Bebelusi de ianuarie-februarie2005(15)
Raspunsuri - Pagina 12
Megg spune:
Buna fetelor,
Coca, bine ai revenit.
Dupa noile povestiri cu gauri pt. cercelushi, chiar ca mi-a frica sa o mai duc s-o intepe.
Mara la botez a fost tare cuminte, nu a plans (noi am avut botezul pe 5 martie).
Cu soacrele, eu m-am plans deja, saptamana trecuta am avut-o pe fetita in Bucuresti la vaccin si soacra-mea era in Bucuresti (sta la cateva blocuri de noi) si a trecut doar de 2 ori sa o vada, cam scurt, ca se grabea sa ajunga la sora-sa pe care oricum o vede des...
Am lasat-o ieri pe Mara in Alexandria si bineinteles ca am tras o repriza de plans cand am plecat. Dar sper sa rezolv cu creditul sa-i aduc aici pe toti intr-un an....
Megg si bb Mara
crinuta spune:
Activitatea noastra principala a devenit intorsul.
Am pus poze sa vedeti in ce pozitii sta: http://community.webshots.com/user/rayan22100
Crinuta si Rayan
adana spune:
Neatza mamici si bebici
ALina Maria am vazut pozele cu Mandy,e o dulcica foc.
Megg imi pare rau pt situatia ta,dar iti doresc din tot sufletul sa puteti rezolva si sa nu mai stai departe de fetitza ta.Lasa ca e mai bine ingrijita la parintii tai decit sa aibe grija soacra-ta de ea.
Si ca venind vorba de soacre eu am noroc ca a mea e in ro ca altfel nu aveam zile bune nici cu ea nici cu nimeni,de cind l-am nascut pe Sebastian parka s-a mai cumintit si am invatat si eu sa nu-mi mai pese,ca vai mult am plins eu din cauza ei si a lu cumnata-mea.
Crinutza deja ai flacau mare,tre sa stai cu okii pe el sa nu ti-l fure vreo zina
Witchi am intrat si eu pe siteul Linternet si am citit cite ceva,imi place,imi plac si povestile tale despre Irina,ai talent.
Eu de cind sint aici parka m-am timpit,uneori nu mai stiu sa formulez 2 fraze.Asa e cind nu mai am contact cu oamenii.Noroc cu inernetul ca altfel cred ca m-as fi indobitocit de tot
Corneliaa cum a fost la botez,sper ca a iesit totul bine.
mia_tincu@yahoo.com spune:
Am intrat doar sa va salut. Eu ma lupt in continuare cu o lactatie care nu vrea sa plece ...la mamici care ar avea nevoie.Cosmin e mult mai linistit de cind ii dau lapte praf,intr-un cuvint m-am linistit in ceea ce-l priveste.Eu insa...offff...am niste sini ca doua pietre de grei, si durerosi, si nu mai trece, si nu stiu ce sa mai fac si cit mai dureaza...mi-e si frica sa nu dau in alta bucurie...O sa treaca, bine ca e bb bine!
Elena, multumesc pt. regim, abia azi am mai intrat pe mail.
Anda, imi place cum scrii.
Scumpelor, n-am prea avut timp, si nici chef, dar i-am vazut in fuga pe Rayan si pe Irina...n-am cuvinte.
Shobo, cum mai suge Codrin(sper ca nu gresesc)?
Sa va bucure bebelusii si sa fiti bine cu toatele.va pup.
Alina Maria spune:
Mia stiu ce dureros este atunci cand nu-i mai dai lui bb. laptic , si stiu si probleme sanilor durerosi .
Eu una am folosit pompa ca sa eliberez caturi de cat cantitatea de lapte a sanilor atunci cand erau pietroi . Nu ii mulgeam mult ci cat sa fie putin flexibili , astefel incat cantiatea de producerii a laptelui scade mereu .
De asemenea mi-am facut si un fel de esrfa cu care i-am legat strans dupa mulgere .
Intr-o saptamana am scapat si apoi trebuia sa ma stufoc tare sa fad daca mai e ceva lapte si era de abia o picatura .
Mult succes si sper sa fie totul bine .
A sa nu uit cand faci baie poti sa-i masezi frumos si cand faci dus fai apa mai fierbinte pt. sani .
te pup !
Restul fetelor unde sunteti ?
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 17 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Witchie spune:
Draga Mia,
iti impartasesc suferinta cu lactatia. Eu iau brocriptina si mi se face o greata de numa... Din fericire laptele mai e doar foarte putin, cat sa nu pot sa plec fara tampoane de san la munca...
Azi am inceput serviciul si n-a fost chiar atat de rau. Doar ca dimineata in taxi am nimerit un sofer care tot drumul mi-a povestit cum i-a murit fetita a doua zi dupa botez asa ca am ajuns la birou bocind. Povestile astea extrem de triste, pentru care nu se mai poate face nimic, ar trebui scrise si apoi arse, fara sa mai fie impartasite, pentru ca otravesc sufletele chiar si dupa 30 de ani.
Azi mi-a fost cu atat mai draga Irina. Ma pregatesc sa scriu despre Felis si Mihaita, poate le stiti povestea. Pentru ei se mai poate face ceva.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Primele o mie si una de nopti
Shobo spune:
Mia, tu vorbesti serios, chiar vezi o linistire clara a lui Cosmin? eu cu Codrin (nu ai gresit) nu stiu ce sa ma mai fac... simbata face 3 luni si nu stiu cit vom mai continua asa... este enirm de greu ceea ce fac de deja 5 sapt ... am ajuns sa-l pindesc cind adoarme si sa-l iau numai eu stiu cit de usor sa nu se trezeasca si asa adormit sa-l pun la sin si sa ma rog sa doarma asa cit mai mult in timp ce suge... nu-mi reuseste mereu si asa ajunge sa manince si la 2 ore ziua pt ca nu maninca suficient. noaptea nu mai stiu cer sa zic, am nopti cind nu dorm mai mult de 5 ore si nici alea legate... pt ca se trezeste inca pe la 2-3 sa manince... si arwe nopti cind chiar daca e adormit nu suge frumos... si avem circul de adormire dupa ce vad ca nu-l mai conving sa suga...
ce e mai rau e ca il simt ca inghite tot mai cu "gogiltzuri" si parca uneori ii aud inghititurile cam innecacioase, nici nu stiu cum sa ma exprim insa se aude ciudat ...asa de parca i se ruoe Doamne fereste ceva prin stomac... mi-e si frica sa ma gindesc...
mi-e si sila sa o intreb pe pediatra ce sa fac, ca parca vad ca-mi zice: "daca mai suporti da-i inainte, daca nu, ok, trece-l pe lapte praf." imi vine sa urlu uneori poate ma aude si pe mine Dumnezeu sa faca ceva, ca simt ca nici eu nu mai rezist... am ajuns sa stam la cite o masa si 2 ore cu tot cu pinda sa il prind cind adoarme...
chiar e posibil sa nu-i mai placa laptele meu???????? mi se pare GROAZNIC!!! nu pot intelege acest lucru, ma depaseste TOTAL!!! REFUZ SA CRED ACEST LUCRU! si imi vine sa dau doua capete in perete, pe bune!... eu nu am facut nici un fel de depresie postnatala, insa cred ca voi face daca intrerup alaptarea. si chiar una nasoalaa!
in rest sa auzim numai de bine!
nici nu vreau sa ma mai gindesc, tocmai l-am culcat acum dupa papa de dupa baie, papa care a durat o ora jumate cu tot tacimul de care v-am zis, si am folosit si feonul ca sa adoarma ca avea inca dureri...
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Witchie spune:
Shobo,
Si Irinei ii merge mai bine de cand mananca exclusiv Milumil. Deja am senzatia ca prima formula nu o mai satura si am sa trec la a doua. Dar nu mai are crize de colici, se mai incovoaie ea insa sunt doar gaze pe care le da afara fara prea mare greutate daca o bat pe spate.
Cat despre adormit, sa stii ca eu mi-am luat un balansoar in care petrec in fiecare seara cate 10-15 minute. Ii dau sa manance, apoi o fac sarmaluta si pe urma, pe intuneric, o bat pe spate pana ragaie si ne leganam in balansoar. Uneori ii fredonez un cantecel de leagan alteori tac si o tin lipita de mine, pur si simplu. Asa adoarme in maxim 20 de minute dupa ce a mancat si o tine somnul asta de la ora 22 pana pe la 6-7 dimineata. E drept ca se mai trezeste uneori si pe la 4 dar foarte rar, cam o data pe saptamana si atunci o schimb, mananca rapid si adoarme bustean. Incearca sa-i canti, sa-l incalzesti dar nu cu foenul, lipeste-l de tine infasat intr-o paturica, si mai ales nu te incapatana cu alaptatul la san. Daca pt bebe e mai bine lapte praf, nu te gandi de doua ori. Si eu era sa dau in depresie, am trecut cam prin aceeasi furie argumentata ca si tine, dar pentru Irina laptele meu nu era destul de satios, plangea de foame nu doar din cauza colicilor. Stiu ca ti-e greu sa accepti chestia asta, intelege insa ca nu ai nici o vina. Fa ce e mai bine pt copil. Laptele tau va disparea in scurt timp cu un tratament absolut nedureros. Poate vei avea stari de greata dar exista mai multe feluri de medicamente si in mod cert unul ti se va potrivi.
Ai incredere in instinctul tau, dar gandeste-te: nu doar tu obosesti ci si Codrin.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Primele o mie si una de nopti
crinuta spune:
Shobo, eu nu cred sa aiba legatura cu laptele tau.
Uite, si Rayan face la fel de ceva timp. Nu stiu de ce, de oboseala poate, nu stiu, are zile cand plange, si desi stiu ca ii e foame cand incerc sa ii dau sa manance, e si mai rau. Trebuie plimbat, pusa suzeta, adormit pe jumatate, si eventual atunci mananca, altfel,nu.
Iti dai seama ce nervi ma apuca cand trebuie sa arunc lapte. Noroc ca nu se intampla decat f rar.
Si sigur nu e de la lapte. Lui ii place mult Humana, are zile cand manance cu o placere de nedescris, insa, astea sunt fite.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Anda, si eu ii cant lui Rayan si are efect garantat.
El de ex, nu se omoara dupa baie, iar ieri, i-am cantat in timp ce ii faceam, si in timpul asta il priveam, era contactul vizual direct, si a fost foarte cuminte, chiar a zambit.
Ma bucur ca reactioneaza la muzica, poate ma mosteneste pe mine la asta, desi, nu il las sa faca aceeasi greseala ca si mine, sa urmeze Conservatorul.
Crinuta si Rayan