ce nu trebuie sa spui copilului tau,NICIODATA!
Raspunsuri - Pagina 4
mamica dulce spune:
am uitat de un apelativ tare drag mie cu care il alint pe Marc cand e cazul si anume..purcel!porcalete,purcelus cu parul cret(stiu ca e o aberatiedaca ma gandesc bine,ii spun pe nume mai mult la nervi,in rest e numai mitza (cu derivatii) si pisoi (tot cu derivatii)
sa fiu sincera,daca ar merge probabil as apela si la santajin ce priveste mancarea-problema noastra principala(in genul fara ciocolata daca nu mananca mancare,fara filme la calculator-aici lar durea cel mai tare)dar din pacate "santajul" nu functioneaza decat in sens inversoricat m-as stradui.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Dorsilia spune:
mie mi-au auzit urechile destule...de la "tampita, idioata, prostanaca, fata lui X e de 10x mai frumoasa si desteapta, buruiana rea, magarita, te pocnesc de-ti sar ochii, otreapa, c---a* (strigat in gura mare de auzeau vecinii), amenintari cu mana ridicata, (umilitor)..iar eu am fost premianta 12 ani si bursiera de merit 4 ani de facultate, am avut un singur prieten care mi-a devenit apoi sot si atat. Amicii de mers la film si la cofetarie sau plimbare de prin facultate erau bau-bau pt ai mei. Nu au avut incredere ca nu o sa ma prezint "cu burta la gura acasa"....asta e. Nu au avut incredere in moralitatea mea. Pacat, acum ii simt departe de sufletul meu. Timp risipit, sechele grele si relatie busita :(
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by carmenutza
aaaaa.si mai este una pe care mi-o zicea mama mie si care ma amuza de fiecare data..."Daca nu pui mana pe carte, maturatoare pe strada te faci."
si nu ca as fi fost maturatoare ma deranja..da' ma gandeam eu ca maturatoarele se trezesc cel mai devreme...sa fie strazile maturate cand se trezesc ceilalati...si asta nu-mi convenea deloc...si asa, cu imboldul asta..mai deschideam cate o carte...
I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!
si eu am avut parte de asta
dar si de alta mai frumoasa "daca nu esti cuminte sa-ti faci bagajul si sa pleci".... a fost o nebunie partea asta.
------------------------
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.
Booker T. Washington
cu drag de forum, corina si lutzu si sotul meu
mstef spune:
quote:
Originally posted by bogdanai
Chestia cu "eu te-am facut, eu te omor" mi se pare josnica, nu inteleg cum poate cineva, mai ales o mama, sa spuna asa ceva ! E inadmisibil!
La fel cu "esti prost", "nu-ntelegi nimic" si alte variatiuni.
In schimb "daca nu-nveti ajungi la sapa/santier etc" mi se pare extrem de potrivita, nu de alta, dar ii prezinti copilului alternativele. Si dupa ce am facut eu practica vreo 2-3 saptamini la cules caise si intr-un atelier de lacatuserie ... am invatat pe rupte, numai sa nu ajung acolo ! Nu-i vorba, ca invatasem si-nainte, da' asa am inteles mai bine de ce :)
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
De acord cu Boghi,si mie mi-a dat un "sut"inainte tot practica la Metalurgica unde m-am speriat de "nivelul" muncitoarelor de acolo.
Cred ca multe vorbe de-ale parintilor ne marcheaza copilaria,cand ei nici macar nu-si mai amintesc acum de ele, dar exista copii mai sensibili care pun totul la suflet,si copii mai "rezistenti"care nu-si prea bat capul cu ce le spun parintii.Tocmai pentru ca nu stim in ce fel percepe copilul spusele noastre trebuie sa ne alegem cu grija cuvintele.Din pacate nu reusim intotdeauna,mai ales cand ne "napadesc" nervii si cea mai usoara rezolvare e o vorba de-asta...
Copil te nasti dar parinte trebuie sa inveti sa fii...
Michi
mstef spune:
quote:
Originally posted by smillaraaq
Dadadada, am si eu:
"Daca nu mananci tot/ nu esti cuminte/ nu te culci de pranz te dam la tigani!"
(cu injectia nu mergea, ca nu mi-era frica de injectii )
"Daca nu inveti bine, maturator de strada te faci"
(cand eram mica voiam florareasa, asa ca tot intr-acolo bateam!)
si mamaie, amenintarea cea mai groaznica ca copilariei:
"Fii cuminte, ca bag cutitu-n mine si ma gasiti aici, taiata!"
gesticulat cu cutitul in aer.
