Mamici de septembrie - octombrie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 8
norina spune:
Pentru fetele care m-au intrebat de contractii- Valeria ,Flavia, Valen......Eu am destul de des aceste contractii, simt cum se strange burta si se intareste in acelasi timp,nu este mereu in acelasi loc si simt si o durere vaga, suportabila dar ingrijoratoare. Am de vreo 10 zile aceste contractii dar la inceput nu mi-am dat seama am zis ca este bb care se intoarce in diferite pozitii..dar m-am inselat, din pacate... Ce e mai nasol e ca nu cedeaza la no-spa, Iosup ieri mi-a zis ca trebuie sa iau pana cedeaza, nu sunt deloc bune aceste contractii - eu stateam linistita crezand ca e ceva normal, dar nu prea e de bine...Nu vreau sa va sperii,dar mie mi-a zis ca nu-i fac bine lui bb si din cauza asta ma panichez in halul asta
Maine ma duc la dr. , nu mai stau deloc....Sanatate tuturor
mysweetest spune:
Eu am avut o singura contractie acum 3-4 saptamani si m-a tinut cateva minute ...mi se facuse burtica ca un pietroi dar mi-a trecut in 10-15 min.
De simtit il simt pe bebe in fiecare zi de prin saptamana 19-20 ..si la mine e foarte activ ..si ziua si dimineata si cand vreau sa dorm
..uneori si pe la 4 dimineata ..si cand aude muzica...e zburdalnic.
Carmi spune:
Felicitari fetelor care au aflat ca au bebelushe sau
bebelushi ! Sanatate multa tuturor !
FLAVIA, imi poti spune, te rog, de ce a trebuit sa faci
amnio? Cred ca ma paste si pe mine si sunt cam inspaimantata...
Carmi 18+
diana_n spune:
Buna fetelor,
Sper sa scapati repede de contractii, daca asta or fi. Eu sunt bine, desi cred ca dintre toate circul cel mai mult. Nu sunt trotuare, magazinele sunt departe unul de celalalt, dar fac la km zilnic cu masina si mai ales in week-end de cred ca am cel mai plimbat bebe roman de pe coasta asta a Americii. Si cel mai rau e cand te avanti si dai de vreo groapa, te zguduie ca in vremurile bune acasa in Ro. Mi-a fost frica la inceput pentru ca citisem ca vibratiile masinii nu-i fac bine lui bebe, dar nu am avut ce face. Ati auzit de asa ceva?
Ce vreau sa va mai intreb, putem sta la soare? Am de gand sa stau la soare cu palariuta si intr-o rochie scurta fara maneci. Pe astia de aici nu-mi vine sa-i ascult. Am pus 9kg si doctorita e mandra ce bine stau cu greutatea !? cred ca are grafic de americance obeze...
am doar 1,62m si acum am 60kg.
Diana
19sapt +1
Diana
Mela D. spune:
Buna, fetelor!
Sunt si eu o viitoare mamica de octombrie- va citesc de ceva vreme dar nu am reusit sa va scriu pana acum.
PM 14.01.2005; DPN: 21.10.2005 (sunt calculate dintr-o carte, ca nu stiu pe ce site intrati voi si va calculeaza DPN-ul etc.)
sunt la primul bebelus, spit.: Giulesti
Ma primiti si pe mine la voi?
Merci,
Mihaela
samila spune:
Bine ai venit Mihaela!
Felicitari pentru fetite si baietei la toate fetele.
Eu sunt pe fuga, vroiam neaparat sa o linistesc pe Oana2004 in legatura cu lesinul.
Eu am lesinat de-a dreptul, noroc cu sotul meu ca era langa mine. I-am explicat doctoritei si mi-a spus ca lesinul sau senzatia de lesin e provocat de dilatarea vaselor de sange. Nu este ceva grav, trebuie doar sa ai grija si sa eviti spatii inchise, spatii neaerisite etc.
Ai grija si la caldura.
va pupic pe toate
oana0204 spune:
Buna fetelor, bine v-am gasit.
Samila, iti multumesc pentru raspuns.. chiar stateam un pic pe ghimpi, urmatorul control e pe 1 iunie si pana atunci.. in legatura cu amortirea degetelor m-am linistit un pic, in cartea "What to expect when you're expecting", la 6 luni este tratat acest simptom, care se numeste carpal tunnel syndrome si este comun persoanelor care isi folosesc mai mult o anumita mana precum si femeilor insarcinate. Inclusiv degetele se potrivesc: aratatorul, mijlociul si jumate din inelar. Mai nou nu imi amortesc numai dimineata ci si in cursul zilei, cu precadere cand lucrez cu mouse-ul.
Alina, felicitari pentru baietel si nu mai fi trista. Important este sa fie sanatos.
Tonnia, cred ca durerea de mijloc nu are nici o legatura cu cc colul, ci mai degraba cu schimbarea centrului de greutate, acum cand avem bebe la purtator.
Norina, felicitari pentru fetita.
Anya, LA MULTI ANI, multa sanatate, fericire un bebelus sanatos si mancacios si somnoros. Sa fii iubita!
Codruta, eu tot cartea familiei Capraru o am, din cate am inteles este foarte-foarte buna. Eu am cumparat-o de la o taraba, nu cred ca o baga in librarii.
Diana, nasoala faza cu trotuarele. Pe aici sunt, slava-Domnului, si o gramada de parcuri-cat tine tot malul lacului Michigan (eu ajung acolo traversand strada numai) si pista speciala in parc pentru biciclete si role pana in downtown (abia astept sa ma pot sui iar pe bicicleta).
Mihaela (Mela.D) bine ai venit printre noi, te primim cu bratele deschise.
Azi am mai luat pentru bebe asa: termometru de ureche, unghiera speciala, un set de 3 biberoane, un set de 2 suzete, perie de spalat sticlutele, pompita de nas, prosop de baie (cu ratusca precum cadita) si o pereche de botosei. uhh..mai am o gramada de luat, trebuie sa fac listuta sa nu uit ceva. Poate ziceti ca este prea devreme, dar incepand cu luna a 7-a, niciodata nu e pre adevreme (Doamne-fereste de o nastere prematura, dar stiu destule cazuri in care mamicile au tot amanat sa se ocupe de cumparaturile pentru bebe si pana la urma au avut surprize). Sunt mall-uri care au preturi bune la anumite produse, altele care au preturi bune la altele, si tot asa. Mai prind si reduceri. Sigur daca as lasa pe mana lui tati sa cumpere ce este nevoie s-ar infige in primul magazin si ar lua, indiferent daca la altele poate este mai ieftin (am luat un costumas de la un magazin-7$ la mai putin de jumatate de pret fata de acelasi costumas vazut la alt magazin-22$)
Pupicei pe buricei si multa-multa sanatate.
Oana D - 22+ saptamani
Foto
Hildegard spune:
OANA 0204
te rog frumos....de curiozitate cat ai platit pentru ce ai cumparat pentru bebe.
Eu nu am cumparat nimic inca......dar am ceva hainute si pentru fetite si pentru baietei...primite din germania si jucarii. Normal ca am sa le aleg cand voi sti sexul bebelui. Eu am zis ca e prin august amenajam camera lui si cumpara toto ce trebuie, dar cum zici Doamne fereste de o nastere mai rapida...
Vero
17+5