ce nu trebuie sa spui copilului tau,NICIODATA!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns candy24 spune:

Parca s-au vorbit intre ei.De aceleasi amenintari am avut parte cred toti.Si eu o mai scap pe cea cu ,,Daca nu mananci sau nu esti cuminte vine doctorul cu injectia ,,Nu cred ca ma pot abtine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

cea mai stupida, pe care o folosea bunica mea, "iar te-ai imbolnavit, de ce nu ai grija de tine, vrei sa mori?"
altfel a fost o femeie extraordinara, dar avea niste amenintari care pe mine ma marcau, cand mai crescusem, "sa nu stai de vorba cu baietzii ca pot sa-ti faca asta-aia"(asa zicea ea), de prinsesem o oarecare frica de baietzi

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Dadadada, am si eu:

"Daca nu mananci tot/ nu esti cuminte/ nu te culci de pranz te dam la tigani!"

(cu injectia nu mergea, ca nu mi-era frica de injectii )

"Daca nu inveti bine, maturator de strada te faci"

(cand eram mica voiam florareasa, asa ca tot intr-acolo bateam!)

si mamaie, amenintarea cea mai groaznica ca copilariei:

"Fii cuminte, ca bag cutitu-n mine si ma gasiti aici, taiata!"

gesticulat cu cutitul in aer.

Numai la imaginea bunicii injunghiate "ca n-am fost eu cuminte" si ma apuca un plans ... Am stat ani de zile cu frica ca "baga cutitul", pana mi-a zis chiar ea, cand eram deja mare, ca nici nu-i trecea prin cap!!

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Pe mine saraca bunica, de altfel bolnava cu nervii, dar asta nu am aflat decat mult mai tarziu, ma facea in toate felurile: "idioata", "encefalopata" (stiu ca habar nu aveam ce inseamna, mi se parea ca zice "encehalopata") si altele... dar nuami la suparare. Stateam cate doua-trei luni cu ea vara, si notam pe hartiute de cate ori m-a facut in fiecare fel, si la sfarsit de saptamana raportam parintilor... cred ca ei nu si-au dat seama cat ma marca pe mine toata povestea asta. Altfel, bunica ma iubea foarte mult, dar eu nu puteam trece peste insulte.

Mie nu imi place sa mint/amenint copilul de genul: "daca nu esti cuminte, vine bau-bau" (asta e din aceeasi clasa cu 'vin tiganii' sau 'te bate vecinul').

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Nepotica mea nu vroia sa se culce si parintii ei i-au spus ca daca nu doarme "ii dau toate jucariile verisoarei ei" si de atunci nu mai vrea sa-i dea nimic fiica-mii.. care are 7 luni si vrea si ea....[ Faza a mers insa invers, cu "daca te culci, cand te trezesti mergem la unchiu'" si de atunci avem noi mereu musafiri dupa-masa.]

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

eu te-am facut, eu te omor.
Si apoi speriatul cu bau-bau. Nu sunt de acord nici sa ma pici cu ceara.
Daca nu faci ce spun eu, vine femeia rea, vine lupul, omul negru sau mai stiu eu ce sperietoare pentru mititei.

Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

In afara de "sa stii ca te dau la tigani", "bau-bau" caruia i mai spuneam si "mosu", "mi te-au incurcat la maternitate si mi-au dat un copil de tigan","mai bine nu te faceam", cea mai mare teroare a copilariei mele a fost "sa stii ca daca mai faci nu stiu ce si nu stiu cum, o sa te dau la orfelinat, ca asa nu se mai poate". si eu chiar credeam ca ma poate duce oricand la orfelinat si poate sa ma lasa acolo definitiv. Si imi mai si spunea la ce orfelinat ma duce. Imi spunea ca ma duce la casa de copii fara parinti din Avrig. Nu stiu de ce o fi ales Avrigul, cert e ca eu nu mai pot suferi cuvantul "Avrig". Nu m-a dat, dar abia pe la 14 ani am inteles ca nu ma poate da si trebuie sa ma suporte asa cum sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foxy spune:

E (sau a fost) conspiratie nationala a parintilor sa-si ameninte copii cu "eu te-am facut,eu te omor". Groaznic. Mi se face rau doar cind citesc. Si imi stirneste atitea amintiri "uitate".
Sau "te trimit la taicatul" (parintii find divortati si eu de fapt nu il cunosteam pe el). Sau "esti proasta ca taicatul"......of.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

foarte interesant subiectul..si raspunsurile voastre
ai mei aveau o vorba ca daca nu invat ajung la coada vaciiA!! si tin minte si acum,eram in clasa a doua si facea mama tcu mine tema la mate..cred ca am fost cel mai exasperant copil din lume si dupa ore intregi de nervi,cand ajungeam la scris la lumanare-deh,vremea lui ceasca,trecea si mama la apelative-cred ca am fost toata menajeria dar mie cel mai mult imi placea OAIE!! ca avea mama o intonatie de ma pufnea tot timpul rasul Doamne cat mai radem acum de vremurile alea.
Si tin minte ca ma facut odata cretina si nu pot sa uit cum ma gandeam eu ma..ce.o fi insemnand asta ca tare suna frumossi cand spumega mama mai tare o intreb asa finut,ce inseamna cuvantul ala???
Doamne,rad singura acum cand scriu,dar a fost o faza de camera ascunsa

Nu l-am injurat pe Marc niciodata cu vorbe grele care se aud in multe familii (nici eu nu mai folosesc cuvinte urate singura acasa,cand chiar dau cu destu'mic de la picior de piciorul mesei evident ca trag o injuratura..stilizatadar la boacane mari de tot(cu intentie)un branza-ma-tii sau 'catz-ai curisorul ala gras si frumos tot am spus.Mama ma-sii de treaba..chestii din astea
Nu iam spus niciodata rau,prost etc ,insa mai scap obraznicatura mica care esti!
Eu nu l-am speriat(si nici n-o s-o fac) pe Marc cu bau-bau,politia,injectia,dentistu' si alte dracii in schimb ii spun TE MANANC COPCHIL!!!!-te musc de cur! sau clasicul Mergem imediat acasa!si daca suntem acasa si face criza il pun in patul lui (de unde vine intr-un minut zambaret nevoie mare)
Din lista postata de gweno si completarile fetelor nu am spus nimic si sper sa-mi dea Domnul minte nici sa nu spun,indiferent de situatie.
E ideal sa ne controlam limbajul ca prind copiii cu o viteza fantastica-mai ales ce nu ar trebui,evident,insa nici sa-i bagam intr-un balon de puritate lingvistica nu cred ca e chiar ok.

Insa cu o oarecare lejeritate in limbaj sunt de acord-ex stie ca sanii mei se cheama tzatze,ca fundul lui e TUuu(ca inlocuieste orice sunet c,k cu t si r nu poate spune la 2 ani jumate)stie si echivalentul nemtesc al lui SHIT pe care il spune DOAR atunci cand e cazul si..vedem noi cu ce o sa vina de la gradi,la toamna.

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Am zimbit citind ce s-a spus pe-aici.Cam de taoate s-au auzit ori in familiile proprii ori la altii.

Pe mine ce m-a marcat a fost atunci cand intre parintii mei nu mergeau lucrurile si erau vesnic cu nervii in pioneze sa-mi zica mama " semeni cu tatal tau,esti capoasa ca el" si de la tata "esti fraiera ca mata".

Mergi la inceput