Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
ninocikap spune:
Oanamc puiul meu nu a luat in a doua luna decat 650 grame, dar doctora mi-a zis ca e ok, daca el nu plange de foame. Si eu aveam o gramada de griji ca nu mai am lapte de ajuns, si tot asa. Grijile astea nu imi faceau deloc bine. Eu in continuare ii dau numai san iar marti puiul meu face 3 luni si mergem iar la tanti doctor sa ne cantarim. eu nu am cantar acasa dar daca aveam cred ca o luam razna sa il tot cantaresc si sa ma agit ca nu a luat cat scrie la carte.
eu zic ca atata timp cat seara dupa baita imi doarme in medie cam 6 ore, de vreo 2 ori a dormit si 8 u am de ce sa ma agit prea tare.
in schimb acum s-a trezit si face galagie asa ca fuuuuuuug.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
mamacita spune:
Marox,ma bucur ca ti s-a parut util articolul despre alaptat si cum ne dam seama daca avem suficient lapte sau necesitam suplimentare;eu am apucat sa citesc mai multe articole pe tema asta si fiecare are ceva interesant de transmis.
ocrainic,probleme cu pozitionarea sigur avem,ca doar suntem incepatori si noi si bebelusii,drept care mai toate am patit aceleasi mici necazuri.Si solutia cu pompa e buna,pentru repauzarea si mentinerea secretiei sanului respectiv;daca se accentueaza ragadele,e de preferat solutia cu aparatorile tip sombrero(mameloane de silicon)-eu am de la Medela-si Garmastan,care la mine a actionat extraordinar de eficient si rapid,practic in doua zile disparuse orice urma de ragada.E normal sa fie putin dureroase mameloanele dupa supt,dar sa aiba culoare,forma normala si fara rani.De ieri am inceput sa am iar mici probleme cu mamelonul drept,pentru ca de la natura e mai mic si bb se chinuie sa-l apuce,dar molfaindu-l,ceea ce va datiseama ce placere imi face.Am trecut iar la sombrero si Garmastan,azi deja nu mai aveam rani,dar inca era dureros mai mult decat obisnuit.Oricum,un asistent de lactatie e foarte bun la casa omului,pacat ca la noi evolutia se face cu pasi de furnica beata.
lantana si mamanati,imi pare rau ca sunteti singurele,de multe ori si doar prezenta cuiva care sa-l tina pe bb de vorba pana il schimbati si tot inseamna ceva.Nu e mare ajutor,dar sa stiti ca noi suntem cu tot sufletul alaturi de voi,iar recompensa v-o da chiar bb,prin existenta si zambetele lui.
Roxana,asta a si intrebat Oana,cum deosebeste plansul de foame de alte plansuri...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
adrianafedorca spune:
fetelor am dat din una in alta...sau din lac in put cum se mai zice, atata l-am pus la san zilele astea de 1 milion de ori doar doar se satura ca mi-am facut niste rani la sanul stang de toata frumusetea de imi vine sa urlu , asa ca aseara nu l-am mai pus la stangul si m-am muls cu ocazi asta am vazut si cam cat laptic este la un san, cam 40g, azi dimineata 45 g , sa zicem ca si la celalalt la fel deci cam 90 in total si el aseara am papat inca 105 g , mi se face rau....eu stiam ca acum trebuie sa pape cam 120g in a 3 a saptamana, acum i-am dat san 35 de min si ce era in biberon adica 60 g si a adormit la ora 13 sa vedem cat il tine
trebuie neaparat sa-mi aparatoarele alea de care ziuceti voi ca nu mai pot, de care sa-mi cumpar care sunt mai bune?
ma duc si eu in at pana se trezeste fomila
pupicei
ellinia spune:
Buna!
Adriana, eu stiu din perioada in care alaptam ca laptele scos cu pompa nu arata realitatea. Adica daca scoti 40 de ml nu inseamna ca atata produce sanul respectiv. Bebe este singurul care stimuleaza producerea laptelui si el "stie" cum sa suga ca sa fie mai mult laptic. Cam asa ceva mi-au explicat si mie fetele pe la help-line-ul cu alaptatul ca la mine a fost un dezatru total, tot asa vroia non-stop sa suga si ii dadeam intai san si apoi formula pana cand am ramas de tot fara lapte. Tu intrebai de schimbatul laptelui? Se pune cate o masura de lapte nou si restul de masuri lapte vechi in prima zi, apoi cate doua masuri lapte nou si restul vechi pana se ajunge la lapte nou de tot. Mi-am luat si eu tetine de protectie da' n-am reusit mare chestie cu ele, erau de silicon si lui Stefan nu i-au placut deloc, in schimb cumnata mea a alaptat asa cu tetine de silicon timp de nou luni, asa de "muscacios" a fost nepotul meu, altfel se suia pe pereti de durere. Vezi ca mai sunt si de latex. Incearca din fiecare cate o pereche si vezi cu care te intelegi mai bine. Succes!
Rrox, e nasol cu parul. E adevarat ca pe timpul sarcinii am avut un par superb, chiar statea si un pic ondulat spre marea mea surpindere. Acum a redevenit drept dar nu mai are deloc stralucire si volum, si cade foarte mult. Am sa ma duc sa ma si tund un pic si sa ma si vopsesc ca n-am mai facut-o de un an!
La multi ani Andruzza si Giuliatm, cu intarziere de o zi! Andruzza, e bine ca n-a plans la vaccin, e baiat mare si puternic! Da' de ce spui tu ca numai la a doua intepatura a plans un pic? Cate intepaturi i-a facut? Noua numai una in picior si picaturi pe gura...
Stefan zambeste din primele zile de viata, chiar eram in maternitate cand a zambit prima data, bineinteles involuntar si cu ochii inchisi. De abia acum, de cateva saptamani a inceput sa zambeasca cu toata gura si cu toata fata, mai ales atunci cand vorbesc cu el. Cateodata e foarte fericit si da din maini si din picioare si are un tremur nervos si se agita tot, iar cateodata ma cearta, atunci cand mai ajung mai tarziu cu biberonul. Mai nou, de cateva zile, cand ma ma dau mai aproape de fata lui imi pune mana pe fata si zambeste, chiuie... De abia astept sa rada in hohote! Dar totusi se intampla ceva ciudat: de cateva zile il vad ca are momente cand are tendinta de a se ridica in fund. Bineinteles ca nu reuseste decat sa-si ridice un pic spatele. L-am urmarit sa vad de ce face asta si sigur nu-l doare burta (ptr ca seamana un pic cu chircitul de la colici numai ca acum nu mai sta pe o parte ci pe spate), e chiar bucuros cand face asta. ...e chiar bucuros cand face asta. Bebeii vostri fac asa?
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
Anca Micaela spune:
Adriana, eu m-am chinuit intr-o zi mai bine de o ora sa ma mulg si am scos 20 ml. Dar in aceeasi zi am facut proba suptului si copilul a scos 90 ml din acelasi san!!! bebele e mult mai eficient decat pompa. Are tehnica
Anca Micaela, mama Emei Ioana
http://community.webshots.com/user/AncaMicaela
mamacita spune:
Fetelor,cred ca depinde si de pompa,caci eu la ora actuala ma mulg cu pompita mea electrica 80ml/san,iar bb scoate la proba suptului 90,max.100ml/san,deci destul de aproape.Aparatoare de mamelon eu am de silicon,de la Medela,si ma impac foarte bine cu ele.Atentie la latex,poate da alergii,spre deosebire de silicon.Oricum,Adriana,nu-l pune la sanul ranit fara masuri de protectie,caci e mai neplacut pentru tine si ragadele treneaza.Adriana,tu de unde stii cati ml/masa trebuie sa scoata bb functie de varsta,ca eu n-am gasit nicaieri si am navigat cat am putut pe net?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
loreen spune:
Buna ...
As vrea sa ma primiti si pe mine, adica pe noi doua, la voi.Trebuia sa nasc cica prin mai, insa Delia a aparut mai repede, pe 26 aprilie.
Am niste nelamuriri tare profunde...Trec peste faptul ca nu dorm si restul problemelor deja minore...Ma nedumereste insa altceva...
Am lapte suficient de mult...cca 150-200 la fiecare muls...Ziua papa lapte de la mine fara a varsa, doar mici regurgitatii cand da aerul afara. Seara si noaptea dupa ce suge, pe langa faptul ca adoarme greu si nicidecum in patutul ei, ci pe mine sau in scaunul de masina, varsa de-a binelea, in jeturi de ma si sperie.
Ati patit cumva ceva de genul asta? Sincer nu mai stiu ce sa-i fac ...Pediatra mi-a zis sa-i dau dupa baie lapte praf.Mananca si nu prea...
Sa fie cumva reactie la fenobarbital? Il dau din cauza icterului prelungit...
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005
ocrainic spune:
O sa scriu f telegrafic, caci mi-e ca nu mai ajung sa dorm deloc. Am urlat si in seara asta teribil!
Multam fetele pt semnele de foame, asta e dilema mea, caci Daviduc, el da semne ca i-ar fi foame si cind e nealinat din alte motive, mai ales dureri de burtica. Caci cauta sinul de te sperii si asta la 30 min o ora dupa ce a papat, in toiul orelor de jale cu burtica. Deci eu ma gindesc cum zicea si lantana, ca el de fapt cauta alinarea care i-o ofera sfircul, nu neaparat papica. Asta nu prea stiu sa diferentiez!
Sa stiti ca tanti La Leche mi-a zis lucruri interesante, dar aceleasi pe care le stiam! POZITIA, POZITIA SI IAR POZITIA!!! Bebe pe o parte, fff aproape de corpul nostru. Dar surprise, cind a observat cum facem noi cu tzitzi care doare, a zis ca pozitia e perfecta, ca nu are ce sa corecteze (din pacate, caci eu speram sa gaseasca ceva ce sa pot indrepta!!!). Si ma durea de imi venea sa ma sui pe pereti!!! CE a mai zis interesant e ca trebuie sa apasam mai tare pe omoplatii bebelui, nu pe capsor, apropindu-l ffff tare de trupul nostru.
Mamacita- foehnul merge si la noi perfect, e prima data cind am reusit sa ne bucuram si noi ca avem un bebe dragalas, am reusit sa petrecem mai mult timp schimbindu-l sau sa-i facem masaj dupa baita, fara tipete, caci inainte prioritatea era sa se liniseasa el, asa ca totul se petrecea intr-o viteza miraculoasa. Please, spune-mi sa ceva ai folosit ca si protectie de mameloane: http://www.babyuniverse.co.nz/site/page=item/item=B4005 ? Caci nu am idee ce sa iau. Si nu am intrebat-o pe tanti si ea nu le-a mentionat! Am sa le incerc si pe ele, ca pparca nu m-as apuca din nou de muls. Desi tanti nu a sugerat repaus, caci practic pe sfircul meu beteag nu se observa cu ochiul mare lucru, practic trebuie din nou sa fac ceva, caci altfel mi-e ca nu mai pot continua si o sa trebuiasca sa renunt. O sa incerc aceste protectoare sau din nou muls deocamdata!
Marox-bebe meu zimbeste el, dar acel zimbet de bee de care zicea rroz, si suntem 3 sapt si 4 zile.
anca micaela - cu iritaia funduletului eu am rezolvat-o cu spalat la chiuveta dupa fiecare schimbat, nu tu servetele umede, caci am avut funduletul rosu de cind am ajns acasa de la spital. Mi-e mi-a recom moasa nu cremitele ci pudra pt cind e iritat, ea zicea cremita doar pt protectie cind e funduletul ok. Si am vreo 4 var de cremite, pe care pratic nu le-am folosit deloc. Si a fost funduletul okk pt vreo 6 zle de cind am inventat chiuveta, dar azi am obs ca e din nou rosior, dar continuam tot asa! Stiti si voi de a nu folosi crema cind e iritat? Mi-e parca-mi vine din cind in cind sa-i un bephanten sau weleda!
Andruzza - sa-ti traiasca voinicelul, s-a facut baiat mare!!!
Oanamc - referitor la intrebarea ta de crestere in greutate, eu citisem udeva ca in primele 6 sapt, 200 g/sapt e ceva fff bine, dar 100 g e si asta bine. Asa ca eu cred ca cerem prea mult de la bebeii nostri. Sa stii ca si eu am angoasele mele ca nu creste, ca nu am lapte destul...mai ales ca am gasit o "storsura" de cintar, are mai mult ma incurca decit ma ajuta. Dar evident din toate discutiile cu moasa sau tipa de la LLL, toti ziceau ca cea mai proasta idee e sa suplimentezi cu formula de teama ca nu creste bebe. Aici am obs ca toti sunt total impotriva asa ceva, asa ca o sa urmez sfatul lor si o sa dau numai sin. Si o sa vedem la controlul de la 6 sapt! Nu stiu de ce in RO e asa de des recomandata suplimentarea? Sa fie reclama agresiva a firmelor care produc formule?
Da an_k cum ziceam, probabil ca o sa mai incerc repaus si muls cum ai facut si tu. Asa am mai facut sapt trecuta, dar m-am oprit dupa 72 ore. Tu pt cit timp ai facut-o? Dupa ce am reinceput sa folosim sinul bolnav, a fost inital mai bine pt o perioada, dar pe urma tot mai rau si mai rau, semn ca nu erau vindecate total minunile mele de ragade. Nu ma ajuti te rog cu un sfat? Tu cum ii cureti nasucul Biancai. Caci Daviduc e si el fomfa fomfa, dar daca te uiti nu se vede nimic in nasuc. Dar eu ma gindeam sa-i pun niste ser fiziologic si sa incerc cu pompita. Dar cit ser??? Iar Marian e total impotriva sa-i bagam copilului "chestii " in nas, cum ca mai rau ii facem, si-i introducem microbi, si ii lezam mucoasa...Asa ca habar nu am cum se face si daca sa o fac!?
Deci sa va explic, pe mine nu ca ma dor sinii la sf alaptatului, nu, pe mine ma doare de sa urlu, si pling, pling cu lacrimi de crocodil, atunci cind apuca bebele, si pt primele 2-3 min. Dupa aia continua sa doara, dar nu chiar atit de rau. Cam asa stau lucrurile la noi!
Va las acumsi va pupic si va multu again pt toate sfaturile voastre!
Pusici,
Oana si fomfa fomfa David
http://community.webshots.com/user/ocrainic
ellinia spune:
Bine ai venit Loreen! Sa-ti traiasca bebelina!
Problema cu varsaturile o am si eu si Stefan are de acum 2 luni jumate. Depinde f mult de bebe. Al meu e foarte mancacios si haplea si tot timpul a mancat mult mai mult decat ii trebuia ptr varsta lui (papa numai formula) si cred ca asta este la el, si mai e si foarte agitat nu sta si el linistit dupa masa ca tot omu' si trage niste jeturi...si eu ma speriam la inceput - acum m-am obisnuit si spal la hainutze ... intr-o veselie. Cauzele pot fi multiple ca o hiperaciditate, reflux gastro-intestinal, ca e prea haplea, sau in cazul biberonului, daca ii atingi cerul gurii cu tetina i se face greata si varsa. Vezi ca e si pe site un articol cu varsaturile, mi-e greu sa scriu acum ptr ca stau cu Stefan in brate.
Fetelor, cum sa interpretez faptul ca ridica bratele spre mine? Vrea in brate sau pur si simplu ... se intinde?
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
ocrainic spune:
Am uitat sa zic ca eu am folosit Aventis Isis sapt trecuta si nu am avut probleme, nu m-a durut sfircul mai tare, s-a chiar vindecat frumusel, dar probabil trebuia sa-l menajez mai mult!
Si eu sunt curioasa de ce zicea Adriana, cit ar trebui bebe sa suga in functie de virsta, caci cu amaritul asta de cintar, mie imi zice ca el suge ceva de genul 80-100 mls/masa, dar nu intotdeauna la fel, am avut si masuratori de 50 mls.
http://community.webshots.com/user/ocrainic