Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
hiroral spune:
buna mamici dragi!!
Imi pare f rausa aud a avti probleme cu laptiul Anca si celelate fete asa cum a spus toata lumea sa incercati sa va odihniti si sa nu ganditi negativ,papati mult si sunt sigura ca o sa revina lapticul,va tin pumnii!
Zuzunaki si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine cel putin asa cred.Acum cateva zile in urma mi s-au terminat lohiile si ce sa veziu ca de ieri a inceput iara,insa de data asta cred ca e vb de menstruatie,nici eu nu sunt sigura...
In ceea ce priveste faptul ca bb tau ia tzatzi in gura ii da drumul si asa mai departe ce stiu eu de la alte mamici este faptul ca in timpul menstruatiei gustul lapticului se schimba si de aia bb nu prea ii place.Sa insisti sa-l pui la san sa suga ca dupa ce se termina menstruatia lapticul va fi la fel ca inainte.Sper sa nu spun prostii,dar asa am auzit si eu ...
mamacita spune:
'Neata,mamici!
Ieri a fost imposibil sa va scriu caci am avut o zi de groaza.Alex a fost marait toata ziua,manca bine dar avea colici si n-a dormit defel pana pe la 3 noaptea,cu pauza de o ora pe la sapte seara cand am reusit sa-l adorm pe burtica mea si asa s-a odihnit si el, micutul.Prostia se plateste-e una din vorbele mele favorite si prea bine verificate-dar ce vina au copiii?Am mancat cu o zi inainte mici,fara sa ma gandesc un moment ca au usturoi(ce sa faci,am poftit,nu mai mancasem de un an);consecinta-colici la bebe de-mi venea sa ma dau cu capul de pereti ce proasta am putut fi
Colac peste pupaza,fratelui mamei,care nici macar nu sta in Constanta(locuieste la Craiova)i se diagnosticheaza un anevrism de aorta abdominala fisurat(disecant,cum spunem noi in pasareasca noastra),urgenta maxima,pe care la Craiova nu aveau cum s-o rezolve!!!Telefoane peste telefoane la mine din toata tara de la toate rudele,una din surorile lui reuseste sa faca rost de un elicopter(desi transportul aerian e contraindicat in asemenea situatii),dar la urgenta ce sa mai faci...Bucuresti-ul refuza sa-l primeasca,caci dr.Bradisteanu tocami intra intr-o conferinta cu nenea Iliescu,asa ca apelam la Cluj.Ajunge acolo cu bine,fara alterarea conditiei initiale(ceea ce contrazice toata medicina pe care o stiu-din fericire pentru el),iar acum nu stiu cand il opereaza,caci deocamdata ai mei nu mi-au mai dat vesti.De ce?Pentru ca dupa tot stress-ul de ieri cu colicile lui Alex,alaptatul lui intrerupt de telefoane care de care mai stressante,seara aveam o migrena groaznica,un copil cu cearcane si chinuit si...atentie,40ml/san de la 100-110ml cat aveam obisnuit.
A venit tati de la serviciu si a facut noapte alba sa linisteasca baietelul ca sa se poata odihni fabrica de lapte.Dimineata,spre bucuria tuturor,90ml/san.
oanamc,Leti ca de obicei e mare star;zuzunaki,Alexutul tau e din ce in ce mai scump,si ai niste toale,mama-mama!Cat despre lapte,eu n-as putea spune ca la 100 ml nu mai ai lapte,asa ca scoate-ti prostiile din cap,sunteti ok si tu si puiul.Treaba cu sanii pe post de jucarie e mai neplacuta,dar sper eu trecatoare,nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Adriana,si eu si sotul am observat ca seamana puiutii nostri parca ar fi din aceeasi mama,dar ne-a fost rusine sa-ti spunem,ne-am gandit ca poate ni se pare noua.Practic,cred ca numai nasul difera...si parintiiSunt niste frumuseti amandoi;mamicilor celelalte,nu va uitati,caci noi acum ne laudam tare-tare
Mamici,la sfaturile date de Roxana referitor la "munca"de pompare,eu as mai adauga comprese fierbinti pe sani inainte de extragerea laptelui,ajuta curgerea lui mai usoara.Eu asa faceam si la inceput,pana s-a obosnuit Alexutul sa suga:imi puneam(ca la frizeriile de moda veche)un prosop fierbinte pe sani 1-3 min,sa vezi apoi cum curgeau singuri ca la robinet!Cat despre ritmul de suctiune,la pompa Medela pe care o am e automat,deci nu trebuie sa-l realizez eu manual,asa ca nu stiu la cate sec.se intrerupe,deci mergeti-ca de multe ori-pe mana Roxanei,stie ea ce spune.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
giliutza spune:
Roxana, imi place ce iconite ai pus la listuta! Ma regasesc in totalitate cu Adinuta mea!!!
Zuzunaki, eu zic sa stai linistita ca nu ai ramas fara lapte! As fi fost eu fericita sa mulg atata cat tine!Ai rabdare cu bebe si o sa fie OK. E si pentru mine un mister de ce se enerveaza bebelusii la san desi este lapte, dar... poate a fost mai lenes si nu a avut chef sa "munceasca" prea mult pentru papica.
Mamacita, nu cred ca trebuie sa-ti faci procese de constiinta in legatura cu micii aia mancati de tine, pentru ca daca are colici, are colici si pace! Si eu ma simteam vinovata cand alaptam pentru ca o durea pe Adinuta burta, rau de tot cateodata, dar la fel o doare si de cand o hranesc cu formula! Deci care e concluzia? eu zic sa nu te mai simti asa vinovata ca nu ai de ce. Pe urma se zice ca poti sa mananci in timpul alaptatului aceleasi alimente pe care le-ai mancat si in timpul sarcinii, chiar daca nu fac parte din regim ca se pare ca bebelusii ar fi obisnuiti din burtica.
anca, nu e cazul sa te ingrijorezi in legatura cu scaunele copilului. Atata timp cat el se comporta normal, manaca si face pipi e OK.
Giliutza si ingerasul Adinutza:)
adrianafedorca spune:
buna tuturor
mamacita de ce sa-ti fie rusine? ca doar nu ne cunoastem de ieri de azi, imi pare tare rau ca ai avut probleme, sper sa se rezolve in bine , sa te linistesti si fabricuta sa dea randamente maxime
am observat si la mine ca daca sunt nervoasa sau suparata sau obosita se produce mai putin laptic, sau daca nu mananc bine , asa ca puneti mana si papati bine fetelor daca vreti laptic, eu mananc de rup , beau cate o bere fara alcool pe zi , culmea e ca am scapat si de constipatie, eu ii dau in continuare san ieri de exemplu a supt de la mine 120 ml dar nu s-a saturat a mai papat 60 ml de milumil si a dormit bustean, mi-am luat si eu pompa electrica poate reusesc sa scot mai mult laptic, noaptea e asa puturos se trezeste dupa 4-5 ore de somn si suge 10 min la un san si gata pana la 6-7 dimineata nu-l mai trezesti si trebuie sa ma mulg dar nu reusesc sa csot mai mult de 40-50 la un san 50 e super am reusit o singura data, asa ca azi imi vine pompa , sper, si va spun daca am reusit mai mult
cat despre slabit fetlor eu slabesc vazand cu ochii, mai am 6 kg in plus, daca o tin tot asa ajung balerina, si mananc de rup
apropo mamacita si eu am mancat mici sambata, nu m-am putut abtyine si eurau si piperati si usturati si Cezarica n-a avut nimic, mie dr pediatru mi-a spus sa mananc orice, de aseara m-am apucat de abdomene , mi-a ramas o burtica de toata frumusetea si toata lumea zice ca sunt gravida si ma oftic , dar o dau eu jos usor usor
ma duc sa vad ce face bubulinul, l-am pus in carut langa balcon nuamai asa doarme dimineata la aer , am zis ca-i mut patul p ebalcon , ii place la aer si doarme bustean
pupicei
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
zuzunaki spune:
buna fetele!
azi sunt linistita...si am dormit si bine.cu exceptia unei treziri a lui bb sa pape pe la 5.30am.de la san!si fara figurele!s a foit putzin pe la 7,l am luat cu mine in patutz si la 9.30 iar a papat bine.din nou de la san!ura!si acum doarme iar.
mamacita,multumim de complimente si imi pare tare rau ca a trebuit sa treci ieri prin tot stresul ala.numai bine si sa intre lucrurile in normal!vreau sa ti zic ca si eu ma uitam cu sotziorul la pozele voastre si am zis si noi ca ce seamana bb meu cu al tau-in afra de nasuc-hihihi...acuma tre sa studiez bine si pozele adrianei,al carei cezarica e si el un dragutz si jumate!
mamacita si giliutza,sa stiti ca doar mi a trecut prin cap ca nu mai am laptic si asta m a nefericit un pic.dar ajutata de sfaturile voastre si de moasa(sa i dea Dumnezeu sanatate)sper sa revina totul la normal!si se pare ca a inceput.pt toate fetele dragi de pe forum!
hiroral,
eu am avut prima mentra normala,dar cu scurgrera asta(care nu e abundenta deloc,un firicel pe zi)ma ingrijoreaza culoarea maroniu ichis.si n am cum sa merg la dr ca 2 saptamani are concediu
hmmm...
va pup si va doresc o zi linistita si cu mult laptic!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
adrianafedorca spune:
pt fetele care au nascut in martie - cine a fost la controlul de 6 saptamani? trebuie fix la 6 saptamani sau pot si mai pe la 8? si in ce consta controlul?
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
ocrainic spune:
Multumesc fetelor dragi pentru toate incurajarile voastre. M-am relaxat si sunt acum fericita ca bebele este satul si linistit! Si la urma urmei nici nu i-am dat asa de mult lapte praf in plus. Dupa amiaza asta doar 30 ml, in rest a supt de la mine si a fost multumit, si mai aveam si ceva muls prin frigider. L-am si cintarit inainte si dupa si se pare ca dimineata la 7 si 11 ii ajunge de la mine, cam 100-110. Iar pe la 5 a mai fost nevoie de inca 60 ml, caci era fomila baietelul, pe care i-a devorat, ajungit cam la 140 ml in total cu cei luati de la mine. Am inceput sa-l pun si la sinul rablagit si am constatatt cu surprindere ca este mai dureros celalalt care a fost prima linie ultimele zile. La pompita nu am scos mai mult de 20-25 la fiecare masa, dar dupa, bebele mai muceste si cred ca mai gaseste el ceva.
Am incercat sa gasesc pompa electrica, dar cred ca toate cele existente in oras sunt inchiriate, dar daca a inceput sa functioneze tzitzi bolnav, oare mai trebuie si muls dupa ce termina bebele?
Mamacita-care este numele exact al p[pompitei tale Medela, ca la o adica la nevoie dau o fuga sa iau si eu una. Multa sanatate unchiului tau, sper clujenii mei sa faca treaba buna pt dumnealui (eu acolo m-am scolit in ale medicinei.
DanaJ - multumesc de vorbele frumoase. Nu mai sunt nelinistita, a trecut totul, stiu care e problema si o remediem, daca da Dumnezeu s avina lapticul o sa fim foarte fericiti!
Ariadnabr - si tu i-ai dat formula minunicii tale, atunci cind ai avut probleme cu lapticul? Si dupa a revenit laptele tau si ai putut renunta la suplimentare?
Rrox - multumesc pt sfaturile tale folositoare!!!
Fug sa pregatesc baita lui bebe,
Pusi,
Oana
http://community.webshots.com/user/ocrainic
ariadnabr spune:
Ocrainic
Da, i-am dat formula si am renuntat. De fapt am renuntat pentru ca combinatia de formula si san ii dadeau niste colici groaznici, asa ca am pus-o numai san. Trebuie sa-ti spun ca cel putin in timpul zilei manca cam la 2 ore, noaptea la 3, deci nu e usor. Dar dupa o saptamana de regim de supt intens, am avut destul lapte si ingerasul mi-a revenit la papa la 3-4 ore. Daca tu o pui mai intai la san (ambii) si apoi completezi cu formula daca mai e nevoie, e bine. Incet, incet productia ta de lapte va fi stimulata si vei vedea ca nu va mai fi nevoie de completare De asemenea pentru sanii durerosi, foloseste lanolina, aici se numeste Lansinoh, acolo nu stiu, dar in mod sigur e ceva prin farmacii pentru asta. Mie imi crapase rau sanul stang si trebuie sa-ti spun ca in 6 ore, am putut s-o pun sa suga la sanul stang fara nici o problema. De fapt, in prima luna am pus lanolina dupa fiecare supt, pe ambii sani...asa de prevenire. Cu pompa nu m-am impacat, nu ma impac nici acum, dar e manuala, cred ca am nevoie de una electrica. Curaj si va fi totul bine!
Noi am intrat intr-un concurs de frumusete, asa ca mami n-are ce face decat sa stea sa ma pupaceasca si sa-mi faca poze! Am aprecia mult votul vostru! Multumim din inima!!
Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/
ariadnabr spune:
Am uitat sa va dau link-ul
http://www.babiesonline.com/babycontest/vote.asp
Sonia Mara e la pagina 11
Multumim din nou
Madalina si bebe Sonia
ariadnabr spune:
Adriana,
Noi ne-am dus la 6 saptamani si o zi, dar cred ca e vorba de dupa 6 saptamani. Au intors bebica pe toate partile, adica i-au verificat, inima, plamani, burtica, piciorusele daca nu-s dislocate. Apoi ochisorii, daca vede, daca zambeste la doctor, daca isi sustine capul, cateva reflexe, de exemplu daca luat de subtiori si ridicat in sus, la lasarea inspre pamant daca intinde picioarele.
Iar pentru mine, au verificat daca s-a vindecat totul acolo jos, daca exista scurgeri... si mi-au luat tensiunea, m-au intrebat daca am si alte probleme (la mine o durere de spate in zona epiduralei) si cam atat.
Madalina si bebe Sonia