Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 12
lordra spune:
Lavi, am citit articolul tau. Iti vine sa-ti tragi o lopata-n mecla
. Cica intre 5%-8% rezultate fals pozitive si intre 35%-40% rezultate fals negative
.Pai e muuult mai mare probabilitatea sa ai ceva si testul sa-ti iasa "perfect". Cum doar 60% dintre gravidele cu fetzi ce au sindrom Down sunt detectate pe bune, iti dai seama ce chestie de noroc e sa scapi de necaz, cu tot triplul test facut.
Medicul meu e peeeeentru triplul test insotit de morfologica facuta chiar in ziua respectiva. Sa vedem ce naiba o iesi, mai ales ca eu fac si pregnyl pana in s. 12. Abia prin saptamana 16 il pot face (asta daca nu-mi mai da alte pregnyle de facut).
O sa-l fac pe acest test, sa fiu linistita ca am facut tot ce mi-a stat in putiintza sa aflu ceva. In mod normal n-ar trebui sa am probleme (am 28 de ani iar ambele familiile sunt "curate" din pdv. al anomaliilor genetice).
Deh...om trai si-om videa.
Ura!
Lordra
lordra spune:
... si inca ceva. Voua, cand vi s-au facut ecografie intre s. 11-14, vi s-a masurat pliul nucal al fatului? Cica si acea dimensiune are o foarte mare importantza.
Eu mi-am programat ecografia in s. 12 si o zi, tocmai ca sa vad daca acest pliu nucal se incadreaza in categoria buna (sa fie sub 3 mm).
mirabilis spune:
Buna! Eu am 26 de ani, voi implni 27 pe 2 nov. si teoretic voi naste pe 19 nov., desi eu cred ca se va intampla mai devreme, fiindca am avut o ovulatie mai precoce cu o saptamana.
maraki spune:
Buna dragi burtici![]()
Va intreb si eu ceva fetelor pt. ca eu din ce ma documentez mai mult din aia intru in panica
A simtit vreuna dintre voi intepaturi sporadice in prima luna de sarcina? Sant normale? Eu sant programata la dr. pe 19 sapt. viitoare si imi fac fel de fel de ganduri cu intepaturile astea...cand in stanga , cand in dreapta......
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
bb_alinus spune:
Da Lorada,
Eu am facut echo ieri la aproape 14 sapt si doctorul a masurat pliul nucal ( la nuque) al bebitului si are 1.4 mm si tot asa imi zicea ca trebuie sa fie mai mic de 3 mm!
Acuma sunt chiar curioasa, ca l-a masurat pe toate partie si directiile, ca am un catalog cu 21 de poze cu toate masuratorile facute ieri, la voi cum e? Tot atat de masurat e bb? Oricum mie mi tare drag sa ii privezsc fotografiile :)
Pupici,
Alina
14 sapt
RaluD spune:
Anda77, da-mi un PM cu adresa ta de mail si iti trimit cartea lui Montignac in format electronic.
Contine descrierea principiilor de alimentatie, nu si retete, dar pe astea le gasesti pe forum. Si "La bucatarie" si la "Femina intim".
Si eu am primit cartea tot de la o fata de pe forum si tare bine mi-a prins!
Bic spune:
maraki eu tot simt niste intepaturi nasoale in partea dreapta, ceea ce am detectat eu ca fiind durere de ficat.
Au am avut hepatita cind eram mica, dar la analizele de singe nu mi-a iesit nimic suspect. Ar trebuie sa ma duc sa ma vada un doctor internist, dar cum ba ma lasa, ba ma iau nu m-am dus.
Dar pe tine te ia pe ambele parti, deci probabil ca e altceva.
DPN 2.11.05
meems spune:
Fetelor,
Eu sunt tot pe dos! Pe mine se pare ca acum ma apuca greturile, ieri mi-a fost chiar rau, pentru prima data de cand sunt insarcinata. Am avut niste arsuri pe piept, nu stiu daca am mancat ceva si nu mi-a picat bine, dar cum ma miscam putin, cum imi era greata. Nu am vomitat, dar nici azi nu ma simt stralucit.
Apropos de varsta, eu am 25 de ani dar voi implini 26 in octombrie, deci voi deveni mamica la putin peste 26 de ani.
Meems 8s+
25 ani
bb_alinus spune:
Gata, acuma chiar ca m-am desteptat, tocmai am gasit un calendar sub forma de cerc pe care doctorul mi l-a strecurat printre miile de hartii pe care le am de la el, si e atat de bine facut si de clar ca pentru prosti, deci nu mai am cum sa am dubii! Asa ca dupa um 3 feb sunt in 14 sapt si 1 zi iar dupa um 6 feb pe care il are dr in fisa ( cine stie, oi fi fost nauca cand i l-am dat) sunt in 13 sapt si 5 zile!
Va pup si weekend placut ( pt cei care au ca eu am fost libera ieri si azi si imi incep lucrul de maine pana marti
)
Alina
14+
Pico spune:
Doamne,mai fetelor ce va mai stresati cu triplul test!Sa dea Dumnezeu sa avem bb-ei sanatosi!
Eu sunt la a doua sarcina(cu acelasi medic ca si la prima) si nici la prima sarcina nu mi-a spus sa-mi fac acest test.
Eu am 23 de ani.Luna viitoare fac 24 deci pe bb il voi acea la 24.Pe Ioana am nascut-o la 21 si 10 luni.
12+
Raluca si Ioana (09.04.2003) si bb mic(DPN 22.11.2005)