Mamici de martie - aprilie 2005 (30)
Raspunsuri - Pagina 8
ninocikap spune:
Teodora eu citisem ca laptele poti sa il pastrezi pana la 3 zile in frigider, dar intr-un recipient ermetic si pana la 2 luni daca il tii la congelator.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
mamacita spune:
ninocikap,multumesc,voi face modificarea imediat ce am timp,acum ne cam intindem sa ne sculam si sa mergem la lactobar.
rrox si coral,mutumesc de sfaturi,foarte utile
sibip,bravo,sa-ti traisca Vladimir si rabdare,lucrurile vor intra pe fagas normal in 3-4 saptamani;suntem aici sa ne intersfatuim...![]()
Si Alexandru dupa baita si papa devine activ,desi normal ar fi sa doarma"ca un bebelus".
Laptele poate fi [pastrat pana la 72 ore in frigider,eu sa fiu sincera cam la 12 ore il inlocuiam cu proaspat muls,acum nu mai e cazul,ca ne ajunge sanul.
Va pup,revin mai tarziu.
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
ninocikap spune:
mamicutelor, cum mie nu prea imi mergea forumul la un moment dat si pentru ca al meu puiut dormea am mai pus niste poze si cu noi restul familiei, de la nunta si cu mami insarcinata. daca aveti placerea ne puteti vizita pagina de mai jos.![]()

ninocikap spune:
se pare ca am cazut in butoiul cu melancolie tot uitandu-ma la poze mai vechi. Mauit la Alexandru la pozele di primele zile ale lui si parca a trecut o vesnisie de atunci , parca nu a fost asa cand stiu cum este acum, ca da din maini si din picioare intr-una, zambeste cu gura pana la urechi cand vede ca ma duc la el sau ca ii vorbesc, ii place la nebunie sa stea pe burta, dar cel mai mult ii place sa il tin la verticala si face pasi intr-una, cateodata il las sa mai atinga si cu piciorusele, ( apropo e rau daca il mai las sa se sprijine cu greutatea lui, cel putin cand ii fac baita si il tin sa il spal pe spatic in mod sigut se impinge in picioare si vrea sa mearga).
Ce sa mai, e un scump, cele care au nascut cam in aceeasi perioada cu mine stiu despre ce vorbesc, iar celelalte veti afla in curand, nu va temeti.
Desi inseamna ca va trece timpul, totusi abia astept sa stea singur in fundulet, apoi sa mearga de-a busilea, sa imi spuna mama, sa mearga.
Am uitat sa va spun ca deja are un mod aparte de a ganguri cand vorbeste doar cu mine, nu stiu e altfel....
Am luat-o eu razna
sau asa simtiti si voi?
Hai ca mai astept pareri.
Apropo totusi mai avem mamicute de asteptat sau ne mutam si noi la mamici de la gravidute?

ninocikap spune:
fetelor am vazut ca tot intrebati despre masajul bebelusilor uite am gasit aici niste sfaturi, poate va ajuta zic eu.
http://www.activecenter.ro/msjbb.htm
acum va las ca prea v-am batut la cap, si ce mult strica..![]()
ellinia spune:
Ninocikap,
parca il descriai pe Stefan... Exact asa face si el, ii place sa-l tin de subsuori ca sa faca pasi, mai ales pe burtica mea...Incerc si eu sa nu-l tin prea mult dar plange daca il pun jos. La baita la fel, cand il intoarcem cu fata spre apa se sprijina pe picoare (daca l-am lasa ... ca totusi e prea mic). La fel si el sta si vorbeste toata ziu la pereti.. eu stiu ce vede el acolo? Iar atunci cand vorbesc cu el sau ii cant are si el un fel anume de a ganguri, ca si cum ar vorbi numai cu mine! Si eu ma topesc toata!
Fetelor care va ingrijorati ca nu doarme dupa baita, mai asteptati un pic ca aceeasi problema am avut-o si eu. Dormea aproape toata ziua si dupa baie avea chef de joaca. Acum, cand doarme de cel mult doua ori pe zi, trebuie tinut macar cu doua, trei ore inainte de baie treaz, facut bine masaj dupa baie si o sa vedeti ca adorme cu bibe, respectiv sanul in gura imediat. Dar se trezeste dupa o ora cel mult cu o foame...O sa vedeti ![]()
Oanamc, sunt bebei carora nu le place sa stea in patut pentru ca se plictisesc sau se simt singuri. La fel e si cu Stefan. Nu doarme in patutul lui decat noaptea, in rest sta pe patul nostru si ii schimb des locul (sta pe perna, putin inclinat cat sa vada si in jurul lui, nu numai deasupra) ca sa nu se plictiseasca. In felul asta s-a invatat ca ziua e pentru joaca si stat pe perna, iar noaptea e pentru dormit in patutul lui si nu protesteaza, nici dupa masa care i-a mai ramas noaptea, de fapt pe la 4,5 dimineata. Nu stiu daca, chiar a invatat el ce-i ziua si ce-i noaptea, dar are un program asa...
Am uitat sa va spun ca un remediu pentru colici mai este si aerul cald pe burtica; eu stateam cu fheonul pe prima treapta de caldura pe burtica lui Stefan si ii calma durerea.
Rrox, sa ne spui si noua regimul tau ca avem si noi nevoie. Eu una am cam ajuns sa fiu obsedata de ideea de a slabi. Ar fi nasol sa nu pot face deloc abdominale. Trebuie sa o intreb pe doctora mea sa vad ce zice.
Hai ca v-am pupat!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
ninocikap spune:
mai fetelor dar numai eu am noroc cu Alexandru ca doarme dupa baita?
deci noi facem baita, apoi masajul, strangem ce avem de strans dupa ce l-am imbracat bineinteles, asta daca nu este tati acasa si strange el, si apoi mancam. Daca nu adoarme la san oricum in maxim 15 min il adorm pe perna leganat si apoi nu se trezeste mai devreme de 1 noaptea, in cel mai rau caz, in conditiile in care la 9 jumate adoarme. Dar de obicei se mai scoala abia pe la 3. Foarte rar, oar de vreo 3 -4 ori s-a intamplat sa se trezeasca abia pe la 5 sau mai tarziu.
carmissis spune:
Christos a Inviat!
Buna fetelor desi va citesc zilnic nu am reusit sa si raspund...Rada (care in sfarsit a ajuns si ea la 3,200 Kg de la 2,500 la iesirea din spital) si-a schimbat putin programul de somn. Am inceput sa-i dam mai putina mancare 120 ml la o masa (ajunsese la 170 ml la 4 saptamani si manca doar de 4 ori pe zi)si acum mananca de 5 ori pe zi, dar dormim mai putin ziua asa ca...mami stai la colici....

