Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 11
lavi02 spune:
Uite aici un link despre sindromul Down, este si un tabel cu riscul in functie de varsta mamei. Pana la 29 de ani este sub 1 la 1000 de nasteri, dupa aia creste. Eu inca stau la indoiala cu triplul test. Am fost ieri sa-l intreb pe dr si stiti ce mi-a zis: "vrei sa iau eu decizia in locul tau?"
http://www.childbirthsolutions.com/articles/pregnancy/downtesting/index.php
Dar si triplul test poate da fals pozitiv sau fals negativ iar la amniocenteza cica e 1:250 risc sa pierzi sarcina.
pineapple in rezultatele mele am vazut ca toxo se masoara ca nr zecimal. Eu am 0.150 (aprox, iti zic din memorie) si zice pe rezultat ca sub 0.5 e negativ, intre 0.5 si 0.6 e neconcludent si peste 0.6 e pozitiv. concluzia : negativ
Fetele pofticioasele eu in locul vostru m-as opri vreo saptamana de la orice vitamina si as experimenta sa vad cum evolueaza pohta de mancare. La cat mancati voi n-aveti cum sa faceti brusc carenta de stiu eu ce. Eu nu iau deloc vitamine dar asta e pe raspunderea mea si a dr, voi faceti cum credeti si cum vi s-a spus Dar o saptamana puteti renunta la ele de test, SIGUR n-o sa iasa bb anemic daca nu luati voi vitamine o saptamana.
Apropo de varsta eu am 26 de ani si fo 10 luni, se pune 26, nu? Dar pe Silvia am nascut-o la 23... hehe, alte vremuri!
bb_alinus spune:
Anda,
Ai dreptate poate, insa eu am abandonat lupta cu calculatul zilelor, sapt, etc! Am mai postat eu o data nedumerirea mea si ...tot incuiata am ramas! Asa ca nici nu mai fac calcule ca nu mai pot...si am terminat mate fizica ( demult ce e drept)!
Ieri la control, nenea doctorul mi-a zis ca am 13 sapt si 3 zile ( cred ca s-a uitat stramb pe calendar...mi-a calculat cu UM 6 feb, i-am zis ca e o eroare si cica la el in fisa asa scrie! Asa ca doar nu o sa ma bat cu el pt cateva zile, nu?![]()
Zi-mi si mie cum ai invatat tu sa calculezi, Anda?
Pup,
Alina
13+
ralcat spune:
Anda, vezi ca gasesti cartea lui Montignac in librarii. Si are nu doar principiile de baza, dar si retete.
Fetelor care ati scapat de
aveti invidia mea sincera. Noi (adica io si Juniorul sau Junioara) avem 12 saptamani de cand suntem impreuna si sincer speram sa scap mai repede de raul asta continuu. Singurul avantaj e ca nu m-am ingrasat dar . . . sunt zombie cu desavarsire. Nu-i asa ca nu s-a inventat masina timpului ?
Raluca, leoaica in asteptarea puiului
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by anda77
la mine ar mai fi o cauza pentru aceasta pofta de mancare: eu eram, inainte de sarcina, fumatoare de un pachet pe zi, acum fumez max.3 tigari. asta da, imi da o dorinta de a manca putin compulsiva, dar nu pot sa desconsider si FOAMEA REALA.
va pup
Anda, incearca sa bei apa de cite ori ai pofta de tigari/mincare. Apa face minuni, crede-ma! Iti spun din propria experienta; dupa ce te umfli ca un butoi de nu mai poti merge, nu-ti mai arde de fumat, mincat, ci doar de mers la toaleta. Au incercat mai multi colegi de-ai mei care s-au lasat de fumat ( fumatori rau de tot) si nu numai ca au reusit, dar si-au pastrat si greutatea initiala ( caci de obicei pui pe tine in jur de 10 kg. dupa ce te lasi de fumat, dar nu-i regula generala).
Sper sa reusesti!
Pupici,
& bobita 10+(maine "implinim" 11 s ura!!)Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
lavi02 spune:
Alina mama, UM-ul tau a fost joia pe 3 februarie. Deci joia asta adica ieri ai aniversat un nr de saptamani egal cu: .... 14! Pur si simplu numeri saptamanile, sau joile trecute de atunci. Eu am avut UM sambata pe 5 februarie deci maine fac si eu 14 saptamani.
Pe 10 februarie aveai 7 zile adica 1 saptamana de la UM, pe 17 aveai 2 saptamani, pe 24 aveai 3 saptamani de la UM, etc, etc.
coralia76 spune:
V-am vazut ca scriati varsta voastra si a sarcinii si mi-am zis sa ma conformez si eu.Am implinit pe 7 mai 29 de ani,deci pe bebe o sa-l nasc tot la 29 n-o sa trec in anul urmator..iar varsta sarcinii este de 11sapt+3 zile.DPN29.11.2005
Va urez un weekend placut tuturor!
Morgano spune:
Eu am ramas insarcinata cu cateva zile inainte de a implini 30 de ani, asa ca am sa nasc la 30, DPN 11.11.2005.
Azi am intrat in sapt 14, si au disparut orice simptome pe care le-am avut, ma simt chiar fte bine, doar ca mai obosita ca de obicei. Si parca mi-e pielea mai uscata ca de obicei, asa cum imi este iarna la sub 0 grade. Astept cu nerbadare sa merg sapt viitoare la control, poate sta bebelica cracit si se vede sexul.
Celor care sunt libere in weekend, sa iasa la aer si sa se odihneasca.
Ripley 14 fix
bb_alinus spune:
Lavi, merci pt luminare
, data viitoare o sa corectez cu doc data um de la el din fisa.
Si daca tot treceti varsta, hop si eu, am inca 29ani, in august fac 30 si bb e asteptat in nov! Deci voi fi mamica de 30 de ani!
Alina
14+
Doinna spune:
Sa ma incadrez si eu;am 30 de ani in 7 dec implinesc 31 iar bebe este asteptat undeva 12 dec...deci cine stie???
Greturile la mine inca persista,abia abia mai pot sa vad de puiul meu care are 23 de luni...si ce mult mai este pina in dec.,dar poate imi revin ceva mai repede,nu?
Va pupic si va doresc o zi buna!!
IrinucaR spune:
Dragelor, incercati www.tickercentral.com va faceti acolo un cont si va faceti o bentita cu stadiul sarcinii si salvati textul intr-un fisier text cu extensia .html si in conditiile in care aveti conexiune la net de fiecare data cand deschideti acel fisier va arata in cate saptamani si cate zile de sarcina va aflati si cate zile mai aveti pana la implinirea celor 40 de saptamani.
Succes!!!
IrinucaR
13+ nascuta pe 28.07.1982 deci 22 de ani
si il voi face pe bebe la 23 si un piculet 
www.irinucasisoru.3x.ro