Bebelusi de ianuarie-februarie2005(15)
Raspunsuri - Pagina 14
ana maria spune:
Acum merge. pusesem un punct la sfarsit...
http://community.webshots.com/user/preoteasa1972
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Shobo spune:
am vb si cu d-ra lui: mi-a zis ca daca am asa sin cum am eu, adica lapte sa dau si la alti bebei SA NU , RENUNT LA ALAPTAT LA SIN!!! si exact ca si crinuta a zis ca nu e laptele meu de la care face asa... ci se prea poate sa fie FITZE caci el a luat in greutate ff mult, are 7 kg la nici 3 luni implinite si acum face fitze. sa-i mai raresc mesele, sa-l mai las sa flaminzeasca ca va minca ff frumos dupa aceea... chestie pe care o obs. si eu, daca il las sa chiraie ceva de foame, pe urma adoarme cum il pun la sin si maninca SUPER... poate dr-a are dreptate, ce-i drep, ii voi urma sfatul si voi face asa.,.. simt intr-adevar ca am obosit, dar decit sa-mi faca la fel si pe lapte praf, prefer sa ii dau laptele mau, m,ai ales ca mi-e groaza sa fac acum tratament de stopare a lactatiei... desi aseara am plins eu cu lacrimi in barba, acum dim ma simt mai bine, sper sa-mi mai treaca si o iau de la capat, ce sa fac... teoretic mai sint doar 3 luni pina la 6 cind oricum vreau-nu vreau, tb sa trecem la diversificare... deci jumate am depasit.
iar daca rarirea meselor la 4-5 ore cum a zis d-ra ii va face bine, poate scapam si de aceste fitze :)
multumesc tutorr pt suportul moral si incurajari!
noi plecam in parc acum.
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
PatriciaArdeleanu spune:
Foarte frumoase, ana_maria> Ce bine seamana cu tine! si ii sta bine cu rosu.
Asteptam si de la Cornelia si Bestutza.
Mi se intimpla numai mie oare? e un chin sa ma uit in pozele de pe webshots. cind apas pe "next", imi da intai eroare (o data, doua, chiar 3 ori) si apoi intra pe poza...sa-mi ziceti si voi daca se intimpla asa sau am eu ceva...(adica coputerul :-))
Patricia si Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
BDana spune:
Buna, mamici.
Azi noapte al meu copil m-a trezit din 2 in 2 ore, de foame. Ma gandesc serios sa i bag lapte praf seara, la culcare, dar uneori imi pare rau ptr. ca eu am suficient lapte. Dar probabil ca "un plin" lui nu ii acopera necesarul. Si azi de dimineata, la 6 era gata, pregatit ptr o noua zi. Dar eu eram cheauna...asa as fii baut o cafea ca imi venea sa ling pachetul sau televizorul atunci cand fac astia reclama...
Mi-e si jale sa mai ies cu micu` afara. Ultimele 2 zile cand am iesit, a urlat in asa hal ca nu am rezistat si in max 1/2 ora am urcat inapoi...Ne-a luat mai mult pregatirea ptr plimbare decat plimbarea propiu-zisa. Dar nu putem sa merg cu el asa, urland de parca il maltratam. Si problema este ca nu am gasit nici o explicatie
Patricia si eu patesc asta cu pozele, dau un refresh la poza pe care nu o incarca si apoi o ia.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze
Alina Maria spune:
Trebuie sa spun mai intai :
La multi ani scumpa lui mama , sa fi sanatoasa si frumoasa si sa bagi pe toti baietii nostri in boala !
La multi ani si pt. ceilalti bebelusi nascuti pe data de 17 .
Ana Maria pozele de la botez au iesit f. frumoase felicitari cu micuta ta .
In privinta statului in fundulet mi se pare cam devreme , eu o pun insa f. putin in rest scaunelul de camera sta putin ridicat caci nu ii place doar culcata .
La mamicile care dau san , am observat ca bb. de la un moment data nu se mai satura cu lapticul vostru , eu zic sa-i dati cateva mese de san si cateva de lapte praf . Poate asa or sa fie si ei mai linistiti caci vor fii mai satuli .
eu zic sa va ganditi la linistea copilului si nu la a voastra . Eu stiu ca este bine san dar pana cand ? asta difera la toata lumea treaba e sa va datai voi seama cat mai curand ce e bine .
De exemplu Galaxy il hraneste pe Robert doar san insa nu se plange ce el face fite si ca nu se satura , atunci inteleg si eu ca nu sunt motive de introducerea laptelui praf .
Am incercat sa-i dau lui Mandy banana insa scoate totul cu limba si stramba din nas , am incercat si morcov si face la fel .Oare ce sa-i fac sa-i dau cu biberonul ?
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 17 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
V. Erica spune:
Buna fetelor,
intru doar un pic, cat papa Ruxi linistita, caci se pare ca ma paste si pe mine necazu` lui Shobo, a inceput sa faca fitze la san, dar eu am impresia uneori ca nu-i mai ajunge, poate ar tb s-o las mai mult sa flamanzeasca, nu stiu... voi vedea ce zice si pediatra - mergem maine la vaccin...
Felicitari pt crestinare fetelor care si-au botezat copilasii! Sa aibe un ingeras bun!
La multi ani! lui Mandy a Alinei Maria.
Anda am citit si eu ce-ai scris la Liternet, imi place cum scrii. Mi-ai adus aminte c-am fost si eu odata poetessa (asa ma rasfata profu` de romana in scoala), dar mai tarziu am dat la ASE si-a pierit toata poezia...
Bdana, incearca sa-l tii pe bebe Cristi flamand mai mult timp inainte de masa de seara, poate asa va dormi mai mult. Ruxi s-a invatat sa pape ultima masa pe la 21 - 21.30 si pana dim. la 06-07 mai papa doar o data, dar intervalul dintre ultimele 2 mese e de 4-5 ore. Eu beau cate una mica dim, ca altfel as fi chiauna... Eu stiu ca o cescuta de cafea nu face rau. N-am observat c-ar fi mai activa/agitata (in prima luna am baut decofeinizata).
Hai c-a fost cuminte fata!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005) POZE
shinutza spune:
Shobo, rabdare, multa rabdare. si foarte mult calm, incearca sa nu te mai stresezi ca vien o noua masa... uite, cand te citeam pe tine, si pe crinuta, parca ma vedeam pe mine. si mie imi plangea iulia ca din gura de sarpe, de o saptamana. DOAR CAND TREBUIA SA MANANCE. in rest, cel mai bun si linistit copil din lume. si eu la fel ziceam: e nervoasa, are fitze. DA' DE UNDE. sa vedeti faza.
de doua saptamani, eu am inceput munca, si iulia ramasese cu soacra mea. care e o femeie blanda si rabdatoare, insa fricoasa sa creasca un copil. si in aste doua saptamani, iulia a simtit chestia asta si a inceput incetisor sa-si micsoreze cantitatea mancata. pana vineri seara, cand nu a vrut sa-mi manance decat 40 de ml. cantitatea care nici cand era de o zi nu o satura (la neonato era vestita, plangea dupa mancare ca din gura de sarpe). m-am super speriat: iar are infectie urinara, are fitze, e nervoasa CE SE INTAMPLA CU COPILUL MEU, alea alea bla bla. am fost duminica cu ea la grigore alexandrescu, analize super bune, urocultura cea mai sterila din lume, rinichi vezica stomac uter :) ficat splina in stare perfecta de functionare...atunci CE-ARE???
am chemat-o pe mama de la constanta la noi si ieri si azi nu am fost la munca. si sa vedeti minunatie. mama e o femeie foarte energica si cu multe idei - unele bune, altele gen "ou in cadita de baie". dar de stricat nu strica. eee si a luat ea problema in mana: masaj la iulia de fiecare data cand are ocazia (azi de dimineata se trezise iulia la 6, la 6.10 le-am gasit pe amandoua in patut, iulia la funduletul gol si mama o masa si gaza mea gemea de placere), pieptanat pe capsor cu peria, mangaiat pe frunte, tinut de vorba, aratat albine si alte cele. si incet incet a inceput fata mea sa se calmeze. ATITUDINEA CONTEAZA. eu nu m-am mai apropiat de ea, pentru ca probabil o stresam si eu, prin frica mea ca iar nu imi va manca, ce-are copilul si alte ganduri aiurea. in plus: daca nu mai vrea sa manance - ok, facem o pauza. scoatem aerul, o lasam linistita, nu insistam deloc, ca daca se enerveaza e si mai rau pentru copil. peste 10 minute, daca vrea, bine, daca nu - mai tarziu. poate adoarme - atunci mananca perfect. daca nu, cam intr-o ora asa pana la urma dam noi gata biberonul. daca nu - asta e, i se va face ei foame. oricum, nu trebuie insistat si nu trebuie enervati beebii, pentru ca numai bine nu le facem.
Ada - scot palaria!! am plans.
Shobo spune:
Alina Maria, daca mi-as fi dat seama ca nu ii mai ajunge desigur ca incercam supliment cu lapte praf, dar cind eu scot de la un sin 130ml, deci cam 260 de la ambii la o masa, nu are cum sa nu-i ajunga atita la virsata lui, iar el e un ff bun sugaci, adica trage cu o fortza ff mare, cum mi-am dat seama, pur si simplu simt in sin plus ca de citeva ori fiind neatenta la el mi-a prins sinul de sub sfirc si mi-a tras carnea de acolo de apropae ca mi s-a invinetit locul acolo... deci in nici un caz la mine nu e asta cu neajunsul... poate plictisitu de acelasi lapte, habar n-am daca spun acum o prostie insa neajunsul nicicum!
are dreptate si shinutza cu RABDAREA, am ajuns sa urasc cuvintul asta, il tot aud de cind am nascut
dar cred ca asta e solutia pina la urma...
oricum sigur voi mai merge pina la cel putin 4 luni asa si mai vedem... de azi ii dau si Baby Colic de la Erba Vita, nu m-am putut abtine kita si adita , pina la urma si incercam si cu asta... ii dau de 3 ori /zi cite 5-6 ml, desi la 7 kg ale lui ar tb cite 7 ml... dar ma rog,,, sa nu exagerez. kita, tu i-l dai in ceai? in cit ceai pui cita solutie? sau nediluat?
merci
Shobo spune:
Erica, cum ti se pare tie ca nu-i mai ajunge? ca eu il vad cind scoate sfircul din gura ca-i curge lapte pe el pe barba la greu si chiar si pe mine... deci nu-l lasa ca nu mai iese din el, ci ori ca a inceput sa-i fermenteze nasol in stomac si-l doare ori de fitze, cum a zis pediatra.
crinuta spune:
I-am luat lui Rayan scaun pentru masa. Am cam dat faliment azi, dar ce sa fac, trebuie.
pupici
Crinuta si Rayan