Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 9
rrox3 spune:
Mamacita ai un barosan!! La mai mare! Ioana astazi a facut 7 saptamani si a trecut de 5 kg. Am fixat botezul pe 22 mai si am avertizat nasa sa se antreneze
Crangutalil bine ai revenit pe la noi! Eu zic sa-i dai cat mai mult completare tot cu lapte de la tine, e mai bine asa. Medicii romani se inghesuie mult prea repede sa indemne la administrare de formula si nu cred ca e bine. Ce fel de pompa folosesti? Nu toate stimuleaza secretia lactata din cate am inteles. Tinem pumnii!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
loreen spune:
uitasem sa va spun de prima data: a avut 2,800 gr, 49 de cm si apgar 9.Pentru cat am tras cu sarcina ma mir ca a avut si atat. Nu stiu cu ce greutate am scos-o din spital pentru ca mai nou nuse mai cantaresc copii in fiecare zi cum era pe timpul cand am nascut prima oara. Cert este ca la o spatamana avea 2,900, deci cel putin 100 de gr luase.
Azi am fost la o tanti dr. homeopat si mi-a dat niste bulinute pentru a nu-mi mai vomita laptele meu.Nu i-am mai dat nici fenobarbital si vad ca deocamdata nu a mai varsat.
Intr-adevar este lacoma, nu prea ragaie si asta este o cauza pentru care mai da afara...Daca nu ar fi oboseala asta accentuata as privi lucrurile mai detasat.Am avut si niste zile de spitalizare ingrozitoare, parca as fi stat intr-un ghetou nu intr-o maternitate, apoi ajutoare acasa pauza si binenteles nu credeam ca mi se va intampla tocmai mie am inceput sa dau semne de depresie postnatala.
Roxx nu are rost sa-i fac proba suptului pentru ca ii dau laptele cu biberonul, si al meu si completarea, si suge cate 100 ml productie proprie si cca 100-120ml praf seara.Fata de Bianca pot zice ca am nascut un haplea...
Si mie mi-a facut Delia rani la sani...chiar destul de serioase si in combinatie cu furia laptelui era nemaipomenit de dureros.Am avut si mameloane false( Chicco) dar pe care le-a refuzat in mod categoric.Atunci am recurs la muls laptele si il dau cu biberonul, iar dupa fiecare muls ma dau cu garmastan.Vad ca au mai trecut din ele.
Pentru fundulet , la Bianca am avut o crema preparata in farmacie, extraordinara, insa nu mai dau de dr. care mi-a facut-o.Acum folosesc de la Klorane crema pentru eritem pe baza de galbenele si vad ca este foarte buna...
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005
adrianafedorca spune:
salutare fetelor,
am reusit sa-l adorm si eu pe Cezarica fomila, normal cu suplimentul de viteza cum zice ta-su, dupa ce m-a supt 2 ore de m-a rupt a mai tras si 35 g la biberon, tot e bine inseamna ca a supt mai mult la san , Doamne ajuta ,
mi-am luat si eu aparatoare pt sani de silicon, am pus-o azi dar cam stramba din nas bebe, dar pana la urma s-a obisnuit numai ca e cam ciudat ca trebuie sa ma chinui eu mai mult sa o tin, sau poate nu stiu eu sa o pun pe san? oricum a fost putin mai bine cu ea parca nu mai durea asa rau, , pana la urma am scos-o si i-am dat aasa pt ca plangea rau iar mie mi se cam intarise sanul, am strans din dinti si a trecut, de fapt pe mine ma diare putin la inceput dupa aia ma obisnuiesc
mamacita ma intrebai de unde stiu cat trebuie sa pape beb , scrie pe cutia de milumil, incepand cu saptamana a 3 a, 120 apa +3 masuri lapte =135 g x 5-6 biberoane pe zi
fetelor a cumparat cineva biberonul b-free? ma gandeam sa cumpar si eu unul dar vroiam o parere intai
gata va pupam si mergem la culcarica
Somn usor si vise placute
p.s. va mai aduceti aminte cand bantuiam noaptea pe net si n-amveam somn? acum as fi in stare sa dorm si in picioare ...
