Mamici de septembrie - octombrie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca75 spune:

Buna fetelor! sunt noua pe aici si am o intrebare pentru voi
la ultimul control (21 saptamani) mi-a fost prescris sa iau antibiotice pentru o infectie urinara pe care o "posed" se pare de multa vreme
nu stiu ce sa fac, inca nu am inceput tratamentul
doctora a zis ca este absolut obligatoriu sa scap de ea inainte de nastere si ca acum e sigur pt bebe sa fac tratamentul
totusi....

am mai auzit pareri pro si contra...
voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Samila, cu multa placere. Din vizitele prin magazine pot sa-ti recomand asa: Walmart, Target, K-mart, Marshall's (aici, hainutele pentru bebelusi de la Carter's le-am gasit la jumatate de pret fata de Sears). Iar lafel este bine de vazut cand au reduceri la Sears, TJ-Max, JC Penny. Unul dintre cele mai tari magazine pentru copii este Babies'R'Us dar sunt si niste preturi...
Daca vrei si niste nume de marci care sunt bune, iar te pot ajuta. Mi-am facut temele ajutata de o mamica de iulie-august care are prietene cu bebelusi aici si chiar ea a fost baby sitter o perioada. In afara de asta am cerut ajutorul si fetelor de la subiectul cu America. Cand vreau sa iau un anumit produs, consult mai intai oferta magazinului online, sa-mi fac o parere despre preturi. Insa am avut surpriza sa nu-l gasesc in magazin. Acum sunt la capitolul chinuri pentru gasirea lenjeriei pentru patutul bebelusului, vreau neaparat sa fie bumbac (cel putin cearsafurile si pilota-bumperele si celelalte acesorii nu ma intereseaza intr-atata sa fie bumbac) si nu prea gasesc decat in amestec, predominant poliester. Le vad online pe site-urile magazinelor dar acolo.. pauza. Cred ca pana la urma o sa ma incumet sa le comand pe internet desi tare as vrea sa pot sa le vad si sa le pipai inainte. Noroc insa ca functioneaza sistemul returnarilor si asta imi da curaj.

Oana D - 23+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

quote:
Originally posted by Anca75

Buna fetelor! sunt noua pe aici si am o intrebare pentru voi
la ultimul control (21 saptamani) mi-a fost prescris sa iau antibiotice pentru o infectie urinara pe care o "posed" se pare de multa vreme
nu stiu ce sa fac, inca nu am inceput tratamentul
doctora a zis ca este absolut obligatoriu sa scap de ea inainte de nastere si ca acum e sigur pt bebe sa fac tratamentul
totusi....

am mai auzit pareri pro si contra...
voi ce spuneti?

Anca, in primul rand bine ai venit printre noi, multa sanatate tie si bebelusului tau.
In legatura cu problema ta... depinde si ce antibiotic ti-a fost prescris, poti cere lamuriri si la farmacie daca este permis in sarcina. Din cate am inteles dupa primul trimestru de sarcina unele din antibiotice sunt permise, daca ne spui si cum se numeste poate fetele care au ceva experienta sau stiu mai multe despre el iti pot da unele informatii.

Oana D - 23+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Anca, bine ai venit!
Eu am o verisoara care a fost internata in timpul sarcinii cu infectie la rinichi si a luat 7 zile ampicilina. Acuma are un baietel de 3 luni super de dragut. Daca asa ti-a zis doctora sa iei.........cred ca e mai bine sa iei ce ti-a prescris.
Codruta 25+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Eu am profitat de vremea frumoasa de afara si am iesit mai toata ziua cu baietelul la plimbare!E tot un fel de

Noi avem tot un patut cu plasa,la care se poate adapta inaltimea.La cit de agitat a fost si inca mai este Mihnea a fost cea mai buna alegere.In patutul de lemn risca sa se loveasca,chiar daca ar fi avut aparatori.Mi-a placut de asemenea ca se poate folosi si ca leagan ,in primele luni.Din momentul in care a inceput sa se tina de patut si sa se ridice singur l-am lasat jos.

Carutul l-am primit de la cineva.Nu era nou ,dar a prins bine.Nu stiu ce o sa facem acum la al doilea baietel.Ar fi la a treia mina si nu stiu daca o sa mai faca fata.Oricum , cele mai bune sunt cele care se pliaza usor , care nu au rotile mari, dar nici prea mici si nu in ultimul rind sa fie usurele.

Scaunul de masina pe care il avem e de la Chicco si are un sistem de prindere f. eficient si comod pt.bebe.Curelele de prindere sunt adaptabile dupa virsta si inaltimea copilului.Are si pozitie adaptabila.Cind doarme copilul se da mai pe spate .Noi l-am luat cind Mihnea avea deja 7 luni.Pt.nou-nascuti sunt alte tipuri de scaunele.

Gabi, 19 sapt.

http://community.webshots.com/user/gabiarama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Buna seara,

Fetelor, merci pt. aprecieri si imi pare rau ca nu pot sa va raspund asa cum as vrea; chiar imi este imposibil sa tin pasul cu voi.
Samila, nu urmez nici un regim alimentar, ca n-as rezista. Dieteticiana a zis ca daca mananc din cele 4 grupe de alimente e OK.

Eu am observat ca apetitul meu e variabil. Cateodata mi-e foame rau, altadata n-am nici cea mai mica pofta de mancare, dar ciugulesc totusi ceva ca stiu ca trebuie.

Oana, vad ca esti tare activa la cumparaturi. Bravo tie!
Noi ne mutam si de-abia astept sa-i pregatesc camera lui bebe. Apoi o sa incep si eu achizitionarea lucrurilor necesare puiului.

Pe maine,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Fetelor, nu va fie teama de patuturile pliante.
Noi am avut pentru Emi de la 6 luni. Acum are 1 an si 8 luni si tot in el doarme. Are o salteluta subtire, tare si ii punem si noi o salteluta pe deasupra, ca sa fie mai confortabil.

Bb nu are nimic la coloana, totul e ok.
Ea se foieste in somn ca ta-su, cred ca daca ii luam patut de lemn era plina de vanatai pana acuma.
Si nu mi-a fost teama ca o sa cada din pat, ca patutul asta e jos.

E super ca il poti lua cu tine in concediu, nu trebuie sa dormi cu bb in pat pe unde te duci si dupa aia sa ai surpriza ca nu-l mai poti dezvata.
In plus, multi bebei au probleme cu dormitul in locuri straine. Emi doarme bine pe oriunde mergem, se acomodeaza repede, ca doar e in patutul ei.

Patutul nostru are o "usita" pe o parte pe unde ea intra si iese si o distreaza la culme chestia asta. Ziua sta cu usita deschisa, poate intra/iesi cand vrea, se joaca inauntru, iar cand se face vremea de nani, ii dam lapticul si inchidem usita si ea se culca linistita, stie "care-i treaba".

Si patuturile de lemn sunt f bune, pentru bebelusii mai agitati puteti pune aparatori, dar pt noi asta a fost solutia ideala.
,

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna dimineata, fetele!

Ma bucur ca sa aud vesti despre voi fetele din America.
Si mai ales ca ne impartasiti din cumparaturile pe care le faceti.

Eu cred ca o sa ceva cumparaturi temeinice acum la targurile de 1 iunie, macar sunt adunate toate produsele pentru bebe.

In alta ordine de idei, si noi crestem vazand cu ochii.
E haioasa bebelusha cum misca mai ales seara cand ma culc si dimineata cand ma trezesc.
In ordinea viselor de sarcina, am visat toata noaptea ca eram la dentist si ma chinuia cu un detartraj.

Oana, eu lui Victor cand era bebelush i-am facut la croitoreasa lenjeria de patut. Asta pentru ca acum 5 ani, nu erau lenjerii dragute.
Un lucru bun pe care sa il cumparam este saculetul de dormit, din acelea ca o vesta si cu fermoar. Sunt peste tot la raionul de copii.

Mai vorbim,
Cristina, mamica lui Victor (5 ani si 4 luni) si bebelushei (21+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

'neatza,
M-am trezit cu o durere de cap ...
Acum ca s-au mai rotunjit burticile noastre imi puteti zice daca intr-adevar e adevarat ca cele care au baieti au burticile mai ascutite in fata iar cele cu fete mai rotunde? Mie ieri mi-a zis cineva ca va fi fata si am intrebat-o de ce ..raspunsul a fost "fiindca e burtica rotunjita si nu ascutita"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Mysweetest, s-ar putea sa fie adevarata chestia cu forma burtii. Cand am fost insarcinata data trecuta cu fiu-meu aveam burta ascutita, tuguiata. Si este baiat. Acuma am burta rotunda, turtita si este fata. (Asa zice ecograful)

Mergi la inceput