Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna,
ca de obicei nu pot intra decat la ora asta dupa ce adoarme bebelinul, si normal nu doarme fara supliment cred ca s-a invatat asa, dar ce sa fac , a supt inainte de ma dureau pe mine falcile si tot plangea de foame,oricum am hotarat sa nu ma mai stresez, si sa nu mai plang ca proasta sa nu pierd si laptele asta care este, am hoatarat sa ma linistesc si sa nu ma mai gandesc , o sa-i dau sa suga si daca nu se satura ii dau si supliment si gata, si poate daca nu ma stresez asa tare o sa-mi vina si laptic mai mult si mai bun ,
acum ma duc sa pap si eu ceva si sa fac nani , acum se trezeste fomila

pupicei si noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Crangutalil succes, e foarte bine cum faci.

Hiroral Probabil se scoala plangand fiindca ii e foame. Si Ioana face asa. Plange pana o pun la san.

Ligia poate s-a supraincalzit din cauza efortului prelungit de a face caca. Daca era si mai gros imbracat poate fi asta cauza.

Ioana astazi m-a inebunit complet la supt. Cum suge putin, cum incepe cu scremutul si vrea sa suga si sa se screama in acelasi timp. Asa ca trage de san cat poate, il scapa, tipa, il apuca iar si tot asa. Ne umplem de laptic si eu si ea si parca ar fi un meci de wrestling nu alaptat. In cele din urma reuseste sa-l faca pe caca si mancam si noi civilizat.
Am fixat si noi botezul pe 22 mai. Si mai am o gramada de pregatit, inclusiv garderoba mea. Sunt nevoita sa-mi fac ceva nou, fiindca nu mai incap in nimic potrivit pentru eveniment. Si vreau sa-i cumpar si Ioanei o rochita mai speciala.
Gata, ma duc si eu sa dorm putin, ultima noapte am dormit doar 3 ore si mi-e somn de nu mai pot. Ioana a dormit frumos 6 ore, dar incepand cu 7 seara si eu nu am putut sa ma culc atunci, asa ca m-am jucat cu ea intre 2 si 4 dimineata, ce sa fac, era fata odihnita...

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,este exact si poate ceva in plus fata de cum mi-am imaginat,sa-ti dea Dumnezeu puteri sa razbesti,caci faci o treaba nemaipomenita pe toate liniile(inclusiv cu forumul)!
Si la noi din aceleasi cauze de kappakappa facem trante la san initial.Azi insa ma tranteam eu de una singura cu constipatia pe care o am,i-am venit de hac cu 2 supozitoare de glicerina(e prima data cand iau),dar tristetea mare e ca n-am depistat cauza,la ce-am mancat trebuia sa am diaree nu invers si mi-e teama sa nu-l constip pe bb.
Adriana,f.buna hotararea sa nu te stresezi,de multe ori problemele se rezolva de la sine fara atata agitatie din partea noastra,alteori trebuie sa muncesti...Acum e timpul sa te relaxezi...
Somn usor!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Rrox3, tu participi la un maraton continuu! Doamne, cata putere ai! Eu cu gagalicea mea si sunt sfarsita, iar in casa nu mai fac absolut nimic.Te admir!
Lantana7, multumesc de sfaturi.Totusi cred ca nu e chiar asa grav la mine, caci nu am dureri decat cand merg la WC(si chiar acum m-a parasit constipatia, prietena mea de o viata).Mi-a luat mama de la farmacie un unguent pe care l-a folosit si ea, dar maine voi lua si pastilele de care imi ziceau fetele.Oare nu trece niciodata de tot?

si noapte buna!

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Adrianafedorca, urmeaza sfatul Roxanei si fa proba suptului. Asa vei sti daca Cezarica suge sau nu de la san si cat anume. Dupa aceea poti trece la alte masuri corective. Acelasi sfat l-am primit si eu si de la nasa mea si si de la spital. Si cel mai important, nu te mai stresa ca ii dai si supliment. Stiu foarte bine cat de frustrant poate fi sa ii pui cu mana ta biberonul in gurita, dar incearca sa te bucuri de fiecare 10 ml pe care ii ia de la tine si nu de la concurenta. Eu asa am hotarat sa fac si parca mi-e mai bine. Intre timp, urmez si sfaturile primite pe acest forum pentru a reduce cat se poate de mult biberonul. O colega de-a mea a mers pe alimentatie mixta (san + formula) pana la 8 luni. Nu e cea mai fericita optiune, dar se poate si asa.

Oanamc, bebelusii alimentati doar la san nu au nevoie de ceai (asa am citit peste tot). Eu ii dau si supliment, si tot mi s-a spus ca nu e nevoie de ceai. Buzite uscate a avut si Mihaita al meu atunci cand a avut temperatura (de Pasti am fost la Urgente la spital). Cei de acolo mi-au spus sa ii pun cu seringa sau cu degetul putin ser fiziologic pe buzite (sau apa plata). Noi i-am mai pus si ceai de musetel. Ambele variante i-au placut si problema s-a rezolvat.

Ligia, intr-adevar, cum spunea si Mamacita, supraincalzirea poate fi cauza temperaturii. Mihaita al meu facuse temperatura sau de la mine (am avut si eu cateva zile febra), sau pentru ca l-am infofolit prea tare.

Apropo, cum va dati seama daca bebelusului ii este cald sau frig ?

Dana si bebe Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Danuta,extremitatile bebelusului racindu-se foarte repede,ca sa-ti dai seama cat de confortabil se simte termic ii pui mana pe abdomen si pe nasuc;amandoua trebuie sa fie calde.Bineinteles,nici mainile si picioarele nu trebuie sa asteptam sa fie gheata,dar e posibil sa fie reci si copilul sa se simta bine.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradaria spune:

Roxana numele este Dalia Larisa.Nu stiu cum am putut gresi chiar numele copilului meu. Imi cer scuze ca te tot deranjez.Sper sa modifici. Pa,pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Buna dimineata (chiar daca este cam..juma' de zi)!
Eu sunt cumplit de obosita.. catalin urla de 2 zile de nu stiu ce sa ii mai fac. Nu tot timpul,..dar are reprize.. Si eu care ma gandeam ca daca mai are un pic si face 3 luni..o sa se cuminteasca.
Am momente cand nu mai stiu pe ce lume sunt. Tot timpul trebuie sa gatesc, sa spal, sa calc, sa spal gresia, sa citesc cursuri, sa stau cu gura pe cei mari..
In starfit am reist sa ma epilez pe un picior..si daca am noroc poate termin operatiunea saptamana asta.
Stiti ce voiam sa va intreb..? Am citit undeva pe net ca bebeii trebuie lasati sa stea cat mai mult pe burtica (supravegheati bineinteles). Catalin nu prea are chef sa-si ridice capul prea mult cand sta pe burtica. ii place sa il tin ridicat in brate, si atunci isi tine capul foarte bine. O explicatie era data acolo.. ca asta s-ar intampla cu bebeii mai rotofei care au capul mai greut si sunt lenesi. Mai zicea acolo de ceva tulburari neurologioce in cazul in care nu sunt antrenati ca pe masura ce cresc sa-si tina capsorul,..sa stea singuri in funduletz.
Nu stiu..ori imi fac eu griji din orice..ori am luat-o razna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

salut fetelor va scriu pe fuga , vreau sa ies cu bebe afara acum cat mai e putin soare si nu ploua, am mai pus si noi niste poze pe net cu bebe grasanul , parca se face pe zi ce trece mai greu , de fapt se face eu abia il mai tin in brate,
aseara cand aveam si eu laptic mai mult de fapt era garla, curgea de imi era asa ciuda ca se iroseste iar bebe dormea tun, m-am muls eu putin de frica sa nu dau in altele , si am reusit sa mulg doar 30 g dintr-un san , e cal ca pompa asta care o am nu e buna de nimic asa ca m-am hotarat sa-mi iau una electrica,
spuneti-mi si mie dupa fiecare masa trebuie goliti sani de tot? adica daca bebe nu papa tot si adoarme trebuie goliti?

aici e adresa unde sunt pozele cu bebe
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna!

Camerun, cred ca te stresezi degeaba... e prea devreme sa te gandesti la probleme neurologice (Doamne fereste!)Poate ca bebelul tau nu are chef sa-si tina capul, sau e obosit chiar atunci cand il pui tu pe burtica. Nici lui Stefan nu prea ii place sa stea pe burta, se enerveaza si da din maini si din picioare de parca-i o broasca testoasa . Sta pe burta doar daca stau eu aplecata pe spate (pe un scaun) si il tin in brate cu fata spre mine si practic sta pe burta si isi tine capul sus ptr ca vrea sa se uite la mine. Incearca si tu asa. Acum mai nou adora sa stea sprijinit pe picioare (eu il tin de subsuori) si isi intinde mainile in lateral si se ridica pe varfuri parca-i balerin si s-ar ridica pe poante - asa ca i-am spus Rinu-Balerinu' (are un iepuras colorat care-i place mult si pe care-l cheama Rila-Iepurila). Daca ar fi dupa el tot timpul ar sta asa. Singurele modalitati prin care pot sa-l linistesc cand e plictisit si se pune pe plans - ori il ridic in picioare si vorbesc cu el (si-mi mai da cate una peste fata sau peste ochelari ), ori il dezbrac si-i dau pampersul jos si iarasi e super incantat.
Cu oboseala e intr-adevar foarte greu - eu n-am cursuri iar cu curatenia si gatitul numai in limita posibilitatilor (si mai am si avantajul unui ibric de cafea pe zi) si cateodata ma simt epuizata si-mi vine sa adorm langa el - si el vrea joaca! Au copiii mici o energie fantastica!
Ana71, eu l-am vaccinat pe Stefan cu vaccinul de la stat si am sa merg in continuare pe mana lor. Din cate stiu eu Andruzza a luat vaccinul din farmacie poate iti spune ea ce diferente sunt. Acum am vazut ca Eva implineste azi 2 luni - sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii !

Azi e unpic mai cald afara dar din pacate am foarte multa treaba si iar nu putem iesi afara. Maine o sa facem o plimbare mai lunga.
V-am pupat!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput