Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dragi fete, ierinu am reusit a scrie, caci am avut o zi urita!!! Cumparasem cu o zi inainte nipple shields, care initial mi s-a parut ca functioneaza, David il lua in gurita, sugea, ,,,dar la mesele urmatoare a inceput distractia: 1.incepea sa suga cu ela din tzitzi de silicon, 2. la vreo 3-5 min suparare mare, cu strimbaturi si plinset de mai mare jalea 3. luat bebe de la tzitzi, incercat din nou, istoria se repeta 4. pus la tzitzi normal (vorba vine, ca au iceput dureri si la celalalt, dar nu chiar asa de suparatoare), 5.supt o vreme, dar tras in stinga, dreapta, da parca ar fi vrut sa ia tzitzi si sa plece cu ea! 6. lasat tzitzi, incercat din nou la tzitzi de silicon, aceeasi istorie 7. lasat mami nervii, luat jos minunile de shields, dat la bebe sa suga omeneste din tzitzi rea 8. urcat pe pereti de durere, plins 9. bebe aproape fericit cu tzitzi normala, dar tragind de mama focului stinga dreapta ca s-o iau cu mine 10. mami esuat, luat bebe de la tzitzi. Si toata istoria asta s-a repetatla fiecare masa, care a durat cam vreo ora jumate.
Din nou disperata am concluzionat nipple shields nu merg!!!
Aseara am revenit doar la tzitzi dreapta, cu muls in acelasi timp din tzitzi stinga. Ce am observat in comparatie cu sapt trecuta cind cu greu ajungeam la 35-40 mls/tzitzi stinga, de data asta ajungem la 55-60 mls nu tare greu, in 15 min cit sugem cu elan din cealalta. O fi de ajuns? Asta raspunde si intrebarii tale rrox, fiind vorba de Isis. De durut nu doare de fel, si dupa cite am tot povestit cu necaz de sfircul meu cel sting, iti dai seama ca e rablagit rau de tot.
Eu ce am facut, dupa ce bebe se opreste din supt la tzitzi, i-am dat laptele muls cu biberonul. E bine sau nu? El, flaminzila, il papa tot. Dar am obs in dimineata asta ca a varsat de numai numai dupa asa mult papacit.
Fug acum dar promit ca revin, s-a trezit Daviducul

http://community.webshots.com/user/ocrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Ocrainic, imi pare tare rau ca mai ai inca probleme cu sinul. Sa stii ca la fel am facut si eu cind unul dintre sini era "ranit". Il mulgeam cu pompa (si nu durea absolut deloc!), bebe sugea numai din sinul celalalt, apoi daca mai vroia, ii dadeam cu biberonul laptele muls, daca nu, i-l dadeam la masa urmatoare. Si n-am avut niciodata probleme cu el. N-a refuzat nimic saracutzul. Chiar ma gindeam la un moment dat ca il ametzesc de tot: cind tzitzi, cind lapte muls cu biberonul, cind formula (pe atunci ii mai dadeam peste noapte, cind era mai infometat si nu-i ajungea ce sugea!) Dar acum depinde si de bebe, cred! Acele nipple shields de care tot povestiti, n-am folosit. A vrut sotzul meu sa-mi cumpere, dar m-am incapatzinat ca o s-o rezolv fara si am reusit. A durat vreo 4 zile pina am reusit sa-l pun iar pe bebe la sinul acela. Ma mai dor si acum sinii, dar suportabil si nu mai am rani. Dar daca nu aveam pompa, nu stiu ce ma faceam!
Iti doresc sa te faci bine cit mai repede.

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ocrainic,imi pare rau ca ai probleme,durerea iti poate rapi toata placerea alaptatului...Si la noi de doua zile a aparut jocul cu tzitzi,vrea sa traga de ea in toate partile,eventual s-o puna sub perna pentru mai tarziu.Dar m-am smecherit,ca doar nu ma pacaleste propriul meu fiu:cand il vad ca are putin tendinta sa traga,i-am scos urgent mamelonul din gurita si tot asa de 3-4-5 ori,pana ajunge singur la concluzia ca s-ar putea sa ramana nemancat.Atunci apuca zdravan,asa cum se cade,si suge fara probleme.Cu niple shields ti-am spus ca n-am avut probleme,dar depinde de bebe;mie mi-au fost extrem de folositoare,desi mai mult de doua zile nici nu aveam nevoie.Ele si pompa electrica mi-au salvat viata si alaptatul.Oricum,nu-l lasa sa se joace cu tzitzi,ca daca se obisnuieste asa,inchipuie-ti cand ii vor creste dinti...Incearca ce fac si eu,poate ai noroc si merge,altceva nu stiu ce sa-ti spun,dar poate mai vin idei pe forum...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Buna fetelor, iar intru si eu pe-aici si ca intotdeauna cu of si jale: sint cam capiata cu cel mic, maninca cite 10 minute si dupa aia adoarme, si nici cu tunul nu-l mai pot trezi... se trezeste singur intr-o ora jumate, max. 2 si o luam de la capat...
Spuneti-mi va rog din tot sufletelul meu, ce sa fac sa manince bebe mai mult si mai pe saturate???? Ca lapte am...
.. Si scuze dar nu prea am apucat sa va citesc zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Azi Irinuca mea a facut o luna!! Sunt asa de bucuroasa, ma gandesc ca incepem sa trecem cu bine peste toate problemele pe care le-am avut...

Stiu ca mai e o mamica, parca Adela, cu bebe nascut tot pe 14 aprilie, sa-ti traiasca!

Aseara, dupa ce a terminat de mancat, la 10, binenteles ca iar s-a pus pe urlat. Dar am lasat-o in pace, la 12 i-am dat iar de mancare, si apoi a dormit pana la 6 (de la 1, dupa ce a terminat).
Voi ati mai facut asa, sa-i lasati sa planga? ca eu efectiv nu stiam ce sa-i fac, de-abia mancase, era schimbata, am zis ca e prea agitata si am lasat-o sa-si consume nitel energia. Nici daca o puneam langa mine nu se potolea. Asa ca, in ciuda faptului ca mi se rupea sufletul, am lasat-o in patut, si doar am incercat sa mai vorbesc cu ea, sa o linistesc. Dar se pare ca a dat roade, nu s-a mai culcat la 2-3.

Cred ca o sa ziceti ca nu sunt o mama buna, dar sa mor daca stiu ce are seara... Nu are colici, asta e sigur, ca nu o doare nimic. Dar...

Am fugit la ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Adriana timpul de supt depinde foarte tare de debitul cu care vine lapticul, nu numai de cat de mancacios e bebe. O sa vezi ca in timp o sa se scurteze si la tine

Ocrainic multumesc pentru raspuns. S iti tin pumnii sa te refaci repede si bine. Da-i doar de la sanul sanatos pana se vindeca complt celalalt, e clar ca altceva nu merge. Daca-l vrea, da-i si lapticul muls in completare, dar ai grija sa nu-l fortezi la prea mult. E probabil ca a vomitat fiindca nu a eliminat bine gazele dupa biberon, nu neaparat ca a mancat prea mult. Insista cu eliminatul gazelor, tine-l mai mult vertical.

Sibip Nu prea ai ce-i face, asta e ritmul lui acum. Dar e OK din punct de vedere al suptului, atat doar ca te oboseste pe tine. Suge pe jumatate si doarme pe jumatate, e in regula. Intervalul de 1,5-2 ore nu e chiar atat de mic.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Sibip, eu oricum o trezesc pe Irina la 1,5-2h ca sa ii dau sa manance, pentru ca a luat prea putin in greutate, lasand-o dupa ritmul ei. Si doctorita pediatru ne-a zis sa o trezim, in primul rand ca sa manance mai des (chiar daca trage mai putin lapte), si in al doilea rand ca sa ne lase si pe noi sa dormim noaptea.
Asa ca si eu zic ca e ok, cum zicea si Rrox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Multumesc fetelor! Se pare ca bebelusii astia sint niste masinarii complexe. Cel putin al meu, cind cred ca i-am dat de cap, ca i-am inteles ritmul, cum vine cu ceva nou! Dar oricum m-ati linistit. Bine ca-i bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Mai, mai ce spor ati avut la scris!!! Si ce de mamici sunt!!
Roxana, am o rugaminte: sa faci tu o corectura la Adina, ca a masurat 49 cm la nastere, nu 40. Multumesc.

Elinia, nu esti singura care hraneste bebelul numai cu formula, dar nu am cum sa te sfatuiesc inca reritor la diversificarea alimentatiei, pentru ca e un subiect pe care nu prea l-am cercetat.

Am avut ceva de citit si mi-a luat o gramada de timp... dar ma bucur ca am facut-o pentru ca am vazut ca problemele pe care le intampin cu asta mica le aveti si voi. Pe noi ne chinuie burtica rau de tot, mai ales seara, dupa 5-6 si plangem mult. Mi-e si mila de ea, saraca, nu merge nici Sab Simplex, nici Espumisan, cu atat mai putin Bonissan! Nu merge nici sticla cu apa calda langa burtica. La inceput plangeam amandoua si credeam ca o doare rau burtica din cauza ca am mancat eu ceva ce nu ia priit ei, insa face asa si acum, cand e hranita numai cu formula!
Oricum, cu voi pe forum parca imi e mai usor sa infrunt micuta "terorista" si parca problemele nu mai par asa de grave!!!

, Giliutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Am spus dimineata ca am sa revin! si am revenit! Dar la 12.35 noaptea. Am reusit acum sa terminam tot procesul la masa de la ora 11.30. Asta e, la ora asta ne-a iesit! Azi nu am plins in timpul serii de colici, cred ca e prima zi!!!!
Mamacita-l-am vazut pe Alexutu, e o minune!!!
Si ce scumpel si smecheras e cu ochelarii de soare!!!
Adriana-are el Cezarica program nabadaios de papat, dar e un grasunel!!! Esti o fericita ca pune greutate! Nu te necaji cu programul asta de sic, o sa-si revina el, doar sa creasca putintel.

Lantana, rrox - Da, intradevar, doar mulsul si tzitzi dreapta la bataie se pare ca functioneaza. Azi asa am rezistat toata ziulica, si m-am simtit asa de senina!!! E cu totul altceva sa nu astepti cu groaza si teama ora mesei!!! Si nici tzitzi dreapta nu a ai fost asa de dureroasa cum incepuse ieri, ca ziceam ca daa se strica amindoua chiar nu stiu ce sa ma mai fac. Parca as fi fost alta persoana comparativ cu ieri, cind dintr-un bocet nu ma mai opream. Acum ce nu stiu, e cita pauza sa-i dau. Deja avem 24 de ore. Cred ca de data asta nu o sa ma mai grabesc!
Da rrox, eu sunt fff multumita de Isis, e fata de treaba isi face meseria!
Daviduc a luat mereu tot ce i-am putut eu mulge din tzitzi rea, dar nu a fost grozav de mult, azi doar in jur de 40 la fiecare masa!
Azi parca s-a mai potolit cu trasul da san, cred de fapt ca ce s-a intimplat ieri a fost mai mult legat de faptul ca nu-i placea tzitzi de silicon (shields-urile).
Fetelor si eu sunt din gasca celor care habar nu au avut de constipatie si hemoroizi pina acum, iar care acum s-a procopsit cu asa ceva, cu amindoua de fapt! Mama din pacate, e mare priceputa la asa ceva (tot dupa ce m-a nascut pe mine), si mai imi spune ea ce a mers la ea (prune si alte fructe seara, unguent cu galbenele). Plus ca mi-am mai cumparat un unguent pe care il tot prescriam pe vremea cind faceam chirurgie si aveam pacienti cu probleme de...fund (hemoroizi, fisuri anale), Proctosedyl, dar nu am fost prea cuminte sa-l folosesc regulat, dar sunt convinsa ca o sa imi amintesc la urmatorul scaun!Dar Marox, chiar ma tot luptam cu intrebarea daca pot minca prune crude sau uscate si alte fructe acum cu alaptarea, ca nu cumva sa-i stric burtica lui bb, care de abia ca s-a mai rezolvat si ea!?
Dana_J-felicitari pt dolofanica Sara, ce linistita trebuie sa te simti cind ai confirmarea ca totul e bine.
La noi a venit azi moasa, doar fiindca o sunasem eu disperata sa o intreb daca mai are idei ce as mai putea face cu tzitzi. Si asa ca am fost si cintarit. Lenesucul David a pus pe el doar 200g in 10 zile. Asta e, nu vrea sa se ingrase domnisorul. Oricum si din ce citisem eu, si din cit de multumita era moasa, am renuntat sa ma stresez, asta e, copilul creste cum vrea el, nu cum vrem noi parintii si cintarul. Oricum este in limite normale! Iar e ai d lapte praf, nici vorba, oricum el nu pare fomist intre mese, doarme linistit, uneori uita de el si trebuie sa-l trezesti!
Andira-La multi ani pt Irinuca!
Zuzunaki,mamacita- multam pt comparatia weleda.
Pina la noi a fost bine cu funduletul dupa inventatul spatului la chiuveta (ceea ce ne si place de minune)si cu bephantene. E ca nou!

Gata, s-a facut 1 de cind tot scriu. Fug sa dorm, caci cine stie cind ne vin idei sa ne trezim!
Pupici,
Oana si David - miine 4 sapt!!!

http://community.webshots.com/user/ocrainic

Mergi la inceput