Mamici de mai-iunie 2005 (50)
Raspunsuri - Pagina 7
Danelutza spune:
Fetelor spunetzi-mi cum se petrec lucrurile in cazul cezarianei, e anestezie locala, imi voi vedea imediat bebelusha ? Cit timp ma vor tzine in spital ?
Am pregatit eu valijoara pentru spital, dar pentru bebelusha imi trebuiesc doar haine ca s-o aduc acasa, ca in spital nu permit nimic, imi dau totul acolo.
Noi, adica bebitza a primit astazi prin posta cadou de la nanutza ei, o camashutza roshie, sexy... si alte lucruri pentru noi-nascutzi.
Hi, hi, hi ce-mi place sa primesc cadouri.
Daniela
si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
crissi spune:
Mickyyy, noi fetele harnicutze cred ca ar trebui sa fim atente sa nu patzim ce spune Gabitza,sa ne apuce pe la munca nasterea, oricum ideea cu bagaju de spital in portbagaj nu e rea delok, chiar cred ca ar fi o chestie precauta , Gabitza.. si mda, de aici din baneasa pina la sofitel ar trebui sa fac 10 min.. sper ca vezi ce spun , adika, io una sper ca daca ma apuka la serviciu sa fiu in stare sa conduc pina la spital..
Androix, io am auzit ca dopu ala arata ca o meduza , dar poate fi si colorat adika cu firicele de sange.. asha ca atentzie maxima..
Mercedes , e cam complicat si ptr. mine dnp ul asta, ptr. ca atunci cind am fost la Iosup , adika in ianuarie , pe 21, mi a zis ca dnp ul ar fi in jur de 7 iunie..
La penultima echo . la Nayel , adika pe 16 martie , echografu a aratat 29 de saptamini, iar acum pe 5 mai arata saptamina 36... ceea ce inseamna ca acum ar trebui sa fiu in saptamina 37 , dupa umila mea matematica ![]()
Oricum , Nayel mi a zis saptamina trecuta , pe 5 , ca ar mai fi cam o luna, sau putin mai putin de o luna..
pina la nastere..
Intrebare: se mai poate suci copilotu' acum? in burtika? ca ar fi chiar tare treaba , acu ' cind m am hotarit io sa nasc natural, sa si schimbe el pozitia..
Pupici
crissi
Mickyyy spune:
eu la prima sarcina am venit pana la sfarsitul lui februarie la birou, si am nascut o luna mai tarziu. Insa pe vremea aia aveam birourile chiar langa spitalul Caritas, asa ca faceam haz de necaz, daca chiar m-o apuca nascarea, traversez strada si gata, chiar daca doctorul meu era de la Municipal.
Acum sincer mi-ar conveni sa ma apuce travaliul la birou, gasesc mai usor pe cineva sa ma duca la spital deat daca as fi singura acasa
. Insa mai mult ca sigur nu nasc eu asa repede, mai ales ca bebitza era conform ecografului cu 6 zile mai mica decat calculele mele facute dupa UM.
Cat despre pozitia bebelusului, teoretic si-o poate schimba si cu 2-3 ore inainte de nastere, desi in 90% din cazuri cam de pe la 33-34 de saptamani nu se mai schimba nimic pentru ca nu mai are loc de tumbe prin burtica.
Mickyyy
(36 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Cornelia spune:
Ada, iti tin pumnii maine! Stai linistita, o sa fie totul bine.
Androix, sigur era dopul sau o parte din el, iar contractiile de care spui cred c asunt adevarate. Pregateste-te! Tinem pumnii!
Iuliana, nu stiu ce sa iti spun. Eu nu as lua-o pe Emma la spital. Bine, nici nu imi pot imagina cum arata un spital acolo, dar imi e frica sa nu fie totusi o experienta prea dura pt. ea. Pe Maria nici nu am adus-o la spital. I-am povestit unde ma duc, ca o sa lipsesc cateva zile, ca ea sta cu buni si ca o sa vin cu Stefan acasa. Nu am vrut sa o dau peste cap mai tare. Plus ca nu am vrut sa ma vada cu dureri. Si asa, acasa, dac ama vait de ceva, vine si ma pupa.
Si acum cateva dovezi de dragoste frateasca
: Maria este clar schimbata. Pe de o parte a realizat ca ea este mare, pe de alta parte se maimutareste si vrea sa fie in centrul atentiei. Trebuie sa fiu tot timpul cu ochii pe ea. Vine la Stefan sa il mangaie si sa il pupe, dar are si altfel de reactii. Ieri i-a dat cu papusa in cap de doua ori, nu stiu cum nu am fost pe faza. Ne anunta mereu cand plange Stefan. O data ii spun: da, mami, plange, ce sa ii facem? SI ea imi raspunde: dam bataie! Tot azi, am intrat la baie si ea era jos cu tati. Aud lipa - lipa pe scari, intreb daca e cineva pe scari si o aud pe ea din camera lui Stefan: "da-mi manuta". Am inghetat. Urcase singura scarile si il tragea de maini pe Stefan! Ce o mai urma? A, si imi spune: "si Maria papa tzatza!"
Va tin pumnii tuturor care va apropiati de momentul nasterii!
Si le felicit pe mamicile care inca mai merg la serviciu. Mi s epare de domeniul fantasticului. Oricum, ar trebui sa va si odihniti
!
Va pup,
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
beatriced spune:
Ada, bafta multa maine... Stai linistita si nu-ti mai face griji ca va fi bine...
Mai fetelor spuneti-mi si mie treaba asta cu dopul gelationos. Cand se poate intampla sa-l pierzi si cum arata? Si chestia cu dilatarea cine iti spune cat te-ai dilatat? E musai sa stiu, ca sa am idee ce ma asteapta!
Eu am in continuare durearea aia nasoala de sold pe partea dreapta si nu ma mai lasa, ca partea proasta este ca nici nu pot merge... 
L-am pus pe sotul meu sa-mi faca aseara o frectie cu un gel din aloe vera care pentru alte dureri locale este excelent. In cazul asta nici nu si-a facut efectul decat pe moment...
Eu cateodata dorm pe spate si dorm inca bine. Este si adevarat ca mai mult de jumatate de ora nu stau ca este greu burtoiul si apoi ma mut repejor pe partea stanga unde dorm cel mai bine...
Pupici la fete!
38 sapt
beatrice
Mickyyy spune:
beatrice, dopul poti sa-l pierzi cu o zi-doua inainte de nastere (in mod normal asa se intampla) sau poti sa nu-l pierzi deloc (adica il elimini in timpul nasterii). E o chestie gelatinoasa, galbui-rozulie (poate avea si firicele de sange prin el, dar nu neaparat), nu te astepta sa aiba forma de dop propriu-zisa, gandeste-te la o meduza de exemplu, cam aia e consistenta, si de obicei cand il pierzi te prinzi
(ramane in general pe hartia igienica).
Cu dilatarea e mai greu, se determina de catre o persoana cu experienta (asistenta, moasa, medic), tu singura nu-ti poti da seama daca si cat te-ai dilatat. Si dilatarea incepe abia dupa o perioada de contractii regulate (la mine la prima nastere au trecut ore bune de cand au inceput contractiile pana s-a dilatat colul), in mod normal n-ai cum sa ajungi la dilatatie 2-3 cm fara sa ai contractii.
Eu din fericire am scapat de durerea de spate, iar cu somnul, de fapt cu pozitiile de dormit chiar n-am nici o problema, pot dormi si pe spate, si pe lateral fara nici un fel de jena, chiar ma mir si eu cat va mai tine minunea.
Mai nou, intr-un exces de zel mi-am facut "programari" ad-hoc si la ecograf si la ginecolog.
Initial imi facusem programare la eco pe bune, acum 2 saptamani, insa abia pe 20 mai gasisem liber. Si cum de dimineata l-am sunat pe Radoi ca sa ma programez la un mic control saptamana asta, sa-si dea ok-ul daca pot sau nu pleca la drum in week-end (fara riscul de-a ma apuca nasterea pe drum) am zis ia hai s-o sun si pe ecohgrafista sa-mi modific programarea. Si uite-asa o sa merg eu maine la eco si poimaine la control
.....desi de dimineata n-aveam nici un gand de ecografii si consultatii!
Mickyyy
(36 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Rodica P spune:
Acum sapte ore a nascut Doris, fetita, 2,900Kg, 50 cm.
Sunt bine amindoua!
Rodica si
Stefan-Daniel 
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze ,
Poze noi!
gabitzam spune:
Banuiesc ca te referi la Sirod. La noi pe listuta era trecuta cu baietel, dar ea nu a mai scris de mult si banuiesc ca baietelul s-a dovedit fetita ![]()
BRAVO, DORIS!!! 

Sa traiasca mititica, sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea ![]()
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
sperantza nu moare spune:
Waw, fetelor m-ati dat gata, ce de bebelusi au iesit la lumina! FELICITARI! SA VA TRAIASCA SI SA FIE SANATOSI SI SA AIBA NOROC IN VIATA!
pot sa spun ca m-ati emotionat si cred ca trebuie sa-i dau si eu bataie cu cumparaturile pentru bebe si pentru bagaj, ca cine stie.
eu stau acasa, ar fi a doua saptamana. miercurea trecuta am fost la ginecolog si mi-a recomandat no-spa si repaos ca as avea colul moale si scurtat - m-am speriat, dar tot nu sunt asa de cuminte. joi am ajuns si la dermatolog ca am cules o ciuperca pe picioare care s-a cocotat si pe maini, of! tare amarata sunt, ca trece pe-o parte si apare pe alta, cred ca maine ma duc din nou sa ma vada. in plus - de parca mancarimea nu-mi ajungea - mi-a interzis sarea cu desavarsire, ca aveam picioarele prea umflate, si cam devreme doar in sapt 33
in rest nimic, cred ca astept si eu cu interes sfarsitul si sa-mi tin puiuta in brate - poate ne hotaram si la un nume in cele din urma!
va urez numai bine
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
amutza spune:
Hello la toata lumea!
Mamaaaaaaaaa da' ce v-ati mai inmultit?!?
Mariamunteanu abia asteptam sa vad ce-ti fac pruncii, daca sunt bine. SA-TI TRAIASCA SI SA FIE SANATOSI! Sunt tare curioasa cum ii hranesti? Cu laptic de la san sau cu lapte praf?
Hai sa mai felicitam si pe MIHAELA sa-ti traiasca fetita si sa va bucurati de ea. Sa nu o uitam si pe Cornelia cu baietelul ei scump (daca imi iese fetita sa sti ca venim in vizita la mare, la soare sa ne plimbam cu decapotabila, e ce zici?!?) Mai avem o mamica de baietel Mari bafta multa in continuare, ce bine ca-l poti tine deja in brate! Si sa nu le uitam pe DOROTEEA SI CAROLINAH gata ati scapat de emotii si toate cele, acum vin altele, muuulta sanatate si succes in continuare.
Mai fetelor dar de ce mai mergeti la lucru, nu v-ati saturat de el? eu stau de vreo doua luni acasa si e atat de bine ca nu va pot descrie in cuvinte. Sau vreti sa nu va stresati cu sarcina si va cautati cate ceva de lucru? Pai daca va simtiti in stare, e ok
Babygril si eu sunt putin racita imi curgea nasul de numa' si m-am pus pe lamii una sau doua pe zi si in 2-3 zile iti vei reveni.Storci sucul de la o lamiie sau doua (depinde cat de repede vrei sa te faci bine) si il bei dupa care iei o lingurita de zahar sau altceva dulce daca nu suporti acreala. Iti spun din experienta proprie caci am mai patit-o si tot acesta a fost remediul. Sanatate multa!
Speranta nu am mai auzit de mult vesti de la tine cred ca de la cununia ta. Cum a fost? Tu spuneai ca ai 33 de sapt sau m-am inselat eu ? atunci cum ai dnp-ul pe 26 iunie? si eu sunt tot in 33-34 de sapt si am dnp-ul pe 12-15.06. Bafta multa in continuare.
Va pupam
Amutza + bb