adrianafedorca spune:
am uitat sa va spun ca si eu il spal la funfulet in chiuveta cand face kk cu sapunel , ii place la nebunie in apa urla cand il scot, dupa aia ii dau cu crema de la sanosan anti iritatii si gata, pana il stergeam cu servetele umede facea altul (kk) noaptea il mai sterg si eu de lene dar ziua ne spalam in chiuveta , si n-am facut nici un fel de iritatii
andrruzza spune:
ellinia, multumesc de urare! Da, am spus a doua intepatura pentru ca eu i-am cumparat vaccinul, nu l-am facut pe cel gratuit si in loc de picaturi a fost tot injectabil
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
zuzunaki spune:
bon soir tuturor!
in sfarsit mai dau si eu un semn de viata .a preluat tati schimbul cu bb,pt ca Alexu meu e f activ.Imi sta treaz intre 5-7 ore pe zi non stop.ieri,de ex,a dormit dup amiaza vreo 3 ore,s a trezit la 7pm si a adormit abia la 2 am!in ultimele zile face tot timpul figuri la supt.desi mananca bine(n am facut acasa deloc proba cantarului pt ca ,saptamanal il catarea doar moasa,iar acum,la 7 saptamani si 3 zile are peste 5 kg si catarul moasei e pana la 5,asa ca,facand si pipi si cachi normal,nu m am stresat)plange si trage de san in toate partile de m au luat iar durerile.insa ma incapatzanez in continuare sa i dau san.macar 4 luni am zis.nu de alta,dar la sf lui august mergem in grecia sa facem botezul si ne gandeam sa facem si nunta religioasa cu tot cu botez.si vreau sa fiu frumoasa in rochia de mireasa asa ca mi trebuie ceva regim inainte cu o luna.deci 4 luni full vreu sa l alaptez.
ocrainic,
eu cu sanii am zis ca mor in primele 2 saptamani.am dat tot timpul cu lanolina(de la mai multe firme-multimam,medela)si toate au avut efect.la un moment dat am avut si o crapatura a sanului(nu gasii alta exprimare)de toata frumusetea.cum ziceam,am tratat cu lanolina si multa rabdare,incapatzanare si strans din dintzi.am evitat sa plang cand il alaptam pe bb pt a nu i transimte starea de spirit negativa.la un moment dat am incercat si paratorile-de la medela-dar l a mine nu s a prins cu ele.poate nu am fost eu f priceputa.iti doresc mult succes cu alaptatul ,multa rabdare si putere!
va pup pe toate si somn usor!
ma duc sa mi termin salata de boeuf,ca m au apucat azi si gatelile,dar cu bb n am avut timp!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
mamacita spune:
zuzunaki,chiar ma intrebam ce-i cu tine.Si la mine vad ca a inceput Alex niste jocuri de-a trasul de tzitzi de mai mare...durerea.De doua zile am pus iar aparatorile si Garmastan si m-am linistit,aseara i-am dat iar fara aparatori si a fost ok.Si numai la dreptul:are el ce are cu sanul ala,ba se stramba la el,ba-l apuca zambetele,ba trage in toate partile,de i-am zis ca o sa ma complexeze,vrea sa-mi faca sanul drept de rasul lumii
Adriana,si eu am avut ceva probleme de fixare a aparatorilor prima data,caci statea pe mamelon dar se ridicau marginile;am umezit putin partea interioara(cam ca la ventuzele care se ataseaza pe geam,nu stiu cum sa-ti explic)si datorita peliculei de apa adera bine pe mamelon.
Roxana,multumim,vad ca nici scumpa de Ioana nu se lasa mai prejos;ai mai avut timp sa pui poze recent cu ea dolofana?Chiar ma intrebam,faptul ca esti la al doilea copil te-a ajutat in economia timpului sau psihic,pentru mai multa siguranta?Caci parca mi-a mijit o idee de cand mi-a zis ginecologul,pe masa de operatie,ca am un uter de 20 ani si peste 2 ani,la 39ani,as putea face si o fetita...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
crangutalil spune:
Roxx, mersi de sfat, asa vreau si eu , sa-i dau cat mai mult lapte de la mine, dar daca ea nu mai suge parca nici productia de lapte nu mai e aceeasi...Adica prin muls abia daca fac de o completare la o masa pe zi, in rest suge ea cam 20 25 de minute,si apoi completare formula.Pompa am de-aia manuala de la chicco.Dr. mea a asteptat o luna pana sa bagam formula, am tot zis ca nu suge ca are icter, ca de-aia doarme atat etc.Dar uite ca se terminase cu icterul si ea tot atata dormea.Eu am zis ca daca nu plange inseamna ca se satura si e ok, dar uite ca de fapt ea nu se satura, cand simte ca cat de cat are ceva in stomac, gata cu suptul ca e mai bine sa dormi.Si clar nu sugea cat trebuia.Cand trebuia sa suga 100ml la o masa ea abia sugea 40 ml.I-am dat si la biberon lapte de al meu si tot 40 ml sugea.Si restul pana la 100?Acum nu stiu cat mai suge , ca si proba asta a suptului ma dispera.Vad ca mai sunt si alte fete cu completare,mi-e insa mie frica ca da de gustul formulei si a biberonului si se intarca prea devreme, si as fi vrut pana la 4 luni sa-i dau lapte de mama.Ce sa fac?Azi o sa iau si galactogil sa maresc productia de lapte, ca sa am sa-i dau completare mai multe mese de la mine.Altceva, cum fac cu taratele sa i le pun la baie?Are bubite rosii mici pe gat si pe fata, dr. zice ca de la caldura, dar la vara ce ne facem?Si am inteles de la voi ca trec cu tarate.Dar cum le folosesc?Mersi de ajutor si va doresc numai sanatate.
Mamacita, ai un urias, sa-ti traiasca.Chiar ar fi bine sa-i faci o surioara lui Alex, pt el ar fi nemaipomenit.Baiatul meu care are 6 ani jumate mi-a zis ieri ca ar mai vrea inca o surioara sau un fratior, in afara de Thea,asa ca peste vreo doi ani, cine stie, la 37 de ani poate vine si al treilea bb.Eu zic acum ca doi imi ajung, mai ales ca sunt pereche, dar mai stii ce va fi peste doi ani?Sa fim sanatosi sa avem putere sa-i crestem.
lauradaria spune:
Pe noi chiar nu ne introduce nimeni in listuta?
Dali Larisa,24 aprilie 2005, 3100gr si 52 cm ,nota 10
Sper sa vedeti mesajul.
ellinia spune:
Buna fetelor!
Nu prea mai reusesc sa-l adorm pe Stefan in timpul zilei si acum imping cu o mana carutul si cu una scriu. Ma streseaza vremea asta e asa de frig! Azi dimineata Stefan cam tusea, sper sa nu fi racit ca l-am lasat si noaptea fara caciulita si cum a fost cam frig...
Rrox, ieri l-am apucat si eu pe Stefan de manute si l-am ridicat in funduletz si era asa fericit! De abia astept sa stea pe bune in fund. Ce bine a luat Ioana in greutate, sa-ti traiasca! Stefan de abia acum o saptamana a trecut de 5 kg. Are arderile bune si e foarte energic ca altfel la cat mananca el...
Zuzunaki, ce harnicutza esti! Salata de beuf e preferata mea !
Andruzza, mi-a picat fisa dupa aceea cu vaccinul cumparat.
Crangutalil, taratele (cam un pumn) se pun intr-un saculetz mititel de panza si se introduc in cadita ca apa mai fierbinte. Le lasi vreo cinci minute pana s coloreaza apa si le scoti.
Mamacita, sa-ti traiasca uriasul! Vrem sa mai vedem poze!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos