Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 5
ariadnabr spune:
Ocrainic, Am avut aceleasi probleme la inceput. Si ceea ce mi s-a spus a fost sa nu renunt inca. Continua sa-i dai sa suga, mai intai la san, apoi formula pentru completare. Sunt foarte putine femeile care "nu au deajuns lapte". Productia de lapte e stimulata de bebe, iar in mod normal corpul tau ar trebui sa produca cat are bebele nevoie. Eu in prima luna de alaptat am alaptat si in fiecare ora daca a fost nevoie. Acum am lapte destul, iar bebica mea creste vazand cu ochii si se face din zi in zi mai frumoasa . Nu renunta la alaptat, e cel mai bun laptic din lume, nu numai pentru calitatile lui ci mai ales pentru faptul ca odata cu el, copilul primeste si dragostea si caldura ta, lucru pe care un biberon nu-l va putea niciodata inlocui. Exista grupuri de suport http://www.lalecheleague.org/LLLNZ/ asta-i link-ul pentru NZ. Suna-i vorbeste cu ei si iti vor spune acelasi lucru. Sa nu renunti, alaptatul la cerere...asa se formeaza mai mult laptic. Si intradevar, lantana7 are dreptate, nu te mai stresa, nu te gandi ca nu ai destul, relaxeaza-te si chiar daca o sa fie greu la inceput sa stai cu un bebe agatat tot timpul de titica, incearca si ai sa vezi ca o sa fie bine
Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/
Marox spune:
Zuzunaki si Mamacita, multumesc pentru lamuririle privind Implanon-ul. Pentru traducere, Zuzunaki, cind ai tu timp, nu te stresa cu asta.
Pentru mamicile care au inceput sa dea formula in paralel cu alaptatul: eu asa fac de 3 saptamini si sper sa mai continui. Intii o alaptez si dupa aceea, daca mai e nevoie, completez cu bibe. Sint multumita de metoda asta, nu mai sint stresata ca nu maninca suficient si nici nu mai sta 2 ore la sin ca mai 'nainte.
Va las, ca tocmai acuma s-a trezit si trebuie sa-i facem baie.
oanamc spune:
An-k, nu dispera, odihneste-te cat de mult, alimenteaza-te bine si pune-l pe bebe la san, e forte posibil sa iti revina laptele, am auzit multe cazuri.Poti sa incerci cu ceai si multe, multe lichide.E foarte important sa ai moralul ridicat, cum spunea si Rrox3.Oricum, in cel mai rau caz, gandeste-te ca l-ai alaptat pe bebe pana acum, ceea ce e foarte important, conteaza foarte mult prima luna de viata.Noi iti tinem pumnii.
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
oanamc spune:
Va amintiti de problema mea cu ceaiul: sa ii dau sau nu bebelinei ceai? Sa ii dau cu biberonul sau cu lingurita?
Ei bine, solutia mi-a oferit-o chiar Leti, refuza categoric si ceaiul si biberonul!URAAAAA!!!!!
Giliutza, si Leti a mea e mare smechera, doarme peste tot doar la ea in pat nu doarme. Acum tati al nostru s-a mutat in alta camera pentru ca la servici are prea mari responsabilitati ca sa mearga nedormit(si asa nu e prea odihnit),iar mie imi e urat sa dorm singura in patul ala imens si atunci imi prinde bine ca bebe vrea sa doarmas cu mine .
Am citit ca le place sa doarma in pat cu parintii pentru ca le place mirosul lor, asa ii simte.
Marox spune:
Tot eu!
Giliutza, si eu am dormit la inceput cu Julia, puteam sa ma odihnesc mai bine. Dar de vreo 3 saptamini o pun regulat in patutz dupa fiecare masa, daca a mincat suficient e linistita, chiar daca nu doarme.
An-k, incearca sa te odihnesti, nu te stresa, ceva laptic pentru citeva mese tot trebuie sa fi ramas. Presupun ca vrei sa incerci alimentatia mixta, n-are rost s-o intzarci brusc. Da-i intii sa suga si pe urma completeaza cu biberonul, incepi cu mai putin si maresti doza daca nu se satura. Doctorul meu mi-a recomandat lapte hipoalergenic (HA), acesta se da in completarea laptelui matern sau in cazul in care exista teren alergenic in familie. Nu stiu cum e la voi, aici laptele asta se vinde in farmacie, fara reteta. Sint mai multe marci, acuma folosesc ENFAMIL, pentru Alex am folosit GUIGOZ, care nu prea i-a priit si l-am schimbat.
Zuzunaki, pentru intrebarea ta privind menstruatia, imi pare rau, n-am nici o idee. A mincat bine pina la urma baietelul tau? Si Julia astazi a mincat doar de 3 ori: la 8 dimineata (si a dormit de ieri de la 11), la 2 si acuma la 7 jumate. Sint si eu putin ingrijorata, dar astept sa vad ce se mai intimpla.
Gata, am terminat cu baia in chiuveta, nu mai incape ! Am trecut-o la caditza.
rrox3 spune:
Teodora e normal sa faca mult mai rar caca daca acum mananca formula. Atat timp cat nu e tare, e OK si unul la 2 zile. Probabil plange fiindca sistemul ei digestiv nu s-a adaptat inca la formula. Incearca sa o calmezi cum poti si o poti ajuta cu termometrul si cu presarea picioruselor pe burtica daca te ingrijoreaza prea tare. Si atentie la eliminatul gazelor, la biberon e posibil sa inghita mai mult aer cand suge.
Andira somnul de 8 ore al Ioanei n-a avut de-a face decat cu norocul si conjunctura (a mancat pe saturate si a stat treaza mult inainte), nu cu experienta Din pacate nu s-a repetat, a revenit la 5 ore, dar eu sper sa fie doar pe moment si sa evoluam la un somnic mai lung. Cu Mariuca am avut numai nopti albe.
In privinta pompeitei, incearca sa colectezi laptic dimineata sau cand simti tu ca e mai mult, atunci iese mai usor. Si maseaza sanul sa aduci lapticul spre iesire. In timp ce pompezi apasa si pe san, asa v-a iesi mai usor laptele. La inceput trebuie sa ai miscari dese si rapide pentru stimulare si dupa ce vine laptele tragi cam 2 secunde si dai drumul si tot asa. Cam asa sug bebelusii. Si incearca sa fii cat mai relaxata. Ce fel de pompa e cea de la Nuk pe care o ai? Poate nu e prea eficienta. Succes!
Ariadnabr Sa-l stapaneasca sanatoasa si sa viseze numai frumos in el!
Ocrainic e foarte bine cum faci. Da, eu cred ca ar fi bine sa pompezi de fiecare data cand David suge la cel sanatos. Si da-i sa suga cat de des vrea el, dar nu mai devreme de 1,5 ore de la masa anterioara. O sa revina lapticul, numai nu te stresa. Nu-i un capat de lume si se poate intampla oricui.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
oanamc spune:
Am mai pus cateva pozici noi!
Suntem deja mari, avem trei saptamani si tinem capusorul sus!
Oana si Leti
adrianafedorca spune:
salutare fetelor
intru si eu repede sa va salut, azi l-am cantarit si eu pe bebe , nu-l mai cantarisem de o saptamana, are 4, 350 kg, abia il mai tin in brate , e un dolofan si un smecher, s-a cam obisnuit in brate la mami, in rest toate bune si frumoase, papam mult si de la mami de la san si de la biberon ce sa facem daca suntem fomisti mari,
mamacita am reusit sa-l vad pe Alex, si nu mi-a venit sa cred seamana cu Cezarica al meu parca ar fi frati , e un frumusel si un scumpic, mai ales cu ochelarii
oana am vazut-o si pe Leti , e o scumpica
acum fug la nani sa dorm si eu macar 2 ore pana se trezeste fomistul casei
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
zuzunaki spune:
fetele,
sa va spun...dupa ce crezusem ca revine cu papica la normal,azi a repetat figurile cu sanii.adica:papa putzin,cateva secunde,lasa sanul,urla putzin,il lua din nou si tot asa de ma abtineam cu greu sa nu ma enervez.am reusit!cum a zis Giliutza parca,aceeasi problema si eu!m am gandit ca poate nu curge laptic ca lumea sau nu poate el sa l "captureze"bine si de aia se enerveaza.i am dat 110 ml formula si a dormit vreo 2 ore.eu luam sanul in mana si l stimulam si iesea...zic hai sa probez cu muls.m am muls intre mesele lui si am scos 100ml,ceea ce m a bucurat.la 2 luni fara cateva zile cred ca portia/masa e 120-150ml.parca asa am citit.in fine,a venit timpul pt urmatoare masa.probai cu sanul,aceeasi poveste!tragea si se enerva!hmmm...cu chiu cu vai dintr un san a supt vreo 5-6 min.i am dat ce am muls si a papat tot.mi s a parut ca parca mai vroia si am facut si o portiutza de formula(eu ii dau hipp dintr ala care merge cu alaptatul,adica nu e pt bb hraniti exclusiv artificial).dupa toata tevatura am muls doar 35 de la sanul din care el nu supsese si acum mai stau vreo ora jumate sa dau iar la pompitza sa avem pt masa urmatoare.hmmm...chiar acuma nu stiu dc am ramas sau nu fara laptic.se pare ca nu din moment ce am scos 100.voi ce credeti?
danna_J,multumesc.nu pot sa zic ca m am suparat.eram f ingrijorata si asteptam vreun sfat mai repede.
marox,o sa incerc in seara asta daca doarme bine printzul.daca nu...sa ma ierti,o sa fac cand oi fi mai libera si mai limpede la creieri.ca azi chiar ca am avut o zi...
rrox3,thanks a lot!
mamacita,unde umbli azi?
am pus si eu pozici noi,ca sa le vedeti,intrati la mine la profil si dati click la pagina personala.
o seara frumoasa si linistita!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
an-k spune:
Multumesc din suflet pt raspunsuri si sustinere, v-am ascultat sfatul si am incercat sa fiu mai relaxata, acum ne descurcam mai bine , bea de la mine cam 100ml si inca 60 ml NAN HA, am inceput sa mananc calumea, ca eu ma apucasem de sport, si stateam numai pe cereale si fierturi , mi-am facurt azi o portie zdravana de chiftele cu pireu de caretofi si sincer s-au vazut rezultatele, dar tot a fost nevoie si de formula 30ml, acum face nani asa linisita..., mor de dragul ei, deci prefer sa-i dau si formula dar s-o vad linistita
fetelor, acum ca-i suplimentez la cam cat timp face kk? a facut ultima oara la 13.00 si de'atunci nimic- sa ma ingrijorez?
acum savurez un ceai de chimion, si cand il termin merg si eu la nani
dana, ne-a facut placere vizita voastra, si promitem sa venim si noi la voi
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca