Mamici de mai-iunie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Felicitari proaspetelor mamici si nastere usoara viitoarelor.

Chiar daca nu am mai scris va citesc mai mereu dar inca sunt la servici si nu prea am timp sa scriu. Va citesc mereu ca la mine parca pe cat de repede trece timpul si ma apropii de DPN ma ia o frica de nastere si ma mai linistesc cand vad ca si voi va simtiti cam la fel.
Va anunt ca sunt la Dr. Tutunaru la Elias si am intrat in saptamana 37. In rest analizele sunt bune, depresiile sunt mari, mai am cateodata mici intepaturi cred ca pe la niveelul colului si pregatim cu sarg camera bebelinului si bagajul de spital pe care il completez mereu si parca nu am tot. De vreo 2 zile tot vopsim si mutam mobila. EU sunt protejatasi doar dau indicatii.

Promit sa scriu mai des cel putin peste 2 saptamaini cand o sa renunt sa ma duc la servici sau mai devreme daca mai imi fac zile amare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pupici la fete, bine v-am regasit!
Am venit si noi azi din spital si suntem bine sanatosi cu mici exceptii. Am nascut usor, in sesul de rapid ca mie mi s-a parut ca doare ifiorator de tare, la 3.5 cm dilatatie numai un cuvant a zis medicul: "epidurala?" la care eu in gura mare: "da acum ca mor!" si intr-o ora jumate aveam deja dilatatia maxima si scapam. Filip a avut 2.900 kg. si 48 de cm, nu stiu insa ce scor Apgar va dati seama ce muci eram... Desi sunt sigura ca n-a rostit nimeni nici o nota. O sa fac o poveste mai in detaliu cand o sa-mi mai revin.

Insa ca orice mamica incepatoare am probleme cu lapticul. Am mare nevoie de sfatul vostru. Am deja furia laptelui, iar bebele meu nu prea stie sa apuce sfarcul, care oricum nu e prea bine format. In concluzie se enerveaza si incepe sa planga si eu cedez si-o dau pe lapte praf. Invatati-ma si pe mine cum sa fac sa inceapa sa curga lapticul, caci puturosul meu mic ar vrea sa-i curga fix ca de la bibe sa nu faca nici un efort. Am tras cu o amarata de pompa pe care o am, care nu este pentru colectare ci doar pentru golirea sanilor, si iese ceva colostru dar mai mult de 4-5 lingurite nu am scos. In schimb asa cum s-a chinuit Filip, a tras ce a tras si mi-a intarit sanii deci eu cred ca sunt infundata. Am baut si 2l de ceai de anason si chimen. Ce sa fac mamicilor, ca nu vreau sa-i dau lapte praf?

Andreea mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

RECOMANDARE, in special pt cele care nasc dupa 22 mai:

Duminica, 22 mai, ora 22:00 este documentalul "IN BURTA MAMEI" pe NATIONAL GEOGR. Eu am vazut prima parte acum 2 sapt. si imediat dupa ce s-a terminat am inchis tv, nestiind ca dupa reclame urmeaza partea a 2 a. Este o ora cam tarzie, dar documentarul este foarte bun si merita vazut. Eu am sa ma uit sa vad si partea a 2 a de data asta.

Adina

Mergi la inceput

Va rog si eu ceva daca a fost cineva la cursurile Lamaze de la Elias de ieri poate sa-mi trimita si mie cumva foile cu ce s-a discutat, ca spre rusinea mea nu am ajuns.

Mergi la inceput

alina, le vei primi la urmatoarea intalnire.mie mi le-au dat acum,sambata,pe cele de la a doua intalnire de la care am lipsit.

adina

Mergi la inceput

Multumesc babygirl, sper sa vin si eu saptamana viitoare desi e sf.C-tin si Elena si se intalnesc mamele la noi adica a sotului si a ma deci o sa fiu gazda.

