Mamici de septembrie - octombrie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 5
nanadana spune:
Codruta,Karmenutza felicitari pt fetite
si sa va traiasca 
Ramona,Anirim felicitari pt baietei
si sa va traiasca
Carmi felicitaript triplu test 
Ioana ma bucur ca Mirunica este bine si sa o ti tot asa
(si bafta pt sotul tau la facutul papanasilor
ca tare buni sint am mancat ca o nebuna de imi era o frica astazi la diabetaloaga ca ma pune pe insulina ca am depasit norma cu papanasi ,dar a fost draguta si ma iertat
)
nanadana20+2
monicafrosa spune:

Revin cu detalii de la intalnire. Vestea cea buna e ca nu am mai luat in greutate de la ultima cantarire, de acum 3 sapt. Dieteticiana mi-a spus ca, pentru saptamana in care sunt, stau f.bine cu cele 6 kg. luate pana acum. Apoi mi-a spus ca nu au nici o legatura vitaminele prenatale cu luatul in greutate; vitaminele contin 0 calorii, deci nu ai cum sa te ingrasi de la ele. Am mai aflat ca ceea ce mancam noi ajunge relativ repede la bebe. De ex. daca bem un pahar de suc, la bebe va ajunge cam in 10 min. Tipa mai zicea ca, daca se intampla sa nu il simtim pe bebe si sa ne ingrijoram din cauza asta, sa bem ceva energizant(suc de portocale, de ex) si o sa-l faca sa se trezeasca si sa se miste. Am mai fost sfatuita sa ma odihnesc dupa-amiaza, nu trebuie sa fie mult, 15-20 de minute sa stau relaxata. De asemenea, sa fac plimbari, cam 10 min pe zi. Chestia asta ajuta sa ai un echilibru si sa te descurci mai bine in timpul travaliului.
Samila, am o veste buna pentru tine. Dieteticiana spunea ca e permis ceaiul verde in timpul sarcinii, maximum 3 cesti pe zi. Spunea ca exista putina cofeina in acest ceai, dar cantitatea indicata nu dauneaza. Stiu ca tot eu ti-am spus ca nu e voie, dar m-am inselat, nu am fost prea atenta cand a vorbit despre ceaiul verde, pentru ca eu nu beau asa ceva. So, enjoy it!
Monica 
samila spune:
monicafrosa esti o scumpa
.Multumesc mult de informatiile legate de ceaiul verde. Adevarul este ca am un program incarcat la job si un ceai verde imi prinde tare bine mai ales ca imi place si stiu ca este foarte sanatos. ![]()
Sa ne povestesti de fiecare data detalii de la intalnirea ta cu dieteticiana. Este foarte interesant si educativ.
Ai un meniu fixat pt fiecare zi? Ar fi interesant sa ne povesteti cum ti-ai compus mesele zilei, asta daca nu cer prea mult.
Tonnia spune:
Sofia, felicitari pt test! Asa stresata am fost si eu...deci te inteleg!
Monica, ce fel de regim tii? Ai eliminat painea si dulciurile? Mi se pare super ca n-ai mai pus nimic de 3 saptamani!
O zi frumoasa va doresc! (cu cei mici vorbeam...)
, 17 ++
Hildegard spune:
Neata fetelor,
Auziti cum este cand misca bebele si cam la cat timp misca asa serios...
Am simtit si simt asa din cand in cand ca un pestisor care ma gadila , dar oare nu se intinde pielea?
Cum a fost la voi sau cum e?
Vero
18
Tonnia spune:
Hilde, eu cred ca l-am simtit aseara prima data, nu sunt sigura pt ca n-a fost nici ca un fluturas, nici ca un pestisor, ci ca 2 lovituri/bufnituri, pac-pac, sub buric, m-am si speriat un pic. Nu sunt sigura!
Fetelor, voi ce parere aveti despre patutul de la Chicco, ala de plasa? Mi se pare frumos, poate un pic cam jos. O fi sigur? S-a mai gandit cineva la el?
mysweetest spune:
'neatza,
eu deja am inceput sa ma simt ca in ultimul trimestru ..oricum nu mai e mult ...ieri m-a durut oasele bazinului, spatele si picioarele f tare si eram teapatana.
Ieri mi-am luat niste pantaloni bleu cu un nr. mai mare si care sunt elastici si sus in talie si mi-am mai luat un material tot bleu sa imi fac o bluzita cu talie sus si jos pe bie
, fiindca nu am gasit nimic acceptabil in oras...toate sunt scurte, ba mici si nu or sa -mi vina decat o saptamana.
Ieri mi-a zis o vanzatoare care era si ea insarcinata si urmeaza sa nasca in august ca am burtica mica si ca mai venit cineva la fel ...slabutza..(adica la 64 kg cate am acum )care avea la fel burtica .
Incepuse sa se vaite si ea de dureri de coloana si de picioare si mai zicea ca au inceput sa i se umfle deja.
Voi
mai "avansate" aveti probleme cu dureri de picioare si oase ale bazinului?
Eu ma simt de parca as fi primit un picior in fund cand ma ridic de pe scaun
..probabil si pentru faptul ca nu am avut niciodata mai mult de 60 kg.
saptamana a 25a
oana0204 spune:
Vero, mai ai pana sa vezi cum se intinde pielea. Eu il simt acum destul de puternic in burtica- s-au dus fluturii, s-au dus pestisorii.. cateodata e chiar suparator, parca mi-ar inoda intestinele, desi nu are cum..dar senzatia este f ciudata.
Antonia, la noi, patuturile joase si cu plasa se folosesc pe post de loc de joaca. Acum depinde si cat de izolata este camera in care va dormi bebelusul, daca fluiera si pe la tine vantul cum fluiera si pe la mine in camera mea acasa in Ro, parerea mea este sa te reorientezi. Noi slava-Domnului am rezolvat problema cu patutul, ni l-a dat cineva si suntem f incantati deoarece este ca si nou, nu prea a fost folosit deoarce bebelusul caruia i-a apartinut prefera sa doarma in patul parintilor.
Monicafrosa, se prea poate sa nu ingrase vitaminele dar mie mi-au dat o pofta de mancare... in perioada in care le-am luat au si explodat kilogramele mele, mai ales ca nu le puteam lua pe stomacul gol si nu inainte de a ma culca. Asa ca ma pricopseam cu o gustare destul de consistenta fix inainte de culcare (de f multe ori dupa miezul noptii).
Karmenutza, felicitari pentru analizele foarte bune.
Fetelor, felicitari pentru baietei si fetite.
Astazi am mai achizitionat ceva pentru bebe: baby-monitor si marsupiu. Sper pana in luna a 8-a sa fiu gata cu tot ce trebuie pentru bebe, pentru ca daca o tin tot asa cu kilogramele o sa ajung sa ma rostogolesc numai de la bucatarie la baie si invers. In nici un caz nu cred ca o sa-mi arda de mers la cumparaturi cat butoiul. Mare noroc ca aici in magazinele mai mari este apa potabila si wc-uri decente ca nu m-ar tine de acasa-pana ajung iara acasa.
Oana D - 23+ saptamani
Foto
oana0204 spune:
Mysweetest, dureri de bazin pana acum nu am avut- dar picioare umflate--ohohoo.. seara la dush ma uitam la ele si ma intrebam..sunt picioarele mele sau ale lu mama?
In rest.. degetele de la mana dreapta amortite de nici nu puteam sa le indoi-asta dimineata cand ma trezeam, picioare umflate, din cand in cand cate un junghi abdominal, rau de masina .. Faza cu picioarel/mainile umflate-amortite este de la retentia de apa din organism. Vad ca momentan am scapat de asta, se prea poate sa nu mai retin apa, urmaresc atunci cand ma duc la wc culoarea urinei si este deschisa la culoare si clara, ceea ce indica faptul ca apa nu prea stationeaza mult in organism (cred ca de aia am nevoie asa des de toaleta-si apoi implicit de apa pentr ca ma deshidratez).
Multa sanatate,
Oana D - 23+ saptamani
Foto
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata!
Mysweetest, si eu am dureri de spate si de picioare destul de des. Si le-am pus tot pe seama greutatii. Em oscilam intre 53-55 kg la 1,67 si acum am ajuns la 63. Niciodata nu am trecut de 60, de fapt cred ca nici de 55. As ca de multe ori seara nici nu mai imi simt talpile. Am un sot dragut insa si mi le maseaza in fiecare seara.
Stiti de la cate luni se poate folosi marsupiul. Este primul lucru pe care l-am primit, alaturi de niste jucarii si hainute!
Flavia 21+