Bebelusi de sept - oct 2004 (44)
Raspunsuri - Pagina 7
danyce spune:
Salut, fetelor,
Lilia, merci pentru retete. Le-am salvat si m-am convins care era problema (asa ma gandeam si eu cand am facut vara trecuta):cantitatea de apa (acolo erau vreo 250g cam la aceleasi cantitati si de aceea nu se intarea.
Vad ca si voi sunteti busy azi ca nu mai dati pe aici. Noi ne straduim acum sa terminam de spalat si calcat ca maine plecam la niste prieteni, sa papam la iarba verde, iar duminica sunt Rusaliile aici, asa ca vom fi pe la bunici.
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
tyaa spune:
Buna fetili!
Fara sa citesc ce s-a mai scris azi vin cu o intrebare.....
Am fost azi in parc unde ne-am intalnit cu mamica unei fetite de un an si o luna care avea urmatoarea problema: are 8 dinti. Pe dintii din fata i-au aparut niste pete maro, iar in acel loc s-a rupt bucatica din dinte. Ca niste carii. Are dintii zimtati ca un fierastrau. Dar tare de tot. Aici medicul i-a spus sa ii dea Ca si Zimafluor (nu stiu daca am scris corec). Sa fie vorba de "caria biberonului"?
Eu i-am povestit de voi si m-a rugat sa va intreb. Ea nu are acces la internet. Daca este deschis undeva vreun subiect cu tema asta va rog sa imi spuneti sau daca stiti ce se poate face.
Multumiri din partea mea si a mamicii de fetita Cintya.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
timea spune:
Despre caria la bb eu stiu ca apare de la mancat lapte in patut, alimentatie cu zahar prea mult... dintii trebuie spalati de la aparitie:) si nu in ultimul rand: dintii de lapte influenteaza dentitia permanenta.
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004
tyaa spune:
Timea, merci, dar cum sa o intreb daca a spalat-o pe dinti?:) E o femeie curata. Cel putin eu asa o vad. Hihi, nu stiu daca isi spala cupilu` pe dinti. Mi-a zis ca adormea cu biberonul in gurita. Acum o intereseaza ce fel de tratamente exista pt ca la noi nu i-au zis decat de calciu si zimafluor. Nici nu era sigura daca sunt carii cauzate de alimentatie, lipsa igienei sau alte cauze. Poate s-a mai confruntat cineva cu aceiasi problema.
Saru`mana.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
ionika spune:
Multumesc pentru raspunsuri- Ionela, Cristina(MCM) si Andora.
Andrei este bine, azi l-a vazut dr. si a spus ca e ok. Suntem in perioada de refacere.
Ioana&Andrei (14.09.2004)
Davina spune:
tyaa si eu am citit ca dintii se strica de la dormitul cu biberonul in gurita ,de atunci am incetat sa-i dau Deannei prin somn laptic.Ii curatim si noi dintisorii ,dar sincer citeodata mai uitam (spre rusinea noastra desigur )
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
pufymic spune:
Tyaa caria de biberon apare datorita faptului ca bebele papa lichide indulcite (dar nu neaparat) cu biberonul, si uneori mai si adoarme cu sticla in gurita...
La inceput sunt niste pete usor colorate pe dinti(si incep sa afecteze incisivii centrali), apoi se inchid la culoare, afecteaza si restul dintilor si incep sa se rupa bucatele din dintisori pana acestia ajung la nivelul gingiilor.
In primul rand trebuie mers la stomatolog si acesta ii va recomanda si o va sfatui ce si cum sa faca.
E obligatoriu sa spalam bebicii pe dinti inca inainte ca acestia sa apara(adica pe gingii-cam impropriu spus dinti). Se face folosind un pic de tifon infasurat pe deget,sau o periuta din aceea de pus pe deget cu care se maseaza bland gingiile. Ajuta la indepartarea placii bacteriene lasate de laptic si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul gingiilor, permitand o mai usoara eruptie a dintisorilor.
Cand apar dintii se foloseste o periuta de dinti adecvata, si se spala de la gingie catre marginea libera a dintelui(de la radacina catre varf).Se maseaza si gingiile acolo unde inca nu au erupt dintisorii. Pe portiunile orizontale se periaza circular(la maselute).
Zymafluorul e eficient(stiu ca sunt controverse pe tema lui...), insa acum nu mai are efect asupra dintilor temporari ai fetitei de care spui ci numai a celor permanenti....pentru a avea efect si la dintii temporari se da inca inainte ca acestia sa erupa, adica din primele sapt de viata.
Tratamente pentru prevenirea cariilor sunt: spalatul pe dinti(obligatoriu dimineata si seara), Zymafluorul si cand apar maselutele se face sigilarea acestora cu un lac special.Cam atat...
Cam atat ca s-a trezit bazucu si urlaaaaaaaaa!
Sper ca m-am facut inteleasa.....
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
bozo spune:
Ca tot vorbitzi de dintisori.. suntem si noi ! A iesit un dintzisor de jos, il simt bine la mana.. dar nu ma lasa sa il vad . Nu a plans in mod deosebit (el cam roade tot ce prinde de vreo luna jumate). Sper sa iasa si ceilaltzi la fel de usor.
Mai e vreun bb care nu e ?
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
pufymic spune:
Bozo felicitari pentru dintisor!!!!La mai multi si fara dureri!!!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
ellen spune:
Abia acum am reusit si eu sa mai intru pe DC.
Aissa, felicitari pentru adoptie si sa va bucurati de fetita voastra minunata. Distractie placuta la intalnirea cu fetele de la adoptii.
Bozo, felicitari pentru dintisori. Si ca sa raspund la intrebarea ta, da, Alexuta mea nu are nici un dintisor inca. Oricum eu nu-mi fac probleme pentru ca mie mi-au iesit dintii cand avem 10 luni....asa ca daca o semana cu mine, mai am de asteptat.
Alexuta mea e bine. A inceput sa se deplaseze singurica in patut tinandu-se de marginea patutului. Este foarte preocupata cu mersul in picioare. Azi am reusit sa-i gasesc in sfarsit niste adidasi (ghetute) care au si talonet si ii mentin si glezna piciorului, asa ca deacum inainte tot sa mearga.
Am luat si eu sandalute si botine de la farlin, dar nu-mi plac deloc. Sunt mai mult de forma. Voua v-au placut? Am mai luat si niste adidasi de la ei, dar aia sunt ok, in schimb i-am luat cam mari si ii ies din picior. Poate la toamna o sa-i vina cat decat.
Elena & Alexandra (25.09.2004)