Mamici/tatici din Timisoara (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Giova, noi iesim la iarba verde la Albina. Mie nu-mi place aglomeratia si acolo avem locul nostru mai retras, cand mergem cu Paul, poate dormi in masina sau pe patura, fara sa-l deranjeze muzica sau povestile celor din jur.
Mai puteti iesi la Padurea verde, dar acolo e tot timpul plin, abia gasesti un loc sa-ti intinzi patura. Ar mai fi Sag, dar nu stiu amanunte pt ca nu mergem.
Pe duminica!

Silvana si Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amutza spune:

Saluty!

Am ajuns si eu sa scriu.
Mutumesc Mary de raspunsuri, dar intre timp am intrebat si eu in stanga si-n dreapta si am aflat pana la urma ce era cu acele teste. Am o ametita de medic de familie si cand am fost la ea am intrebat-o de aceste teste cand trebuie facute si m-a intrebat daca nu m-a trimis sa le fac si i-am spus ca singurele teste pe care le-am facut erau de sange si urina si cu asta basta. A spus ca acum e prea mare sarcina sa le mai fac. Pai daca e asa de idioata eu de unde sa stiu ce trebuie sa fac si cand. Mi-a spus ca daca medicul ginecolog imi recomanda sa le fac acum. In fine sa speram ca e totul ok, ca daca nu ... Azi mergem la echo sa vedem ce face bebitzu. A inceput acum sa dea serios din ce o da de-mi face burtika in toate formele pana si patratzoasa. E asa de amuzant. Si eu acum la 35 de sapt am pus 14 kg pe mine si mi se umfla picioarele imediat. Asta este noi sa fim sanatoase.
Am o intrebare: ati vazut cadite pentru bb cu masa de infasat ca m-am tot uitat si nu am vazut? In caz ca vedeti va rog sa imi dati de stire .

Amutza + bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

,
Ce dor mi-a fost de voi!
Din pacate a venit sefu' la firma si nu am timp nici sa respir!!!!!

Giova: Nu te mai stresa cu kg! La fel am facut si eu, iar acuma pun cam 1 kg la 2 saptamini. Si sunt abia in saptamana 21!!!!!!!
Eu acid folic iau 1 pe zi si am observat ca de cand iau acid folic nu mai am probleme cu spatele. La inceputul sarcinii am luat METALFORTE, care are in componenta acid folic. La iarba verde poti iesi in multe locuri: SAG, ALBINA, DUMBRAVITA, CHEVERES, PISCHIA (mai ales daca sotul este pescar. Este aici balta pentru peste si padure. E liniste, sti cum e la peste.....) si in imprejurimile orasului, unde vezi un pom, hop si tu cu gratarul. Numa' sa ai grija sa nu fie teren privat, in rest... In general aglomeratie este langa apa. Sunt unii care ar vrea sa faca gratare pe apa, daca s-ar putea! Nu faci parte din ei, nu?

Oana eu iti recomand OTIMAPAN. Au sediul pe str. Campinei, inainte de OMV-ul de pe Calea Aradului, la dreapta cum mergi catre SELGROS. Au punct de lucru in TERRA, langa NAPOLEON. Cu slabitul cred ca e mai greu la tine, ma refer la cezariana pe care ai facut-o. Iar atata timp cat alaptezi..... Prietena mea a nascut prin cezariana si ia luat ceva timp pana a slabit. Dupa ce a nascut, zice-ai ca tot gravida a ramas. La ea a durat ceva pana s-a vazut ca a slabit. Mai ales ca cea mica a supt pana nu demult. Dar acum tine cura de slabire si face multa miscare. Vorba ei: "Incep sa seman cu ce am fost o data!" (ea a pus foarte mult, aprox. 30kg!.

PS: Fetita mea e foarte activa. Loveste in stanga si dreapta cu forta ca uneori ma si sperie !!!

,
Mary si bb 21+

Mergi la inceput

Am gasit, pentru cele interesate, elementele ce determina cresterea in greutate la sfarsitul sarcinii:
- greutatea copilului ..................3200g-3400g
- placenta .................. 560g-650g
- lichidul amiotic .................. 900g-1000g
- uterul .................. 900g-1000g
- sanii .................. 680g-1000g
- volum sanguin suplimentar............. 1700g
- rezerve de proteine
si grasimi ..................1800g-3100g
- volum crescut de fluide............... 1700g
---------------------------------------------------
Daca facem un total intre 11 kg si 14 kg ne putem ingrasa.
In vreo 3-4 luni se poate reveni la greutatea dinaintea sarcinii. Si daca mai si alaptezi se poate pierde si mai repede surplusul de greutate.

Amutza + bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

Amutza: eu am vazut doar pe net. Dar poate stiu mamicile!Si mie au inceput sa mi se umfle picioarele, am observat ca nu mi se mai vad oasele de la glezne, verigheta abia ma mai incape!

,
Mary si bb 21+

Mergi la inceput

Mai fetelor, dar de burtiera ce parere aveti? nu ajuta cu nimic sau nici nu ati incercat?
Mary sa sti ca si eu am incercat sa-mi fac PM dar fara nici o sansa. La inceput am crezut ca asa este de control dar vad ca se ingroasa gluma si nu reusesc nici cum sa rezolv. Am intrebat si la moderatori si nu vrea sa mearga la mine. Hai sa incercam la tine: ai in stanga ecranului mai multe "butoane" albastre unde scrie Toate forumurile etc (nu-mi vine in minte ce mai este) si ai si obtiunea Mesaje private si dai clic pe ea si trebuie sa fie ceva sa poti sa-ti activezi PM-ul. Incearca si sa-mi spui daca merge.

Amutza + bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Salutare!
Multumesc pentru incurajari!Stiti vorba aceea:"soacra,soacra-poama acra!" adevarata, nu?
Nu sunt chiar asa disperata cu kilogramele.Cand am venit acasa de la spital m-am cantarit si dadusem jos 10kg, dar cam atat.Nu inteleg de ce nu slabesc macar 100 grame, zici ca s-a intepenit cantarul.In plus, mananc numai mancare fiarta, fara grasimi(sa nu faca bebe colici) si nu prea dorm, deci ar trebui sa dau jos ceva...Adevarul e ca mananc foarte multe lactate, imi plac la nebunie si din astea chiar am voie si inca iau Prenatal, Calciu si Fier pentru bebe.
S-a trezit printesa, fug la apel.

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa00 spune:

Fetelor, eu chiar ca sunt cea mai lenesa de pe aici!
Pentru inceput ar trebui sa ma inscriu si eu cu Paul(1an 11 luni)in club.
Nu va mai face-ti atatea problem cu chilogramele in plus!Eu am pus 17 KG pe mine.Dupa 1,5 ani de cand am nascut le -am dat jos pe toate si am revenit la forma initiala.

Cat despre intalnire e siper.Dar din pacate nu putem participa ca ... e ziua mea si mergem la bunici sa stam cu Paul(l-am dus pentru cateva saptamani la parintii mei).

In rest va doresc o zi buna,
Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

SILVANA, MARY va multumesc pt. promtitudinea raspunsurilor voastre. sper sa fie vreme frumoasa duminica asta si sa iesim putin, ca de nu innebunesc.
acid folic am inceput sa iau o pastilutza pe zi. astept cu nerabdare sa vina luni, sa mergem la cel de-al doilea eco. Clau meu, e asa de nerabdator, incat ar vrea ca saptamanal sa mergem sa vedem bebele.
nu-mi vine sa cred cand il vad asa de entuziasmat, nici nu se compara cu mine.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliatm spune:

Ceau fetelor
Cam rar apuk sa intru pe forum, si cand apuc, mai mult citesc decat postez (avem o perioada cam ... incarcata); oricum intalnirea din 22 mai in Parcul Botanic nu vrem sa o ratam, asa ca Gabi, Silvan, Ana si bebeii NE VEDEEEM (abia astept).
Asta in cazul in care e timp frumos si SPEER sa ne treaca febra de la vaccin.
Da, azi am fost la vaccin, Alessandra a fost viteaza (bineinteles ca a si tras un urlet, sa-i arate lu' tanti doktor ca plamanei are), iar acum, mami face 13-14 pe net, asteptand sa se trezeasca, sa vedem cum mai stam cu temperatura. Dupamiaza a facut temperatura 38.1, i-am dat 1/2 Paracetamol supozitor, acum o tot verific pe frunte, pare ca i-a mai scazut, astept sa se trezeasca.
Vb de lup .... s-a trezit .... merg sa controlez temp, ca nu mai am rabdare

giuliatm, mamika Alessandrei
http://photos.yahoo.com/i_u_l_y

Mergi la inceput