Mamici de septembrie - octombrie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 10
kid2003 spune:
Ioana, ma bucur ca iti face bine painea prajita. Eu asa am scapat de arsuri la stomac. Dar mie dulceata sau mierea imi dau arsuri la greu 
Spune-mi si mie, te rog, unde este reprezentanta Bebe Confort. Eu am noroc cu carutzul ca il primesc de la cineva din strainatate, dar am ochit la Bebeconfort un scaun de masina adorabil, Creatis se numeste si e cu roz, e fenomenal. In general nu-mi plac articolele astea de copii care sunt pe bleumarin sau gri inchis, nu mi se par vesele eloc...As da o fuga pana la reprezentanta asta, poate l-au ieftinit, ca la Baby Expo aveau niste preturi de-ti cadeau plombele.
locca spune:
Buna fetele,
Felicitari celor care au mai aflat sexul bebelusului.
Pe mine m-a apucat iar greata
, am avut o noapte ingrozitoare, chiar uitasem cum e sa fii prieten cu toaleta, bleah.
Ioana, m-am hotarat sa fim colege la spital, poti sa ma treci pe listuta, dr. Tanase. Daca ma mai schimb te anunt
, dar sper sa nu fie cazul.
Apropos de col, al meu fie s-a lungit, fie n-a fost bine masurat prima data. La eco morfologica iesise de 2.4 si cu OI intredeschis, acum cu eco transvaginal a iesit lung de 5 si cu orificiul intern inchis. Mie imi pare bine ca nu am mai facut cerclaj. Uff.
Ioana75 spune:
locca, si eu aveam cuvinte numai de lauda despre dr. Tanase, am inteles ca e seful sectiei. Am preferat totusi un doctor-ea (ca sa o parafrazez pe jadi
).
kid, produse Bebe Confort gasesti la LYADA EURO, pe Str. Amintirii Nr.17 (e departe rau de mine ...). Am sunat la ei azi si mi-au zis ca uau show room acolo, dar e deschis de luni pina vineri intre 9:30 - 17:00 (comunistii
). O sa ma duc cel tirziu saptamina viitoare pe la ei. Daca ajungi, zi-mi si mie cum ti s-au parut produsele.
Ioana
nicole74 spune:
Referitor la carucioare:
carucior bun trebuie sa raspunda la numeroase exigente: el trebuie sa fie sigur si confortabil pentru copil (folosirea incepand cu 6 luni), solide si practice de manevrat pentru parinti. Conditii necesare de verificat inainte de cumparare... si la folosire.
Cumparare: in primul rand, securitatea copilului.
Pentru confortul si siguranta copilului dumneavoastra, este necesar sa investiti intr-un carucior solid, confortabil si conform normelor de securitate. Exista o gama larga de modele: clasice, convertibile in landou si/sau scaun auto, americane care permit trecerea de la pozitia "cu fata la mama" la pozitia "cu fata la drum" prin mutarea ghidonului pe deasupra nacelei.
Pentru siguranta copilului, noi va recomandam sa verificati lucrurile urmatoare:
copilul nu trebuie sa-si poata intepa, taia sau rani degetele (accidentele cele mai frecvente)
el nu trebuie sa poata scoate elementele detasabile
frana trebuie sa fie eficace, ergonomia scaunului comparabila cu sanatatea copilului
sistemul de pliere nu trebuie sa poata fi actionat de catre copil cand acesta se afla in carucior
Utilizarea: confortul copilului si al parintilor.
Pentru un confort maxim, caruciorul trebuie sa fie prevazut cu suspensii reglabile si maleabile, roti de o marime suficienta pentru un rulaj armonios si fara zgaltaituri. Trebuie sa fie manevrabil (condus cu o singura mana), usor (de la 7 la aproape 9 kg), pliabil si depliabil cu mana libera, putin stanjenitor si tinut deasupra un plastic pliat. Ca intr-un hamac plasat mai sus si mai jos cand copilul este expus gazelor de esapament ale masinilor.
Retineti deci ca, dupa 6 luni, folosirea landoului este improprie fata de cea a unui carucior care sprijina spatele copilului si ii faciliteaza respiratia.
Sfaturi practice... inaintea achizitiei
Cumpararea unui carucior reprezinta o investitie. De aceea, trebuie sa va ganditi si sa verificati pentru ca de acest carucior sa poata profita si viitorii vostri copii.
Anumite carucioare sunt convertibile in landou sau in nacela auto pentru nou-nascuti. Astfel se pot evita atasamentele suplimentare...
Poate fi echipat cu un tarc instalat sub scaun: mare, accesibil si solid, va va facilita deplasarea in timpul drumurilor.
Trebuie sa verificati neaparat daca partile textile sunt in intregime lavabile si daca este atasabil la masina. Bebelusii regurgiteaza adesea si adora sa manance bine in caruciorul lor!
Un carucior trebuie sa fie inzestrat cu o imbracaminte adaptabila: capota si tablia hamacului impermeabile pentru a proteja bebelusul contra intemperiilor neasteptate sau contra caldurii puternice
O parte pliabila, carucioarele ocupand mai mult sau mai putin spatiu. Trebuie sa verificati aceasta utilitate in functie de portbagajul dvs. si de locul de stocare.
Nu ezitati sa manipulati caruciorul in magazin: pliati-l, rulati-l (cu o singura mana pentru a-i verifica manevrabilitatea), faceti-l sa coboare si urcati cu el cativa pasi.
Sfaturi practice... inainte de utilizare
asigurati-va inainte de a va aseza copilul ca dispozitivele de blocare a sistemului de pliere sunt bine intepenite
asezati-va intotdeauna copilul in carucior, chiar si numai pentru o plimbare prin curte
nu va lasati copilul in carucior imobilizat in plin soare
evitati sa circulati prea aproape de masini cu copilul asezat in carucior. Si respectati cu atentie intotdeauna ordinea in care trebuie instalat sau reasezat copilul intr-un carucior cu mai multe locuri, pentru a evita riscurile rasturnarii.
Nicole 24 saptamani
codruta_grg spune:
Fetelor!!!!
Am cautat cartea Mama si Copilul de Caprariu in tot Clujul si nici urma de ea. Am fost in toate librariile si la toate tarabele. "Poate o sa o primim"-era raspunsul peste tot.
Nici online nu am gasit-o disponibila....
Mai cautam......
Incepem sa ne obisnuim cu gandul ca vom avea o fetita. Deja ma uit la mobilier roz.....si lampi si perdelute cu Barbi....
Codruta25+
poze
Ioana75 spune:
Codruta, nu dispera, la nevoie o cumpar eu de aici si ti-o pun la priori post
.
nicole, saru-mina pentru detalii
.
Fetelor, eu azi ma duc la cineva care vinde produse second pentru bb-i. I-am ezplicat problema mea cu calitatea, mi-a zis ca are un super carut Graco 3 in 1 din State, de-abia astept sa-l vad. Si o sa-mi fac cont si pe okazii.ro, desi oferta de acum e mult mai mica fata de cea de la Pasti, cind am intrat prima oara sa vad carucioare.
Ioana
oana0204 spune:
Ioana, eu una iti dau unda verde pentru marca Graco, aici este una dintre cele mai bune si mai cautate. Iar daca se potriveste si preferintelor tale, de ce nu, chiar daca nu este nou. Nu este ceva intim care sa zici ca ar putea dauna Mirunei. Noi si patut si carucior am primit de le cineva (2 persoane diferite) si sunt in stare foarte buna, nu ma incapatanez sa iau unele noi numai de dragul de a fi noi. Daca am avut ocazia asta, de ce nu? Si apoi cu banii pe care ii ecomomisim in felul acesta cate putem lua pentru bebelus.. Eu iti urez succes. Aaaaa.. la carucioarele de aici, scaunul pentru masina se poate pune peste carucior cumva si devine un fel de landou asa ca..impusti mai multi iepuri de odata.
Fetelor, nu va speriati de patuturie din lemn. Exista aparatori de pus de jur imprejurul lui, in interior, aici se numesc bumper si arata cam asa: http://www.walmart.com/catalog/product.gsp?product_id=2643638&cat=131448&type=1&dept=5427&path=0%3A5427%3A86325%3A131448 . Se leaga de patut si nu exista riscul sa vina peste el si sa produca accidente. Cred ca sunt si la noi in tara, da acum m-am uitat la Buburuza si am vazut: http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodList.asp?idCategory=123 . Sper ca nu va deranjeaza ca mai vin cu sfaturi, dar credeti-ma am studiat problema pe toate fetzele si zic eu.. de ce sa nu va impartasesc si voua
.
Oana D - 23+ saptamani
Foto
samila spune:
Oana spune tot ce stii si ce e bine de stiut legat de lucruri pt bebe.
Eu sunt foarte fericita sa citesc informatiile.
Esti o dulcica. Mii de multumuri, pe mine ma ajuta foarte mult informatiile tale ca nu prea am timp de baleat magazine, asa ca spune si magazinul de unde iei sa ma duc si eu la sf de saptamana.