Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
smmiha spune:
Salut!
Vin si eu cu o problema, puiul meu are seara program de plans, dar plange asa disperat si nu se opreste orice i-am face. Am citit ca se intampla unor copii sa planga seara din cauza tensiunilor acumulate peste zi. A mai trecut cineva prin asa ceva?
Maine Davidel al meu face doua luni, iar joi mergem la vaccin si am ceva emotii, ca am inteles ca dupa poate face febra.
Puiul meu are colici cam de pe la patru noaptea pana pe la 8 dimineata, iar ziua suntem amandoi daramati.
Eu la o luna de la nastere aveam deja greutatea dinainte sa raman insarcinata, dar eu nu ma bucur pt ca as fi vrut sa mai raman cu ceva kg, pt ca sunt exagerat de slaba.
Kathywsha, eu am avut epiziotomie plus o ruptura pe langa din cauza forcepsului si m-am vindecat cam in 6 saptamani. Acum nu ma mai doare deloc, dar recunosc ca inca nu am inceput, ca tot aman, mi-e frica.
A propos, voi v-ati gandit la o metoda contraceptiva acum dupa nastere? Mie doctorita mi-a sugerat sterilet, dar am refuzat, asa ca probabil voi lua anticonceptionale doar cu progesteron. Chiar si asa ma tot gandesc sa nu aiba un efect asupra lui bebe cat timp alaptez.
Roxana (Rrox3), te rog mult sa ma pui si pe mine si pe puiul meu pe listuta.
Am pus si noi poze si pe DC si la adresa:http://pg.photos.yahoo.com/ph/smmiha/album?.dir=cd29&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Va pup si multa sanatate tuturor mamicilor si bebicilor
Mihaela si bebe David Andrei (18.03.2005)
zuzunaki spune:
smmiha,
am vazut pozicile!chiar ai un fotomodel!sa ti traiasca!noi am avut acelasi dpn dar tu ai nascut cu o zi mai devreme,ai fost mai harnicutza!
despre contraceptie am cerut si eu sfaturi despre implanon si acum cateva pagini am pus si niste linkuri,in germana si engleza.arunca ti un ochi.
pup si noapte buna tuturor!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
an-k spune:
smmiha, v-am vazut pozele cu david, si e dulce foc, iar mie nu mi se pare ca esti prea slaba, eu zic ca esti bine, ...ce n-as da sa fiu si eu asa
sper sa fie totul bine maine la vaccin
oana, tu stiu ca inainte scoteai mult lapte cu pompitza, nu l-ai folosit(pastrat)? eu am pungutze speciale "my mommy's milk" de la Avent in care se pastreaza lapticul la congelator 3 luni, la Botez dupa ce o ducetzi pe Leti acasa, cu cine o lasatzi potzi sa lasi si niste laptic, si asa stai mai linistita, dar cu mana mereu pe telefon- eu asa am facut cand am fost la concert la Queen- eeeeee, ce vremuri, pe atunci aveam laptic muuuult, offf
pupicutzi
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
rrox3 spune:
Smmiha te-am trecut pe lista de la prima solicitare! Lista e in pagina 1 si o updatez zilnic.
An-k m-ar interesa si pe mine pungile alea de la Avent, dar credeam ca le poti folosi numai daca ai si biberonul special pentru ele (cel cu disposable bags). Poti pune laptic in ele si fara sistemul acela?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
andira spune:
Mamacita, te asteptam cu colectia de toamna - iarna -> mi-a placut descrierea!
Smmiha - si eu am aceeasi problema cu Irina, in fiecare seara plange de nu se poate, si inca tot nu m-am lamurit daca e din cauza colicilor (nu pare ca ar durea-o ceva) sau pur si simplu are energie acumulata in timpul zilei si se plictiseste cand o pun in patut. Ii dau oricum Sab Simplex dupa masa, dar nu prea vad nici o schimbare, plange in continuare....
Aseara a urlat asa de tare la un mom dat, desi incercam din rasputeri sa o linistesc, ca a obosit si 5 min n-a mai zis nimic, se uita la mine cu niste ochisori tristi de-mi venea sa plang...
Kathywsha - eu am o luna de cand am nascut, de fapt joi sunt 5 saptamani, si nu mai am nici o problema. Eu am avut si o infectie foarte urata pe care am facut-o la 3 zile dupa ce am nascut, si care m-a capiat vreo saptamana. Am luat antibiotice zdravan ca sa-i revin.
Insa m-am descurcat foarte bine apoi cu ceai de galbenele si de pelin (de 2 ori pe zi) si betadine.
Acum nici nu mai stiu de epiziotomie, chiar ma bate gandul sa ma duc la control saptamana asta, poate...
Eu mai am doar un kg din cele 15 luate, dar aveam oricum un "stoc" de dinainte.. tot de vreo 15, din care sper sa mai dau jos cand ma apuc de sport...
Oanamc, nu-ti mai fa probleme cu greutatea!! Am vazut pozele tale si esti o frumoasa! Sunt sigura ca o sa ajungi la greutatea de dinainte fara probleme. Gandeste-te ca inca stai bine: 6kg nu e mult, eu am oricum unele "stabilizate" de mult, chiar daca le-am dat jos pe cele din sarcina..
Succes!
andira spune:
An-k - si pe mine m-ar interesa pungile...
Si mai am o problema: laptele pe care l-am scos trebuie sa-l fierb inainte sa-l dau piticului? (in conditiile in care il las de pe o zi pe alta). Am citit ca asa se procedeaza, dar mi se pare cam ciudat, ca doar e de la mine...
Si ieri seara am vrut sa-i dau 50ml pe care i-am colectat cu greu alaltaieri si, sa nu radeti de mine, dar mai intai l-am gustat, sa vad daca l-am incalzit destul. Stupoare! - avea un gust naspa, cred ca s-a stricat, desi l-am tinut la frigider.
Sau, in cel mai rau caz, sper ca nu asta e gustul laptelui meu...
Si am mai pus la congelator 50ml ieri, acum ma gandesc cu groaza ca o fi stricat si ala...
ninocikap spune:
Andira uite am gasit ceva despre pastrarea laptelui muls pentru o perioada mai mare de timp si cum trebuie incalzit, poate te ajuta.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=218
pentru fetele care urmeaza sa aiba botezul, eu l-am avut pe Alex de la inceputul petrecerii, adica de pe la 16.30 si pana pe la 1 noaptea la restaurant. Acolo l-am alaptat, acolo a dormit, a dansat.
adevarul este ca eu am un copil super cuminte, nici macar cand l-a bagat tata popa in apa la botez nu a plans.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
giliutza spune:
Kathywsha, eu am avut tot epiziotomie si dupa doua sapt. de la nastere nu ma mai deranja.Am folosit tinctura de galbenele aplicata local (la recomandarea doctorului) si tare bine mi-a facut! E drept ca s te ustura la inceput, insa face bine
In legatura cu botezul, vedeti ca unele localuri au incapere speciala pentru bebe ceea ce este foarte bine ca te scuteste te drumuru restaurant-casa si viceversa!
Giliutza si ingerasul Adinutza:)
mamacita spune:
andira si zuzunaki,multumesc de aprecieri,intotdeauna mi-a placut tot ce reprezinta frumosul,sub orice forma estetica,ceea ce include si vestimentatia si accesoriile tot o forma de arta.
andira,alaptezi?Daca da,atunci da-i sab inainte de alaptare,la mine are efect vizibil.Sab are gust bun(l-am gustat,e un pic mentolat)si ti-l poate l;ua si simplu sau dizolvat in putin lapte,apoi ii dai sa suga.
Cineva ma intreba de care pompa Medela si am uitat sa raspund,scuze(ocrainic,tu?):am pompa Medela Mini Electric simpla(cea dubla e cam scumpa),dar imi fac f.bine treaba cu ea,de fapt daca nu o aveam in spital nici n-as fi alaptat exclusiv de la san astazi si ma alegeam si cu o mastita urata si traumatizata psihic.Mai exista si un kit ce include si geanta de refrigerare si tot felul de accesorii de voiaj,dar tot asa,mi s-a parut cam scumpa.Pe asta am dat 3 mil.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
sibip spune:
Salutare! Am facut si eu ochi!
Fetelor, e normal ca bebe la nici 3 saptamini sa aiba perioade de3,5 ore cind sta treaz? al meu are 2 reprize pe zi, dimineata dupa ce pleaca ta-su la servici si seara... il asteapta sa se intoarca! nu stiu daca are legatura cu taticul cert este ca de 2 ori pe zi imi sta treaz mai bine de 3 ore, timp in care suge, se mitiie, sta, VREA IN BRATE, plinge, ii dau suzeta, vorbesc cu el, ii citesc povesti, ii pun muzica... dupa aia iar un pic sin... de multe ori cedez nervos si-i imping un biberon cu completare (crezind ca nu mai am lapte destul si nu doarme de foame), dar nu maninca mai mult de 10 ml - azi am reusit fara.
Spuneti-mi va rog, e normal?
Ar fi bine daca in timpul asta ar fi cuminte, dar de multe ori cum nu-i dau atentie cum incepe sa plinga.
Exista leac pentru alint?