Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

T_Ioana - stai linistita, nu ai declansat nici o suparare (cu varstele).
Apa la soricei dau si eu atunci cind ma uit la televizor si vad cite se intimpla prin lume, ma impresioneza, stau cu batista in mana si iar cind ma mai uit pe posturile romanesti si vad nenorocirile in urma calamitatilor din Timis,orfelinate pline de copilasi ai nimanui,atunci ma apuca o tristete si o jale si mai mare.

Monet - bine ai revenit!!!!

Anda77- - sint nascuta in Bucuresti si locuiesc in Canada.

In ceea ce priveste miscarea,m-am lasat de plimbarile mele zilnice fiindca am observat ca orice miscare imi aduce discomfort, sangerare, probleme. Deocamdata fac doar yoga o data pe saptamina.
Mai nou am inceput de vreo doua zile sa am intepaturi in spate,nu stiu de ce anume sint cauzate,eu ma feresc de orice efort fizic,dar ma cam deranjeaza; mai are cineva asa ceva?

Numai bine la toate!

Ina

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Monicuta draga mea, ce rau imi pare de tine ca ai fost consemnata la pat!

La mine kilogramul (cateodata 1kg 1/2 arata cantarul) pus de Pasti s-a cam redus la 1/2 kg, vag catre 1 kil. Atata am in plus fata de momentul initial al sarcinii. Ceea ce eu zic ca e bine, de-acum incep sa pun. Dar am un pic de burtica in fata si zau ca nu cred ca e de la grasime. Cred ca intr-adevar incepe sa se vada un pic bb. Eu port tot hainele mele uzuale dar unele ma cam strang in talie. Azi am avut ore si ma stresam ca studentii probabil se uitau la mine si se gandeau "uite ce s-a ingrasat asta, ce burta are!". Ca inca nu e evident ca e de bb.

Oricum, nu cred ca e de bine sa slabesc in timpul sarcinii, da-o naibii! Azi mi-e pofta de-o merdenea si cred ca ma bag la una, n-am mai mancat asa ceva de haaat.

Stiu ca vorbesc de funie in casa spanzuratului. Dar asta e. Am avur "noroc" cu greturi si cu faptul ca n-am o pofta nebuna. Plus ca am ambitia sa nu mai iau 15 kg ca data trecuta, sa ma opresc pe la vreo 12, maxim 13.

Anda bravo tie ca te-ai mai linistit cu mancatul, parca la un mom dat ziceai de 6 kg in plus.

Cu varsta ... eu zic ca la orice varsta un copil e binevenit. Din punct de vedere biologic totul e mai simplu cu cat esti mai tinerica. Asa ca:
-cine e graviduta peste 30-35 de ani bravo ei! Ca e un pic mai greu si mai riscant decat la 20. Au avantajul ca au "copilarit" mai mult
-cine a ramas intentionat sau nu la 20 si ceva sa nu regrete, pentru ca ii este mai usor acum si va fi diferenta mai mica de generatie cand creste bb.

Varsta medie se pare ca e cam 27-28. Ar fi interesant sa o si calculam.

Eu am avut-o pe Silvia la 23 si jumatate si desi cand am aflat ca sunt insarcinata am crezut ca gata, viata mea se va opri aici, ca imi cade cerul in cap, acum sunt foarte fericita ca o am si viata mea e infinit mai plina, cu mult mai multe momente frumoase in fiecare zi.

Mergi la inceput

Mirela Anca - imi pare rau pentru tine, dar incearca sa vezi partea pozitiva a situatiei ca sa te consolezi putin; vei sta acasa cu Cosmin, noi vom fi alaturi de tine la orice ora cu ajutorul net-ului, te vei uita la televizor, poti citi ...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu.tza spune:

Multumesc pentru raspunsuri Cristina, Ina si Lavi.Gabitza se pare ca tu esti ingerasul meu.De cate ori am o intrebare apari si ma incurajezi.Pentru toate.
acum sa va zic ce-am mai facut(n-am mai intrat pt ca nu am mai avut nici timp si am fost si cu nervii cam la pamant)
Pe scurt(ca varianta lunga am postat-o la burticile micute de ian feb) am fost la cam de garda la Municipal unde dupa un control cam "agresiv",in timp ce asteptam sa intru la ecografie am avut o sangerare mai puternica si de data asta cu sange rosu.Echografia a zis ca sacul gestational are 6-7 sapt si usor ecou embrionar dar nu se vede bine din cauza de uter usor deviat spre stanga.In consecinta am facut o echo transvaginala unde totul parea bine(contur de sac bine delimitat,nu e decolat)doar ca embrionul i s-a parut dr-ului de 4-5 sapt.Am facut si beta hcg-ul si a iesit peste 50 000 corespunzator sapt 6-7.
se poate ca placenta sa se fi dezvoltat normal si embrionul sa se fi oprit din evolutie??
Saptamana viitoare imi fac inca o echo transvag si atunci vedem cum a evoluat...pana atunci Doamne ajuta...
Va pup,
Lulu

Mergi la inceput

lulu.tza - iti tin pumnii sa vii cu vesti bune!!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

lordra, multumesc pentru informatie, chestia e ca cum sa fac, e cam problema, la mine lucreaza si sora mea mai mare (inca nu am apucat sa vb cu ea, ca e in deplasari de vreo 3 zile), si nu prea as vrea sa le fac nasolii, ca are si ea de suferit pe urma si totusi poate ca voi vrea sa ma intorc tot la ei dupa bebeliune... ca e o firma mare...
mie imi trebuie liber 1 sapt la inceputul lui iunie si 2 la sfarsit, asa ca... ce sa fac, cum sa ma prefac ?!
anda77 lucrez la ei de 2 ani cu carte de munca, ma rog, cu contract inregistrat la camera de munca, ca nu am apucat cand erau carti de munca, si cand am aflat de bb , m-am rugat vreo 2 saptamani sa-mi puna salariul pe contract, ca aveam doar vreo 4,5 milioane, si stiti ca vreo 4 luni, 2 inainte de nastere si 2 dupa, se platesc cu 85 % din salariul de pe cartea de munca...
in fine, chestia e ca e prea devreme sa cer o persoana care sa ma inlocuiasca atunci cand intru in prenatal, iar fara, nu are cine...
poate va mai vin idei, v-as fi foarte recunoscatoare...

dienutagraviduta 11+ si bebe mititel
ps. si imi trec niste ganduri negre prin capatana, de imi vine sa ma impusc... ma gandesc , ferasca Dumnezeu, daca se intampla ceva cu bebele, si eu sunt "plecata" deja de la serviciu... nu stiu de ce m-as putea agata, in afara de sotul meu... nu cred ca as avea puterea sa o iau de la capat... apropo, mai intrati si voi pe la "aspirante' sa vedeti adevarate caractere puternice, si sa vedeti ce binecuvantate suntem noi, si ne mai si plangem de greturi toata ziua !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dienuta, n-ai alta solutie decat sa gasesti un ginecolog prietenul cuiva si ala sa-ti dea o luna concediu pentru o problema asemanatoare cu a mirelei: col scurtat, ceva, repaos obligatoriu la pat bla bla. mai, dar cum nu-ti dau concediul de odihna legal daca e firma mare? stiam ca asta se intampla in firmele mici unde patronul centreaza si da cu capul..dar vad ca se intampla si la case mai mari. pana vine termenul pt. cursuri, cauta un ginecolog prietenos, intreaba in stanga si-n dreapta. nu pot sa-ti dau alt sfat din moment ce nu vrei sa se razbune pe sora ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_72819 spune:

quote:
Originally posted by anda77

toate gravidele de nov-dec fac nani?

Raspuns"da, ele fac nani". Eu de exemplu in fiecare zi 1-2 ore la pranz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_72819 spune:

quote:
Originally posted by mandyksch

Nu chiar toate fac nani dar ar cam face.

De azi dimineata am inceput sa iau Materna (acum in mare mi-au mai trecut greturile) si pe la 8,30 mi s-a facut un rau la serviciu de nu ma puteam tine pe picioare , nu-mi puteam controla mainile si picioarele.Pana acum nu am patit asa ceva si ma intreb daca nu cumva de la Materna.
Mandy 15+

sa stii ca eu iau Vitamine prenatale de la inceputul sarcinii, conform recomandarilor medicale. De cand am inceput sa am greturi+/- varsaturi mi-a fost foarte greu sa le iau pt ca imi amplificau starea de rau, mai ales ca ma straduiam sa nu vomit ca sa nu dau vitaminele afara, am incercat tot felul de variante: inainte de masa, in timpul mesei, dupa masa, intre mese. Nici una din variante nu era sigura. mai nou de vreo saptamana le iau seara imediat inainte de culcare si vad ca nu mai am probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

BUna seara si bine v-am gasit!!!
Sunt si eu o viitoare mamica de noiembrie, mai exact UM 27.01.2005 si DPN aprox. 5 noiembrie 2005.
Va urmaresc de mai multa vreme dar nu am reusit sa ma log-ez pana acum. Deh, probleme tehnice... asa ca am "imprumutat" identitatea prietenei mele, care este viitoare mamica de mai-iunie, adica naste zilele acestea si ea nu are calculator acasa, asa ca apare greu pe net si mi-a dat mie parola sa o folosesc. Mai exact, ea va naste primul nostru finut, deoarece eu si sotul meu urmeaza sa-l botezam.
Sa ma treceti si pe mine pe listuta, mai exact pe noi....ca totusi....suntem 2!!!
Eu am 26 ani, sunt din Bucuresti...si ma bucur sa fiu IN SFARSIT PRINTRE VOI!!
va pup cu drag si sa ne vedem cat mai mult pe aici!!!!!

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput