Mamici de mai-iunie 2005 (50)
Raspunsuri - Pagina 8
loreen spune:
Neata'
Am trecut si eu sa vad ce mai faceti, mai puteti...?!
Felicitari tuturor noilor mamicute si bebelusilor lor ...Sa aveti parte de toata bucuria oferita de copilasii vostrii...Refaceri usoare
Imi este dor de perioada de gravida cand ma apuca foamea...mai ales cand este vorba de verdeturi.Trec prin piata si-mi raman papilele gustative pe la stadurile cu legume...Nu mai zic de inghetate si alte pizze...Dar ...sacrificii....
Delia este un bebelus tare cuminte...Accepta orice, mai putin patutul si laptele meu...Doarme pe mine, pe ta-su ,in scaunul de masina...iar cand o pun la ea in patut ...cca 1 ora dupa care se foieste pana o iau de acolo.IAr cu laptele meu are ceva de impartit si atunci il da afara.Aseara i-am dat un biberon de Similac, macar sa doarma noaptea bine...Chestia functioneaza...asa ca o data de la mine, o data de la cutie...
De dormit nu mai zic....As dormi in orice pozitie, oriunde, oricat...probabil ca peste vreo 2 ani se va intampla asta...
Sora cea mare este sa zicem incantata de cea mica....nu foarte ca strica.Probabil trebuie sa treaca ceva timp pana sa se acomodeze cu adevarat...
Va auzeam vorbind de dureri...Am avut si eu cam de prin luna a 5-a, mai ales cand stateam in pat si trebuia sa ma intorc de pe o parte pe alta.S-au intetit spre final cand ma intrebam ce ma doare mai tare, ligamentele sau colul cerclat.Cert este ca nu treceau cu nimic.Se inteteau la statul mult in sezut sau in picioare, iar cand ma ridicam de pe scaun, imi trebuia ceva timp sa ma acomodez...
Ada multa bafta maine...Sa ai parte de o nastere usoara, macar la fel de usoara ca a mea si a Corneliei...Si un bebelus sanatos tun si norocos...
Mai trec pe la voi...Sa aveti sarcini usoare de tot, acum ca va apropiati de final...
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005
ChrisDun spune:
Cornelia, cred ca Mariei o sa-i treaca intr-un final. Ai mei imi povesteau ca si eu o bateam pe sor-mea (cu 2 ani mai mica), imediat ce au adus-o de la spital. Ba, mai mult, de gelozie am reusit sa imi indes in nas tot soiul de chestii - friptura, boabe de fasole, si nu-mai-stiu-ce, incat au ajuns cu mine la urgenta. In cel mai rau caz cred ca poti sa o duci pe Maria la un psiholog pentru copii (la mine n-a fost nevoie...). Numai bine!
Felicitari tuturor noilor mamici! si sanatate multa noilor veniti pe lume! Nastere usoara viitoarelor mamici!
2 in 1
lucas spune:
Felicitari, mamicilor si multa sanatate bebeilor, avem in fiecare zi aproape un bebe.
Bravo!!!
Am fost la eco si la don doctor, ne-a linistit total, in prima sapt. din luna iunie, se va produce evenimentul, si e prea devreme sa ne programam la cezariana. a zis sa-l lasam sa stea linistit. eu nu!!!! ca nu mai am rabdare!!
acum la 36 de sapt. si 4 zile are 3,100 kg, a masurat neste chestii pe acolo, pe care nu le inteleg, capul este foarte jos, de col nu mi-a zis nimic.cred ca nici nu putea sa-l vada din cauza capului.
placenta are grad de maturitate 2, si mai scrie: IRc=0.78, IRp=0,53, CPR= 1,47, astea nu stiu ce sunt, stie cineva? .si are 130batai/min. nu e cam mic?
cam astea sunt noutatile.inca 3 saptamini??????????no!!! incep si io ca Androix, de sapt. viitoare pun aspiratorul si ma duc la cumparaturi. adica eu ieri m-am epilat degeaba!!!!

nefe, ce o mai face? a nascut?
cred ca baietei apar cam la termen, fetitele se grabesc tare.
Ufffff, ce greu trece timpul si o iau pe urmele Gabitei, nu ma mai opresc din cumparaturi.
Aurasa spune:
Buna!
Sanatate si refacere grabnica noilor mamici, iar bebeilor - sanatate si noroc !
Tocmai am venit de la echo. Avem 35 de saptamani si 4 zile si BB are 2750 g. E putin micut (spune dr.) pentru varsta lui, dar o sa se faca mare si voinic. Sta cu capsorul in pozitie de iesire (ceea ce simt din plin. Placenta este postero-laterala fundica (Please, spuneti-mi si mie ce e asta) cu grad 2/3 de maturatie. De col nu mi-a zis decat ca e inchis, dar nu si cat e de lung, iar eu de ametita ce sunt, am uitat sa intreb.In rest totul e OK. Sunt tot mai obosita si mai burticoasa, iar durerile din zona lombara si cele de burtica (cam de 10 ori mai mari decat cele de la menstruatie)au devenit obisnuite. Noroc ca cedeaza la cate un No-Spa (doua, trei).
DPN a ramas neschimbat, adica 10 iunie, dar bagajelul de spital sta langa usa, lucrusoarele lui BB sunt spalate si calcate, puse in dulapior. Mai avem cate ceva de cumparat, dar mai asteptam. Sotzul are grija sa ocoleasca magazinele cu produse pentru bebei cand e cu mine ca zice ca ne paste falimentul daca mai scap la cumparaturi (ei, si el e la fel ca mine, adica mereu vede cate ceva frumos pt. bebe)
Iar m-am intins la vorba (pardon, scris)
Pupici,
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
Ada_74 spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru incurajari. O sa o sun pe Oana (MyGirl) maine.
Mamaruta, maine e ziua cea mare si pentru tine, nu-i asa? Nastere usoara si refacere rapida.
Va pup si ne vedem peste cateva zile.
Lili si bb Sergiu 40 sapt.
Margott spune:
Mamaruta, multumesc pt mesaj. Nastere usoara si un bebe sanatos!!!!
Babygirl, ma simt la fel ca ieri numai ca m-am mai linistit, mai ales ca mi-ati spus si voi ca aveti aceste dureri. Ce-i drept, pe mine nu m-a durut nimic in mod special in decursul sarcinii, iar acum m-au luat prin surprindere.
Apoi, azi am fost la dr. si mi-a spus ca aceste dureri se datoreaza intinderii ligamnetelor si pregatirii corpului pt nastere.Mi-a mai dat sa fac analize si sa iau calciu.
Am facut o echo dupa vizita la dr. si am aflat ca baietelul meu are prezentatie pelviana! Sa inteleg ca asta inseamna cezariana? La 36 saptamani date de echo (pana acum erau 35, dar nu stiu exact data um) nu se mai modifica pozitia copilului, nu? Nu m-am consultat inca cu dr, caci voi merge sapt viitoare din nou.Bebe are 3000gr si mi-a mai dat niste date dar din cate am inteles sunt in regula.
Mi-a schimbat si DPN-ul, pe 2 iun, dar nu cred ca mai are rost sa mai schimbi, Gabitza, caci daca o sa fac cezariana, iar se va modifica, cred...
Mercedeseu am 36 sapt si nu ma mai duc de sapt asta la serviciu.
Ada nastere usoara maine !!!!!
Margott
anky spune:
CAROLINAH,MSTROIE,DORIS< FELICITARI,sa va traiasca puiutii,multa multa sanatate,sa creasca mari si frumosi si sa va bucurati de ei.
Eu am eliminat in seara aceasta dopul gelatinos in timp ce faceam baie asa ca sint curioasa cind se va intimpla marele eveniment.
Numai bine si nastere usoara pentru cele care urmati
Anca 40sapt+2
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
Cornelia spune:
Felicitari Sirod! Sa iti traiasca fetita!
Ada74, Mamaruta, tinem pumnii! Nastere usoara si bb-i sanatosi si mancaciosi!
Anky, eu credeam ca deja ai nascut. Oricum, nu mai e mult!
Androix, ce faci? Cum stai cu contractiile?
Margott, f. putin probabil sa se intoarca de acum incolo (cu toate ca teoretic ar mai putea). Probabil ca o sa nasti prin cezariana.
Christina, multumesc. Maria est eun copil f. "intelept" pt. varsta ei si sper ca usor, usor sa se acomodeze cu statutul de sora mai mare. Stiu c atrebuie supravegheata mereu s anu fac aprostioare. Ieri a fost mai cooperanta.
Amutza, pai sa vedem intai surpriza din burtica si dupa asta stabilim "detaliile" Doar ca, ai grija, ca deja sunt tare posesiva si ma anunt a fi o soacra "pe cinste"
.
Loreen, de ce nu mannaci verdeturi? Mie medicul neonatolog mi-a zis ca daca totusi reusesc sa alaptez sa mananc de toate, dar fara excese. Fructele si legumele sunt chiar recomandate.
Stiu c aodata scriai ca Delia a mancat 120 ml. de laptic de la tine. Mi s epare asa de mult (pt. mine e imposibil, avand in vedere c adaca ma mulg "scot" 5 ml si sper ca Stefan s atraga ceva mai mult). De unde stii cantitatea?
Eu stau aproape la fel d eprost la cap. alaptat ca si prima data. Acum il tin la san 40 de min, dupa ce la inceput il tineam si 2 ore, timp in care el, mititelul tragea de zor (se lipeste ca o ventuza, comparativ cu Maria care nu vroia de loc sa suga). Oricat de mult l-as tine, dupa "masa" d esan, urla d efoame si termina f. repede 60 ml. de lapte formula. O sa continui s ail pun si la san, dar sa vedem cat ma tin nervii. Acum doua zile eram in pragul depresiei, plangeam si mi-am zis ca poate s avina si armata sa ma oblige sa alaptez, ca nu mai vreau! Intre timp am revenit la sentimente mai bune, adica nu o sa ma opun eu chiar armatei
.
Azi Stefan face o saptamana!!!!!!! A "sarbatorit" evenimentul, dormind azi noapte de la 2 la 6.30! Cea mai lunga perioada de somn si pt. mine de o sapt. incoace. In momentul asta sunt tare fericita, amandoi copiii mei dorm ca niste ingerasi!
Va pup,
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)