Bebelusi de ianuarie-februarie2005(15)
Raspunsuri - Pagina 15
magga spune:
fetelor, fetelor, sunt si eu una de-a voastra si v-am mai citit din cind in cind inainte sa nasc,dar de atunci n-am prea mai avut timp sa pierd timpul pe internet...nu c-ar fi fata mea cea mai dificila, dar sunt singura cu o mie si una de obligatii pe cap (al meu barbat lucrind toata toata ziua). va povestesc eu mai multe despre copila mea ceva maI tirziu.
cum v-am citit toate cele zece pagini, doua cuvinte pentru SHOBO. stai linistita, nu face bebeul tau nici un fel de fitze si nici n-are colici. si eu o alaptez pe fiica mea exclusiv si stiu despre ce vorbesc. ca multe mame care debordeaza de lapte ai un reflex de ejectie foarte puternic. laptele curge mai repede decit poate bietul copil sa inghita. si eu am aceeasi problema, iar consiliera mea de alaptare (na, ca tot vreai tu una) m-a sfatuit sa trec dusul cald sau sa pun comprese calde pe sini inainte de-a-i da sa bea copilului. in felul asta te debarasezi de primul lapte "rapid" si ai sa vezi ca n-o sa mai plinga baiatul tau. si nu te gindi la asta cind ai dai sa bea. trebuie sa ramai calma, nu-ti bate capul cu asta ca o sa-i treaca...bafta mare!!!
lavinia345 spune:
Salutare!Azi am implinit 4 luni si drept urmare am fost la doctor.Avem 6.300 kg si 64 cm.Rog fetele care se pricep sa schimbe si la mine coordonatele.Am facut si vaccin si acum avem temperatura,i-am dat Calpol imediat dupa vaccin preventiv si pe la 20.00 i-am verificat temperatura si era ok...dar dupa jumatate de ora a inceput.I-am mai dat o doza de Calpol si acum a adormit este 22.00.O tot verific dar inca mai frige.Sper sa treaca sa nu facem complicatii.
Tot astazi am fost la sala...juma de ora am tras de fiare si o ora aerobic...am plecat lesinata de acolo dar acum sunt ok,chiar sunt plina de energie.O sa continui sa vad cat rezist vreau si cateva sedinte de masaj sa ma rasfat putin caci am avut o iarna grea...in luna a saptea mi s-au umflat picioarele de nu am mai putut incalta nimic,imi plesnea pielea pe mine(nu-mi mai incapeam in piele)apoi cezariana care m-a daramat de durere(imi dadeau foltran in spital sa-mi calmeze durerile),apoi furia laptelui cu temperatura si sani cat capul meu de mari,apoi alergie la ata cu care m-au cusut,apoi mastita...abia cand avea fata 2 luni pot zice ca am mai scapat si eu de dureri...asa ca acum trebuie sa ma refac,nu???
Mai vroiam sa va intreb ceva....doctorul meu cred ca e putin capiat....mi-a zis ca un bebe de 4 luni trebuie sa aiba in meniu urmatoarele:suc de mere,morcov,fruct pasat,banana,cereale,supa cu carne de pui mixata si custard( o crema gen pudding....)!!!Iar eu alaptez fata ....pai cand incep eu diversificarea...sa-i bag toate astea in meniu in luna asta???Eu ma gandeam doar la niste suc de mar si de morcov...nicidecum supita cu pui....nu prea am inteles bine ce-a vrut sa zica,poate ca la sfarsitul lunii sa ajung la carnita de pui..engleza lui e destul de saraca.Si sunt total in ceata si nehotarata....sa incep diversificarea???Eu abia astept sa vad cum mananca fata mea dar inainte de a ma distra eu facandu-i fetei poze cu primul morcov intins pe fatzuca ei ma gandesc totusi ca as putea s-o mai las la pieptul mamei cu laptic bun bun de la mine...nush ce sa fac!Facem un mic sondaj care dintre noi au inceput diversificarea??Asta asa de curiozitate...sau poate voi va stiti intre voi care cum si ma bag si eu....
Lavinia si Natalia(17.01.05)
crinuta spune:
Ce suparata sunt! Am vrut sa montez scaunul pentru masa, si cand colo lipsesc suruburi. M-am umplut de nervi.
Am mai si distrus cutia de carton, ca altfel nu puteam scoate componentele, am si rupt punga unde erau suruburile, ca de unde sa stiu eu ca ar putea lipsi.
Sunt plina de nervi. Maine ma duc la magazinul de unde am cumparat scaunul, si sa se descurce, ca altfel e vai de ei!
Crinuta si Rayan
RamonaS spune:
Crinuta, multumim pt urare! Pai de fapt cred ca asta e si motivul... de nu reusim sa slabim, eu cel putin primele doua luni, nu ma interasa cum arat, nu ma mai interesau prietenii, nimik altceva inafara de Sarah, dar nu-mi pare rau.
Sa stii ca si noi mai "scapam" cate ceva in engleza, pentru ca este intr-adevar greu sa respecti regula, asta doar cand suntem toti trei, dar am incercat sa ma corectez de fiecare data, sper sa reuisim sa ne abtinem, pana v-a incepe fetita sa inteleaga ce spunem.
Ramona si Sarah (15.02.2005)
Pozici-Sarah
RamonaS spune:
Ana Maria, foarte frumoase pozele, felicitari pt botez, Stefan e un scump.
Crinuta, am vazut pozele cu Rayan, super cum l-ai prins in intoarcere :) Stai linistita cu scasunul, ca sunt obligati sa ti-l schimbe.
magga, bine ai venit!
Shobo, ce bine ar fi sa fie asta motivul, sincer m-as bucura sa se linisteasca puiutul tau.... intreresant ce spune magga, asteptam vesti in acest sens.
Anda, acum ti-am vazut si eu frumusete de fata, ptiu... sa n-o deochi! :) frumoasa foc!
lavinia, eu zic sa schimbi doctorul mai intai de toate, carnita de pui?!!!! la 4 luni, bebe fiind alaptat la san, n-am mai auzit, noi avem doar 3 luni, nu am inceput diversificarea.
Natalia, La multi ani!
Ramona si Sarah (15.02.2005)
Pozici-Sarah
V. Erica spune:
Neatza mamici,
Shobo, la mine pb e ca ziua mananca destul de des – si la 1 h – nu-mi mai simt sinii plini ca inainte (oare de-asta?), iar cand foloseste sanul pe post de suzi si se enerveaza, plange, trage de el, o trec la celalalt pt ca observ ca nu mai curge nimic… Sotul meu spune ca s-a marit (are 4 luni si o sapt) si nu-I mai ajunge laptele meu, dar poate ca e doar o etapa scurta… s-a mai intamplat si pe la 2 luni…
Lavinia parerea mea e ca atata timp cat o alaptezi, n-are rost sa-I introduci pana pe la 6 luni decat sucurile (mar, morcov), asta ca sa stie fata ca mai exista si altceva decat lapte pe lumea asta (nu c-ar avea neaparat nevoie de ele)… ce dr. e asta? Cum adica sa-I dai carnita de pui la 4 luni, eu lui Eric i-am introdus carnita abia la 7.5 luni si nu l-am alaptat mai deloc…
Magga, bine ai venit! Spune-ne mai multe despre gaza ta…
Fetelor, eu de azi incep cura cu Revalid ca m-am saturat sa dau numai de parul meu prin toata casa…
Sper ca azi sa am si eu mai mult timp si sa ma uit la ultimele pozici pe care le-ati facut...
Sa aveti o zi perfecta!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005) POZE
corneliaa spune:
Am pus poze din cele doua zile de botez, adica prima cu botezul si cheful si a doua cu baita facuta de nasica.
Vedeti ca sunt in ordine cronologica deci cele din biserica sunt mai pe la mijloc.
O sa vedeti ce mult am dansat Mengaito si La cucarachea...hahaha, am fost vedeta serii. Restaurantul a fost la un hotel, am avut si camera iar in sala nu s-a fumat asa ca am stat mult cu invitatii si am dansat la greu in bratele nasei si a lui mami.
