Eu am nascut normal baiatul de 4,200 kg dar m-am chinuit si eu si el extraordinar de mult. Avea si cordonul ombilical dat de doua ori in jurul gatului.
In '89 se aprobau foarte greu cezarienele, copilul ramasese blocat intre oasele bazinului...ori din cauza marimii, ori din cauza cordonului care nu-i dadea voie sa coboare. Travaliu' a durat inuman de mult, ore intregi nimeni nu s-a uitat la mine, nasterea se declansase deja (senzatiile de a da afara totul din tine...iar toti tipau la mine sa nu ma screm ca omor copilul) m-au tinut cam 10 ore doar in stadiul asta. Cand situatia s-a agravat au chemat directorul spitalului care si-a dat acordul cu mare greu pt cezariana. Atunci s-au indurat ceilati medici sa-mi faca totusi o injectie pt dilatatie si am nascut normal in juma' de ora, inainte de a fi sala de operatii pregatita.
Capul a iesit fara sa ma rup deloc, insa copilul era vinat spre negru, a fost nevoita moasa sa traga de el in disperare fara sa mai tina cont de nimic ca sa-l salveze. M-am rupt de tot de m-au cusut doua ore doi medici cu randul. Si la 17 ani dupa operatie am probleme.
Tudor avea si capul ascutit ca Oblio, a stat foarte mult intre oasele bazinului. Dupa nastere saracutul a dormit patru zile incontinuu.
Insa e mult mai usor cu un copil mare, mare atentie insa la obezitate, un copil obez va fi un adult obez. Al meu are noroc ca are 1.90 m, nu este gras dar este bine facut, are exact alura de rugbyst.
Te sfatuiesc sa optezi pt cezariana.
Fetele de pe DC babusca adusca
Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..