Mamici de mai-iunie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Buna seara mamicutzelor. Sunt o prietena a Irinutei si voiam sa va anunt ca micuta Angela Alexandra e venit pe lume ieri 14.05.2005 ora 13.15, cu greutate de 3.650 gr. Sper ca mamica si fetita sunt bine, pentru ca nu am primit mai multe vesti!

Pana atunci nastere usoara burticilor in asteptare. Iar mamicilor in exercitiul functiunii va doresc sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi, iar voi sa va refaceti rapid. Ah, si mult calm si rabdare! Numai bine.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Felicitari Irinuta! Multa sanatate bb Angela Alexandra!

Androix, bine ai revenit! Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi ref. la alaptat, dar ce pot sa iti spun e ca Stefan abia in ziua a 4-a a reusit sa prinda sfarcul. Si eu am probleme cu sfarcurile si am fost sfatuita s ami le formez cu o siringa cu varful taiat si pus pistonul in partea cealalta (nu stiu s aexplic). Am incercat la inceput asa, dar Stefan a reusit pana la urma sa prind asingur, fara ajutor. Iti trebuie multa rabdare si sa fii cat mai linistita tu. Incearca sa ii apropii gurita de san, cu o miscare mai energica. Mult succes!

La mine aventura alaptatului s-a cam incheiat. Eu nu stiu ce e aia furia laptelui si sani durerosi (am avut asa, o mica jena, dar acum sunt moi si goi ). Roisin, ai avut dreptate, Stefan ma luase drept suzeta. AM observat ca suge suzeta cu aceeasi hotarare cu care sugea de la mine . Eu, care nu prea stiam ce aia alaptat, ma bucuram ca suge. Mi se parea mie ciudat ca nu simt nimic (ca ar veni lapte), ca nu simt nevoia sa beau lichide etc. In sfarsit, ne facem noi mari si cu lapte formula.

Azi am reusit sa ii facem prima baita si am avut parte de niste urlete. Sunt cam dezamagita. Credeam ca faptul ca Maria nu a scos un sunet la baie , ci era incantata de la inceput, se datoreaza priceperii mele , dar se pare ca nu e asa. Lui Stefan, deocamdata nu ii place apa si nu ii place absolut deloc masajul de dupa baita. Il apucase tremuratul de atata plans. Sper sa fie mai bine maine.

Ma duc la culcare si ma rog sa avem o noapte mai linistita. Sper sa nu se mai repete povestea de azi noapte si sa dorm si eu putin.

Va pup,
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/album?.dir=/d36f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Felicitari, Irinuta!
Sa fiti sanatoase si tu si micuta Angela Alexandra, sa aveti parte numai de bucurii si mult noroc!
Sper ca esti bine, Te asteptam cit mai curind sa ne povestesti de bebelusha ta

Fetele, o saptamana buna va doresc, mai ales celor care vor naste saptamina aceasta!
Dupa cum vedeti, se ingroasa rindurile mamicutzelor si se subtiaza cele ale gravidutzelor O scurta statistica ne arat ca sint 10 baietei si 12 fetite

In dimineata asta ma duc la control sa vedem care mai e situatia. Sper ca inca este colul inchis si bebe mai are rabdare acolo la mami pina pe 25 mai. Loc nu prea mai are, si se manifeste vizibil in fiecare zi, scotind mereu un capusor la iveala, sau un cot, sau o manuta....

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 25.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Irinuta, felicitari pentru micuta Angela Alexandra, sa fiti sanatoase, norocoase si fericite!
Androix, multa rabdare, incearca sa nu te stresezi prea mult, ca o sa fie totul bine. Sunt un pic invidioasa pe tine ca iti tii acum bebelusul in brate...eu inca imi mangai burtika.
As fi urmatoarea pe lista, dar eu deocamdata n-am nici un semn...si imi doresc atat de mult sa-mi vad printesa!!! Ca sa nu mai spun ca nu mai pot suna pe nimeni, ca primele cuvinte pe care le aud sunt"nasti?" sau "ai nascut?". Daca nu raspund la telefonul fix, cunostintele disperate ma cauta pe mobil sa ma intrebe daca's la spital. Asa ca am termen pana joi...cand implinesc 40 sapt si o zi. Daca pana atunci nu vrea sa vina singura, o sa merg la declansare sau cezariana(in cazul in care colul meu va fi tot beton).

Mygirl si Alexandra(39 sapt+)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Dragele mele, m-a lovit si pe mine o dambla: sa iau cosulet pentru bb (inca sa nu-i iau pat). Am citit intr-o arhiva DC ca patuturile, fiind mai mari, bb nu ar avea unde sa se "cuibareasca". Adica s-ar cam simti stingher...

A luat vreuna din voi cosulet sau leagan pentru bb? Sau macar ati vazut pe undeva?
Multam' de raspunsuri si multa sanatate la burtici, mamici si bebici!
Nastere usoara celor care urmeaza si nopti linistite proaspetelor mamici!

2 in 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Chris, uite aici linga noi, la Buburuza.
http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=2794

intra pe magazin are foarte multe lucruri dragute si preturile sunt ok.
vezi ca mai gasesti la... iti scriu mai... ca sa nu facem reclama.
b a r z a.r o, b a b y c o m f o r t .ro
si cu google la cosuri de copii.
stiu ca avea si la MiniBLu daca ai pe linga casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Irinuta - felicitari
Gabitzam - bafta azi la control
mygirl - mai ai un picut de rabdare- stiu ca e foarte simplu sa spui la altii dar altceva nu putem face nu? Sincer eu la 37 de sapt. nu mai am rabdare dar asta e. Ma consolez cu faptul ca primul bebe a venit la 38 de sapt.

Noi azi am intrat in 37 de saptamani, bebe ma loveste intr-una da si ea cu ce poate ba cu manutele, picioarele de ma termina.
Noi miercuri mergem la consult sa vedem ce facem in continuare.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

ChrisDun- sincer nu stiu ce sa ti spun.
Eu la primul bebe am avut cosulet l am folosit foarte putin si l am dat pe urma, sincer nu i prea vad rostul. Acum la al doilea am doar patut si un fel de tarc cu plasa pentru mai tarziu (aprox de la 7-8 luni in sus)
37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burticutze si mamicutze, felicitari Irina si refacere cat mai usoara, Androix bine-ai revenit!!

Asa, si acum sa-mi dau si eu cu parerea. E doar o parere personala, asa ca nu dati prea tare cu pietre!

Legat de alaptat, un bebelus de cateva zile sau cateva saptamani alaptat la san la cerere suge intre 50-90 ml la o masa, depinde cat de dese sunt mesele (ganditiva ca ei papa cam 700ml de lapte pe zi). Loreen parca se plangea ca nu mai vrea sa alpteze pentru ca bebe vomita dupa fiecare masa, insa tot ea in alt mesaj se plangea ca scoate si 180ml la un muls! Hai s-o luam invers, daca bebe-i haplea si suge pana nu mai poate, normal ca surplusul il va da afara si-si va pastra doar atat cat are el nevoie. Intrebarea mea este, l-ai cantarit vreodata dupa masa? Poate ca laptele tau e suficient, nu e cazul sa te repezi sa-l treci pe lapte praf, esti sigura ca vomita absolut tot ce suge?!

Apoi Androix se plangea si ea ca bebitza-i prea lenes si prefera biberonul, cu toate ca ea are lapte. Nu te supara pe mine, dar ai nascut normal, deci ar fi trebuit sa ti-l aduca pe bebe la san la cateva ore, am si eu o curiozitate, cum ai ajuns deja sa-i dai lapte cu biberonul la nici 5 zile de la nastere? La cezariana intr-adevar, in primele ore bebelusul e hranit artificial, dar in cazul tau? Stiu ca e stresant sa vezi ca bebitza nu reuseste sa suga suficient, ca plange de foame, si e mult mai comod sa-i faci repede un laptic si sa rezolvi problema, insa o data ce ai luat-o pe drumul asta, slabe sanse sa-l mai dezveti.

Si aviz tuturor celor care vor sa-si alapteze bebelusul, evitati biberoanele si mai ales suzetele in primele saptamani. Chiar daca bebelusul va plange, chiar daca vi se pare ca n-aveti lapte suficient, chiar daca e mai usor sa apelati la alptele praf. Daca chiar credeti ca nu aveti lapte folositi lingurita in primele zile, pentru ca altfel se va obisnui cu biberonul si nu-l mai dezvatati usor. Parerea mea e ca abia dupa 2-3 saptamani de incercari puteti sa spuneti ca chiar nu aveti laptic pentru bebe, in primele zile orice concluzie e pripita.
Eu va spun sincer, cand m-am intors de la spital nu aveam nici macar un biberon sau o suzeta in casa (ca sa nu mai zic ca prima cutie de lapte praf am cumparat-o cand Malina avea 5 luni si hotarasem sa ma intorc la serviciu), cand a vazut mama s-a panicat toata, ca's nebuna la cap, ce ma fac daca o sa-mi plange bebe de foame si eu n-o sa am ce sa-i dau. Nici macar ceai pentru bebelusi n-aveam acasa! Si nu am cumparat intentionat lapte praf sau biberoane, tocmai de teama sa nu cedez tentatie de a le folosi.

Sa nu ma intelegeti gresit, e optiunea voastra, daca nu vreti sa alaptati nu-i nici o problema, exista lapte praf si mii de bebelusi au crescut cu el fara nici o problema. Iarasi, daca vreti doar sa incercati sa vedeti daca puteti sau nu sa alaptati, atunci folositi biberonul si rugati-va sa aveti parte de un bebe flamand, care sa pape si de la san si formula fara prea mari mofturi (desi's mai rare cazurile in care un bebe mic care s-a obisnuit din primele zile cu tetina sa mai accepte un sfarc din care tre sa munceasca sa scoata ceva). Insa daca chiar vreti sa-l alaptati pe bebe cu orice pret, atunci aveti nevoie de nervi de otel, mai ales in primele zile, cand el isi formeaza primele reflexe de supt. In nici un caz nu-i dati suzeta intre mese pentru ca o sa fie deja obosit de atat suptcand il veti pune la san, si in nici un caz nu folositi biberonul. Macar 2 saptamani de la anastere, pana vi se desfunda voua canalele, pana se obisnuieste el sa suga, pana organismul vostru isi regleaza cantitatea de lapte functie de necesitatile bebelusului.

Si gata, cu asta am terminat, poate am fost mai dura, dar e doar parerea mea. Cat despre sfaturile despre alpatat, rosin v-a dat mai sus o gramada de sfaturi utile, iar la femina intim e un intreg subiect dedicat alaptatului. Mult succes tutror, indiferent cum va hotarati sa va hraniti bebelusul!

Mickyyy (36 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Felicitari si refacere rapida noilor mamici!!! Sanatate si noroc bebelusilor !
Referitor la canale infundate sau desfundate:pun si eu o intrebare naiva poate, dar chiar nu stiu. Mie (mai ales dupa dush)imi apare o secretie alb-galbuie pe mameloane (multe picaturele pe fiecare); asta inseamna ca respectivele canale sunt desfundate, adica atunci cand ca veni bb, tzitzi va fi pregatita sa-l hraneasca ? Nu dati cu roshii, dar nemaiavand nici un bb la activ am o multime de nelamuriri si dileme

Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput