Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna fetelor!

Nu reusesc sa mai intru sa vad ce faceti pentru ca Stefan al meu nu mai doarme decat foarte putin in timpul zilei si profit si eu sa mai fac ceva prin casa. Are o energie fantastica. Si vrea sa fie bagat in seama. Am incercat (spre rusinea mea) sa dau mai tare la televizor si sa-l indrept spre el poate ii distrag atentia si n-a avut nici un efect... plange cand ies din camera sau daca nu vorbesc cu el. As vrea sa nu mai fie asa dependent de mine! De multe ori cand il tine tati in brate numai cu ochii dupa mine umbla...si trebuie sa vorbesc non-stop de cateodata ma doare si gura efectiv de atata vorbit... da' nu ma plang!
Multumesc din suflet pentru lamuririle cu diversificarea. M-am hotarat ca de la 3 luni jumate sa-i dau suculetz.
Giliuta, pe la 5,6 saptamani Stefan papa cam 90, 120 ml. Dar vroia foarte des, cateodata si la 1 ora1/2 sau 2 de nu apuca sa-si faca digestia si varsa, apoi vroia din nou...a fost o perioada agitata. Si acum mai are momente cand vrea mai des dar m-am obisnuit. Acum mananca 150, 180 la o masa cu 3 ore pauza. Seara mananca mult cate 210 ml, cel mai mult a mancat 260 ml de nu-mi venea sa cred.
Oanamc, ti-am vazut pozicile noi, sunteti doua frumusele si nici tati nu e mai prejos!
Smminha, bebelul tau e un scump! Si are o mama frumusica!La multi ani lui David Andrei!
Cu intarziere va urez "la multi ani" fetelor pentru ieri, Ninocikap si Ocrainic, aveti barbatei mari de acum!

Eu am inceput de luni regimul Montignac. Nu sunt dintre norocoasele care au slabit. In prima luna, cat am alaptat, am slabit 3 kg, dupa accea pauza! As avea macar 10 kg de dat ca sa am 57, dar preferabil ar fi cam 15, sa vad cum ma inteleg cu regimul asta. Adriana, cum merge cu abdominalele? Cnd pui mana pe operatie simti ca e totul in regula? Eu nici acum dupa 3 luni nu simt ca s-a vindecat complet ca sa solicit muschii de acolo.
E posibil ca dupa sarcina sa se deregleze menstrruatia? Trebuia sa-mi vina de vreo doua zile si pauza. Inainte de a ramane insarcinata aveam un organism - ceas, se prezenta fix in ziua in care trebuia sa vina.
Va pup!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Noi tocmai ne-am intors de la vaccin. Nu a fost foarte rau, a plans Ema, dar mai ales la cea de-a doua intepatura (ne zisese si asistenta ca "pisca"). Acum o pandesc sa adoarma. Sper sa o fure somnul, caci nu am voie sa o alaptez 3 ore si face tare urat la foame... I-am pus comprese pe picioare, cum mi s-a zis si i-am dat Panadol Baby. Sper sa treaca cu bine. Mai rau e ca nu ne "lasa" doctorita sa iesim azi la plimbare si se pare ca urmeaza zile ploioase si urate...
M-a cam intrigat faptul ca nu am primit chitanta pentru banii de vaccin (am optat pentru aceasta varianta). Dar nu am intrebat nimic, pentru ca eram mult prea ingrijorata de Ema.

Cred ca exagerez cu ingrijorarile mele! Daca ma pierd cu firea la injectii, o sa am ceva de tras .

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

multumin de urari Ellinia, daca ai sa te uiti la pozele de la botez ai sa veiz ca intr-adevar ne-am facut baieti mari.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Multumim de complimente!
Am observat ca bebelina mea se irita foarte tare pe gatulet si mai ales pe ceafa de la transpiratie.Cum putem scapa de bubitele rosii?

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Felicitari Ninocikap, mi-am aruncat un ochi la pozele voastre (ca celalalt e la Stefan ) si sunt foarte frumoase! Iar tu arati foarte bine! Alexutu tau tot asa face? Vrea sa fie bagat in seama mereu? Acum il tin in brate si imi da peste bluza si cand ma uit la el rade - jmecherul! E foarte incantat cand ii vede pe toti in casa, rade la tati si la fratiorul lui, e foarte incantat si "vorbeste" cu toata lumea.
Pacat ca nu putem iesi afara. Bate un vant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Oanamc
Eu a trebuit sa-mi scot o masea cand bebelina mea avea 6 zile, nu am observat nici o schimbare in privinta alaptatului. Spune-i medicului stomatolog ca alaptezi si te va sfatui el cel mai bine.
Cu bubitele de pe gat, noi am cumparat solutie de aloe vera si am dizolvat 10 picaturi in 10 ml de apa si am sters gatutul si au disparut in cateva ore.

Sibip
Asa era si Sonia mea, e normal, fiecare bebe doarme cat are nevoie. Dar nu te ingrijora, se va regla si asta. Acum Sonia se trezeste cum s-a trezit taticul si dormiteaza (nu doarme adanc) atunci cand il asteapta.

Andira
Laptele pe care l-ai muls nu trebuie fiert, trebuie doar incalzit pana la temperatura la care il dai la bebe. De asemenea, nu se recongeleaza laptele decongelat si nu se refoloseste odata ce a fost incalzit. Din cate stiu eu, laptele de mama e bun pentru 3 luni daca il tii in congelator si vreo 8 ore la temperatura camerei.

Roxx3
Din cate stiu eu poti folosi pungile de la Avent si sa torni lapticul in biberonul pe care il folosesti de obicei. Eu am cumparat pompa cu niste recipiente speciale din plastic (un gen de borcanase) deci, zic eu ca daca pot stoca laptele in borcanase, poti si tu sa folosesti pungile cu biberon normal nu?

In privinta scurgerilor maronii, eu mai am si acum din cand in cand. Am fost la doctor si mi s-a spus ca e mucus si ca e normal la unele femei sa nu se opreasca la 6 saptamani, dar ca va trece.

Cat de slabit, n-am slabit un gram. Am ramas cu mostenire de la sarcina de un surplus de 15 kg de care nu stiu cum sa scap. Nu vreau sa fac nici un gen de dieta de slabit deocamdata, cat inca mai alaptez. Ma bate gandul sa imi fac rost de un permis pentru o sala de fitness sa vedem daca asta imi va rezolva problema. Altceva nu am incercat...

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Ellinia Alex vrea sa stau cu el mereu sa ne jucam, sa radem, i se lumineaza toata fata cand vede ca ma duc la el. Trebuie sa vorbesc cu el, ca nu ii place sa stea singurel, sta ce sta si se plictiseste.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira nu trebuie sa fierbi laptele. Il poti tine la temperatura camerei maxim 6 ore (eu nu-l tin totusi), 48 de ore la frigider (dar nu pe usa) si 3 luni la congelator (daca e cu usa separata si no frost, altfel doar 1 luna). Se incalzeste sau in apa calda (pui biberonul) sau in incalzitor electric pentru biberoane, in nici un caz in cuptorul cu microunde fiindca distruge o gramada de chestii bune din el. Astazi o las si eu pe Ioana cu tati si cu un biberon plin cu laptic Sper sa se descurce amandoi.

Sibip e foarte normal ce face Vladimir. Asa a inceput si Ioana, tot pe la 3 saptamani. Nu e alintat, pur si simplu se plictiseste, nu stie ce sa faca cand nu adoarme. Are nevoie de compania ta sa-i arati si sa-i spui tot felul de chestii. Si un mobil cred ca i-ar placea.

Ariadnabr si pompa mea a venit cu 2 biberoane, carora le pot pune si capac si devin borcanase, pot congela si in ele lapte, dar ma gandeam sa fac niste rezerve, sa fie in caz de nevoie si atunci mi-ar folosi pungile. Ideea e ca in mod normal punga se fixeaza direct la pompa cu ajutorul biberonului special si lapticul ajunge direct acolo. Dupa aceea tot cu bibe special bebe bea lapticul tot direct din punga. Nu stiu daca merg cascadorii cu turnatul in si din punga respectiva, de asta o intrebam pe An-k fiindca zice ca a folosit.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Fetelor, intrebari fulger!!
Sonia are probleme cu constipatia si cum cu doctorii de aici nu ma inteleg prea bine, am rugat-o pe mama sa-mi cumpere si sa-mi faca pachet cu Debridat. Treaba e ca la farmacie s-au uitat la ea ca la un extraterestru. De unde a-ti cumparat voi Debridat? Se da pe reteta? Si ce anume este? Sirop? Este natural?
Va multumesc pt ajutor

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Rrox si Ariadna - si toate celelalte fete - multumesc din suflet pentru sfaturi. Ce pacat ca eu nu am inca experienta sa va pot ajuta si eu!
Va pup

Mergi la inceput