Mamici de mai-iunie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Absolut de acord cu Lucas, nu pricep ce v-ati infierbantatara asa de la o simpla intrebare a unei mamici fara experienta.
E asa greu de inteles ca fiecare organism are modul propriu de a reactiona in anumite situatii? Nu toate mamicile sunt la fel, nu toti copiii sunt la fel si, nu in ultimul rand, nu toti sanii sunt la fel! Daca eu am avut lapte garla si am alaptat copilul lejer pana la 1 an, nu inseamna ca toate femeile din lume o pot face.
Eu ma am propriu exemplu: in primele saptamani eram vacuta Mulga, in urmatoarele eram ok, iar la 3 luni plangeam de stres ca nu se mai satura fata seara. Si ma cramponam sa nu cumpar lapte praf.
Acum mi-am luat deja o cutie de lapte praf, am suzeta, am biberoane, tetine, tot ce trebuie ca sa hranesc copilul in orice conditii. Si mi-am promis sa nu ma mai stresez nici o secunda ca nu dorm destul, ca nu mananc destul, ca nu fac totul pentru a hrani copilul dupa reteta americana. Ce scrie in carti si pe peretii maternitatilor e teorie, in practica lucrurile stau putin altfel.

Atitudinea "nu precupeti nici un efort pentru a da copilului tzatza" am intalnit-o si eu la prima sarcina. Plus celebrele "nu suzeta, nu biberon, tzatza, tzatza si iar tzatza". Fi-mea a baut lapte praf in maternitate din prima zi, cu seringa si cu biberonul, si slava Domnului ca a fost asa pentru ca laptele meu a venit abia in a treia zi si copilul tipa de foame cu disperare. A baut ceai de la 5 zile NUMAI cu biberonul, a baut lapte scos de la tzitzi de cate ori plecam undeva fara ea, a primit completare de lapte praf de la 3 luni jumate si a continuat sa iubeasca tzitzica la fel ca in prima zi.
Asta nu inseamna ca toti copiii sunt ca fi-mea. Asta inseamna ca fiecare copil e diferit si ca ce se potriveste unuia nu e valabil pentru toti.

In ultima instanta apelez si eu la calm si la o atitudine mai moderata intr-o problema atat de delicata si atat de diferita (a mia oara o spun) pentru fiecare mamica in parte. Nu uitati cat de tare dor cuvintele ascutite si sfaturile astea foarte dure atunci cand ai baby blues, epiziotomie si multe nopti nedormite in cap.

Aurasa, mama, cum ar da cineva cu rosii pentru o intrebare atat de fireasca? In principiu ce iese acum din tzitzi este colostru, sau ma rog, o forma primitiva de colostru, si cred ca e un semn bun pentru starea canalelor, daca zici ca iese uniform din toate. Oricum, nu-ti face griji, in general canalele se desfunda de la sine, cu un pic de ajutor din parte lui bebe.

I don't need no one to tell me 'bout heaven
I look at my daughter and I believe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Gabitzam - ok am priceput. Ce-i drept si eu as vrea sa se nasca fetita dupa data de 22 sa fie geamana ca mine.
Totul depinde de consultatia de miercuri sa vedem ce zice medicul daca ma programeaza pentru cezariana sau nu.
Cornelia si celelate fete nu va mai suparati una pe cealalta. Eu sunt una dintre mamele care vroiam sa alaptez la primul bebe v-am mai spus m am chinuit si s a chinuit si baietelul meu dar tot degeaba.Am cedat si i am dat lapte praf la insistentele medicului pediatru imi spusese la un moment dat sa nu ma supar dar laptele meu este foarte putin si bebe de asta plange...
Deci fiecare mama, fiecare organism este altfel. Daca nu se poate altfel, asta e. Din dezavantaje as putea sa va spun ca baietelul meu raceste f. rapid sigur din 3 in 3 saptamani e pe antibiotice. Dar asta e.
37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai ca iarasi am fost capul rautatilor si vad ca discutia a degenerat intr-o directie gresita.

Stiu ca marea majoritate a fetelor de aici sunt la primul bebe, stiu ca si eu am fost stresata si agitata si cu o tona de intrebari fara raspuns dupa ce-am nascut-o pe Malina. Si poate din dorinta de a nu mai repeta si altele greselile mele, am fost mai dura.
N-am nimic nici cu Androix , nici cu loreen , de fapt cu nici o mamica de aici, indiferent cum a hotarat sa-si hranesca puiutul. Eu vorbesc doar din experienta mea, insa asa cum au spus si celelalte fete, nu exista 2 organisme la fel, fie ca-i vorba de 2 bebelusi, fie ca-i vorba de doua mamici. Si stiu o gramada de bebelusi hraniti cu lapte praf care n-au avut nici un fel de probleme mai tarziu, asa ca nu-i capat de tara daca vreti sa folositi formula.
Ce-am incercat eu sa spun era ca este pacat sa o folositi atat timp cat aveti lapte si vreti sa va si alaptati bebelusul. Androix e o mamica fara experienta si mai mult ca sigur cineva "binevoitor" a sfatuit-o sa-l treaca pe bebe pe lapte praf atat de repede, poate ca cineva i-a dat formula direct din spital, cu sau fara aprobarea ei (sau poate singura a luat decizia de a-i suplimenta mesele). Si cand am citit mesajul ei primul sentiment pe care l-am avut a fost de revolta, un bebelus nascut natural, o mamica care vrea sa-l alapteze, are si cu ce insa un bebelus care la nici o saptamana a prins deja gustul biberonului.

Mickyyy (36 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Tocmai ma plangeam ca io n-am vazut pic de dop gelatinos la Miruna si n-o sa apuc sa-l vad nici la Irinuca, si iaca ce mi se arata?
Chiar el, DOPUL!
Ma gandesc ca ar cam fi cazul sa ma apuc si eu de bagaj, altfel o sa-mi aduca tati numai chiloti tanga si desuuri sexoase la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Felicitari pentru noile mamici si mai ales pentru micutzii bebici.

Fetelor cum se prezinta contractziile ca spun drept nu ma pricep la nimic. Simbata seara burtoiul meu s-a intarit, bebelusha a avut o activitate intensa, ma durea foarte tare burta jos, ma dureau ovarele, spatele, am stat doar la pat nu puteam nici macar sa ma ridic, respiram destul de greu si m-am speriat destul de rau ca bebitza nu mai vrea sa stea inauntru. Durerile au durat destul de mult, iar noaptea nici macar nu puteam sa ma invirt sau sa dorm. Cum ma ridicam din pat sa merg la baie, cum se facea burta ca un pepene verde. Ieri nu am mai avut aceleasi probleme, ba chiar a fost bebelusha destul de linistita, s-a miscat normal nu m-a mai durut nimic.
Scuzatzi-ma ca va innebunesc cu problemele mele dar e normal sa se intimple asha ?! Specific ca miercuri intru in a 37-a saptamina si copilul fiind in pozitzie podalica sint programata pentru cezariana pe data de 6 iunie.
Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la intrebarile mele, va multzumesc din suflet.

Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neata"

Vad ca fi-mea nu vrea sa doarma asa ca stau cu ea langa mine pana va scriu.Sa vad ce-mi iese...

Mickyyy, comparativ cu prima fata, acum chiar m-a durut sufletul sa renunt la alaptat.Insa pediatra mi- a spus ca am de ales intre a da laptele meu copilului si pe care-l da afara cu stoicism si a nu lua in greutate.Am preferat sa-mi vad fata ca se simte bine...Proba suptului nu era nevoie sa o fac pentru ca-i dadeam laptele cu biberonul si sugea cate 80-100ml pe care ii dadea afara imediat sau dupa cel mult 30 minute.Am facut si tratament homeopat pentru reducerea aciditatii laptelui, i-am dat si fetei pentru a tolera laptele si nimic...Decat sa-mi chinui copilul mai bine lipsa...
Acum chinul mare il am cu stoparea lactatiei tinand cont de cantitatea mare de lapte pe care o am...

Cornelia si Delia a urlat profund la prima baie.Ma trecusera toate caldurile pana am spalat-o, fiind si micuta.sotul meu era speriat de moarte cand o vedea cum face.Dupa baie la masaj racnea de-a dreptul de parca o taiam nu masam...Acum s-a potolit, chiar este incantata de baie, nu insa si de masaj, probabil fiindu-i prea foame...
De colici incearca Sab Simplex sau mai nou Debridat.A mea ori nu are ori ii trece de la Debridat;il dau pentru varsaturi.Varsa laptele frecvent ca o fantana arteziana.Vad ca la formula se limiteaza la capitolul tisnitoare...A mea ceai nu vrea deloc, suzeta nici atat, doar sa doarma pe mine si atunci adio probleme existentiale.
Bianca imi spunea ieri ca ar vrea si ea sa doarma pe mine la cele 33 de kg pe care le are!

Androix si eu am avut febra sau furia laptelui, cum io zice.Trei zile de cosmar...Insa a trebuit sa mulg laptele tot pentru a decongestiona sanii.Noroc ca-mi luasem o pompa mai buna ,altfel nu stiu ce ma faceam.Incearca asa si dai copilului laptele scos cu biberonul pana va reusi el sa suga singurel.Cu pompa ar trebui sa se desfunde si canalele.Eu aveam 6 canale de fiecare san, exact ca o stropitoare

Ma duc sa adorm copilul ca nu vrea singura si pace!

Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Roisin, multumesc mult pentru raspuns.

Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Fetelor, sunt tare fericita ca azi am primit si eu, in sfrsit, un semn ca se apropie momentul! Azi dimineata am pierdut o bucata de DOP, mai devreme inca putin si toata ziua mi s-a intarit burtika. Stiu ca pana la nastere ar mai fi ceva timp, dar macar am iesit din starea aceea in care nu se intampla nimic. Sper ca in curand sa dau si eu vestea cea mare.

Mygirl si Alexandra(39 sapt si 5 zile)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo, Mygirl! Hai ca mai e putin si gata!

Fetele cucuietele, am si eu o intrebare. Mi-a zis doctorita sa-mi cumpar trusa de epidurala, ceea ce tocmai a facut tati, ca m-a sunat la telefon. Dar la farmacie i-a spus ca trusa e completa, dar nu are anestezic. Adica cum?! E completa sau nu? Ce se presupune ca ar contine trusa asta?? Este cu sau fara anestezic de la mama ei? Sau acela este separat?
Bine...La mine fiind cezariana probabil ca nu ar trebui sa-mi fac grija, au si la spital, dar deja sint curioasa care-i ideea cu trusa asta.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 25.05.05

Mergi la inceput

Ma, eu nu pricep de ce trebuie sa cumperi trusa de epidurala daca faci cezariana, ca asta e inclusa in asigurare cu trusa cu tot. Mama lor de hoti!

Gabitza, trusa e fara anestezic si contine numai "instalatia" prin care ti se administreaza anestezicul. Substanta in sine se ia separat, dar in cazul tau ti-o dau de la spital, ca d-aia platesti asigurare! Din cate stiu sunt mai multe substante posibile si mai multe concentratii, si daca trebuia sa cumperi tu si asta, iti facea medicul o reteta separata.

Mygirl, ne luam de mana, ca si eu mi-am admirat dopul astazi (sau ma rog, chestia aia care numeste asa, ca numa' a dop nu arata). Personal ma simt ca o sticla de sampanie desfundata, acu' ramane sa dau p-afara.
Bafta in continuare, sa ne tii la curent!

PS Tot ma tin sa zic ceva si mereu uit:
Gabitza, pentru lista de mamici te rog sa treci la mine spitalul Giulesti, Dr Cezara Bucur, iar pe fetita o va chema Irina (slabe sanse sa mai schimbam ceva acu'). Saru-mana.

Mergi la inceput