Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Am venit si eu, da' plec repede ca trebuie sa trezesc copilul sa-i dau sa manance...

Oanamc, si eu am aceeasi problema, cu un hemoroid, dar a revenit si constipatia, care disparuse complet in timpul sarcinii... Am vorbit chiar ieri cu doctorita mea, si mi-a recomandat aceleasi medicamente de care ti-a pomenit Ninocikap: Detralex si Ultraproct (supozitoare si unguent), merg foarte bine impreuna, mi-a spus.
Insa pentru constipatie mi-a spus sa iau seara o lingura de seminte de mustar alb, nu le mestec, cu o cana de apa. Ma duc azi la Plafar, sper sa scap de constipatie.

Ligia, mie mi-a spus doctorita neonato in spital ca bebelusii au temperatura de la 38,5 incolo. Deci, la 38 poti sa stai inca linistita.

Fetelor, eu la fundulet o dau pe Irina cu crema de galbenele, pe care v-o recomand fara probleme. N-a avut niciodata iritatii pana acum, o dau dupa fiecare kk (bineneteles, dupa ce o spal in prealabil). Se da intr-un strat generos, si e foarte ok. De altfel, costa si foarte putin, 15-20.000 lei cutiuta, deci e foarte avantajos.

Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ea: de la 6-7 seara incepe sa planga si sa urle, nici dupa ce mananca nu adoarme. Doctorita pediatru mi-a zis sa-i dau mai des sa manance, si sa o trezesc in timpul zilei la 2h, ca sa haleasca. Asa am facut ieri (eu o lasam sa doarma cat vroia ea, 3-4h), si s-a culcat la 3 noatea, dupa ce a stat la san de la 8 la 9.30, ca sa fiu sigura ca a mancat!
Sunt chiauna, nu stiu ce sa-i mai fac, sotul meu doarme in sufragerie in timpul sapt, cand aveam concerte de-astea, altfel e terminat la servici..
Gata, ma duc sa o trezesc, chiar daca mi-e mila de ea, doarme asa frumos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Fetelor, mai este vreuna dintre voi care alimenteza exclusiv cu formula sau eu sunt singura? Ma intereseaza diversificarea alimentatiei. Eu cu cine ma sfatuiesc ? Simonnete, unde esti? Uf, am citit zeci de pliante si pe net cat s-a putut cu diversificarea si tot nu sunt lamurita ptr ca fiecare zice altfel. Un lucru e cert: cerealele (pe care eu vroiam sa i le introduc treptat in lapte) ingrasa foarte tare si ma sperie ideea unui bebe imens, prefer unul mai suplu.
Poate mai tineti minte de la copiii mai mari, mamicutelor!
Mie mi se pare ca Stefan s-a lungit foarte mult. Cand sta intins in carut deja ii ies picioarele afara. Poate reusesc diseara sa-l masor cu metrul de croitorie. La 2 luni avea 58 de cm, era foarte bine. Nici in cadita nu mai incape...
Da, trebuie sa ma duc si eu la treaba cu toate ca n-am nici un chef, ca e prea fain afara!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pentru constipatie ati incercat prune uscate muiate in apa? Eu mi-am rezolvat toate "problemele" de ani buni cu muesli cu iaurt, portocale si cafea, toate astea fiind micul dejun. Nici pe perioda sarcinii n-am stiut ce-i aia constipatie.

Andira, acuma tendinta in pediatrie este sa-i dai copilului de mincare la cerere. Daca doarme, lasa-l sa doarma. Se pare ca unii bebei pling seara ca sa se usureze, sa se elibereze de emotiile (nu e cuvintul cel mai potrivit) acumulate in timpul zilei. Insa, sigur, daca a plins de la 6 seara la 3 noaptea, cred ca e cumplit pentru voi. Si Julia plinge incepind de pe la aceleasi ore, dar ea se calmeaza daca ii dau biberonul, sinul, pina la urma o lamuresc. O tine plinsul si agitatia maxim 3 ore (bat in lemn sa nu-i vina idei!!!).

Cameron, Alex urla ca din gura de sarpe cind il puneam pe burtica. Mi s-a facut mila de el si pina la urma l-am lasat sa se dezvolte dupa ritmul lui. Probleme neurologice nu avea pt ca isi tinea bine capul cind era in brate. Si nici in fundulet nu a stat (decit in baie), pur si simplu i se parea mai interesant sa se dea de-a rostogolul peste tot si sa se agate de genunchii mei ca sa se ridice. Pe la 7 luni facea pasi sustinut, iar la 11 luni mergea singur, fara sa mai treaca prin etapa mers in 4 labe.