Numai la imaginea bunicii injunghiate "ca n-am fost eu cuminte" si ma apuca un plans ... Am stat ani de zile cu frica ca "baga cutitul", pana mi-a zis chiar ea, cand eram deja mare, ca nici nu-i trecea prin cap!!
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila
Esti super!Radeam de una singura in fata PC-ului la faza cu bunica injunghiata!
Michi
Gabrielama spune:
Neata!
am si eu cateva:
"eu n-am avut timp sa ma implinesc ca persoana, caci m-am sacrificat sa va cresc pe voi" - asta era mama.
ca si cum a avea copii si ai creste este o mare pedeapsa si nu o bucurie.
"nu iei la facultate din prima... la munca cu tine, ca eu n-am nevoie de tine acasa" - asta era tata.
Inca ceva pe care nu il pot "prescurta" la cateva cuvinte; mama a avut totdeauna convingerea ca invatatul nu se potriveste in nici un fel cu alt fel de activitati "extra-scolare"; asa incat in toata adolescenta mea nu am fost decat la 2 petreceri (si acolo pentru ca ai mei cunosteau parintii sarbatoritilor") si numai daca indrzneam sa le spun ca as vrea sa merg undeva, eram "vagaboanda". Cat despre a avea un prieten... nici nu-mi trecea prin cap, caci eram terorizata. Si uite asa am ajuns la facultate, la Bucuresti, complet salbatica si speriata de bombe. Si mi-au trebuit ani buni, in care m-am zbatut intr-o timiditate maladiva, sa ies din carapacea mea si sa spun ceva. Si asta dupa ce am suferit indeajuns de mult.... Sper sa am intelepciunea sa nu fac aceleasi greseli cu fetita mea.
Gabi
ana_a spune:
hm.... si eu care credeam ca ai mei sunt singurii din lumea asta care ameninta in felul asta...
eu te-am facut, eu te omor era replica preferata a lui tata, si alte minuni insirate pe aici...am si ras cu lacrimi...frumos subiect!
Dar sa stiti ca eu in fiecare zi trebuie sa ma controlez sa nu fiu ca si parintii mei!Si e foarte greu!Nu ca as zice ceva urat copilului...care e prea micutz sa faca boacane...da asa..in general...si parca ma si vad folosind expresii dastea bine tiparite in mintea mea fara sa imi dau seama!UFFFF !!!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
cryforyoursoul spune:
Sunt shi cazuri cand copilul este stimulat pozitiv de o remarca rautacioasa a parintelui. Exemplu clar sunt eu (sau cel putzin asha cred) , cand eram mica tatal meu mi-a zis ca daca nu invatz imi face o sapa cu coada de cauciuc ca atunci cand dau cu ea in pamant sa-mi sara in cap shi eu am fost atat de speriata de acea sapa incat am invatzat pe rupte .. olimpiade la aprox toate materiile shi nici o nota sub 10 pana in clasa a 8-a .. mai apoi am inceput sa realizez ca a spus-o la suparare shi asha ceva nu e posibil .. dar era prea tarziu imi era greu sa fiu mai netocilara sau .. mai proasta
Sper sa fiu in stare sa imi cresc ingerashul cum e mai bine .. probabil ca din teama ca fac ceva greshit am citit aproape cuvant cu cuvant totul pe acest forum shi nu numai.
SIMONABB spune:
quote:
Originally posted by ana_a
hm.... si eu care credeam ca ai mei sunt singurii din lumea asta care ameninta in felul asta...
eu te-am facut, eu te omor era replica preferata a lui tata, si alte minuni insirate pe aici...am si ras cu lacrimi...frumos subiect!
Dar sa stiti ca eu in fiecare zi trebuie sa ma controlez sa nu fiu ca si parintii mei!Si e foarte greu!Nu ca as zice ceva urat copilului...care e prea micutz sa faca boacane...da asa..in general...si parca ma si vad folosind expresii dastea bine tiparite in mintea mea fara sa imi dau seama!UFFFF !!!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
100% de acord
http://community.webshots.com/user/simonabb
V. Erica spune:
Si eu am avut parte de unele dintre `aprecierile` enumerate de voi, nu mai revin asupra lor, ci va spun o vorba pe care vad ca n-a spus-o nimeni si care pe mine ma enerva cumplit:
`cine are sa si-i creasca, cine nu -sa nu-si doreasca!` (ref. la copii). Era o chestie spusa la nervi de mama, pe care o inteleg cat de greu i-a fost singura cu 2 copii, dar unele lucruri pe care le-am auzit de la ea mi-am jurat sa nu le repet si eu...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005) POZE