Bebelusi de sept - oct 2004 (44)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

quote:
Originally posted by ionika

Ce stiti despre raguseala la bb?

Daca nu face temperatura nu-i da antibiotic. Ceai caldut cu lamaie.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

pupici si multa sanatate celor bolnaviori...in special puiutilor...avem si noi trei nopti nedormite si aproape nemancate, plansete, febra, voma si ca sa fie tot tacamul a dat si diareea peste noi...sper sa scapam ca ma doare sufletul cand il vad asa tras la fata, trist si mai ales blegut...si aici se prescriu antibioticele fara a sta pe ganduri, ceea ce nu e intotdeauna potrivit.

aissa multa sanatate si ani multi sa va bucurati de puiutul vostru...felicitari..
din lapte praf, am o cutie si parca nu vreau sa o arunc asa, imi zici si mie te rog cum se face...multumiri anticipat...

numai bine si o noapte linistita langa puiutii vostri

Iulia si puiutul Adrian {o2.1o.2oo4}http://community.webshots.com/user/adrienut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Sara buna fetele.. eu am plecat din patuc de langa Gogo ca sa citesc DC.. dependenta nu gluma...:}}
Ionella sa va treaca si ultimele "rabufniri" ale bubitelor mai repede.. finutul meu a avut si innebunise si el si maica-sa in casa... asa ca "arabeste-te" si afara cu voi, ca maine cica vor fi 22'.. Si multumim de urari, dar vom leca sapt viitoare, ca sambata vine finutu' sa vorbim de taiat motul.. mai ce cresc copiii astia, parca ieri l-am botezat....
Ionika, sanatate si voua, Gogo a mea doar 2 zile nu putea sa chiuie si apoi a trecut, dar mi-era o mila saraca, incepea si nu putea ridica vocea... vindecare grabnica!
Davina, cred ca m-am vaicarit prea tare si v-am innebunit, plecam doar o saptamana in Moldova noastra, pe langa Botosani, nu in RM .. dar promit ca inchei subiectul ca tare v-am stresat
Noapte buna voua si ingerasilor vostri.. va pupacesc mult!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

nu stiu de ce au disparut fraze din mesajul anterior...o rugasem pe Lilia sa-mi zica cum a facut ciocolata din lapte praf.Lilia, parca tu ziceai ca ai facut, sper ca nu ma inseala memoria, in caz contrar imi cer scuze de incurcatura..

Iulia si puiutul Adrian {o2.1o.2oo4}http://community.webshots.com/user/adrienut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Yulia nu stiu din pacate sa-ti spun cantitatiile pentru ca eu fac ciocolata dupa ochi, laptele praf si cacaoua se dau printr-o sita (se cern) iar separat fierbi apa cu zahar (sa fie un sirop mai dens) si cand consideri ca s0a ingrosat suficient pui un pachet de unt. Cand s-a topit untul mai fierbi putin si cu ajutorul cuiva termini ciocolata, trebuie sa te ajute cineva ca nu poti sa torni putin cate putin compozitia peste laptele praf si cacauo si sa si amesteci in acelasi timp. Pui sirop pana crezi tu ca este ciocolata destul de moale dupa care o pui intr-o tava unsa cu unt si o asezi cu mana (asa ca ai grija sa n-o faci prea moale). Optional se poate pune nuca, stafide, alune....

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

julya scuze pentru gresala, ti-am scris total aiurea user-ul in mesajul anterior

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Julya, tocmai citeam mesajul tau anterior si ma tot intrebam ce are de-a face Aissa cu a ta cutie de lapte praf. In caz ca apare persoana in cauza (Lilia sau altcineva) si eu sunt doritoare de reteta de ciocolata de casa care sa ramana intarita ca anul trecut am facut si era asa de buuuuuuuuuuna, dar nu mi-am ascultat instinctul si am urmat reteta, desi imi mirosea mie ceva gresit, asa ca am obtinut o chestie de ciocolata asemanatoare cu guma de mestecat si moale.Ma gandesc sa fac, printre altele, pt. ziua sotului peste 2 saptamani.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Geo, daca tot esti pe aici, nu poti totusi aproxima cantitatile: adica ceva de genul - la x cacao, jumatate cantitatea de lapte praf, un pachet de unt, siropul din apa si zahar si eventual arome y...Ceva la modul general, nu exact, dar din care sa pricep si eu cam cat sirop trebuie utilizat.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Neata,
reteta de ciocolata a facut-o Mcm( Cristina), eu inca nu am incercat-o ptr ca exact de atunci de cind am reteta nu mi-a mai ramas nici un pic de lapte praf nefolosit( iar pina atunci nu stiam ce sa fac cu el si am si mai aruncat)
Iata ce am eu de la Cristina:
Eu am facut-o pe asta:
Ingrediente:
250 gr lapte praf, 500 gr zahar, 150 ml apa, 50 gr cacao, 100 gr unt, alune, stafide

Mod de preparare
Se dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga untul topit si racit si se amesteca bine. Se toarna in tava un strat de ciocolata, un strat de alune si stafide si iar un strat de ciocolata.

Dar mai este si asta:
Ingrediente:
150 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 0,150 l apa, unt pentru tava; vanilie, alune (fascultativ),

Mod de preparare
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaua, pina se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta. Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt. Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune.

cu precizarea ca ambele retete sunt luate de pe culinar.ro
Pupici ca am de lucru si abia am reusit sa ma trezesc si sa incerc sa ma apuc de treaba....

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Neata!
Super zi! Hai!!! La plimbare cu voi!

Olita - noi am inceput de o saptamana! Dimineata, cand se trezeste il punem la olita. Deocamdata nu a facut decat pipi. Adevarul este ca are scaunul foarte neregulat (cateodata de 3 ori pe zi, alteori o singura data!) asa ca...Oricum nu pricepe de ce sta acolo. Noi ii aratam ca a facut pipi in olita si il laudam...Da' numai noi stim despre ce-i vorba! Perseveram, oricum!
In Capraru scrie ca de la 10 luni sunt succese mai mari daca ii pui la olita. Nu mai e asa mult pana atunci!

V-am pupat si sa aveti o zi super!

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput