Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (44)
Raspunsuri - Pagina 14
FELIS spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Pana atunci, pentru cele care se plimba in IOR si vor sa ne vada, las numarul meu de fix: 340.67.90. Eu acolo merg zilnic si mi-ar fi tare drag sa ma vad cu voi.
Pupici pt mamici si pitici
sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
mamica de Mamaruta
l-am notat!...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46477&whichpage=3" target="_blank">Ce mai face Mihai!...
try spune:
Jasmine, eu cred ca tu glumesti cu cuiu in tetina, nu?!??!
Mi-e sincer nu-mi surade nici ideea acului inrosit pt. ca metoda presupune topirea siliconului respectiv si banuiesc ca lasa un gust nasol pe tetina.
Aici multe din tetine sunt sparte in varf in 3 directii, cum e sigla de la mercedes. Mai bine ai incerca sa crestezi un pic varful cu o foarfeca. Nu e obligatoriu sa fie gaura rotunda ca bebe sa traga din biberon. Spartura in 3 linii functioneaza chiar mai bine pt. ca atunci cand tii biberonul cu capul in jos nu curge din el. Curge numai cand tragi din tetina, functioneaza ca o valva.
Daca nu reusesti asa, incearca tot cu acul. Ca sa faci gaura mai mare nu face miscari de du-te vino cu acul, ci fa miscari circulare. Introdu acul pana la jumatate si apoi misca-ti mana ca si cand ai desena un cerc astfel incat acul inrosit sa topeasca marginile gaurii tetinei si sa o faca mai mare. Cand acul nu mai topeste inseamna ca s-a racit prea mult si mai pune-l odata la foc.
Felis, ce te mai chinui cu Mihaita sa-i dai papa... E bine ca plange atat de mult? Nu oboseste prea tare?
M-am pacalit rau cu supitza de legume. A mancat alex al meu doar prima data, dup-aia nu mai vrea. Tine gurita stransa si face hhhmmmm disperat sa nu-i mai bag in gura. Azi l-am facut sa rada de cateva ori ca sa-l prind cu gura deschisa si sa-i mai bag o lingurita. Si dupa 2 incercari reusite a invatat ce-i fac si apoi radea saracutul cu gurita inchisa. Radea si isi tinea buzele inchise... Mititelu' Trebuie sa gasesc alta combinatie de legume ca asta vad ca nu-i place.
Elena, imi pare rau de bebe ca plange asa, poate ca are vreo afta in gurita si de-aia plange asa... nu stiu ce sa zic sau s-o fi zgariat cu lingurita de gingii. Alex vad ca are afte si acum in gura dupa ce i-am facut tratament 7 zile cu Nilstat, dar n-are nici o greata cu mancarea, nu-l deranjeaza.
Tu i-ai mai dat pana acum ceva care nu i-a placut? Sau e prima data cand iti refuza o mancare? Poate asta o fi modul lui de a refuza mancarea si trebuie sa te obisnuiesti.
Ce vorbiti voi de apetituri in dormitor?!?! Eu una parca m-ai pune la munca silnica. Sotul meu e disperat. Nici nu-mi imaginam ca voi fi asa de lipsita de pofta dupa nastere. Si sper din tot sufletul sa se mai regleze treaba dupa ce mi-o veni ciclul si oi intrerupe alaptarea, ca altfel adio al doilea bebe. In ritmul asta nu mai raman insarcinata pana la menopauza .
O iexplicatiune tot am gasit eu cu lipsa asta de apetit: ca prolactina, care e din belsug acum in corpul mamelor ce alapteaza, tine in frau estrogenul (hormon care crestea simtitor inainte de ovulatie, cand femeia are biologic vorbind cel mai mare apetit sexual) si ca urmare si apetitul sexual e la minim. De fapt e clar: o femeie fara ciclu nu are cum sa fie si cu pofte. Si poate ca pe undeva natura asta a asezat lucrurile asa dintr-un motiv foarte bine intemeiat. Daca am fii cu apetitul sus si am ovula regulat cat bebe e mic de tot, atunci posibilitatea de a ramane imediat insarcinata e mare si, ca urmare, atentia catre bebelusul cel mic s-ar diminua, intrucat o femeie insarcinata este dpdv biologic focusata pe sarcina pe care o poarta. Natura a facut in asa fel incat fiinta asta mica si neajutorata careia i-am dat viata sa beneficieze de toata atentia noastra ca sa treaca cu bine peste primele luni de viata care sunt critice. Si cred ca pe undeva de-aia e si vorba aia ca atata timp cat alaptezi, nu ramai gravida. Adica atat timp cat alaptezi, corpul recunoaste ca e un bebe mic de care tu ca mama trebuie sa ai grija, intrucat el e prea mic ca sa se descurce singur. Altfel de ce majoritatea femeilor care alapteaza nu au ciclu? Stiu ca sunt si femei care alapteaza si au ciclu, dar astea sunt exceptii.
M-am apucat sa-i explic si sotului teoria chibritului... da' n-am avut sorti de izbanda. Cica asta e o varianta elaborata si coafata a banalei scuze "ma doare capul" .
Iara de ce sunt lipsite de apetit mamicile care nu mai alapteaza... asta nu mai stiu... gasiti voi o iexpicatie ca mie mi se scurt-circuiteaza neuronul.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
for2nity spune:
try, ar mai fi o iexplicatiune, cel putin la mine e valabila. Eu ma simt urata si cu corpul deformat asa ca am ridicat zidurile, el nu se simte dorit asa ca sta frustrat in coltul lui, eu vad ca nu ma doreste, ca atare senzatia ca sunt urata se amplifica si uite asa, cercul vicios al viciilor. Am impresia ca nu vom mai incepe niciodata.
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)
FELIS spune:
quote:
Originally posted by try
Felis, ce te mai chinui cu Mihaita sa-i dai papa... E bine ca plange atat de mult? Nu oboseste prea tare?
Asta e... Sa ma fi vazut azi la mesele care au fost DUPA ce i-am scris mesajele lui ELILENUS... Am inceput cu bibe (lapte cu o cupa de porumb) A mancat cam 50 ml si au inceput urletele... ... Am aplicat povestea de mai sun... NIMIC!... Intr-un final mi-am amintit de varianta cu seringa. Amluat o seringa, trageam din biberon si ii bagam in gura...A mers cam 40 ml.Da chinuiala mare si aici ca una e sa traga el exact cat vrea si in ritmul lui, si alta e sa ii imping eu prin seringa...
S-a enervat si pe seringa in final... Daca am vazut ca 2 variante au cazut, am trecut la ultima: sanul... A papat LINISTIT de la san pana s-a enervat ca nu prea curgea cu debitul pe care-l voia el...Am mai incercat cu biberoul, fiind linistit... Cu mare chin si alergatura dupa guritza lui, inca 10 ml... Am vazut ca a mancat 100 ml + san, m-am declarat multumita si...
Povestea s-a repetat la masa de seara (ora 20)
Legat de plans... Nu stiu daca e bine sau nu, dar stresul meu mare este constipatia, care chiar ii supune inima la efort, mai mult, mult mai mult decat plansul...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46477&whichpage=3" target="_blank">Ce mai face Mihai!...
Viovio spune:
Felis,iara bintui?
Dute la culcare.
Somn usor!
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA
Daca plingi ca ai pierdut soarele...,lacrimile te vor impiedica sa vezi luna.
paxela spune:
vio cine vorbea dar tu de ce bantui? si imi lasi nora singurica
Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela
Viovio spune:
Paxela,stai linistita,nora ta doarme demult.
Eu bintui pe la Buburuza ca am pus ochii pe un set de la farlin si incerc sa mai adaug cite ceva ca sa fac 500 000.
Tu cu cine ziceai ca l-ai lasat pe ginerele meu?
POZE CU BIANCA
danamunti spune:
Se pare ca bintuim mai multe pe aici.Noi am revenit de ceva timp acasa.Am fost prin oras si am mai luat de imbracat pt Eric.Ca daca plecam in tara sa avem de toate.Am gasit o suzeta interesanta.Este cu seringa pt a putea pune medicamentele(gen sirop).E ingenioasa pt ca daca ai un bebe care nu vrea medicamentul il pui acolo si in momentul in care ii bagi suzeta ii impingi cu siringa siropiul care ii vine direct in gurita.
Gata ma duc la somnic ca ma doare si capul.Va pupic pe toate si
la toti bebelusii.
Noapte buna!
Dana si Eric
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]
FELIS spune:
quote:
Originally posted by Viovio
Felis,iara bintui?
Dute la culcare.
Somn usor!
POZE CU BIANCA
noapte buna!...
for2nity spune:
buna dimineata mamicutelor
poate azi citim pe forum mesaje mai optimiste.
Si eu am facut ieri cumparaturi, i-am cumparat o rochita frumusica foc si un compleu bermude blugi+tricou haios de tot.Ne pregatim sa plecam la mare, sper sa fie posibil asta cat mai repede, desi avand in vedere niste evenimente de la scarbici, probabil se va intampla doar dupa 11 iunie.Bine si asa, numar zilele.
Stiti careva vreun hotel bun si ieftin in Mamaia?
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)