am iesit , ca ploua si e noros). Dar noi stam la casa.
Eu am marsupiu orizontal, cu intaritor la spate si am facut deja cateva plimbari scurte.
Scaunele, chiar si unele din cele cu spatar pot fi folosite de la inceput, dar asa cum zicea Mickyyy, trebuie sa scrie pe undeva pt. ce varsta/greutate pot fi folosite. Intreaba si tu persoana de la care l-ai primit, de la ce varsta l-a folosit.
Va pup,
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/album?.dir=/d36f
carolinah spune:
Androix, eu i-am deschis Anei geamul in camera din a doua zi de viata, iar la spital a fost deschis zi si noapte ca era f cald, cam 25-27 de garde cum spui tu. Pe balcon am pus-o din a 5-a zi de viata cam 1/2 ora, in a 6-a zi 1 ora si in a 7-a zi a dormit 3 ore acolo ca imi era mila sa o mai mut ca dormea atat de linistita... Si am scos-o fara caciulita, ca mi s-a parut cald si ea are landou si o apara de vant. Evident ca nu am asezat-o la soare. Si azi de exemplu nu am scos-o ca mi s-a parut prea vant...
Pe Ana inca nu am pus-o in marsupiu, dar pe Alina am pus-o cam la o luna, ca eu am unul care sprijina si capul.
Pe amandoua le-am scos din spital in scaunul de masina, ca abia stateam eu pe o parte, ce sa le mai tin si pe ele in brate. Dar eu am un scaun de masina pt 0-13 Kg de la CAM, deci adaptat si pt nou-nascuti. Cum zicea si Mickyyy, daca e mic si scoica poti sa-l pui deja, daca are spatar inalt, numai dupa 1 an.
Noilor mamici le doresc refacere usoara si bebelusi sanatosi si voiosi.
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
loreen spune:
Salutare mamicute cu bebelusi si gravidute
Eu sunt, din nou, la capatul puterilor...Delia refuza cu stoicism patutul, doar pe mine considera normal a dormi...Ma omoara, mai ales ca au inceput si colicii si cand dau sa adorm se trezeste de durere si se duce naibii somnul meu...Acum la pranz am pus-o in patut, am lasat-o putin sa planga, si dupa o masa copioasa, vad ca a adormit...Cine stie cat o tine...
I-am zis lui ta-su sa-i dea si el noaptea macar o masa sa pot dormi si eu 3 ore la 2-3 nopti...Aiurea ,ca doar am vrut copil, nu?!
Eram prea obosita si plina de nervi sa-i dau replica insa vine timpul cand voi taxa...
Ieri ca sa-mi puna capat, Bianca s-a jucat cu baietelul de 7 luni al unor prieteni ore in sir...Sa mor nu alta...Cu Delia nu sta mai mult de 10 minute...Ori am intrat in gaura neagra a depresiei, ori am imbatranit mai repede decat scrie in buletin...
Androix eu am scos-o pe Delia din casa la 5 zile ...De fapt am plecat in vizita la 30 km departare de Constanta...Am pus-o in scaunul de masina, cel de la 0 la 13 kg gen balansoar. Vreau sa zic ca a dormit beton tot drumul, am stat in curte cu ea la soare si s-a simtit extraordinar...De atunci ies zilnic cate 2-3 ore cu ea.O pun in scaunel si mergem in parc unde o plimb cu caruciorul...
In ham teoretic se pun dupa 3-4 luni cand reusesc sa-si tina singurei capsorul...Eu i-am luat de la Chicco unul in care se pot pune si asa mici, avand pozitie orizontala, insa nu vrea sa stea...mai insist...cine stie...
Legat de cezariana ...am o colega care a preferat sa nasca prin cezariana nu din cauza durerilor sau a unor probleme medicale ci ca sa nu-si strice "minunea"?! Am ramas interzisa cand am auzit-o...
A dormit Delia prea mult in patut...S-a trezit...
Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
gabitzam spune:
Am vorbit cu Simonaeus la telefon. Inca nu a nascut, desi a depasit deja termenul, este in saptamina 40 spre 41. Zice ca bebita este foarte sus inca, colul este inchis, nu da semne sa vrea afara. Prin urmare, daca pina miercuri nu se declanseaza nasterea, se duce sa i-o induca.
I-am dat SMS si lui Mikka sa o intreb daca a nascut, dar inca nu a raspuns.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
iuliana spune:
Vin si eu cu noutati...am fost ieri la dr si m-a programat pentru cezariana pe 6 sau 7 iunie. Saptamina viitoare merg din nou la dr pentru instructaj pre-op. Aoleuuu, mai a 2 saptamini juma si deja imi tremura chilotii. Nu am contractii, totul e ok, kilograme puse cu nemiluita...23 la activ pina acum
. Cit despre nr. de cezariene in Ro...si aici 40% din femei nasc prin cezariana, fie la cerere (in special daca ai mai facut una anterior...cum e cazul meu), fie daca sint probleme.
Ne-am hotarit sa o aducem pe Emma la spital dupa ce se termina cu tot si ma baga in salon. Avind in vedere ca o sa fac epidurala, deci o sa fiu constienta pe tot parcursul operatiei si dupa, sper sa fac fata:). Am hotarit asta dupa ce am vazut reactia Emmei ieri cind am fost la control ( si a mai facut o data asa urit la alt control) cind a inceput sa plinga cind a vazut-o pe dr. ca ma masoara si asculta inimioara Dianei si ca imi ia proba pentru Group B strep. Probabil si-o fi inchipuit ca imi face dr. cine stie ce
. Apoi ne-am gindit bine cum o reactiona ea cind o sa ma vada cu toate firaraiele alea pe mine si conectata la toate minunile de aparate si eu o sa fiu incapabila sa ma misc si sa o iau in brate. Pina atunci o lasam la o vecina si apoi, fie o aduce vecina la spital, fie se duce tati si o aduce.
Colac peste toate, Emma s-a hotarit sa ne chinuie la greu. Nu mai vrea sa doarma in patutul ei, nu vrea decit cu noi, nu vrea nici macar sa adoarma decit in brate la unul dintre noi, la prinz numai la mine pe burta. Azi mergem sa ii cumparam pat de domnisorica...ma gindesc ca poate pentru ca e nou o sa o incinte...dar cine stie? Numai asta nu imi trebuia. De citeva zile i-am ascuns pur si simplu suzetele. Pina acum e OK...sa vedem acum daca nu o sa le vrea inapoi cind om veni cu Diana acasa. Mamaa, ce de probleme!!
Era o discutie despre lapte praf vs lapte de mama. Eu promovez laptele praf pentru pisihicu':) mamelor care nu au laptic ...face bine la creieras si la linistea casei:). Pai, imi aduc aminte ce scene de plins si crize faceam in mijlocul noptii, ce streasata eram. Acum chiar ca nici nu ma mai gindesc. Fac si eu ca Cornelia, o sa incerc, daca o sa am, e perfect, daca nu...asta e. Si eu am crescut cu lapte praf de la o luna si, slava Domnului, sint ditamai vlajganca, Emma de la 2 luni jumate a papat numai formula si e sanatoasa si frumoasa. In schimb felicit pe cele care pot si au!! Eu, probabil, ca nu sint o mama perfecta din punctul asta de vedere:)...si poate si din altele
.
Noi am scos-o pe Emma la cumparaturi inca de la 4 zile...la 7 zile era deja in forma. Daca va e frica de microbi si chestii din astea, puneti o paturica deasuprea copilului. Eu nu am ferit-o de nimic.
Si eu zic ca 25-27 de grade e mai mult decit cald. Noi tinem 20-21 in casa si niciodata nu i-am pus caciula, sosetele din cind in cind, mai mult dupa ce a inceput sa mearga in picioruse. Mai bine sa fie caliti la o temp mai joasa decit sa raceasca imediat. Personal la 25-27 de grade eu im dau duhul.
Apropos, si celor care fac 2-3 cezariene ce fel de statuie li se ridica
? Si apoi de ce sa ni se ridice statuie (femeilor care nasc oricum)? Ca doar nu ne obliga nimeni sa facem copchii:).
Loreen, apoi eu cred ca i-as fi dat cu ceva in cap sotului (scuze) daca imi zicea asa ceva. Dar si lui i-a fost bine cind...sa nu mai completez ca spun prostii...nu? Pai, felicitari, esti tare daca nu i-ai intors-o si propun, mai degraba, sa ti se ridice tie statuie:)).
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4
loreen spune:
Am uitat ... De oboseala multa...
Vroiam sa urez sarbatoritelor si sarbatoritilor zilei de maine 

si petreceri frumoase...
Iuliana barbatii nu vor realiza niciodata ca inseamna sa aduci pe lume un suflet.Al meu desi este la al doilea, nu realizeaza ca pierde cele mai frumoase momente ale vietii, chiar daca sunt nopti.Cred ca responsabilitatea prea mare il inhiba...
Gabitza nu ai emotii pentru miercuri? Saptamana viitoare pe vremea asta esti deja mamica! Cu moralul cum stai?
Delia face o luna si nici nu-mi dau seama cand a trecut atata timp...
Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
monicica spune:
Salutare
Multumesc frumos Gabitza sigur ca vreau si eu pe lista: termenul
este 09 iunie, baietel si suntem foarte nehotarati cu privire la nume
dar momentan ne-am oprit la Peter.
Toate cele bune si iti tin pumnii pentru cezariana, am vazut ca
esti programata miercurea viitoare :)
Apropo de discutiile legate de cezariana vs. normal, am si eu o
nedumerire: daca e un caz in care trebuie sa se faca cezariana
de urgenta, se mai face taietura aceea mica, de care se "trage" sau
nu se mai poate si se face una mai mare?
gabitzam spune:
Ba da, normal ca am emotii
Dar deocamdata fac pe viteaza si incerc sa nu ma gindesc prea mult la asta.
Dar fac inventarul o data, si inca o dat, si inca o data la bagajul de spital...la lucrusoarele lui bebe... ![]()
Toata lumea ma controleaza la telefon, mama, sora-mea,frate-miu, colegii, sa vada daca sint bine. Tati la fel, ma suna cel putin de doua ori cit e la birou.
Ma duc la toaleta si fac inspectie daca e vreo urma de dop, analizez toate miscarile lui bebe...
Clar ca am emotii!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
beatriced spune:
Seara buna la fete!
Astazi am fost si noi la control si moasa a zis ca este ok. Bebe are cam 3.400 si probabil din spusele ei se va opri pe-aici. I-a ascultat inimioara cu Dopllerul si este super bine. Nici urma de iesit! A zis ca daca voi depasi termenul cu o sapt, doua, sa vin la spital sa-mi declanseze nasterea. Problema este ca eu deja nu mai pot de burta, darmite sa mai astept inca alte 2 sapt. Dar ce sa facem, cand o vrea sa iasa, iese...
39 sapt si 5 zile
beatrice