Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (44)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaP spune:

Danamunti multumesc pentru parola, cred ca ma descurc sa ne trecem si noi in listuta. Eric este un dulcic.
Viovio nici Edis nu vrea biberon sub nici o forma. Am cumparat zilele trecute un adaptor ptr biberon de la nuk si iti zic ca ii place si ar vrea sa bea doar din biberon. I-am mai luat si o canuta cu cioc, dar deocamdata se joaca cu ea.
Felis la mine rusii au venit tot in februarie, dar vin in fiecare luna ... am citit ca poate sa mai dureze pana se regleaza.
Am pus si noi poze

Pupici

Madalina si bb Edis (01.12.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_perchiata/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Buna mamici!
Noi va tot citim dar cu postatul mai greu...deh lenea mare.
Danamunti Eric e un frumusel si pare ca e si un mic strengaras.
MadalinaP ai o scumpete de fetitza.
Mai vroiam sa mai scriu ceva dar s-a trezit.
Pupici si mai revin.

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Salve mamici!

Ne inscriem si noi in randul mofturosilor la fructe...nu stiu ce are Vladutz, da' cum da de gust de fructe (chiar amestecate cu cereale) face o mutrita scumpa de dezamagit si nu vrea in ruptu capului sa deschida gurita, cu chiu cu vai ii indes cate o lingurita doua. sucul il bea, in schimb...Da-s fericita ca papa supita cu o poftaaaa, si de ieri am inceput sa-i pun si piept de gaina. si eu ii pun la supa cateva picaturi de ulei de masline si putina lamaie, adaug si 2 lingurite de cereale, si evident zeama de la supa. Ii place tare mult, incat in fiecare zi ii mai maresc portia, deh, el ar mai vrea, dar tre' sa mai pape si san, ca proteina tot de acolo o ia, nu din zgambocu' de carne pe care il pun in supa. try, avea mare dreptate cand spunea ca baza acum, ramane tot lapticu', restul e ptr adaptare la diferite gusturi.
In ceea ce priveste greutatea, pot sa va zic, ca Vladutz, a stagnat de cand am inceput diversificarea (bine ca n-a scazut) si e normal, avand in vedere ca, cantitatea de laptic pe care o papa acum e mai mica...acum a crescut 100 g intr-o saptamana, a inceput sa se regleze, sa se adapteze la noul regim, acum dupa supita suge si laptic, si eu incerc sa-i fac portioarele in asa fel incat sa nu se sature si sa ceara si san. Ma trezesc bucuroasa noaptea ptr ca stiu ca papa bine...si cand il vad asa hulpav si satisfacut cand se vede la tzatza, imi vine sa-l mananc... intr-o seara, dupa baie, cand a vazut ca ma pregatesc sa-i dau tzatza, a inceput sa rada si batea din picioruse...

Despre rushi, nici o veste, la mine, de cum s-au terminat cele 40 de zile (adica prin decembrie la sfarsit), s-au dus si ... calatorie sprancenata...or veni, nu ma indoiesc, dar atata timp cat alaptez, nu cred...

For2nity super site-ul ala cu lucrusoare de copii, da ce preturi au ...parca e mobila de adulti frate...da-s misto ...

M-am intins o multime, dar profit ca puiu' doarme...de cand cu diversificarea si cu vremea asta, cand naspa, cand soare, nu prea mai am timp de net...ca ba-i fac mancarica, ba spal/calc(ca se aduna de parca am fi 6 nu trei oameni!!!!) ba fugutza afara sa prindem vremea buna...doamne ce gospodina mai sunt (mi-au plecat laudatorii in tarile calde)...am si uitat de vremea cand eram "sefa cea "...
Hai ca va pup, mai vorbim

mami si vladut(15 nov.2004)
cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

fetelor, suratelo, dragelor , va pup!

iata-ma si pe mine: ramolita dar mai linistita (mi-a plecat soacra) si cu un David rasfacios in bratze!

V-am citit din joi in Paste(la propiu si figurat), v-am vazut pozele noi la multe dintre voi dar comentariile mele referitor la poze, etc. nu mai sunt de actualitate asa ca ma abtin ..si totusi mey.....are Mihnea, Gorbaciovul nostru - (Roserbina )o fatza in poza aia cu mafioso a la Caracatitza...

mey, apropo de logoree ..sa scriu la subiect..David recita deja Luceafarul ...se mai incurca pe la stofa 99 dar ce sa facem, nu suntem perfecti

Si apropo de "talente"...Monicutza, cuscritza, il inveti si pe David sa cante la pian? sau o sa-l invete Ruxitza?

P.S. cu riscul sa mi-o iau:
fortunity, te iubesc tare tare si dulceatza ta are cei mai frumosi ochi din lume..dar nu-mi place noua lista..NU NU si NU...Dar si ce daca nu-mi place mie? se pare ca sunt in minoritate si asta e, ma conformez..

lui David voinicelu', tras ca prin inelu' (1 dec. 04)
pozitze
am si motto : "mai binele este dusmanul binelui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamunti spune:

Madalina ma bucur ca ti-am fost de folos.Frumoase poze cu Edis.Si ce palariuta roza are ea mai...
Ele merci mult.Intr-adevar e strengar mare.

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Danamunti, ce seamana Eric cu tati. Cred ca-i tare mandru!
De asemenea aveti niste nasi draguti si tinerei. Si mi-au curs balutele dupa bucataria ta, ca de, a mea arata ca dupa bombe.
MadalinaP, ce fetita frumoasa este Edis. Concurenta serioasa nu gluma! Vad ca are deja pretendenti.
Noi am incercat sa mergem la doctorita dar am facut drumul degeaba ca-i in concediu. Sunt si eu stresata de greutate ca a luat doar 100 grame in 3 saptamani si nici nu ne-am lungit. Noroc cu voi fetelor! Am deschis computeru, am citit ce-ati scris voi si m-am mai calmat. Ana Maria are 7.5 kg si 66 cm. Este tare pufoasa dar de cand papam mar am stagnat. Asta este recuperam cu supica.
Felis, la mine rusii n-au venit dar nici nu-i astept prea repede. Intr-o seara chiar m-am panicat ca parca misca ceva prin burta. Am fost la doctorita si mi-a spus sa stau linistita!

Otilia si Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Paxela, cel mai bun indicator ca nu trebuie sa-ti faci probleme este faptul ca bebe rade si se manifesta ca un copil normal. Daca nu ai vedea cifrele alea reprezentand greutatea e ca nu ai gandi ca e ceva in neregula cu copilul tau? Starea lui de bine e cel mai bun barometru. Am vazut odata un reportaj la tv legat de mancatul copiilor si medicul ala spunea asa (nu neaparat cu cuvintele astea): "ganditi-va ca-s mici si uneori lor le este de ajuns si cateva linguri de mancare pe zi. De multe ori parintii au o idee gresita despre cat ar trebui sa manance copii lor".
Mi-a scapat treaba cu tratamentul, nu am inteles ce tratament ti-a dat sa-i faci. E legat de faptul ca nu a luat in greutate satisfacator?

Nici alex nu a luat prea bine in greutate dupa ce am inceput sa-i diversific, dar dupa aproape o luna de diversificare a inceput sa ia si in greutate mai bine. Nu stiu daca are legatura sau doar s-a nimerit sa coincida cu perioada de crestere.
Ieri i-am facut prima data supica lui alex. Pana acum i-am dat de la borcanele (cumparase 4 borcanele diferite sa vad cum accepta legumele). Si i-a placut. Am pus si eu ulei de masline si un pic de lamaie, dar sincer n-am observat nici o diferenta de gust la cant respectiva (6 portii a cate 60ml). Eu nu fac supa si piure de fructe la fiecare masa. Fac o cant mai mare si pastrez la congelator piureul de supa si la frigider piureul de fructe crude (nu le fierb). Am niste containere speciale micute care tin 2 portii (128ml).
Aici se recomanda metoda asta daca nu vrei sa faci la fiecare masa. Ei spun sa pui in forma pentru cuburi de gheata, le lasi la inghetat si dupa aceea le scoti din forma si le pui in pungute speciale de congelator si le etichetezi. In forma asta poate fi pastrata mancarica lor cel putin 1 luna. Mai ales pt. cei care cauta sa dea mancarica diferita de la o zi la alta e aiurea sa faci o cant de 60ml de mancare x pe care i-o dai de 2 ori pe sapt. Asa faci vreo 300-400ml odata si-l dai pe parcurs. Aici iti recomanda sa nu-i dai mereu la fel, acelasi tip de supica spre ex., ci intr-o zi ii dai sweet potato (cartof dulce), alta zi squash (un fel de dovlecel, dar nu e tipul ala de dovlecel la noi in tara, insa are gust foarte apropiat de dovleacul nostru de la tzara), alta zi fasole alba pastai sau combinatii de cate 2 legume, cum vrei tu.
Stiu ca unele mamici nu-s de acord cu metoda, insa eu din cat am studiat problema nu consider ca e o mare problema. E adevarat ca e de preferat sa-i faci pe loc. Mi se pare aiurea sa fierb 3 rondele de morcovi, 5-6 de albitura o singura data.

Mai, alex al meu e innebunit dupa iaurt. Ieri mancam eu iaurt si mesteca uitandu-se la mine. I-am dat si lui o cant. mica, cat un varf de cutit, si era innebunit. Apoi "cersea" la mine de nu mai putea. I-am mai dat asa putinel, cred ca in total i-am dat 1-2 lingurite. De-abia astept sa faca 7 luni sa-i dau regulat iaurt. Ii place mult asa cum imi palce si mie. Si eu care credeam ca o sa am de furca in privinta asta cu el, gandindu-ma ca iaurtul e acrisor si-l va refuza.
Oricum, de-acum a invatat cand e rost de mancat. Cum isi vede castronasele cu mancarica incepe sa mestece in gol si sa intinda mana dupa ele. I-am lasat de vreo 2 ori castronasul cu lingurita in el pe tava de la high-chair cat sa ma intorc sa iau ceva si l-am gasit cu lingurita in mana, mozolit tot la gura, dar cu o satisfactie pe chip de nedescris. De-abia astept sa se faca mai maricel sa-l las sa experimenteze singur cum e sa manance.

Cam atat cu "starea vremii" de aici de pe la noi.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mai, fulguletz, mai, ce nu-ti place, mama, la listuta aia?!?!? Hmmm?
Bataitza la "cululetzul mic si loshu" (asta e expresia preferata a sotului meu cand e vorba de dosul lui fi-su.

Las-o, mey, ca e frumoasa. Daca-i stii ce chin e s-o asezi asa...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Flory, am incercat Tobradex, Tobrex, Genticol, Nettacin, Cloramfenicol apoi iar Tobrex in cure de cate 10 zile. Toate la sfatul medicului.

Noua ne-a trecut cu Afacort ( !Nu se da 30 zile dupa vaccin ), si asta dupa ce 4 luni si jumatate ne chinuisem cu multe altele.Am avut noroc.Multa sanatate si voua si pupici.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by danamunti

quote:
Originally posted by FELIS

Intrebare (de mult voiam sa intreb): cum stati cu rusii???????? La mine au venit pe 14 fev si de atunci... NIMIC!... E CAZUL SA MA INPACIENTEZ?????...[/purple][/font=Comic Sans MS]

Felis pai daca alaptezi ce sa-ti vina?Nu te inpacienta.

Pai mai, si eu alaptez, si-mi vine.
Felis, nu ziceai zilele trecute ca ti-a fost cam rau? Hai ca te necajesc, nu ma pricep la chestiile astea.Dar mi se pare mult din februarie.I-a mai venit cuiva cu asa pauze?

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput