1. pentru Livia

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Liviutzo,
1. Ai spus ceai de "dragaica sau sinziene".
Eu am luat pina acum ceai de dragaica (galium verum). Azi l-am trimis pe sotul meu sa-mi ia dragaica si ia dat ceai de sinziene zicind ca-i acelasi lucru. Uitindu-ma in dictionarul de plante, vad ca dragaica se spune si la sinzienele albe (galium mollugo) si la sinzienele galbene (galium verum). Problema este ca nu fac amindoua acelasi lucru. Deci tu de care sinziene ai luat ?
(Sotul meu a fost foarte dragut, a spus ca probabil sint sinziene verzi, pt. ca cutia este verde).
2. In tratament, combinai ceaiurile cu kamayani, cat's claw si vit. E. Sper ca nu trebuia sa fac pauza si intre astea ?
3. Am citit ca uleiul de catina are efect puternic asociat cu ceaiul de naprasnic. Asta inseamna ca fac pauza de 15 min intre ele, sau le iau impreuna ?

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

1.Exista mai multe soiuri de Galium.Dragaica(galium verum)mai este numita si sanziene,sanziene galbene,inchegatoarea.
Sanzienele(galium mollugo)numita si dragaica ,sanziana alba,peteala reginei,etc.
Ele se utilizeaza in acelasi mod avand aceleasi proprietati in cazul nostru(probleme ginecologice).Deci fara grija,da?
Eu am luat din amandoua.

2.Important este sa faci pauza mai ales intre tincturi si pulberi.
3.Trebuie sa faci pauza de 15 min.In general este bine sa faci pauza intre ele ca sa-si ia corpul tot ce-i trebuie din fiecare dar daca le combini poate sa rezulte alt medicament si s-ar putea sa nu aibe rezultatul dorit.

Te pup!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Senchiu, in principiu asa am facut.

Pusica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Draga Livia,
am inceput de ieri sa iau in mod corect tratamentul si mi se pare chiar un pic mai usor de administrat pulberile daca le tin sub limba cateva minute. Nu stiu daca e bine sau rau. Cred ca ma autosugestionez destul de tare, e imposibil sa isi faca efectul chiar asa de repede, eu chiar simt ceva prin zona ovarelor. E probabil in mintea mea ...

Am o intrebare: la mine ciclul este foarte neregulat, nu pot sti niciodata cand imi vine, nu pot stabili clar perioada fertila. Acum ar trebui sa imi fi venit ieri (nu imi fac alte ganduri pentru ca toata viata am fost asa si am avut si intarzieri de peste 100 de zile). As vrea sa te intreb, ce fac cu tratamentul daca se declanseaza menstruatia. Il pot continua ca si in celelalte zile sau sa ma opresc pe perioada respectiva ?
Iti multumesc,

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabyna spune:

Catalina,viitoare mamica,am aceeasi problema ca si tine-am vorbit pe vechiul forum, nu stiu daca iti amintesti...Te rog mult de tot spune-mi daca dupa laparoscopie problema menstruatiei s-a rezolvat sau daca dr. Dracea te-a putut lamuri clar ce problema ai!Nu te intreb aiurea-dr. mi-a recomandat si mie o laparoscopie in noiembrie si pina acum nu m-am putut hotari sa o fac.De 1 luna tin si eu trat. Liviei.
Sunt pacienta dr.Dracea si eu-trat.medicamentos ti-a recomandat?Te pupic si te rog mult raspunde-mi si mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Draga Sabyna,
iti raspund cu draga inima dar din capul locului sa ne intelegem cu un lucru: ceea ce scriu in continuare este parerea MEA, despre Dr. Dracea si numai a mea, altii iti pot spune altceva sau dra. poate fi exact invers de cum cred eu.

Daca poti sa dai cautare pe forum ai sa vezi cum mi-a fost mie la laparoscopie. Pe dra cred ca am vazut-o in total o ora in trei zile. Inca de la inceput mi s-a parut cam rece, draguta, politicoasa dar foarte putin implicata.
Se uita mereu la mine cu o fata care parca spunea "Ce te agiti draga atata? " Pentru ea sunt sigura ca eram un caz intre mii dar pentru mine, eram singurul caz. Ma rog, cred ca intelegi ce vreau sa spun. Chiar as fi foarte interesata sa aud si parerea ta despre ea.

Buun, acuma. Dupa laparoscopie mi-a spus sa imi monitorizez menstruatia in luna urmatoare, adica sa am grija daca imi vine la timp (mie imi venea la vreo 3-6 luni inainte). Nu s-a intamplat nimic dupa o luna si - dupa cum imi spusese doctora cand m-am externat - am facut injectii cu Progesteron. Dupa o saptamana de la injectii iar nimic.
M-am dus la Giulesti sa imi faca ecografie (vezi ca merge numai cu programare). La ecografie imi gaseste un chist si imi spune ca nu s- a produs ovulatia. Ca sa vin saptamana viitoare daca nu apare menstruatia si daca apare sa vin in ziua 12/13
A fost cea de-a doua situatie. Cand m-am dus sa fac ecografie,desi aveam programare, dra nu era la spital. Mi-a facut totusi ecografie Dr. Marinescu care cred ca a stat cu mine 2 minute, pe ceas, nici nu a vorbit cu mine, i-a dictat ceva asistentei si a iesit.
Nu iti spun cat m-am indignat pe chestia asta.
Am facut programare sa ma vad cu dra la Endocenter si acolo mi-a facut o alta ecografie (deci chestia asta se intampla dupa alte trei saptamani). Mi-a zis ca s-ar fi putut sa fi ovulat dar nu e sigura (ii spusesem eu ca am avut niste dureri de ovare). Mi-a prescris Duphaston spundandu-mi ca daca sunt gravida face bine sarcinii iar daca nu sunt ma va ajuta sa imi vina ciclul la timp.
Apoi, pentru cazul in care nu sunt gravida, mi-a prescris Clomifen (sau alte medicament asociate). Mi-a spus sa il iau in prima lua din ziua 3 in ziua 7 si sa imi iau temperatura (care nu a crescut deloc peste 37, nici acolo nu a ajuns). Daca nici in luna asta nu se intampla nimic, sa il iau si in luna urmatoare (deci ne aflam deja in decembrie, laparoscopia a fost facuta in octombrie)si sa vin la ecografie.
Dupa cum vezi, nimic nu s-a intamplat, afara de faptul ca am avut ciclu si in decembrie si in ianuarie. Vezi tu, eu nu consider concludente menstruatiile ce vin dupa tratamente medicamentoase. Cred ca sunt induse in mod artificial. Astfel, nu am luat Clomifen decat o singura luna.
Acum, mi-am pierdut increderea in ea: de ce nu mi-a cerut dozari hormonale, de ce nu mi-a sugerat si mie inseminare artificiala sau FIV, pe sotul nici nu l-a bagat in seama ... .

Totul raul spre bine insa. Cred ca am ajuns la conluzia la care trebuia sa ajung mai demult: Dumnezeu si ceea ce a creat el ma va ajuta. De o luna iau Kamayani si acum am inceput si eu trat. pe care Doina l-a indicat (o parte din trat. Liviei) si ma rog la Dumnezeu sa imi ajute.

Ia spune-mi tu, cum e cu tratamentul, nu e nici o ameliorare ? Oricum, cred ca ar mai trebui sa astepti ca sa vezi rezultatele, nu Livia ?
Te rog sa ma mai intrebi daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile.

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna sunt o noua membra si de cateva zile tot citesc si iar citesc (cand pot ca sunt la servici) si vreau sa spun ca am devenit o fana a Liviei si am citit multe raspunsuri pe care lea dat in legatura cu tratamentul naturist si am o problema(de fapt mai multe): Eu am o insuficienta progesteronica foarte mare , iar in 4 febr. am facut o operatie laparoscopica pentru decorticarea ovarelor si verificat trompele , trompa stanga staga e infundata la un capat si dr. nu se atinge de ea pt. ca am niste varice foarte mari si urate iar trompa dreapta este sanatoasa.Vreau sa te intreb ce tratament imi recomanzi pentru varicele de pe trompa si pentru insuficienta progesteronica crezi ca e suficient tinctura de muguri de zmeura si ceaiul de napraznic?Ceaiul de naprazinic se bea in fiecare zi?
Va doresc la toate un cat de curand.

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Pt Cata...Pulberile se tin sub limba intre 10-15minute apoi se inghit cu apa.Da,isi fac efectul imediat si ar trebui sa simti chiar si dupa 2-3 zile ceva in zona ovarelor.Sa vezi cand o veni menstruatia ce aspect o sa aibe...sa nu te sperii ca asta inseamna ca se curata pe acolo,da?
Trat.se face continuu chiar daca ai menstruatie,nu trebuie intrerupt deloc decat daca ai ramas cu bebe!
Iei si tinctura si ceaiul de coada-soric. ?
Mai bine imi spui exact ce iei si ce nu si cum ,din trat.ca sa vad daca e bine, este fff.imp. sa faci totul corect ca sa iasa bb.
Te pup!!!
P.S.dupa ce-mi vei scrie ce iei iti voi scrie amanuntit tot ca sa nu mai ai dubii,bine?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Pt.Crisnemes...intai de a trece la treaba..te pupic!
Ai spus ca ai insuficienta progesteronica dar cu estrogenul cum stai,ce valori are?
Trat.nat.pe care l-am scris pe forum este pt.reglare hormonala.Ceea ce ai tu este o dereglare hormonala si trebuie sa facem ceva ca s-o rezolvam.Daca vrei o sa comunicam in continuare ce o sa facem si te face mama bine...Toate cate apar :chisturi,fibroame,trompe infundate etc sunt rezultatul acestor dereglari,si trat.asta face regleaza si apoi corpul fiind vindecat va face totul singur si natural fara inductoare artificiale.

Inca o data imi trebuie sa stiu cum stai cu estrogenul si apoi" pornim la drum",bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Draga Livia ,
toate analizele hormonale pe care le-am facut pana acum sunt in limite normale(Estradiol, TSH,Prolactina,FT4,TSH,FSH,LH), doar progesteronul are valori foarte scazute chiar dupa tratamentul cu utrogestan( val= 1,31- 1,34). Vreau sa-ti spun ca analizele le-am facut atat in ziua 13 cat si in ziua 20.Spermograma sotului meu e ok(85 mil de , cant.3,5 ml,42%cu miscari eficiente de inaintare).
Analizele pt. anticorpi Chlamydia, Citomegalovirus, Toxomoplasmoza sunt si ele OK.
Anul trecut in toamna o cunostinta mi-a spus de ceaiul de napraznic
si am baut 2 cani/zi una dimineata si una seara timp de vreo 2 luni si nu am vazut vre-un efect.L-am baut pt. ca mie imi plac toate ceaiurile si am zis ca-mi prinde bine.
I-ti multumesc de pe acum ca ma asculti si ai rabdare cu noi toate.
Te pup si multa bafta tuturor.

Cris

Mergi la inceput