Andreea felicitari pentru FIlip, imi pare bine ca ai apucat sa-l prinzi pe dr. in tara. Nu pot sa-ti dau indicatii dar la Femina intim e un subiect foarte bun despre alaptat.
Cand ai timp sa ne spui si noua, cel putin eu sunt foarte interesata despre cum a decurs nasterea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Androix felicitari,sa traiasca FILIP
mama da ce repede ai venit acasa. sa fiti sanatosi.
si eu sunt la primul, deci multa experienta nu am.
dar am sunat o prietena, care imi spuse asa: pompa ca sa desfunzi canalele,vezi daca nu cumva exista la spital pompa electrica, sa te duci acolo, la Cantacuzino exista, nu stiu la ce spital ai nascut tu. si vezi ca exista niste .....nu stiu cum se numesc, da am pus link-ul
http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=1653
prietena mea cu draciile astea s-a descurcat, ca sinul nu era format, sau sfircul.....
vezi ca tot pe buburuza gasesti si pompe!
http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=2167
imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult. da ai putina rabdare, au trecut nici 2 zile, saracul, poate trebuie sa se obisnuiasca si tu la fel.

Mergi la inceput

Androix, bine ai revenit!!!! FELICITARI!!! Nu stiu ce sa-ti spun despre alaptat, dar daca esti asa norocoasa si ai lapte eu zic ca merita sa mai incerci. Eu una n-as renunta cu una cu doua la alaptat. Intreaba-ti pediatrul, mai cauta pe forum raspunsuri, dar ar fi pacat sa treci pe lapte praf cand tu ai furia laptelui, deci lapte din belsug. Cumpara o pompa.
Astept si eu cu nerabdare mai multe informatii despre nastere, si...un pm despre nasterea la Elias...cand ai timp si disponibilitate.
Toate cele bune si ale harului, mamico!

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Astazi pentru ca a fost o zi superba am fost la mare. Si am stat vre-o doua ore cu fata in soare si acum sunt neagra. Bebe n-a zis nimic pe semne ca i-o fi placut! Iar cand am ajuns acasa si cand l-a auzit pe tati vorbind a inceput sa dea din picioruse...
Acum am zis ca ma bag in pat la nani ca sunt franta, maine iar vom iesi la plimbare pentru ca in Danemarca este zi libera si vreau sa profit acum cat mai pot...

38 sapt + 7 zile

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Andreea, bine ai revenit, sa-ti traiasca baietoiul si tu sa te refaci instant!

Eu n-am inteles prea bine daca deja a venit lapticul sau esti inca la stadiul de colostru. Daca curge cate ceva din sani inseamna ca nu sunt canale infundate ci ca poate n-a aparut inca lapticul. Sfat: pana treci de furia laptelui si se stabilizeaza situatia (in primele zile va fi nasol) incearca sa limitezi consumul de lichide, altfel vei suferi mai mult. Daca simti sanii engorjati, bea cat mai putin ceai, stai cu dusul cald pe ei si incearca sa mai scoti ceva cu pompa. Daca chiar nu iese nimic si devine imposibil, suna-l pe ginecolog.

Daca sunt probleme cu sfarcurile vezi ca exista niste mameloane de silicon care te-ar putea ajuta (cred ca gasesti la orice farmacie mai rasarita). Mie la maternitate mi-au zis sa nu incerc decat in caz extrem (eu aveam ragade si credeam ca voi scapa cu alea), mai intai incearca sa-l convingi pe pui sa apuce cu gurita cat mai mult din sfarc (preferabil cu toata areola), nu numai varful, ca asa o sa te chinuie si pe tine si nici nu-i vine laptic. Tu poti sa-l ajuti apucand sanul cu mana opusa si masand usurel de sus in jos...

Offf, cel mai bine era daca iti arata cineva toata schema asta, e tare greu de explicat pe net iar in realitate lucrurile sunt foarte simple.

Si inca ceva: cand il alaptezi, stai comod intr-un fotoliu, ia-ti un pahar cu apa langa tine (sau poti sa bei inainte), si apleaca-te putin inainte, astfel ca gravitatia sa ajute lapticul sa coboare.

Hai ca incerc sa caut pe net ceva cu desene, stiu sigur ca vazusem candva si revin cu link.

Uite aici niste pozitii despre cum e bine sa-l tii pe pici cand alaptezi. In prima se vede ceea ce incercam eu sa zic cu sustinerea si masatul sanului: http://www.babycenter.com/general/baby/babybreastfeed/8784.html

Daca mai gasesc, mai pun, acuma am de culcat cupilu'.

I don't need no one to tell me 'bout heaven
I look at my daughter and I believe

Mergi la inceput