Mamici de septembrie - octombrie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 7
mysweetest spune:
Totusi nu mi se pare atat de roza situatia in Romanica ..ca CIC nu e o supersuma iar alocatia e sub orice critica..nu poti lua nici macar o bluza cu ea ca sa nu mai zic de altceva
.
Iar la munca ne-am intoarce si noi imediat daca am avea (unele din noi) salarii care sa ne permita sa il tinem la cresa sau altele ...
Aici exista 2 categorii de
:unele cu salariu mai mic decat CIC si prefera sa stea acasa 2 ani iar altele care au salariu mai mare si nu vor deloc CIC...
ancadm spune:
Am sa mai adaug la ce a spus samila ca day care-ul sau gradinitele sunt atit de infiorator de scumpe pe aici ca multe mamici prefera sa stea acasa cu copii pina merg la scoala. Daca ar fi sa platesti day care pentru 2 copii ai ajunge cam la jumate din salariul mediu, deci nu prea are sens...Mai ales daca la cheltuielile astea mai adaugi masina, benzina ( fara masina aproape ca nu poti ajunge sa iti iei o piine), haine, masa de prinz, etc.
Anca 20+
codruta_grg spune:
Scuza-ma ca te completez mysweetest dar mai este o categorie de
si anume care nu vor beneficia de loc de CIC.
Codruta 24+
poze
samila spune:
mysweetest eu am scris anterior ca, capitolul alocatie lasa de dorit.
Eu de fapt vroiam sa va spun ca CIC aici practic e inexistent de asta am scris ca e mai roz situatia in Ro, 250$ pe luna sunt totusi bani pe langa 0$ care se dau aici.
Scuze daca nu am fost prea clara in prima postare.
oana0204 spune:
Da, intr-adevar, protectia sociala pt copii aici este aproape nula, singurul beneficiu este ca atunci cand se fac taxele anuale, poti beneficia de reduceri daca ai copii. In rest.. drept la concediu..pauza.. 2-3 luni adunate de concediu medical si ce se mai indura sa te lase firma la care lucrezi sa stai sa vezi de copil, iar cresa/gradinita te usuca la buzunare. Planul nostru este urmatorul: stau cu bebelusul pana la 1 an-1 an jumate apoi imi voi cauta job. De bebelus vor vedea pe rand mama si soacra-mea pana cand va mai creste.
Din punctul asta de vedere, nu ne mai invidiati pleaseeeeee, pentru ca va invidiem noi pe voi ![]()
De aseara incepand, bebelusul si-a gasit culcus in partea dreapta a burticii, imediat sub ficat-probabil e fericit ca si-a gasit o perinuta moale si confortabla dar mie imi e destul de greu. E haioasa burta mea jumate mai tare jumate mai moale. Cred ca in curand puisorul meu va incepe sa plece la plimbare cu cc casuta lui cu tot si voi arata ca un extraterestru cu burta mutandu-se dupa cum ii este lui mai bine. 
Pupicei pe buricei ![]()
Oana D - 22+ saptamani
Foto
mysweetest spune:
Ai dreptate Codrutza
..uitasem de cele care nu beneficiaza deloc
.
Multumim pentru informatii Samila..or sa ne fie utile ca sa stim unde emigram
.
23+5
nanadana spune:
Kid spunemi te rog frumos cum faci papanasi ca mi_ai facut o pofta

Tonnia eu i_am cumparat patut in lemn alb cu bariera culisanta
nanadana19+5
gabiarama spune:
Salutare tuturor!Abia acum a adormit ingerasul meu si m-am grabit sa va dau si voua vestea.N-a fost sa fie fata,asa cum mi-as fi dorit eu.E tot
.Mi-a facut semn cu minuta si m-a asigurat ca totul e OK.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabiarama/myphotos
ancadm spune:
nanadanapentru papanasi prajiti ai nevoie de brinza de vaci, oua, faina, zahar, vanilie si coaja rasa de portocale (optional). Precizez ca astia sunt papanasii dulci pe care ii pregatesc eu pentru Andreea.
Se amesteca brinza de vaci cu unul-doua oua (daca faci din 250gr. brinza ajunge un ou), se adauga zahar dupa gust (eu pun cam lingura rasa), citeva picaturi de vanilie si o lingura de faina ca sa fie compozitia mai consistenta. Intr-o tigaie cu teflon se topeste o lingura de unt. Papanasii se pun cu lingura in tigaie (incerci sa ii faci cit mai rotunzi) si se prajesc pe fiecare parte pina cind au o culoare aurie. E de preferat sa ii prajesti la foc mic sau mediu, se prajesc foarte repede.
Daca nu ii doresti dulci poti sa scoti zaharul si vaniliea din reteta de mai sus si sa adaugi putina sare la brinza.
Mama mea mai facea un fel de papanasi in aluat si fierti, dar trebuie sa sap dupa reteta.
Pofta mare,
Anca 20+
Ioana75 spune:
gabi, felicitari pentru
! Sa fie sanatos
.
codruta, eu stiu ca nu pot beneficia de CIC doar mamicile care n-au 10 luni platite la CAS cind incepe CIC-ul ... mai sint si alte situatii?
Am vorbit cu o prietena din Anglia, a zis ca ii plateste firma 3 luni si apoi gata, la munca.
samila multumim pentru subiectul cu banii pt. bb.
mysweetest, nu-ti fa griji, dulceata mincata la 10 seara se depune foarte armonios
. Azi dimineata aveam 9 kg, dar asta e valoare intermediara, nu se pune: cintarul de luni dimineata e cel oficial
.
Ioana