Felicitari mamicilor MAMACITA, TEODORA, DANA_J, MAMANATI, DANUTA, SIBIP
si Marox sa va creasca bebeii 

sa fie cuminti si mici ingerasi!
LIGIA 13 - si eu am avut aceleasi probleme la iesirea din spital.Desi sanii imi curgeau dupa 10-15 min. de la alaptare Rada urla. Concluzia
- lapte slab completam cu lapte praf apoi am aflat si motivul: antibiotice primite de mine la nastere.
GABRIELA - mie mi-au prescris Fe si Magne B6 timp de o luna 2/zi, iar apoi voi continua cu materna.
ANDRUZZA - daca gasesti vreun remediu pt. spate sau un link cu astfel de informatii anunta pt eu cred ca suntem f. multe mamici cu astfel de probleme....Eu mai ales cand facem baie la
simt ca nu mai pot misca...
Este tare nasol...
Pentru iritatii la fundulet eu am folosit Reviken(un fel de Cutaden) de care am fost f. multumita), dar prietena mea o stergea pe fetita cu apa cu bicarbonat.
MAROX - Bine ai venit printre noi!

Felicitari pentru Iulia Diana sa creasca mare si frumoasa
OANAMC - problema cu baita o avem si noi: facem baie, papam si apoi mama si tata fac cu schimbul la plimbat copilul...

, de aceea am intins ora de baie spre 9-10 seara ca Rada sa fie f. obosita (ora ei de culcare este 11-12 noaptea).
Stie cineva alta posibilitate?
Noi inca nu am reusit sa punem pozele pt. ca nu stim cu precizie care este procedura...cele care aveti deja album nu ne explicati putin?
Carmen si Rada (2 aprilie 2005)
sibip spune:
Fetelor ce ma fac??? Ma apuca disperarea. Cit trebuie sa manince un nou nascut, cantitativ????
Al meu sta cite o ora la sin (si suge pt. ca am lapte! si chiar daca adoarme des incerc sa-l stimulez, deci cred ca mai mult de jumatate din timp e supt efectiv, dupa care se mitie si trebuie sa-i dau completare. Azi mi-a supt vreo 10 ml de-al meu si 60 ml lapte praf in completare. Abia dupa aia a adormit. OARE NU E PREA MULT? Bine, show-ul intreg dureaza mai mult de 2 ore. Semne de oboseala, pus in pat, in pat minutele in gura, plins, plins, luat in brate, pus la sin, semne de oboseala, pus in pat... de n ori pina e gata biberonul promis. Oare ce gresesc si cum sa fac sa fie bine???
Sint capie.
andrruzza spune:
sibip, daca ai laptic la san, de ce ii dai completare?? suge o ora doar 10ml sau este vorba de 100ml?? il cantaresti, ii faci proba suptului?? eu nu i-am facut niciodata proba suptului sa vad cat suge, mi se pare un motiv in plus de stres- daca copilul mananca bine.
uite ce scrie in cartea sotilor capraru la ratia alimentara zilnica in prima luna de viata:
-la sfarsitul primei saptamani de viata sugarul suge in medie 200-400 ml/zi
-la sf celei de a doua saptamani 400-550 ml/zi
-la sf. saptamanii a treia suge 450-650 ml/zi
-la sf. celei de a patra saptamani suge 500-650 ml/zi
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"