Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Bine ai venit Loreen! Sa-ti traiasca fetitele! Si Julia regurgiteaza foarte, foarte mult, uneori in jet, dupa fiecare masa, in timpul si dupa. Doctorul mi-a spus sa nu ma nelinistesc, daca ia in greutate e OK. Poate ca seara fetita ta e mai flaminda, maninca mai lacoma si elimina surplusul mai spectaculos. Pentru supliment, nu stiu, faci cum crezi, daca ai lapte (si se pare ca e cazul la cantitatile pe care le anunti) ar fi pacat sa introduci formula.

Si mie imi curge unul din sini atunci cind bebe suge din celalalt. Explicatia, interesanta de altfel (am gasit-o ieri seara in documentatia data de Mamacita) este ca sinii sint facuti pt a alapta gemeni, iar organismul nu stie ca noi avem un singur copil.

Multumesc pentru raspunsurile privind zimbetul. In Franta,primul zimbet, acela inconstient de beatitudine se numeste "sourire aux anges", adica bebelushul le zimbeste ingerilor. Frumos, nu?

Va las, ca trebuie sa maninc inainte sa mergem la doctor pentru primul vaccin pentru TBC. Mi se rupe inima de mila ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ocrainic pune-i in nasuc ceai de musetel, cam 1 ml sau 2 depinde de cat suporta el. O sa-l inghita impreuna cu secretiile din gat. Cu pompa e mai greu si foarte traumatizant pentru bebe.

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ocrainic,ma bucur ca v-am dat un sfat util cu foehnul;sper sa va fiu de ajutor si in continuare,desi,dupa cum va spuneam in sarcina,sfaturile legate de paerioada prenatala le dadeam din profesionalism si experienta,acum dau sfaturi din ce mi se intampla si din ce citesc,deci nu stiu cat la suta sunt de acord pediatrii nostri cu ce spun.Incerc insa principiul"primum non nocere",adica in primul rand sa nu faci rau.Pe aceasta linie,continui cu sfaturile:acestea sunt aparatorile pe care le am eu si sunt f.multumita.Ai grija sa pozitionezi scobitura"sombrero"-ului unde vine nasul lui bb,ca el sa simta pielea si mirosul tau.Altceva ce mai intrebai?A,cu Welleda ii dau cam la trei schimburi odata,noi schimbandu-l la fiecare masa(de fiecare data gasim o surpriza prin pampers),caci am constatat ca nu are deloc iritatie si ii dau asa,protector.
Cu nasucul abia azi,la2,2sapt am inceput si noi putin.Pana acum il curatam dupa baita prin metoda pe care mi-a dat-o zuzunaki,cu betisorul de vata cu ser fiziologic SF si era ok;unchiul pediatru mi-a recomandat la fel.Daca e racit,mi-a zis cu o seringa sterila sa-i introduc cate 1ml/narina SF steril(am luat fiole multe inca de cand m-am dus la spital),lasam jumatate de minut-un minut,apoi aspiram sau cu betisorul.Aspiratorul nostru inca e nou
Si noi la proba suptului avem variatii de la 60 la 130ml,dar dat fiind ca eu ii tin bilant scris strict,asa cumfacem in reanimarea adulti,am observat ca se repeta tiparul,adica mesele mai mici le ia la aceleasi ore,de obicei noaptea sau dupa baie,iar cele mari in cursul zilei si mai des,la 2 ore,deci e ok.V-am spus eu ca fac stiinta cu bebelul,dar sincer,pe mine intotdeauna lucrurile concrete(si ce e mai concret ca cifrele)ma linistesc.
Marox,si la noi tot surasuri catre ingeri se numesc si e superba metafora.Nu-i asa ca e interesanta ideea cu sanii conceputi pentru gemeni?Si mie mi-a placut explicatia.
Loreen,cu varsatura nu stiu ce sa-ti spun,mai bine consulti pediatrul.Poate Cristina sau Roxana sa stie mai mult in privinta asta...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Ce teapa am luat!Am crezut,dupa sunetele pe care le scotea Alexutu,ca se trezeste in 10 min si vrea papa si cand colo,dragutul mamii,doarme neintors de o ora,timp in care puteam sa-i iau exemplul daca n-as fi stat in pozitie de startAcum sigur nu mai doarme mult,ca avem deja 2 ore de la masa.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

salut dragelor
am fost azi la controlul de 5 saptamini, si avem 4990 de grame !

si noi trecem printr-o perioada mai ciudata,suge 5 minute dintr-un sin, adoarme, apoi il pun in pat, si peste 1 -2- ore vrea sa suga din nou.asta ii de 2 zile. incerc sa il tin treaz cit mai mult si sa suga 15-20 de minute, dar nu reusesc. voi ati patit asa? sa se sature asa de repede, dar sa ceara asa des mincare. lapte este destul.

nu cred ca v-am spus pina acuma, cind eram gravida la un eco de control a vazut dr. ca Gabriel are staza urinara la ambii rinichi ( se aduna urina in rinichi).dupa nastere, pediatrul din spital ne-a facut eco si nu a mai vazut staza aia( dar nici fluxul urinar nu era prea mare). dar tot el mi-a spus ca va trebui sa ne mai vada pediatrul nostru din orasel. asa ca la 1 saptamina ne-am prezentat la pediatrul nsotru, si el ne-a zis ca rinichii sint ok. azi, dupa 4 saptaini, ne-a zis ca inca se mai vede staza la unul din rinichi, dar ca celelalt e ok ,fara staza si ca el crede ca merge in bine, data trecuta fiind mai rau decit acuma.
acum, ori eu nu am inteles bine ce mi-a zis prima data, ori el nu a vrut sa ne sperie. e un medic in virsta, si foarte calm, cu 10 ani de experienta in spital. totusi sint un pic cu inima strinsa cind ma uit la bebelasul nostru, si ma doare inima cind ma gindesc la rinichiul ala mic.
Cristinatwosau cine stie, e grav asa ceva?
inca nu ne-a tirmis la alte investigatii , doar eco ne-a facut.sincer, daca nu e ceva grav, nici nu as vrea sa sa il chinuie degeaba cu analizele.

rRox, nu stiam ca semintele de marar contin estrogen.eu cred ca in retele de ceaiuri gasite de mine in cartile de alaptat, e vorba de frunze de marar( nu seminte), frunze de maghiran, si frunze de melisa.insa am uitat sa specific.
eu de ex cind cumpar aici marar pentur gatit, gasesc doar frunzulitze verzi uscate in borcanash.
Chiar m-am uitat din nou pe prospectul de la Nutrinatal si contine extract de anason , extract de marar si putin laptisor de matca. si a fsot premiat in Belgia la ceva concurs, ca e foarte bun pentru stimularea lactatiei!

Adriana si ocrainic imi apre rau ca aveti rani la sfricuri. ocrainic, si eu am avut dureri mari in primele 2-3 minute de supt, si tot asa, nu erau rani prea vizibile pe sfirc. eu mai aveam si niste bashicutze, parca erau niste balonase cu lichid pe mamelon. sa va vindecati cit mai repede! mai spune-ne ce a mai zis tipa de la LLL daca ai timp.
va pup, Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ocrainic tu ce crema folosesti? incearc-o pe cea de la Lansinoh cu lanolina 100%, mie cu ea mi-a trecut, si eu i-am dat Biancai din sanul cu pricina cand am observat ca incepe sa se vindece, rezultatul a fost- rupt la loc, asa ca incearca sa ii dai din nou doar cand e sanul vindecat(il verifici si nu are nici cea mai mica leziune), si in timpul asta nu uita de pompa, daca pozitzia e corecta, incearca sa-l faci pe David sa apuce cu tot cu aureola, noi am intrat in normal cam in 2 1/2 saptamani de tratament
despre nasuc noi folosim Phisiomer, oricum seru fiziologic e super bun, pediatra cand m-a invatat cum, i-a pus pana a dat pe afara de m-am speriat, deci e bine sa pui ceva mai mult, (mama e de aceeasi parere cu sotzul tau- sa nu-i trag cu pompitza ca daca lezam mucoasele), exista pompitza care nu trebuie sa intre in nasuc (cu vf. foarte bont), impreuna cu serul e eficienta, o sa treaca aceste mici probleme si va vetzi bucura de ora de masa amandoi, sper ca sfatul meu sa fie de ajutor

loren , incearca sa o faci pe Delia sa stea linistita dupa masa, Bianca daca incepe sa pedaleze dupa masa, a si dat o parte afara

noi suntem putzin mai bine cu nasucul dar ne tratam in continuare, ce e mai greu sa ne obisnuim fara tati, care era mereu prezent la baitza sa la mai toate activitatile, statea mereu cu ea cand faceam eu dus, sau trebaluiam prin casa, acum mi se pare ciudat, dar trebuie sa ne adaptam

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ellinia si Ioana e foarte fericita sa o ajut sa se ridice in fundulet si ar vrea sa stea asa. Si are doar 7 saptamani asa ca nu o las sa stea, doar ii dau mainile si se apuca de ele si se ridica, dupa care o asez eu jos. E foarte incantata cand ajunge sus E o izbanda personala.

Gabrianah asta trebuie sa fie explicatia, erau frunze. Eu am vazut ca ai scris seminte de marar parca.

Loreen bine ai venit. Daca ne zici si cateva date despre fetita ta te trec si pe listuta noastra. Sa-ti zic si eu parerea mea. Sunt cateva posibilitati. Prima ar fi ca suge mai lent si mai adormita si inghite mai mult aer. Solutie: intrerupe-o mai des de la supt si ajut-o sa elimine gazele. Alta ar fi ca suge prea mult si elimina surplusul. Daca e asa, e in regula. Poti sa faci proba suptului cu cantarul sa-ti dai seama ce se intampla. La ce ora ii dai Fenobarbitalul? Daca e chiar inainte sa inceapa cu vomitatul poate fi el cauza. Oricum, de ce i-l mai dai daca tot vomita dupa aceea? Incearca sa nu i-l dai o seara si vezi daca mai vomita. Icterul e chiar asa de pronuntat? Cam atat m-a dus capul, vezi daca se potriveste ceva. Succes!

Mamacita pai asta i-am si explicat Oanei, cum sa diferentieze... nu pricep ce zici

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Ei si tu,Rox,cred ca ni s-au suprapus explicatiile...

Mergi la inceput

Hai sa ne laudam:azi,la 2,2 sapt,avem 3980 la nudsi am uimit-o pe tantineonatolog care ne-a vazut la nastere,apoi si la plecare din spital cand ajunsesem la 3300 si eram cam zbarciti pe la pulpiteAcum am umplut tot,pulpite manute,falcute,nu stie mami pe unde sa mai pupe.
Pupici la si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Fetelor, treceti-ma si pe mine pe lista cu Thea Ioana, nascuta pe 9 aprilie, 3500g,50 cm.Eu am probleme cu fata ca desi am lapte suficient e puturoasa si nu suge cat ar trebui, deci nu ia in greutate cat trebuie.Daca ii pun in biberon, bea, ca e mai usor, nu?Dar eu nu vreau asta ca n-o sa mai vrea sanul, dar ce sa fac?La o masa suge cam 40 ml la san si adoarme,culmea e ca doarme 3 ore, nu plange de foame, ii e lene si sa planga.Acum la o luna abia a luat 300 g, asa cca dr. mi-a zis sa-i dau completare nan1 la biberon.Sunt tare necajita, dar daca nu vrea sa suga?Ma mai mulg eu si ii dau completarea la biberon tot lapte de-al meu, dar asta doar la o masa.Si vad ca scade si productia de lapte, daca ea suge putin...cu tot mulsul meu.Ce naiba sa fac?Cu oboseala ca si voi, e cronica deja, acum alergam si pt. botez care va fi pe 28 mai.Abia astept.Pupici si sa auzim numai de bine

Mergi la inceput