Copii mari la nastere

Copii mari la nastere | Autor: toronteza

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

As avea si eu o intrebare. Am fost la medic si ni s-a spus ca bebe este in jur de 4 kg acum (sapt 38) mai exact intre 8 si 9 pounds batand catre 9. Cum ati nascut voi cele cu copilasi mari? Eu deja ma gandesc daca poate o cezariana ar fi mai sigura pentru ca poate cu o nastere vaginala voi avea rupturi. Nu stiu ce sa fac, oricum Miercuri merg inapoi la medic si o sa vad ce spune.
Va multumesc si astept experientele voastre.

din burtica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Dana,
Nu stiu cum e in Canada, dar in state stiu ca nu se face cezariana decit daca apar probleme. Cu copii mari doctorii sunt ingrijorati de faptul ca, copilului i s-ar putea bloca umerii pe traseu, in timpul nasterii. Adica n-ar avea destul loc pentru ca sa poata trece umerii. In rest, cu rupturile nu te ingrijora, daca e cazul iti fac ei o incizie atunci dupa care iti pun imediat citeva copci. Fetitza mea nu a fost mare la nastere, dar tot mi-a facut o taietura mica si pot sa iti spun ca nu am avut nici o problema cu vindecarea.

Nastere usoara,
Anca 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna Dana,

Copilul meu a fost mic asa incat n-am ce sa-ti povestesc. Vroiam sa-ti spun ca am auzit (tot aici pe foum) ca s-ar fi dat nu stiu ce indicatii pretioase prin spitale sa se faca cezariana mai usor/repede decat pana acum, chiar si in cazul in care nu sunt motive medicale.

La ce spital nasti?

Succes si nastere usoara!

Corina
Ajutati un OM sa traiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna! Am vazut subiectul intamplator si m-am gandit sa-ti rasund si eu. Alex a avut la nastere 4,5 kg, ceea ce pentru mine(am acum 52 kg)era enorm. Bineinteles, pana sa ajung la spital cu membranele rupte, tineam sus si tare ca voi naste doar natural, de altel toata sarcina m-am documentat doar despre calea aceasta de a aduce pe Alex pe lume. Ajunsa la spital, m-au dus din nou la ecograf, si cand am iesit de acolo, verdict nasterea prin cezariana. Lichidul amniotic curgea in continuu si colul era inchis. Pana sa ajung in sala de operatii au trecut 5-6 ore, si in timpul asta au inceput niste contractii foarte puternice(datorita de oxitocina-parca asa se numeste, pe are mi-au administrat-o). Eu abia dupa ce am nasut am aflat cat avea Alex(stiam doar ca era mare) dar nici chiar 4,5 kg.Bine ca eram atunci inca sub efectul anesteziei!
Mi-ar fi placut sa nasc natural, dar acum sunt fericita ca am scapat de durerile si rupturile, poate si din cauza ca m-am refecut foarte repede dupa cezariana.
Iti doresc o nastere usoara, oricum va fi ea, importanta sa fiti amandoi sanatosi!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Dana, eu nu pot sa-ti povestesc decat din experienta unei prietene care fiind la a 2-a nastere a optat din nou pentru nasterea pe cale normala, nestiind ce greutate avea bebelusul... Bebele avea 4,3 kg si din pacate dupa ce i-a iesit capusorul s-a blocat cu umerii in bazinul mamei, drept pentru care i s-a luxat un brat (asta nu-i nimic, pentru ca oasele bebelusilor de sudeaza rapid) dar i-a atins un nerv care i-a provaocat o semi pareza... Cand o intreb acum ce ar face stiind ce greutate are bebe si ar trebui sa nasca, mi-a spus clar: cezariana!! Inca se mai chinuie cu fetitza care acum are 9 luni... Eu zic sa te gandesti bine. O nastere prin cezariana la faza asta nu pune pe nimeni in pericol, tu vei avea o taietura pe burtica care se va reface rapid... Iar bebe al tau va fi super sanatos!!!
Iti doresc ca orice decizie vei lua, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios!!!

Pupici,
Irina si bebe 26 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Dana - de ce nu iei in considerare sa urmeze cursuri pre-natale??? S-ar putea sa gasesti acolo informatiile necesare luarii unei hotarari. Si totodata poti discuta problema cu persoane informate!!!

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/eric_mm
http://www.divertastore.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Al meu a avut 4400 g si l-am nascut natural. Circumferinta cranimna a fost de 36,5 cm si a trecutfara probleme - am scapat fara rupturi si fara epiziotomie. La inceputul nasterii doctorul m-a consultat si a spus ca voi putea naste natural, desi copilul e mare, am avut incredere si am reusit. Nu l-au scos cu forcepsul, nu i s-au blocat umerii, n-a avut fractura de clavicula. E foarte important sa te "dirijeze" cum trebuie moasa/doctorul la sfarsit, cand iese capul copilului. Mie mi-a zis la un moment dat sa nu imping la contractia care urma ca sa se relaxeze tesuturile, sa se intinda - cam asa ceva, dar se pare ca a contat foarte mult. Nici eu de felul meu nu-s uriasa, am 1,64 cm si 54 kg.
Nastere usoara - normala sau cazariana!

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toronteza spune:

Multumesc pentru raspunsurile voastre. Tocmai de asta imi era frica sa nu fie prea marisor. Am fost si la prenatal classes dar asta cand eram in primele luni.Am ajuns la concluzia ca o mostenesc pe bunica mea care a facut copii mari. Tatal meu a avut aproape 5 kg la nastere.Eu am sa nasc la Trillium in Mississauga si sper sa fie ok.

Mersi inca o data.

din burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Cristina G, exact asta am citit eu in carte ca trebuie sa faci ca sa impiedici o epiziotomie si ca sa nasti cit mai bine. Cind simti/iti spune cineva ca se vede copilul sa nu impingi pina cind nu au timp tesuturile sa se largeasca cit trebuie.

Bine si am auzit si o poveste horror cu un copil al unor prieteni nascut in Australia care avea 6 kile, pe bune, nu exagerez. A fost nascut natural, dar a trebuit sa i se rupa clavicula. Din fericire, si mama si copilul au fost bine si sint in continuare.

Bafta.

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Bic

Cristina G, exact asta am citit eu in carte ca trebuie sa faci ca sa impiedici o epiziotomie si ca sa nasti cit mai bine. Cind simti/iti spune cineva ca se vede copilul sa nu impingi pina cind nu au timp tesuturile sa se largeasca cit trebuie.

DPN 2.11.05

Da, Bic, de asta e foarte important sa te asiste cineva care-si stie meseria, cu care comunici bine si in care ai incredere. Mie la curs nu mi-a zis treaba asta moasa (alta decat cea de la nastere), in schimb sfatul a veit la momentul potrivit, "in toiul evenimentelor".
Nastere usoara!

ps. Doctorul la care am fost la control la 6 sapt de la nastere mi-a spus ca am nascut natural fara complicatii pentru ca, desi copilul era mare ca greutate, capul nu era prea mare incat sa nu poata trece prin bazin...probabil daca avea 1 cm mai mult, stiu si eu...
O mamica din salon cu mine facuse cezariana pentru mai multa siguranta la al doilea copil (de aproape 4 kg, deci mai mic decat al meu) tocmai de frica pentru ca si primul cam tot atat a avut si i l-au scos cu vacuum-ul, asa ca depinde. La copiii mari mamele se cam tem si aleg cezariana, uneori incurajate chiar de doctor - asta-i impresia mea, mai stiu cateva cazuri. Recomandarea standarda a medicului e disproportia cap/bazin, deci cezariana ar fi oarecum motivata. Mie insa mi-au zis la maternitate ca nu vor fi probleme, si nici n-au fost!

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

La mine al doilea copil a fost mai mare decat primul 4kg 200 si am nascut natural , cu peridurala de la dilatatie de 5. A durat mult nasterea, dar copilul a iesit singurel si f usor (in doua contractii). Nu a fost nevoie de epiziotomie si nici de vreun punct dupa! Am nascut vineri, luni eram acasa si de marti am fost singura cu amandoi copii (aveam deja o fetita de 3 ani). Fara nici o problema!
Depinde mult de capul copilului (si de cat de lung e) si de bazin.

didita

Mergi la inceput