Mamici de septembrie - octombrie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 6
nicole74 spune:
Ioana eu abia peste 2 saptamani (daca rezist!) mai merg la doctor.
Pupici si bafta
Nicole 24 saptamani
cge spune:
Fetelor, in cazul asta, e clar trebuie sa ne lasam de servicii si sa infiintam crese particulare.
Ne mobilizam si facem si in Bucuresti, Brasov, Cluj . Ha, ha !![]()
![]()
Cristina
Ioana75 spune:
Da Cristina, si eu cred ca o sa mearga foarte bine cresele particulare. Daca vrei sa ne asociem, just say so ... ca incep sa pun anunturi pe BestJobs ca angajam personal
.
Ioana
jadi spune:
Iar este vineri si iar nu stiu e voi gati miine ... ceva sugestii?
As face pilaf dar sincer parca nu am nici o pofta de pilaf.
Iar trebuie sa gatesc industrial , mi se intoarce duminica una din mame din Canada si dupa 6 luni de mincat ingrasaminte pe piine poate o sa vrea ceva bun si gustos made in RO.
Eu luni voi absenta cu gratie de la servici si imi voi face niste suvite blonde ca sa fie o schimbare.
La control abia miercuri,
Jadi
18++
Mirela_B spune:
Multumesc Flavia, am eu nr de telefon, am fost clienta fidela a clinicilor pana am reusit primul bebe. Eu m-am programat la Bucuresti, nu stiam ca se fac si in Brasov, medicul de familie mi-a spus ca oricum acolo ar avea aparate mai bune. Sa vedem ce zice si ginecologul. Atanasiu e un dr tanar, mi-a facut impresie buna, l-am cunoscut cand am nascut, facuse cezariana colegei de pat la reanimare.
Ioana am auzit, ca si voi, nimic oficial, ce vorbeste lumea. Oricum n-am avea nimic de spus, le ei sunt niste calcule matematice clare si persoanele implicate nu conteaza in nici un fel. Eu tin minte ce scandaluri au fost cu asigurarea suplimentara care, desi era prevazuta de legea pensiilor, au sistat-o modificand legea.
Mirela_B spune:
A, si inca ceva. Ideea cu graditine/crese particulare e chiar buna. Am vrut sa imi inscriu fetita pentru septembrie la gradinita particulara cu 100 euroi pe luna si nu mai au locuri!!!!!
Am primit un catalog de comenzi pentru haine de gravide. Sunt minunate elegante, de serviciu, timp liber, materiale numai naturale, eventual si un pic de elastan, pret minim 50 lire. De imprimeuri nici nu mai vorbesc.
Mirela
mysweetest spune:
Da e buna ideea cu cresele particulare. Eu nu stiu ce am dar de vreo 2 zile am o pofta de mancare si cand revin de la munca ma opresc din mancat abia cand ma doare burta ![]()
...poate vreau sa-mi depasesc concurentele si sa-mi asigur locul 2
.
23+5
kid2003 spune:
Mysweetest, primeste-ma si pe mine in gasca ta! Ma laudam pana acum ca am luat doar 3 kg dar cred ca azi am mai luat 3.
Am fost la "la mama" ca e aproape de serviciu si am corupt 2 colege sa mearga cu mine ca sa ma indop. Am mancat si papanasi, nu mai pot. Azi nu mai mananc decat fructe, daca oi reusi. Uff, cred ca renunt iar la Materna ca nu mai merge. Cand nu luam nu aveam pofta de mancare deloc si nu ma ingrasam nici un gram, acum am inceput sa iau, hop 3 kg, noroc ca poimaine se termina primul flacon luat si altul zau ca nu mai cumpar!
Va pup! Weekend placut! SI astept sa stabilim intalneala. Sa fie undeva cu inghetata, macar e mai usoara decat papanasii sau alte delicatese!
mysweetest spune:
Eu va primesc in gasca
dar era mai bine daca aveati si voi exemple mai frumoase de la noi
mai "mari" adica cu kg mai putine in plus.
Eu la inceputul saptamanii aveam +8,5 kg dar acum cred ca am deja +9 kg daca nu si mai mult
.
Ioana la tine isi face efectul dulceata?
23+5
samila spune:
Buna,
Legat de CIC, Alocatie bebe etc a fost un subiect pe forum la discutii generale. Subiectul se cheama Statistica-bani bebe.
Cititi acolo diferentele intre tari si veti vedea ca in Romania
la capitolul CIC e roz fata de alte tari. Intradevar la alocatie copil lasa de dorit.
Eu de 3 ani CIC in Germania nu am auzit si am stat 3 ani si jumatate acolo. Stiu de alocatia pt copil care e 154 eu/luna si daca venitul familiei e mic primesti primele 6 luni o suma de 306 eu. Noi nu ne incadram la cele 6 luni cu un singur venit pe familie. Eu am facut masterul in germania deci bani nu am adus in bugetul familiei.
Si mamicile nemtoaice pe care le stiu dupa 3 luni-maxim 6 plecau la job. Este adevarat ca iti pastreaza jobul timp de 3 ani maxim, insa nu te platesc.
Asta stiu eu, poate s-a mai schimbat ceva.
In State e si mai nasol, practic CIC e inexistent, si concediu postnatal si prenatal e un concediu medical, poate fi de exemplu o luna. Iti mai da firma ceva bani un nr de luni asta depinde cum ai contractul.
Hai sa nu va mai plictisesc cititi la subiectul care vi l-am scris mai sus.
Eu zic sa va considerati fericite.
Un weekend placut.