Bebelusi de sept - oct 2004 (45)
Raspunsuri - Pagina 6
frosa spune:
Buna dimineata,
am dormit si noi bine , adica m-am trezit de 2 ori pt suzeta
Monica Robert (09.01.01) si Razvan (10.09.05)
http://community.webshots.com/user/frosa2003
ionella3003 spune:
bravo voua, frosa, la noi e din ce in ce mai rau: e a cincea noapte cand se trezeste plangand si azi noapte a batut recordul! S-a trezit la 1 fara un sfert si-a adormit la 4 iar apoi la 5 jumate era treaz si-a mai adormit la 9; nu-mi dau seama de ce e asa agitat... oare face si el varicela, o fi de la alti dintisori... nu mai stiu ce sa cred!
Un medic zicea ca e posibil sa fi luat anticorpi de la mine si sa nu mai faca deloc varicela... Oare???
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
pufymic spune:
Buna dimineata!!!
Ellen stiu ca si eu am citit despre luatul in brate....sunt mici si simt nevoia sa te aibe aproape...cat mai aproape, de aceea vor in brate....dar ce-i prea mult strica.Il mai iau in brate ca il iubesc de ma topesc de dragul lui, dar nu non-stop!
Mihaela si Ellen multumesc de raspunsuri......asa ma gandeam si eu ca daca el singur e ridica in picioare n-are ce fi rau...inseamna ca e pregatit!
Ellen ziceai ca dr. ta a zis ca papucii sa fie cu talonete. Chiar sapt aceasta am citit in revista Mami: fara talonete, deoarece bebeii nu au platfus, ci grasime acolo unde e "bolta" piciorului!Vad ca si asta e subiect controversat.....cred ca mai bine facem cum ne dicteaza simturile de mamica!
Herra si eu alaptez noaptea!!!!!!! Si al meu bazuc se trezeste si de 3-4 ori pe noapte......Iar cand ies dintii numai cu tzatzuca in gurita doarme(oare o avea ceva anestezic pe ea si eu nu stiu?)!Si la toate mesele solide ii dau completare laptic(san).
Acum s-a trezit.....a dormit 20 minute!Acum e fresh!Dimineata dupa ce s-a trezit(pe la 8) l-am pus in patutu;l lui sa se joace si numai in picioare a stat.....se tot ridica, apoi se lasa....mai lua si cate o jucarie in mana....iar se ridica.....uffffff....deja incepe sa umble piticul meu.....ce mare e .....parca nici nu-mi vine sa cred!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
LiliaToma spune:
Salutare!
Ce frumos e afara, acus incalecam si noi maruspiul si iesim la plimbare.
ANA LA MULTI ANI cu intirziere, dar din tot sufletul! Sa fii sanatoasa, sa va bucurati in fiecare zi de minunea mica Stefan, sa ai parte de tot ce e mai frumos si mai bun in lumea asta.
Si sa ne spui neaparat cum a fost la dr, ce ti-a spus privitor la cutele lui Stefan. Ca sa te linistesti, cel mai bine, cred ca e sa faca o radio(sau eco)grafie si sa va vada un ortoped.
Am numarat( nu stiu daca nu gresesc) suntem vreo 7 la care piticii inca nu au dintisori, asa ca ma sitm mai bine ca nu sunt singura
Mie mi se pare ca e mai usor de vazut care si cit dintisori are, daca punem iepurasul in semnatura.
Zic asa ptr ca eu nu ma uit in listuta decit foarte rar si ar fi mai greu sa urmaresc, la fel ca atunci cind vorbim de performantele bebelusilor si avem data nasterii in iscalitura, e mult mai usor sa vezi. Zic si eu.... voi ce parere aveti?
Ramona, pai tocmai de asta am zis ca trebuia sa iau servetele de bucatarie de hirtie ca sa pun peste tot. Desi aveam niste scutece, mi-ar fi ajutat si alea.
Andreea, pupici Nathaliei, sper ca se simte mai bine.
Aissa, ca sa vezi si eu tot 4 dinti am visat ca are Amelia.
Geo, cred ca noi trei: impreuna cu Eliana, avem piticii din categoria..." cea mai usoara" ca usoara e putin spus.
