Mamici de mai-iunie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by Androix

Pupici la fete, bine v-am regasit!
Am venit si noi azi din spital si suntem bine sanatosi cu mici exceptii. Am nascut usor, in sesul de rapid ca mie mi s-a parut ca doare ifiorator de tare, la 3.5 cm dilatatie numai un cuvant a zis medicul: "epidurala?" la care eu in gura mare: "da acum ca mor!" si intr-o ora jumate aveam deja dilatatia maxima si scapam. Filip a avut 2.900 kg. si 48 de cm, nu stiu insa ce scor Apgar va dati seama ce muci eram... Desi sunt sigura ca n-a rostit nimeni nici o nota. O sa fac o poveste mai in detaliu cand o sa-mi mai revin.

Insa ca orice mamica incepatoare am probleme cu lapticul. Am mare nevoie de sfatul vostru. Am deja furia laptelui, iar bebele meu nu prea stie sa apuce sfarcul, care oricum nu e prea bine format. In concluzie se enerveaza si incepe sa planga si eu cedez si-o dau pe lapte praf. Invatati-ma si pe mine cum sa fac sa inceapa sa curga lapticul, caci puturosul meu mic ar vrea sa-i curga fix ca de la bibe sa nu faca nici un efort. Am tras cu o amarata de pompa pe care o am, care nu este pentru colectare ci doar pentru golirea sanilor, si iese ceva colostru dar mai mult de 4-5 lingurite nu am scos. In schimb asa cum s-a chinuit Filip, a tras ce a tras si mi-a intarit sanii deci eu cred ca sunt infundata. Am baut si 2l de ceai de anason si chimen. Ce sa fac mamicilor, ca nu vreau sa-i dau lapte praf?

Andreea mami de Filip

Foloseste pompa Avent,si eu o folosesc cu succes caci am facut rani.Eu am foarte mult lapte,deci oricum trebuie sa folosesc pompa.
Cristi m-a innebunit azi noapte,are colici,nu am dormit toata noaptea,din ora in ora ii trebuia sin.I-am dat Baby Drink,mi-a adus-o mama din Ro,e tare bun contra colici,se gaseste in farmacie.

Anca Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

Bun gasit, dragele mele!

dupa o odisee de 38 de sapt. si 2 zile, s-a nascut si baietelul nostru PETRU SEBASTIAN.

S-a intamplat in minutul 4 al zilei de 10 mai 2005.

* lunea trecuta, eu m-am luptat sa deschid poarta de la intrare, m-am cocotat, m-am enervat, am si plans, (nu faceti ca mine!!!) si dupa 2 ore m-au apucat durerile; s-a intamplat sa fiu la medic pt. ultima vizita - eram in "travaliu fals" cica; m-am intors acasa, asteptand sa imi treaca; durerile mi-au trecut, dar a inceput sa curga lichidul amniotic. L-am asteptat pe Gabriel cu bagajele facute, am sunat la spital (eram inregistrata si trebuiau sa se preg. pt. cezariana), iar la 10 fara 20 am fost la ei. M-au consultat, mi-au facut niste analize necesare, m-au pregatit si la miezul noptii deja auzeam puiul plangand.

De vineri suntem acasa. A fost o saptamana de agonie si extaz, vorba cuiva care a nascut cu 2 sapt. inaintea mea. Acum e minunat, pt. ca sunt acasa si toate vin de la sine.

Puiul e sanatos, frumos, intreg si seamana perfect cu tatal, ca si fetita noastra. Asa ca nu mai am sanse sa vad cum e un bebe care seamana cu mine. Dar asta ma face asa de fericita - pot sa il vad pe sotul meu mititel si nazdravan.

La nastere avea 3,309 kg, 52 cm inaltime, 36 cm circumferinta capsorului si un strigat puternic. Cred ca a trezit toti bebicii, mamicii si taticii din sectie. Acum mananca cu o pofta de invidiat (Miruna ma intreaba daca poate sa ia si ea niste lapte, de-asta, ca pare bun!) lapte de la mine (nici eu nu ma las! dublez oferta in functie de cerere!), doarme si se supara daca il dezbracam pt. imbaiat sau schimbat; e inca mic si se simte protejat si fericit doar in hainute, ca si in mine era inconjurat - lichid, placenta.

Acum suntem fericiti si acasa, incercand sa ne reorganizam viata in patru. E mai aglomerata, dar ne place. Sotul meu e cu ochii pe fetita (4 ani si jumatate), iar eu - pe Praslea.

Suntem o familie fericita si implinita. Nu exagerez cu nimic. Ma rog sa ne tina Dumnezeu asa si sa aiba grija de noi.

Vom vedea. Toate vor fi bune si frumoase, oricum.

Va imbratisez pe toate si ma bucur ca v-am cunoscut!
Sanatate si spor in toate!

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Am tot incercat sa mai scriu ceva, dar am o conexiune imposibila.

Nu am vrut sa creez o "situatie incordata". Eu chiar nu sunt suparata pe nimeni. Alaptatul e o problema sensibila pt. mine si e mai bine si pt. mine sa nu mai imi dau cu parerea pe aici.

Roisin, Mygirl felicitari pt. pierderea dopului! Oana, nu e obligatoriu sa mai fie mult timp pana la nastere. Poate esti mai aproape decat te astepti de momentul cand o s ao tii pe Alexandra in brate.

Anky si eu incerc Baby drink, dar nu stiu daca are vreun efect. Dimineata ma bucuram c ae mai bine, dar de atunci a mai avut doua reprize de tipete de 1 -2 ore si nu stiu c esa mai incerc. Am inceput s aii dau Sab SImplex, inainte de masa. O fi doar o coincidenta sau nu, vad ca acum doarme linistit.

Loreen, sper s arevenim si noi la sentimente mai bune fata de baie, ca ma gandesc cu groaza c ao s aplanga cateva luni de acum in colo, in fiecare seara la baita si ma apuca groaza.

Danelutza, cam asa sunt contractiile. Se spune ca cele false dispar daca te misti sau faci o baie calda, iar cele adevarate se intetesc. Daca s-au oprit, cred totusi ca au fost false.

Andreea.a, bine ai revenit! Chiar daca esti ultima pe listuta, nici o grija, te asteptam ! Abia astept s ane vedem la subiectul de bebelusi!

Pupici!
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/album?.dir=/d36f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

Gabitzam, bine ca ai pus semnele de intrebare pe listutza, ca altfel cine stie cand mai postam si eu. De urmarit v-am urmarit de cate ori am putut, destul de des chiar, dar a fost mai greu cu scrisul. Am urmarit cu mari emorii nasterea primilor bebelusi si vreau sa le urez tuturor proaspetelor mamici multa sanatate si sa le creasca ingerasii mari, frumosi si sanatosi. Iar celor care inca nu au nascut, nasteri usoare.
Eu m-am laudat cu o sarcina usoara, fara greturi, fara probleme, dar acum in ultima luna mi-e din ce in ce mai greu. M-am umflat ca un cozonac pus la crescut (mainile, picioarele, chiar si fata) si ma simt din ce in ce mai greoaie. La care se adauga dureri de coloana si restul… Sunt si un pic necajita pentru ca medicul imi spune ca fetita e cam mica (La 35 sapt avea doar 2100g) si sper sa ajunga draga de ea la o greutate normala pana la nastere. Am contractii inca din luna a 7a, nedureroase ce-i drept, dar doctorul zice ca de aceea copilul e mai mic (oare e adevarat?). Mi-a dat sa iau Gynipral si diazepam, dar m-am simtit f rau dupa si am mai citit ca luat in ultima parte a sarcinii, gynipralul poate sa dea complicatii pt bebe, asa ca nu am mai luat. Incerc sa ma odihnesc cat pot si… cu Dumnezeu inainte.
Cam astea sunt noutatile mele, va imbratisez pe toate si va doresc multa, multa sanatate voua si bebelusilor.
Red rose si Mara Ioana (38sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo LUANA !!!

Felicitari pentru noul membru al familiei voastre! Sa fie sanatos si mancacios, sa va aduca numai bucurii si sa aiba noroc in viata!

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 25.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Red Rose, ma bucur ca ne-ai mai scris despre tine si ca mai esti inca cu noi aici!
Asta a fost si ideea mea, poate mai scriu si gravidutele care sint pe lista si n-au mai dat nici un semn de viata.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 25.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Roisinule, m-am gindit la tine in ultimele zile si ma intrebam daca ai nascut! Uite insa ca te gasesc tot pe aici, pe ultima suta de metri si tu! Nu stiu daca iti aduci aminte de mine (tipa care-ti cerea info despre restaurant - saru'mina inca o data!)
Iti doresc sa ai o nastere usoara si o bebica cuminte si frumoasa ca Miruneaua ta! V-am admirat poza din album: tu cu burtica si Miruna, ce frumoase sinteti! Iti tin pumnii si promit ca o sa mai intru pe aici pe la mamici de mai iunie sa vad ca esti ok. (p.s. - eu am nascut inainte de paste, am avut o nastere super, o refacere mai putin super si un pui barosan care este tare cuminte si leit taicasu!)
de la noi!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

buna seara la gravidute si mamicute....

Am terminat baie si masajul si papa si binenteles varsatura de rigoare si zic gata,taci ca o pacalesc si doarme in patut...10 minute...Acum stau cu ea in brate si astept cu netarmurit interes programul de noapte la televizor!!!

Red Rose nu-ti face probleme cu greutatea copilului.In primul rand la echo este aproximativa, data de parametrii rezultati la masuratori.Si apoi nu este un capat de tara daca nu are sunculite de cum se naste.La mine a fost aceeasi problema si am nascut-o pe Delia cu 2,800. Mi s-a parut mica la inceput fata de Bianca care a avut 3,100, insa acum la 3 sapt. a recuperat frumusel si chiar a facut falcute si creturi pe la picioruse...Sanatos sa fie bebelusul si tu sa ai putere si rabdare sa-l cresti...

Bravo fetelor care aveti curajul sa asteptati declansarea nasterii...Sincer va admir...eu am fost tare fricoasa la ambele nasteri si de aceea am adoptat metoda nasterii induse.Mare diferenta nu este, doar am scurtat travaliul si am capatat sentimentul de siguranta stiind ca medicul este langa mine...

A mea fatuca n-are nici un gand sa faca nani la ea in patut( o fi de la salteaua din nuca de cocos?!)....Va doresc o noapte buna...si nasteri usoare pentru cine va avea sorocul

Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Seara buna la burticute

Noi am intrat in sapt. 39 si ne simtim foarte bine, mai putin atunci cand se intareste burta si nu mai ma pot misca decat ca rata... Bebe seara are cea mai mare activitate, face si nu da semne ca ar vrea sa iasa, ii place in burta la mami. Vineri vom merge la control sa vedem ce mai zice moasa...
Danelutza, vezi subiect cu Ce sunt contractiile, cum se manifesta din Odisea Sarcinii... Poate te va ajuta...

O seara excelenta fara probleme...

39 sapt

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Luana, felicitari! Sa iti traiasca Petru Sebastian si s afiti fericiti toti patru!

Red Rose, zic si eu s anu te stresezi prea mult cu greutatea lui bb. Important e sa fie sanatos. Ai grija d etine!

Loreen, si pe Stefan l-am cam alintat si l-am cam tinut in brate, dar ottusi, in cea mai mare parte a timpului doarme in patut. Il mai iau si eu dupa mine in cosulet, afara in carucior, dar sta si in patut. Mai, o fi totusi de la cocos .

Azi am avut iar program de plans la baie si masaj. Si ce plans, imi e asa mila de el, dar ce pot s aii fac. Eu cred c aapa e buna, e cald in camera, ma port cu grija cand il manevrez. Dar lui nu ii place!!!!! Poate i s eface prea foame si nu mai are rabdare. O sa incerc sa ii fac cand e mai putin flamand.

Pupici!
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/album?.dir=/d36f

Mergi la inceput