Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
mamacita spune:
crengutalil,ellinia,multumimsi multa sanatate bebelusilor vostri,la cata daruire dovediti sigur va fi totul bine!
crengutalil,de cate ori te mulgi?Ca sa mentii o secretie lactata adecvata in lipsa suptului trebuie sa te mulgi regulat si pana golesti sanul;adevarul este ca pompa manuala e buna ocazional,altfel,daca e sa te mulgi pe baze regulate faci febra musculara si tot nu scoti cat trebuie.Aseara,cu pompa electrica,pentru ca imi reaparuse un nodul la sanul drept,am muls 70 ml numai de la sanul acela,caruia ii venise randul al doilea la supt,deci nu era gol,si asta dupa ce bb luase deja 120 ml.Daca insisti sa nu introduci formula,cred ca ar fi mai bine sa-ti iei sau sa imprumuti o pompa electrica.La mine asta a fost salvarea,am avut-o inca de cand m-am dus sa nasc si in prima saptamana numai lapte muls i-am dat,caci Alex adormea tun la san,din cauza icterului,de o uimise si pe neonatoloaga.Nu credeam ca va mai suge la san si eram pregatita sa-i dau lapte muls luni de zile,daca era cazul(mai cunosc mame care au procedat asa) si,cand colo,de Pasti,minune!A inceput singur sa traga,initial cate 20-30-40 pana a ajuns acum de a luat practic 700g in 2 sapt.,din care de fapt in primele zile a fost pierderea fiziologica.Iti doresc aceleasi succese cu Thea,din tot sufletul!
ellinia,promit sa mai pun poze,caci ii facem zilnic cel putin una.Problema e ca le descarc mai usor pe laptop-ul sotului decat pe calculatorul meu,iar Marius a tot avut treaba cu laptopul,nu l-am mai prins liber,caci cat timp a fost el internat cu mine si o sapt.apoi,cand si-a luat liber sa ma ajute,s-a facut putin haos la firma si acum vrea sa readuca lucrurile in ordine(stiti voi,cand pisica nu-i acasa...).
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
ocrainic spune:
Salutare fetelor,
Mamacita- am luat azi nipple shields-uri si am incercat la una dintre mese. Am reusit sa-l fixam si David l-a acceptat. Dar eu cred ca el nu reuseste sa suga la fel de eficient ca si fara, nu? Caci dupa ce a stat vreo 22 de min la cel cu aparatoarea,parea tot infometat si punindu-l la celalalt sin a mai supt cu elan si de dincolo, ceea e de obicei nu se prea intimpla, pe al doilea de abia ca il mai moflaia putin. O sa continui, caci a fost uman, nu ca pina acum? Pot sa le folosesc cam pina se vindeca putin, vreo 4-5 zile? Sau e prea mult? Si by the way, se stimuleaza secretia lactata cu ele, sau fiindca bebe nu suge direct pe sfirc nu prea are efect de stimulare? Mamacita sau Zuzunaki va uitati pe link-ul asta, please, astea sunt produsele Weleda ce le folositi si voi? http://www.weleda.co.nz/categories/501.cfm , caci tare am impresia ca astea de aici sunt altceva!?
Gabrianah- tanti de la La Leche League, mi-a vorbit mult despre pozitionare, de cum e bine sa controlam noi felul in care sta bebe la san, punind presiune pe omoplatii lui, asta il va impiedica si pe viitor cind va mai creste sa muste!!! (dar ce mult mi se pare ca mai avem noi pina acolo!!!)Mi-a vorbit de cit de impotriva suplimentarii sunt ei! Zicea ca oarecum sinii functioneaza independent, ca daca sunt leziuni la unul si este evitat, faptul ca bebe suge la celalalt nu va mentine secretia lactata in cel suferind.
An_k - am folosit si eu lansinoh, si continui sa-l folosesc dupa fiecare alaptare. Initial am folosit si garmastan, dar s-a terminat celpe care mi-l adusese mama, asa ca am ramas cu lansinoh. Sincera sa fiu nu-mi dau seama daca functioneaza sau nu!
Nu stiu daca fac bine sau nu, dar de cind am venit din spital eu port sutien 24 de ore din 24, si folosesc nursing pad-uri sa nu inia o pauzam totul in jur. E bine, nu e bine? Ar trebui sa umblu si fara, dar mi se pare ca e dureros sa umblu fara sutien. Oanamc- sa defilez cu sinii goi prin casa mai greu, caci desi a venit de 2 luni, cumnatul meu este 10 ore pe zi la noi, asa ca pot uita de asa ceva! Anyway, mi se pare ca nu am oricum nici o intimitate, el fiind uneori prezent cind alaptez, cind ma mulg! Dar asta e!!! Decit sa stau izolata in dormitor toata ziulica, prefer sa mai vizitez si alte zone ale casei care din pacate sunt vizitate si de altii!
Multam de sfaturile cu nasucul, mie nici acum nu mi-e clar cum reusiti voi sa scoateti ceva din nasuc cu acele betisoare si ser sau ulei. Si eu am incercat, dar Daviducul incepea sa se agite, sa chiar stranute, iar de scos nu scoteam nimic. Am luat azi un spray cu ser fiziologic pe care am inceput sa-ll folosim. Sa vedem pe miine ceva rezultate. Ei zic doar 1-2 pufuri pe narina de 2-4 ori pe zi. Eu am sa-i dau doar 1, de 2 ori pe zi. Sa vedem!
Azi nu am mai fost asa agitat pe seara, poate ca reluind Gripe Water a ajutat! Dar oricum am plinsicit un pic, deci ne-am petrecut toata seara din Marsupiu, dormind cu mine in fotoliu, in bratele bunicii, plimbat prin curte pe noapte (la noi se intuneca la 6 seara acum), iar acum e aproape 10 seara si dormim cu bunica in fotoliu. Dar in curind baita, masa si la 11 in patut la nani.
La voi cum se mai trezesc bebelusii noaptea? Noi ne trezim doar la 3 am si 7 am. Am urmat ceva sfaturi gasite prin diferite carti, cu mese mai dese seara pus dreaming meal cum spun ei pe la 10-11, asta in incercarea de al face pe bebe sa doarma peste noapte. La Daviducnu am observat nici o schimbare, el ca maninca la 8, ca maninca la 11, tot se trezeste la 3 am. Cred ca nu suntem inca pregatiti sa reziste stomacelul nostru pina dimineata! La voi cum se intimpla?
Va pusi acum, mergem sa facem baita si la nani,
Oana si David
PS Am uitat sa va spun ca de vreo 3 zile avem niste bubulite rosii/galbui pe fruntita, care sunt deja in ce in ce mai urite, si acum se extind si pe fata. Nu cred ca sunt o reactie la ceva, ci mai de graba eritemul toxic (am mai citit si pe net). Deci nimic ce ar ajuta, nu? Am luat azi oricum tarite, o sa incercam, ce ne costa!?
Pusi
http://community.webshots.com/user/ocrainic
oanamc spune:
Salutare!
Am incercat aseara sa scriu ceva, si cand sa trimit mesajul, a cazut netul.
Am vorbit cu pediatrul si mi-a zis ca e suficient cat a pus Leti(320 grame in 2 saptamani), sa nu imi fac griji.
DAR, acum alte probleme nu ne dau pace.
Mi-a aparut un hemoroid .Imi amintesc ca unele dintre voi ati patit-o in sarcina(probabil ca si mie tot de acolo mi se trage), dar nu mai stiu cu ce v-ati tratat.Un sfat,un remediu,ceva????
Apoi vreau sa mai intreb o data: chiar nici una din voi nu da copilului ceai(mamicile care alapteaza).Mie chiar ieri mi-a repetat pediatrul sa ii dau ceai ca e deshidratata(are buzitele uscate uneori si nu face KK decat stimulata).In plus, toata lumea, de la bunici, la prietene, la vecini, chiar si colegele de servici ale sotului meu se mira ca nu dam fetei ceai cu biberonul.Chiar nu mai stiu ce sa fac!Am incercat sa ii dau cu lingurita, ieri a mers, a luat cateva lingurite, azi nu i-a mai trebuit, l-a scuipat.
Si iar ma lamentez: de doua zile (ieri si azi)avem urmatorul program:doarme copilul, se trezeste copilul, plange de foame copilul, dam tzitzi, tragem tare trei minute dupa care adoarme bustean copilul(nu reusim sa o trezim).Si doarme, nu gluma, iar cand se trezeste o luam de la capat.Eu sunt moarta de spaima ca nu manaca suficient, si asa cred ca nu a pus destul in greutate si speram sa recupereze saptamana asta,dar cum....????
Vai, chiar nu mai stiu de capul meu! Am luat la rand toate cartile si revistele despre copii dar in fiecare gasesti altceva.
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
oanamc spune:
Mamacita,am uitat sa iti felicit grasunicul.E chiar o performanta.Bravo!
Oana si Leti
oanamc spune:
Am uitat ce era mai important:
AZI AVEM TREI SAPTAMANI!
Fetita mea e deja domnisoara!
ninocikap spune:
Oanamc eu am avut probleme mari cu hemoroizii.
mie mi-a dat doctora mea Detralex pastile, am avut supozitoare Ultraproct si exista si unguent tot Ultraproct.
poti sa iei pastilele chiar daca alaptezi eu am luat din a doua zi de cand am nascut.
sper sa iti treaca cat mai repede!!!
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ligia13 spune:
Oanamc am aceeasi problema cu Raducu de 2 zile. Se trezste, manica cu foc maxim 10 min(ma rog, dupa ce il schimb), si apoi adoarme. Ne chinuim cu trezitul, il dau cu o comresa cu un pic de apa pe la ochi, degeaba. El doarme tun. Si doarme cel putin 2 ore.
De-abia incepuse si el sa ia in greutate si acu incep eu sa ma pling din nou, ca nu maninca suficient.
Nu stiu ce sa-i fac... O fi vremea de vina..
(La noi e inorat si intunecat, nu ploua, dar e f ciudata vremea).
Ooof, ce bebe puturos am. Si de ieri nu i-am mai dat nici completare. Adevarat ca il cantaresc la fiecare masa si in 10 min reseste sa manince cam 70 ml. Dar pana la 120 e cale lunga...
Marox spune:
Ligia13 si Oanamc, ce bine de voi ca nu sta copilul cite 2 ore la sin! Daca iau in greutate si dorm 2 ore dupa ce sug, mi se pare o fericire!
Oanamc, in toate cartile pe care le-am citit nu se recomanda ceai copiilor alaptati. O explicatie ar fi ca-i umfli inutil stomacelul cu apa si pe urma nu-i mai este foame (nici mie, ca adult, dupa ce ma umflu cu apa nu-mi mai este foame...note bene pentru cura de slabire!!!). O alta explicatie: laptele de mama are o compozitie care difera in functie de momentul suptului, la inceput e apos, contine multa apa care calmeaza setea si apoi vine laptele gras, care satura.
Zuzunaki, la noi salata de boeuf e in meniul pe saptamina viitoare!
Crangutalil, lui Alex am inceput sa-i dau formula cind avea 5 saptamini si am continuat cu alaptatul mixt pina cind a facut 3 luni. Am auzit de femei care au reusit sa alapteze asa pina la 9 luni.
Noi am fost ieri la primul vaccin. A inceput sa urle saracutza cind a intzepat-o. In rest, e bine, a luat 400 g in 2 saptamini, e OK.
Ca sa am constiinta linistita l-am intrebat si pe dr pt kk verde. A zis ca e normal, ca i se formeaza flora intestinala, ca bila incepe sa functioneze.
ligia13 spune:
Tot eu din nou!
Cu o problemuta de data asta.
Sa va spun istoria: aseara pe la 9 bebe s-a trezit si cam ardea, asha ca zic hai sa vad daca are febra. Am termometru din ala de ureche, asha ca intr-o secunda ce credeti ca vad. 38,8. Dau telefon la doc, ma intreaba: curg ochii? nu!, nasul? nu e agitat? cam agitat, ca nu a facut kk de ieri si se cam screme de juma de ora.
Zice: ok, baga-i juma de paracetamol in fundulet. Dupa juma de ora, toata lumea fericita, 37.1 . Dupa inca juma de ora, suparare, inca nu reusise sa faca kk. Asha ca ajutam cu un sfert de sup cu glicerina. La 10 min pampersul plin.
Azi noapte trezit de 2 ori, masurat temperatura, 37.1, 37.3 .
Astazi: de la 11 incoace, la fiecare alaptat ii masor temperatura si are 37.6 , 37.7. Oare ce sa fac? E cam mare? KK a mai facut si azi dimineata. Nu stranuta, nu plinge, nu-i curge nasul. Doarme (cam mult) si e extrem de cuminte.
Voi ce ziceti, la ce temperatura intrati in panica?
hiroral spune:
Buna mamici!!
In sfarsit reusesc si eu sa mai intru.Nu stiu prin ce mirare am reusit sa o adorm inainte de ora 23:00,a adormit la 22:00 minune...
Ligia am vazut ca intrebi de temperatura bb.Mie la spital mi-au zis ca pana la 37.5 gr e temperatura normala.insa avand in consideratie faptul ca temperetura bb e un pic mai ridicata si vremea de afara s-a mai incalzit...Si Karen are in ultima vreme 37.3-37.5,eu nu cred sa fie vreun motiv de ingrijorare,insa daca e trecut de 38gr cred ca e febra.
Am vazut ca scrieti ca trag de tzatzi bb cand sug,asa patesc si eu si consider ca e deja satula si se joaca...
Poza am sa fac zilele astea si am sa mai pun,insa nu-mi place
in nici un fel cum mi-a iesit culoarea si cred ca am sa ma mai vopsesc o data,daca ma lasa al meu sot,ca zice ca imi distrug tot parul.
Si noi si ca mai multi bb,orservam, ne place la san si daca s-ar putea toata ziua sa stam cu tzitzi in gura..Mai ales spre seara suge cat suge doarme 10 minute se trezeste si iarasi de la capat.De avut lapte am,insa nu stiu de ce e mai fomila ea sera suge f mult si des ca apoi sa doarma linistita noaptea,uneori cate 4 5 ore pe noapte. Fetita mea se trezeste uneori din somn plangand,nu stiu viseaza cred ca si asa o tine pana reusesc sa-i bag tzatza in gura..mi-e asa de mila de ea micuta..voi patiti asa ceva??Ca mie mi se rupe inima cand o aud plangand in halul ala si de durut sa o doara ceva nu e.
Hai sa ne auzim cu bine ca fug la somnic ca acusi se trezeste printesa!! la toti bebicii si mamici!!