Am mai zis ca Amelia in 2 luni a luat 400 g numai si avea la 7 luni si 10 zile 6100.Dar cum s-a mai spus , daca e vioaie( cit ii permite situatia), ride,tipa, eu zic ca e ok. S-or face manechini( desi daca ramine la inaltimea lu maica-sa, nu prea are sanse)Si nepotica mea a avut mai multe luni( in jur de 4-7 luni) cind nu a luat nimic in greutate, dar doctorul le spunea ca daca maninca si e vioaie, e ok.
Ioana, sa stii ca sunt de acord cu tine, privitor la alintat. Eu nu o iau in brate pe Amelia decit daca e nevoie. Si asa cred ca o iau des, ca sa isi mai dezmorteasca spatele, dar de cele mai multe ori incerc sa o iau cind nu se asteapta ea, ca sa nu faca corelarea: eu tip, ei ma cara in spate.
S-a trezit Amelia, ma duc sa o hranesc si revin, ca vroiam sa va mai spun cite ceva( asa fac eu, scriu mai rar, dar bine
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
daniver31 spune:
Buna
LA MULTI ANI Danny ,puiul lui mami si al lui tati dulce.
La multi ani Ana_a si tuturor bebicilor care au mai adaugat o luna zilele astea
Noi suntem bine,multumesc lui Dumnezeu,am scapat si de interventia la ochisor ca tare frica ne-a mai fost de ea.A durat maxim 15 min interventia in sine si cca 25-30 min pana s-a trezit puiul din anestezie si mi l-a adus in salon.Mi s-a parut ca a trecut o vesnicie dar .......asa sunt mamicile astea,nu?
Oricum Danny se simte bine si nu am am avut probleme dupa.Acum m-am mai linistit si eu un pic ca tare greu mi-a fost zilele astea si cu tati si cu bebe.UFFF
Va multumesc mult fetelor pentru incurajari si ca ne a-ti tinut pumni.
Herra de ce asa de repede la serviciu?Iti tin pumini.Ca si Loreema si eu tot 2 ani vreau sa stau acasa.Ca de munca ..toata viatza inainte!!!!!
Pufymic si Danny face la fel....cred ca asta este perioada lor.
Moss nici noi nu avem INCA un dar suntem tareeeee maraiti si nu avem pofta de mancare.
Bozo subscriu la ceea ce a zis Aissa cu banana si marul.
Aissa
Danyce bine le-ai zis-o!!!!
Si eu ii dau lui Danny san de cate ori vrea si ziua si noaptea ,nu are ce sa fie rau dincontra se spune ca este foarte bine sa alaptezi cat mai mult ca este sanatos ptr bebe.
Voi face-ti baitza la puiuti in fiecare seara?Ca la noi este un subiect tare controversat intre socrela si ...eu.Eu zic sa-i fac baie in fiecare seara .voi?
Oana ,Nae si Danny
ionika spune:
Fetele care le aveti cu gatitul, sambata vin nasii in vizita si am fost "atentionata" de catre nasa ca este la cura de slabire. Mi-a spus ca poate manca legume dar habar nu am ce sa prepar.Dati-mi si mie o idee!
Multumesc.
Ioana&Andrei (14.09.2004)
ana_a spune:
Va multumesc din suflet pentru urari!Ieri nu am mai reusit sa intru, am avut ceva musafiri, soara mea, cumnata, cu bebelusi, mai maricei ca si Stefan.
Azi am fost la controlul de 9 luni...nu am apucat sa imi notez masuratorile, ma voi duce zilele astea sa mi le dea asistenta, Stefan a urlat non stop...si nu l-am mai chinuit stand si dupa notite.Am retinut ca are 9 kg si 74 cm la 9 luni.Mi-a zis asistenta ca e super bine, nici slabutz da nici grasutzAsa ca mami si tatiDoctorita mi-a zis sa incerc sa-i reduc la 2 mese de lapte si 3 mese solide, doar dimineatza si seara laptic, sa nu-si deregleze stomacelul...o sa vad cum facem, Stefan bea lapte si inainte sa doarma la amiaza, mi-a zis ca peste zi apa suc sau ceai si atat!Ii ajung 400 ml lapte pe zi....
am vazut si din pozici!Da nu mai stiu care din puiutzi,....oricum, toti sunt super frumosi si maricei!Avem copii mari!!!Eu si acum stau si ma minunez ce mare si frumos sa facut Stefan!Si sunt sigura ca e cel mai frumos si cuminte copilas!
Cutele de la fundic sunt OK, sa uitat si doctorita, mi-a zis ca nu sunt probleme, mi-a zis ca de acum as putea sa-l pun linistita in premergator dar...eu nu vreau, nu am si nici nu ma mai obosesc sa cumpar.
Cat despre tanolete si ghetutza inalta...eu sunt de parere ca copilasii pot umbla fff bine desculti, cel mai bine, si nu patesc nimik, de ce ar fi nevoie apoi de ghetuta inalta?Tanoleta si eu stiu ca dupa 4 ani...
Geo, kk si Stefan face de 3 ori pe zi, uneori de 4 daca papa mai mult suc de fructe, nu cred sa fie vreo problema....
mina, super ca tati a reusit sa-l hraneasca pe Matei...stai sa vezi ca eu ii las pe ai mei singurei in fiecare zi de luni de la 18-20, ma duc la fitness si tati va trebui sa-i serveasca masa de la ora 18
cu decalotarea...nu!eu nu am umblat la ciucurel, las natura sa-si faca treaba!
aissa, eu nu las jucarii in patutzul lui Stefan, seara inainte de baitza le strang pe toate, nu o deranjeaza jucariile?se loveste de ele si o trezesc?Eu nu pun nimic in patut, mi-a fost mereu frica sa nu se sufoce cu ceva...si m-am obijnuit asa.Inca doarme in sacul de dormit, nu avem nici paturica nici alceva
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
ana_a spune:
Mihaela...lichidul acela lipicios si eu il aveam o vreme...acuma nu am mai incercat sa vad....
herra, si eu ma mir ca ti-a recomandat doctorul sa trezesti copilul noaptea, nu mi se pare o pauza prea mare de la ora 20 pana dimineatza!Daca copilul e vioi si nu plange de foame...
fiecare doctor are alta filosofie asa ca daca vrem sa nu ne zapacim de cap il asculatm pe al nostru binenteles
Lucia, si mie mi-a zis doctorita doar doua mese de lapte pe zi
Angela, mie imi place programul propus de tine, asa vreau sa fac si eu cu Stefan, el bea laptic pe la 6 dimineatza sau chiar mai devreme, pe la 5 si se trezeste pe la 7 iar la 8.30 eu in ultima vreme i-am dat suc dar vreau sa incerc sa-i dau fructele.
Si apropo de fructe, azi am facut urmatoarea combinatie: o banana+ 3 felii de grephuit rosu curatat de pielita,numai miezul, date la blender.Stefan a papat ca spart!Ia placut ff mult combinatia, e si buna sa stiti!Dar o banana fff coapta, sa fie dulce!
Despre luatul in brate eu nu pot sa va zic decat ca am umblat cu Stefan uneori de-a lungul orasului in brate, ca nu a vrut in carucior...in casa il port aproape non stop!Mai putin cand doarme, cam 15 min sta in Intelitainer, si cam 10 min in tarc...mai sta si 15-20 minute pe paturica jos si se joaca...in rest in brate!Dar nu cred ca e rasfatz, uneori e asa de dulce cum sta cu mainile ridicate si se cere in brate, sa vada, sa se uite, exploreaza tot ce-i in casa, intinde manutele peste tot...eu il iau!Apoi...dupa ce va umbla singurel sunt convinsa ca nu va mai avea vreme de bratele mele...acum sa profit si eu de dragaleala luiUneori trec 20 min si el se tot joaca...si imi vine mie din instict sa-l iau in brate!Sunt topita dupa el!!Indragostita ce mai!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
loreema24 spune:
LA MULTI ANI ! Mihai- Daniel !
pufymic - am citit in nu stiu ce revista ca laptele matern are in compozitie anestezic natural si de aceea dorm puiutii bine dupa ce sug. O fi bun si pt gingiute.
ionika - daca ai gratar pt aragaz ar merge o friptura de piept de pui la gratar cu garnitura de legume(din alea la punga , congelata).
daniver - si ei ii fac in fiecare seara , mai ales acum ca a venit caldura si transpira.
Ramona & Loreema
Pozici
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !
pufymic spune:
Ce facem fetelor cu iepurasii?Ii punem in listuta langa numele lui bb?????
Oana ma bucur ca e bine acum Danny!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'