Rrox, am citit ce program zilnic ai. Nu pot sa-ti spun decit ca te admir, la fel ca si pe celelalte mamici cu 2 copilasi. Eu sint o rasfatata, cu mama aici am impresia ca o duc mai bine decit atunci cind aveam un singur copil si eram singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Dragele mele,inca nu am apucat sa citesc tot ce ati postat si intai vreau sa va mai spun ce e nou la noi. Azi am primit prima vizita a asistentei pentru copii si ne-am cantarit frumusel la 2 sapatamni si cantarim 4.400 kg adica am luat 600 de grame in doua saptamani pt ca in spital am slabit 200 gr. AM ramas uimiti toti si noi si asistenta si a zis ca e foarte bine chiar prea bine si eu m-am mirat pentru ca Sara suge maxim 30 minute si uneori mai putin dar de la amandoi sanii, deci 15-15...Ne-am bucurat foarte mult ca aveam emotii pentru cantar dar totul e ok si Sara a crescut 1.5 cm in 2 saptamni. La fel ne-am bucurat cand am aflat ca e ok 18° C pentru camera fetitei si nu numai adica este temperatura ideala, si noi atat avem in camera ei si in living 18-19°c. Eu nu ii fac mai mare caldura nici cand face baita si nu o imbrac mai gros dupa baita si nici caciulita nu ii pun. Nasucul este bine nu e infundat, la fel nici funduletul nu este iritat ... desi o sterg numai cu servetele umede.Acum suntem si noi mai linistiti ca am vazut ca totul e ok cu hranitul la san si am crescut foarte bine! Peste 2 saptamani mai mergem la un control periodic de data asta la doctorita pediatra si peste o luna vom face testul sa vedem cum auzim!Pana data viitoare va pupam, Sara cu mami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Am mai pus niste pozici cu un mafioso batrin de 18 zile . Revin dupa baita lui il' Capo.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

mamacita,
sa ti traiasca mafiotul!!!e un dulce!!!si ce mandra si fericita e toata familia!!!pupici de la noi!

azi baiatul meu scump a dormit f bine(in patutz cu mami).cred ca recupereaza ultimele zile in care a fost activ!am fost inspirati cand i am luat pijamalutza cu superman!isi merita nick-ul la energia debordanta!

fetele,
bag seama ca nu stiti de implanon din cate vad...mai astept totusi pareri.mamacita,am citit ce mi ai zis in legatura cu tema asta...sunt pe ganduri.iar prezervativul...nu ne place...dar dc trebe...
ellinia,
sorry,nu prea stiu de suplimentare tot ca si tine,doar din citite.
rrox3,
felicitari,esti o mamica model!

va pup si va doresc numai zile si nopti linistite si sa va bucurati de puii vostri!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Mamacita, ce mafiot scumpic ai!
Adriana, si barosanul tau este dulce foc!
de la mine!
Am admirat pozele voastre si mi-am dat seama ca noi n-am prea mai facut poze in ultima vreme si trece timpul asta asa de repede! Astazi brocutza mea are deja trei saptamini! Dar cu tasuc la serviciu pina seara tirziu si chiar si nopti si weekend-uri cind e de garda, cu mine singurica pe acasa, nestiind ce sa fac mai intii, n-am mai apucat! Trebuie sa ma mobilizez mai mult!
Fetelor, am si eu o intrebare: se mai lupta vreuna dintre voi cu lipsa poftei de mincare? Ca la mine sint zile cind nu maninc mai nimic! Si nu de alta, ca la cit de grasa sint acum, mi-ar placea sa mai slabesc, dar mi-e teama sa nu pierd lapticul pentru bebe. Frigiderul este plin cu de toate, dar asa cum il deschid, asa il inchid la loc, nu ma tenteaza nimic. Beau in schimb destul de multe lichide (sucuri, apa, ceai, etc., nu lapte ca nu pot!) si mai iau si vitamine in continuare. Iar laptic se pare ca am destul, bebe a inceput sa se sature, nu-i mai dau completare. Voi ce parere aveti?

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Multumesc pentru aprecieri Am pe scara o mamica care are nu mai putin de 6 fete, acum sunt mari, cea mai mica are 8 ani, dar cand ma gandesc ce o fi facut ea cand erau mai mici mi se pare o nimica toata ce fac eu

Adriana eu nu am golit nici un san niciodata, l-am lasat doar pe bebe sa suga si in felul asta s-a reglat portia de laptic la cat trebuie. Dar in cazul tau, care vrei sa-ti maresti productia, ar fi bine sa-l golesti. In felul asta pacalesti organismul ca bebe a supt tot si trebuie laptic mai mult.

Cameron e tare faza cu un picior epilat Am patit si eu Cred ca trebuie sa-l motivezi putin pe Catalin ca sa faca efortul sa-si ridice capul. Pune-i ceva la care sa se uite in fata, ceva atragator, poate chiar fata ta, daca nu, o jucarie preferata. O sa munceasca daca primeste si rasplata.

Ellinia cerealele nu-l ingrasa pe bebe decat oferite in exces. Mariuca a mancat mult timp, incepand cu 4 luni, o masa de cereale pe zi si nu s-a ingrasat deloc. Mai exact a slabit. Fiindca am intarcat-o cam tot atunci si era rotunda ca o biluta de la laptele meu. Dupa intarcare a slabit si a ajuns sa arate ca un bebe normal mancand cereale zilnic Din amintiri iti pot spune ca Mariucai i-am dat intai sucuri (mar, morcov si mai apoi portocale) treptat, cu lingurita, apoi supa de zarzavaturi, pe urma abia cereale. Au urmat supa cu carnita, galbesnus de ou, piureul de legume si tot asa. Alege-ti o schema care-ti surade mai mult si aplic-o sa vezi cum merge. Regula de baza e sa introduci un singur aliment odata, intai foarte putin inaintea unei mese de lapte si apoi mai mult pana ajunge o masa intreaga. Daca ceva nu-i place, pauza si revii peste cateva zile cu el. Urmatorul aliment numai dupa cateva zile fata de precedentul, daca cumva nu il suporta, sau face diarie/ constipatie sa stii care e cauza. In rest o sa te ghideze si el.

Danna J bravo, ati crescut foarte bine! E normal sa suga doar 30 minute, nu are nevoie de mai mult. Atat trebuie sa dureze o masa obisnuita 20-30 minute, adica 10-15 minute la un san. Cand e lapte destul, desigur.

M-am hotarat sa-mi cumpar si eu o pompa totusi, sa-mi cresc autonomia. 3 ore e cam putin, stau cu grija si alerg ca disperata sa nu flamanzeasca copilul. M-am oprit la Isis de la Avent. Daca aveti vreuna astept si parerile voastre. Oana Crainic, parca tu ziceai ca ai, cum ti se pare? E eficienta? Reusesti sa aduni laptic repede si fara durere?

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Seara buna mamicilor !

De doua zile Mihaita nu mai vrea sa doarma dupa amiaza. Ieri am crezut ca am exagerat cu plimbarea (am stat 2,5 ore fiind a treia iesire a lui). Cand am ajuns acasa, a inceput spectacolul, care nu s-a terminat decat dupa baita de seara, cand n-a mai fost in stare nici sa mamance. Deci, s-a marait-plans 5 ore.

Azi am scurtat plimbarea la 1,5 ore si povestea s-a repetat. I-am dat papica de la 4 la 5, si pana la 10 cand s-a terminat si baita nu s-a oprit din plans. Iar de la san, cu chiu cu vai a tras 60 ml. Si de dormit nu putea sa doarma pentru ca era flamand. Iar de papat nu putea sa pape caci era frant de oboseala.

Poate v-ati izbit deja de situatii din astea. Care este cauza ? Sa fie plimbarea asta chiar asa de obositoare pentru el ? Sau alta este cauza ?

Dana si bebe Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

salutare fetelor, sunt tare fericita azi bebe a mancat doar o masa de milumil,se pare ca seara fabricuta mea de lapti nu mai face fata si ii trebuie suplimentul de somnic, si tot azi ne-a scos tati in parc pt prima data pana acum am fost numai in fata blocului , si am stat 3 ore , spre final il apucase rau foame si am fugit repede acasa

fetelor cand va aud ca la voi dureaza 30 min sa-l alaptati pe bebe ,innebunesc, la mine dureaza 30 de min la un san, de fapt de la 30 in sus pana la 50, si suge adica nu e puturos , ceteodata mai adoarme dar nu mereu,

am mai facut azi cateva poze si le-am pus in album
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput