Mamici de septembrie - octombrie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Inca nu s-a publicat nimic referitor la CIC, doar se discuta. In alt grup de mamici se vorbea ca pina la 1 iulie or sa voteze alte legi referitoare la CIC, dar pina nu le scot noi n-o sa le vedem (doar ce mai transpira astia la TV). Eu sint sigura ca or sa schimbe legea cu CIC - ginditi-va numai cite taxe si impozite noi au introdus in 6 luni de guvernare. Acum intrebarea e daca or face CIC % din salariu sau ramine indemnizatie fixa dar mai mica.

Greutatea lui bb la 20 de saptamini am spus-o prin capitolul 25, din cite imi amintesc era 380g +- "nu-stiu-cit".

Miine ma duc la MiniPrix la Otopeni, sper sa am cu ce sa ma laud dupa.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

'Neata burtici!!

eu am vazut stirea cu cic la televizor acum 2 seri..... si spunea ca sistemul de pensii intra in colaps in cel mult 5 ani din cauza ca inainte de '89 erau 4.8 persoane active la un pensionar si acum avem 6 mil de pensionari la 4 mil de persoane active ... si directorul de la casa nationala de pensii si asigurari sociale, sau cum naiba se mai cheama, zicea ca propune sa nu se mai plateasca cic ..
mie nu imi convine, sper sa nu se intample asa, eu am salariul mai mic decat cic si vroiam sa stau acasa 2 ani
deci nu va asteptati la schimbari in bine ....parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Neata fete cu burticute!

Asa e, avem un ritm la scris. Se vede cat ne e de drag sa lucram la serviciu

Am comparat si eu dimensiunile bebelushei din burtica cu cele ale Mirunei la 20 sapt.
Sunt un pic mai mici, dar ma gandesc ca sunt normale ptr. ca noi am facut ecografia la 19 sapt. si cateva zile.

Asa ca m-am linistit ca suntem in grafic.

In rest, si eu sper sa treaca super repede ziua de azi la serviciu, sa rezolv cat mai multe taskuri si diseara ma apuc de gatit.

Maine si poimaine am program de parc cu Victor, sa nu simta asa de tare ca nu e tati cu noi. V-am zis ca e in delegatie.
Se intoarce duminica.

PS: Tati e plecat la Hamburg, si are tema de casa sa se uite la lucrusoare de bebelushe.
Pe curand,
Cristina, mamica lui Victor si a bebelushei
(20sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Si eu vroiam sa stau acasa timp de 2 ani din acelasi motiv..oricum daca diminueaza CIC ..scade natalitatea si tot nu creste nr. de salariati pe termen lung si nu se rezolva nika in bine ...tot vor fi mai multi pensionari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

NU este posibil sa se elimine CIC. SE poate sa il diminueze, sau sa il faca % dinsalar, dar de disparut eu cred ca este imposibil sa dispara. Iar % din salar nu le-a cnvenit, ca doar din aceasta cauza l-au transformat in suma fixa.
Dar la cat de aberant este noul guvern in ultimul timp, nu m-ar mai mira nimic.

Flavia 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Neata, burtici!

Sunt convinsa ca nu vor scoate CIC. Nu am cum,logic. Probabil doar vor modifica cate ceva. Eu sper sa modifice in % din salariu sa pot sta si eu un an macar cu bebe.

Noaptea trecuta 1 ora a facut bebelusha balet in burta mea. Si dimineata in drum spre munca la fel.

Nicole 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Eu zic ca guvernul asta e mai putin predictibil decit alalalt, si ne putem astepta chiar la orice din partea lui. Cred ca o sa-si faca calculele si vor alege varianta in care statul pierde cel mai putin. Putin o sa le pese de mamici.

Din cite am mai citit pe site despre celelalte tari, la noi statul platea cea mai mare perioada de timp o indemnizatie ca mamica sa stea acasa ... sa ne zica fetele din State si Germania cum e la ele, cite luni plateste statul.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Cumnata mea din Germania sta acasa 3 ani pentru ca ia mai multi bani decat daca ar merge la servici. Dupa cate am inteles, ie platesc 3 ani.
Si asa auzisem ca aveau de gand sa faca si in Romania, dar probabil de cand au constatat ca a crescut natalitatatea si este posibil sa piarda statul, s-au razgandit.
Problema este ca noul guvern a cam ramas cu gaura in buget in urma introducerii impozitului de 16% si chiar daca au mai inventat ei alate taxe, nu au rezolvat mare lucru.

Flavia 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

,
Spuneti-mi va rog si mie ce inseamna CIC. Am tot citit dar nu am priceput nimic!

Multumesc pentru felicitari. Inca suntem din cauza vetii ca vom avea fetita!!

,
Mary si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Dragele mele,

Am si eu o nelamurire relativ mare. Indemnizatia de maternitate cat este?
Am inteles ca ar fi 85 % din salariu pe de-o parte. Pe de alta parte am inteles ca ar fi 8 milioane. Voi ce stiti de asta?

Cate dintre voi o sa stea 2 ani acasa. Ferice de voi. Eu nu pot pentru ca salariul meu pe cartea de munca e asa mic incat daca mai scot si 25 la suta o sa pot sa imi cumpar cu el o inghetata....

Si oricum, mi-e frica ca dupa doi ani nu mai mai angajeaza nimeni si oricum ma rup de meserie...

Saracu copilul meu...O sa fie crescut de bunici!

Ana-Sofia
15 Sapt

Mergi la inceput