Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (44)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by for2nity

salutari mamicutelor,
referitor la mofturile bebeilor, lingurita sau biberon...sotul meu a spus: "important e sa manance, nu conteaza cum", asta dupa ce ne-am certat ca el nu se chinuie sa-i dea cu lingurita ca n-are chef de mofturile ei.Eeeeii, si uite asa, papa galusca mea aproape orice, din biberonul pentru mancaruri groase.Adineaori a topit 150 ml pireu de fructe amestecat cu putin suc.Asa ca toate le bem, dar bem bine de tot.Ieri a mancat un borcan intreg de pireu de legume amestecat cu 90 ml supa de legume si 100 ml lapte.Si-ar mai fi vrut, ce sa va zic.Insa daca vreau sa-i dau cu lingurita...mananca pana la 10 linguri si gata, strange buzisoarele de parca vreau sa-i dau otrava.Ma intreb, poate nu au muschii suficient de dezvoltati sa "mestece" si-i doare gurita...stiu si eu...ca altfel nu-mi explic.Noi mai ramanem nitel la biberon, trecem mai tarziu din nou la lingurita, sau eventual incercam cate un pic in fiecare zi ca sa faca exercitiu

De acord cu tine! INSA, atentie sa nu prelungesti prea mult mancatul numai din biberon, pentru ca apoi te ve chinui mult mai mult sa o inveti cu lingurita. La Bianca am procedat si eu ca tine o perioada (ii puneam totul in biberon), dar cu Mihnea am inceput cu lingurita si a fost mai cooperant, asa ca numai laptele il mai bea acum din biberon.
Cat despre dezvoltarea muschilor, sa fim seriosi, pot ei foarte bine sa pape, dar sunt smecheri si s-au prins ca e mult mai usor la biberon, fluxul e continuu, etc, asa ca de ce sa se chinuie cu lingurita?

Cat despre contraceptie, eu sunt cu sterilet si deocamdata sunt multumita, nu-s probleme deloc, iar alti copii oricum nu mai producem. Sincer ma saturasem de atatia ani de luat pastile...

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Elilenus,poate o sa pape mai bine dupa ce-i trec aftele alea,eu asa cred.

Aime,stai bine daca zici ca "uneori" n-ai chef de .Eu n-am chef absolut deloc,asa ca nu ma complic cu pastile ci folosesc prezervativul.La cat de rar se intampla,n-are rost sa bag hormoni in mine.

Fetele,voi ati coborat deja nivelul patutzului la bebei?Eu inca nu l-am coborat dar mi se pare din ce in ce mai periculos ca Radu se agita,se misca,se intoarce pe toate partile.

Si inca ceva,pt bebeii care au trecut de 6 luni,ati schimbat tetinele cu unele cu gaura un pic mai mare?Sau ati largit un pic gaura la tetine?Eu am incercat sa largesc o gaura la o tetina cu un ac inrosit in foc,dar n-am reusit mare lucru pt ca acul fiind subtire trecea practic prin gaura,deci n-avea cum sa o mareasca.Sa folosesc un cui?Sau sa dau iar bani pe alte tetine "peste 6 luni"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Mai Jasmine,ca bine zici!Nici eu nu am nici un chef de Mai ales ca seara de obicei pic franta de oboseala,abia ma "preling"spre baie sa fac un dus.Eu una nu am voie anticonceptionale din cauza ficatului.Si oricum abstinenta e cel mai bun anticonceptional,nu???
Si pe mine ma cam batea gandul sa-i dau cerealele din bibe ca vad ca ceiutul il suge din biberon de zici ca cine stie ce bunatate ii dau.Dar am vazut ca daca-i pun suc nu-l bea..deci mai incerc cu lingurita....
parca de 2 zile mananca mai bine,Doamne ajuta.Azi i-am dar mar cu morcov si am pus si un pic de biscuite si a papat aproape 120ml.plus ca a si supt pe la 10.30,ceea ce nu s-a mai intamplat de mult....POATE IN SFARSIT I SE FACE SI EI FOAME!
pupici

POZE
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilenus spune:

Va scriu cu mainile tremurand...am incercat sa-i dau supa de legume. Plangea groaznic, groaznic de parca ii dadeam carbuni fierbinti. Doamne cum a mai plans, la un moment dat o luam in brate si nu reuseam sa o potolesc ca plangea cu disperare, cu groaza si m-am pus si eu pe un plans cu ea in brate si nu ma puteam eu opri.. Si nu vroiam decat sa ii dau supa doar, cea clara sa vad daca vrea. Am incercat cu linguritza, cu tetina am pus pasta de legume in supa, i-am cantat, am leganat-o, gadilat-o...nimic. Eram ingrozita, ttremur si acum. S-a potolit cu laptele din biberon si a adormit brusc de atata plans. Simt ca sunt depasita de evenimente si nu mai pot controla lucrurile. Nu stiu ce sa fac. Cand se trezeste din somn sunt circumspecta si speriata ca va fi la fel, nicidecum vesela.
S-a trezit.

elena si ANA (2.11.2004)

http://photos.yahoo.com/elenapangica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

quote:
Originally posted by andreap
Spuneti-mi si mie,cele care inca alaptati,cate mese de lapte mai au micutii?????Ca Mariuca uneori nu mananca lapte decat seara dupa baita si noaptea,pe la 2 apoi 6-7 dimineata,dupa care intimpul zilei nu vrea deloc.

Pai draga Andreea, Vladutz, papa aproape dupa fiecare masa solida si laptic de la san. Incerc sa-i fac portioarele de mancare, astfel incat sa nu se sature si sa ceara san. Azi, de ex. dupa supica de la ora 14 n-a mai vrut san, acum doarme, dar sigur ca va papa cand se trezeste, apoi ii mai dau pe la 7 seara si dupa baita pe la 10. Se trezeste de regula noaptea pe la 3.30-4.00 ptr inca o tura si apoi dimineata la 7.00-7.30. Insa sa stii ca nu mai papa ca inainte, doar maxim 10 minute, da' ce-mi place e ca e super satisfacut...

mami si vladut(15 nov.2004)
cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by elilenus

Va scriu cu mainile tremurand...am incercat sa-i dau supa de legume. Plangea groaznic, groaznic de parca ii dadeam carbuni fierbinti. Doamne cum a mai plans, la un moment dat o luam in brate si nu reuseam sa o potolesc ca plangea cu disperare, cu groaza si m-am pus si eu pe un plans cu ea in brate si nu ma puteam eu opri.. Si nu vroiam decat sa ii dau supa doar, cea clara sa vad daca vrea. Am incercat cu linguritza, cu tetina am pus pasta de legume in supa, i-am cantat, am leganat-o, gadilat-o...nimic. Eram ingrozita, ttremur si acum. S-a potolit cu laptele din biberon si a adormit brusc de atata plans. Simt ca sunt depasita de evenimente si nu mai pot controla lucrurile. Nu stiu ce sa fac. Cand se trezeste din somn sunt circumspecta si speriata ca va fi la fel, nicidecum vesela.
S-a trezit.

elena si ANA (2.11.2004)

http://photos.yahoo.com/elenapangica

ELENA... stiu prin ce treci. Am patit-o si eu de vreo 3 ori in ture de cate 2-3 zile...
Manca ~20 ml de la beiberon si apoi urla... cu biberonul in gura... De obicei cand refuza biberonul, in ultima faza accepta sanul si eu stateam linistita cu cat manca... Nu mai stateam sa masor... Alta data urla la fel cu bibe in gura si nu voia de loc sa manace... Il luam in brate, ii cantam, plimbandu-ma cu el si cand se linistea ii dadeam sa pape... Tragea de 2 ori din biberon si iar urla de ziceai ca ii rupi vreo mana... Iar il luam in brate , ii cantam plimbandu-ma cu el... Si uite asa, cate 2 guri din biberon si 3 min plimbat cam 50 minute de chinuiala sa pape baiatul meu... Mie mi-era frica sa nu vina vecinii la mine cand urla asa sa nu zica cumva ca il omor...
Eu zic sa incerci sa te linistesti si nu te mai gandi ca TREBUIE sa manace ceva anume... Da-i exact ce vra ea si CAT vrea... Pe al meu cand il apuca il tinea cam 3 zile maxim, dar in general manaca la masa de seara f bine din cauza foamei acumulata peste zi...
Cel mai rau a fost la mine cand urla cand sa-l pun pe pat... Cand eu nu am dormit nici 2 min noaptea, ci m-am plimbat toata noaptea cu el prin casa, ca in brate se linistea cam dupa 30 min, si ma gandeam sa doarma sotul care mergea la servici a doua zi...
Hai, curaj... Stiu ca e greu... Eu deja m-am obisnuit... Avem o masa pe zi asigurata cu asemenea urlete... Si ma chinui cum ti-am povestit mai sus (doua guri de bibe si 3 min plimbare...) Acesta e un motiv pt care sotul nu vrea sa ii dea mnacare...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46477&whichpage=3" target="_blank">Ce mai face Mihai!...

Mergi la inceput

ELENA... inca ceva... Eu am fost cu el la dr si nu avea aparent nici un motiv pt urlete si refuzat bibe..., dar eu zic sa te duci la un doctor sa te asiguri ca nu exista nici un motiv pt starile astea...
Bafta si cheama ajutoare sa te linistesti si tu putin...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46477&whichpage=3" target="_blank">Ce mai face Mihai!...

Mergi la inceput

Scuze, acum mi-am adus aminte de punctele albe de pe limbutza... Inceaarca sa ii cureti limba cu glicerina boraxata (pt ELENA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Felis-din cauza nervilor pot sa nu mai ai ciclu deloc o perioada.Am patit-o de mai multe ori din cauza stresului nu mai aveam ciclu vreo 3-4 luni.

Cu Ioana de 6 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Dragelor, dragelor... o veste buna... pentru mine: in curand voi avea net prin cablu, deci voi reveni in forta. Pana atunci, va scriu din vizita de la Buni...
Tocmai ce am facut si noi 5 luni, suntem domnisoare... E un copil foarte vesel, e cu gura pana la urechi de cand face ochisori si pana adoarme. Mai putin cand o chinuie gingiile... :(((. Or veni dintisorii? Abia acum aflam si noi ce e aia plans si vaiet, Mamarutza mea abia daca se maraia inainte de a adormi.
In rest... adoarme singurica in camera ei, in patut, de pe la 22.30 pana dimineata, la 7.30-8.00. Peste zi ii place in patut sau in sufragerie pe perna, totul e sa aiba "prietenii" ei pe care ii suge cu pofta sau cutiutele muzicale. Rade in hohote, ii da pupi numai lu' mami (isi lipeste buzele de mine si da cu limbuta de doua ori), chiuie din senin si nu mai incape in cadita. E un inger de cuminte si de frumoasa (deh, puiul ciorii...)
Aparem si noi cat de curand si definitiv, cu poze si povesti noi.
Pana atunci, pentru cele care se plimba in IOR si vor sa ne vada, las numarul meu de fix: 340.67.90. Eu acolo merg zilnic si mi-ar fi tare drag sa ma vad cu voi.
Pupici pt mamici si pitici

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput