Mamici de septembrie - octombrie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 5
nicole74 spune:
CIC- e concediul de ingrijire a copilului pana la 2 ani si este 85% din sal. mediu brut pe economie. Aici depinde de salariul fiecareia, unele vor castiga mai mult, altele mult mai putin decat daca merg la munca.
Concediul de maternitate (sarcina si lauzie) este 85% din media ultimelor 6 sal la care s-a achitat CAS. Acesta se acorda pe max. 126 zile si minim 42 zile (luate obligatoriu dupa nastere). Pentru ele nu se achita CAS, as. san. si impozit, ceea ce inseamna ca veti castiga mai mult decat daca mergeti la munca.
Nicole 24 saptamani
Flavia_Hurducas spune:
Sofia_misicu, indemnizatia de crestere a copilului este de 7.830.000 (suma fixa, indiferent de salariul care il ai)si se primeste timp de 2 ani, dar numai dupa efectuarea numarului minim de zile de concediu postnatal - 42, perioada in care vei fi platita cu 85% din salariul trecut in cartea de munca. De aici insa nu se vor mai retine impozite si contributii la CAS.
Sa vedem insa ce vor sa schimbe incompetentii astia.
Flavia 20+
nicole74 spune:
Ioana exista sigur un proiect de lege pe tema asta? Ca daca exista am sa incerc sa il procur.
Nicole 24 saptamani
didita spune:
Mai reusesc si eu sa va citesc din cand in cand... de scris mai greu!
Cred ca nici zile de 34 de ore nu ar fii suficient!
Bebe e bine merci la caldurica, creste, creste si burtoiul (ca burtica nu mai e de mult)si acum sunt mandra sa ma imbrac mulant![]()
Am avut si eu rezultatele la analize si totul e in continuare ok, inclusiv triplu test.
Noi tot nu vrem sa stim ce e bebe si ne chinuim sa gasim prenume usor de pronuntat in romana si franceza si care sa ne si placa
. In plus trebuie sa si insemne ceva important...(fiecare cu pasarica lui)
Aveti idee de la ce vine prenumele Ilinca (sau ce inseamna?!)?
In Franta indemnizatia de stat cu copilul e de 362€ pe luna pana la 3 ani ai copilului.
didita
Mirela_B spune:
Salutare mamicute,
Se pare ca guvernantii vor sa reduca cei doi ani de cic la 6 luni.
Flavia, spune-mi te rog si mie unde ai facut ecografii morfologice si la ce doctori, in caz ca le-ai facut in brasov.
Referitor la nastere nu recomand cezariana, iar prietena mea sigur nu v-ar recomanda nasterea naturala. Cum are fiecare noroc.
Fetelor din Bucuresti, exista vreo modalitate de distractie pentru copii mici pe la voi, ca in bv nu e nimic si as veni la sfarsitul saptamanii in capitala?
Mirela 18
jadi spune:
Indiferent ce si cum, vom afla sigur cum este cu CIC , nu credeti?
Oricum nu mai avem ce face, vom fi puse in fata faptului implinit.
Aberant mi se pare ca nu vor incuraja natalitatea dar parca le pasa?
Eu refuz sa imi incarc creierul cu asa ceva oricum nu pot influenta ceea ce gindesc prostovanii de la guvernare!
Ia ca e o zi superba, numai nori pe cer si poate un pic de soare???
hehe
Jadi
18++
Ioana75 spune:
nicole, nu stiu sigur ca e proiect de lege. Eu am auzit vestea cu modificarea CIC la stiri la TV, in exprimarea "se va propune sa se modifice". Cred ca inca nu e proiect de lege, ca ar fi dat mai multe informatii la TV. Dar e bine de stiut ca poti sa afli "chestii"
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Mirela, eco morfo mi-au facut in maternitate dr. Moga (care a facut si amnio) si dr. Badea. Exista si o policlinica privata pe str. Paraului, unde eco morfo este mai ieftina (1 mil) si este facuta de dr. Atanasiu, de care eu nu am auzit in viata mea. La Ginemedica costa 2 mil si cred ca este paratul folosit in maternitate.
Daca iti trebuie tel. de la Ginemedica, ti-l pot da astazi, dar pe cel al policlinicii de pe Paraului, pot numai luni.
Flavia 20+
Ioana75 spune:
nicole, ma duc luni la dr, am programare la 18:45, poate ne vedem in sala de asteptare
.
Mirela, zi-ne daca poti unde ai auzit de reducerea CIC de la 2 ani la 6 luni. Stiu ca nu putem face nimic sa-i impiedicam. Eu cind au trecut la indemnizatie fixa in 2003 am semnat o petitie impotriva, dar se pare ca n-a ajutat
. Macar sa simt ca am facut ceva si acum
.
Ioana