Sa vedeti ce nasa frumoasa avem...si si mosica e draguta...numai mama e inca balenuta si babuta!
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005)
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
V. Erica spune:
Cornelia, m-am uitat la poze. Sa va traiasca, e tare scumpa gogosica! Si are la fel de `bogat` parul ca si a mea... Chiar imi spunea ieri cineva care-a vazut-o pt prima data: `da`, par de ce n-are?` Asta e n-are cu cine sa semene cu mult par...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005) POZE
mia_tincu@yahoo.com spune:
Alina Maria si Anda, si celorlalte fete,multumesc ca-mi sunteti alaturi.
Shobo, aici nimeni nu poate hotari decit tu.Desi dupa citeva zile de lapte praf, mi s-a mai covrigit si mie in 2 zile, erau niste gaze pe care el nu reusea sa le scoata prea usor.Adevarul e ca intr-o zi i-am dat citeva lingurite de cerealesi am observat ca a facut kk cam tare(oricum el e predispus la constipatie de mic), iar a doua zi i-am dat radacinoase din supa pasate.Azi vreau sa incerc mar cu cereale, si daca tot nu-I prieste, IMI VINE SA LAS NAIBII DIVERSIFICAREA PINA DUPA 6 LUNI!!!
Si eu am inceput cu Brocriptinul de ieri pt. sini ca nu se mai poate.Cu stingul cred ca e spre bine, dar cu dreptul…tare mi-e frica:pur si simplu e piatra, si dr. mi-a zis san u mai scot nici un jet, ca-I stimulez inapoi!Poate va fi bine totusi…Aaaaa, mi-e nu mi-e greata de la pastille, da’ vad cam dublu, parka-s beata non-stop!
Ubi, sa va traiasca crestina!La fel si voua Corneliaa!Si Ana Maria!
Crinuta, ai dreptate cu apa plata si cu spatele bb-ilor.
BDana, asa pateam si eu , acu nu mai ies la plimbare decit cind vad ca-I cad ochii in gura de somn, ca sa doarma, ca altfel nu are stare in carut.
In leg. Cu cafeaua la fetele care alapteaza, puteti bea o cescuta, dar dupa masa lui bb, ca sa aiba timp sa iasa pina la urmatoarea…
Lavinia, lasa fata doar cu laptic daca-I place si ia in greutate. Are timp de…”mincare de oameni mari “ de la 6 luni incolo.
Va pup pe toate si sa va fie bine!
Megg spune:
Lavinia, mie pediatra mi-a zis clar: la 4 luni se intyroduce alimentatie diversificata daca BEBE ESTE ALIMENTAT ARTIFICIAL sau mixt, daca nu, la 6 luni se face diversificarea.
Diversificarea consta in introducerea TREPTATA a alimentelor:
intai suc de morcov si mar, incepand cu cateva picaturi - o lingurita pe zi, apoi 2 lingurite 2-3 zile, apoi 3 lingurite de suc, pana ajung la 60ml. Dupa aceea zeama de supa facuta din cateva legume, tot treptat, si mar si morcov pasate tot treptat. Supa mi-a zis ca intai doar zeama, apoi morcovul pasat cu telina si treptat o noua leguma pasata....
deci totul treptat.... cred ca e cam dus medicul ala. Cum sa-i bagi brusc toate cele spuse de tine??? Mie de banana mi-a zis ca mai la 6 luni... ( a mea e pe alimentatie artificiala).... Pai daca ii dai tot ce ai zis inseamna ca ii inlocuiesti din senin vreo 3-4 mese, cam asa mi se pare...
Fetelor, eu in general am citit mai pe scurt forumul, dar azi am intrat pe cele 2 articole de ajutor umanitar, despre cei 2 Mihaita si sunt bulversata de cazurile respective. Ati citit? Ma uit sa vad cum scot un mail din acela circular, sa-l trimit la mai multi.
Megg si bb Mara