Copii mari la nastere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

mama Doamne pai la un perimetru cranian de 36.5 cm inseamna un diametru de 11.6 cm, deci dilatarea ta Cristina trebuie sa fi fost pe undeva pe acolo!

Felicitari! Eu n-am reusit sa nasc natural pe Miruna care a avut 3.700 la nastere...cica bazinul era mult prea stramt.

Oricum,toronteza medicul ar trebui sa-ti faca o radiografie si sa evalueze bazinul tau si capsorul bebelului, si apoi sa ia decizia.

Nastere usoara si un bebe grasunel si frumusel!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 27 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toronteza spune:

Apoi chiar ca va fi grasunel. Nu e asa ca e mai usor cu ei daca sunt putin mai marisori?

Voi vedea ce zice medicul si va spun eu.
Mersi pentru opiniile vostre.

din burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, in primele luni manca la 4-5 ore.

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Alex avea perimetru cranian de 37,5 cm. Desi era marisor, manca la 3 ore, nu-i ajungea, am si trecut pe supliment.

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si cea de-a doua fetita a mea a avut 4 kg la nastere si a fost grasuna! Prima a avut 3.600 kg si a fost cea mai mare fetita nascuta in ziua respectiva, baietii erau undeva pe la 3.700 kg. Eu am nascut natural de fiecare data, la a doua chiar dr. spunea ca "nu e asa mare copilul..." Insa am avut epiziotomie de fiecare data.
Eu am 1,65 si 53 kg.
Cred ca dr. ar trebui sa-si dea seama daca e cazul sau nu de cezariana, masurand circumferinta craniului bb-ului si oasele bazinului tau. Am auzit cazuri in care dr. motivand ca bazinul mamei e prea ingust a recomanda cezariana.
Nastere usoara!

ps.nici Silvia mea nu s-a saturat inca din spital doar cu san, eram singura mamica ccc care "cersea" lapte la asistente, nu era voie sa aduca nimeni de afara. iar in prima noapte in spital, pentru ca nu primeam lapte peste noapte am fost nevoita sa-i dau apa plata(cred ca daca ar fi stiut cineva m-ar fi strans de gat), pentru ca nu fusesem inspirata sa cer de acasa ceai. Apoi mereu trebuia sa competez masa de san cu formula, dar am avut noroc ca nu a refuzat sanul, asa ca am alaptat pana la 5 luni.

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s

ps.nici Silvia mea nu s-a saturat inca din spital doar cu san, eram singura mamica ccc care "cersea" lapte la asistente, nu era voie sa aduca nimeni de afara. iar in prima noapte in spital, pentru ca nu primeam lapte peste noapte am fost nevoita sa-i dau apa plata(cred ca daca ar fi stiut cineva m-ar fi strans de gat), pentru ca nu fusesem inspirata sa cer de acasa ceai. Apoi mereu trebuia sa competez masa de san cu formula, dar am avut noroc ca nu a refuzat sanul, asa ca am alaptat pana la 5 luni.

Adika de ce sa nu-ti dea voie sa aduci formula de-acasa??? Asta e chiar culmea! Daca mama, din motive personale, nu vrea sa alapteze?? Ce, trebuie s-o oblige cineva??!!
Cind am nascut, moasele m-au intrebat cum verau s-o hranesc si inainte de nastere, si dupa. A fost alegerea mea sa incerc sa alaptez la sin, iar formula am inceput sa le dau din a doua saptamina, fiind mincai amindoi si din fericire am mers paralel cu formula la cel mare pina pe la 3 luni si cu cea mica vreau sa-i dau cit mai mult, cit o vrea, suplimentind cu formula.
Si ca sa raspund intrebarii, ambii copii au avut 4.375kg si i-am nascut prin cezariana, pe primul dupa un travaliu chinuitor de 14 ore dupa care eram epuizati si eu si copilul si pe fata dupa ce mi-a taiat cerclajul, avind dilatatie de 4 cm imediat ce-a taiat ata si o usoara singerare, doctorul mi-a sugerat ca e mai bine pt. mine si copil, dat fiind ca e mare, sa fac cezariana. In jumatate de ora treaba era terminata si eu eram vesela ca o pasarea in salon, spre deosebire de prima nastere, cind vedeam stele verzi(acum imi dau seama ca erau de la epuizarea datorata travaliului). Daca oi mai aveam vreun bb, merg direct pe cezariana, se pare ca eu fac copii mari, pt. nimic in lume nu vreau sa pun sanatatea copilului in pericol. Trebuie sa tii seama si de elasticitatea tesuturilor din zona cu pricina, fiecare femeie este unica. Consulta-te cu medicul si luati in considerare toate argumentele, nu esti deloc mai putin femeie daca nasti prin cezariana sau viceversa, scopul e sa avem copii sanatosi si noi sa ne refacem cit mai repede. Nastere usoara, indiferent de "cale"!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dodo

quote:
Originally posted by mihaela_s

Adika de ce sa nu-ti dea voie sa aduci formula de-acasa??? Asta e chiar culmea! Daca mama, din motive personale, nu vrea sa alapteze?? Ce, trebuie s-o oblige cineva??!!

Tu ai nascut in Ro sau in Australia? Pentru ca aici nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu sa alaptezi...desi nu cred ca daca cineva nu vrea sa alapteze se intampla ceva. Numai ca (cel putin aici in orasul in care locuiesc eu) e voie sa dai lapte copilului doar din spital. Probabil pentru a fi siguri ca laptele e bun si ca sa nu aiba probleme cu cine stie ce imbolnaviri ale bebelusului. Mie mi se pare foarte corect asa, nu inteleg ce ti se pare ciudat... Stiu ca difera si in Ro de la spital la spital, asa ca e posibil sa mai fiu contrazisa.
Eu doar am aratat cum e in spitalul in care am nascut.

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Uite, eu am nascut vaginal asistata de epidurala tot in Mississauga, la Credit Valley Hospital, iar Yasmine a avut 4.315 kg si 53 cm lungime....asa ca destul de maricica. Daca ceri epidurala, vei fi super ok, daca stiu cand sa ti-o administreze la timp, deci greutatea copilului nu trebuie sa te sperie asa mult...si, da, intr-adevar cu cat sint copiii mai greuti la nastere, parca nu-ti mai faci atatea probleme cat ia in greutate. Nastere usoara sa ai ,

Cristina

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mihaela, daca motivul e calitatea laptelui, atunci are logica "opreala", intr-adevar, poate unii nu stiu si iau lapte expirat...
Si da, am nascut in Australia, dar nu cred ca are relevanta.

Mergi la inceput

dodo, da, despre calitatea laptelui e vorba, probabil nu m-am facut eu inteleasa in prima postare. Eu te intrebam daca ai nascut in ro sau aici gandindu-ma la faptul ca aici, asa cum am spus, nimeni nu te intreaba daca vrei sa alaptezi sau nu. Sincer, eu n-am auzit nici o mamica sa nu vrea sa-si alapteze bb-ul, doar daca motive de sanatate impun acest lucru.
Cred insa ca am deviat de la subiect si discutia depre a lapta sau nu la san nu isi are locul aici.

Inca o data nastere usoara Dana!

Mihaela
Diana si Silvia

Mergi la inceput