Mamici de martie - aprilie 2005 (30)
Raspunsuri - Pagina 9
an-k spune:
felicitari proaspetelor mamici, Mamanati si Sibip, sa va traiasca bb-ii, si sa va bucurati de ei

noi suntem bine, ne pregatim de o plimbarica, ca aici e soare si frumos, si mergem in parc
astazi mi-am scos toate hainele dinnainte de sarcina "de la naftalina", si sunt asa mici- defapt ele nu sunt chiar asa mici, ca eu nu am fost o prea slaba niciodata, doar ca eu acum sunt MAAAARE
, mult prea mare, mai bine le lasam acolo unde erau, macar nu-mi faceam sange rau
va pupik, si va citesc si scriu cand ne intoarcem
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
rrox3 spune:
Felicitari Sibip!!!
Sa-ti traiasca baietelul si sa fiti fericiti!!
De ce zici ca a supt doar 10 ml. intr-o ora? L-ai cantarit inainte si dupa? Daca da, inseamna ca sau nu ai lapte destul (asta poti sa verifici tu usor) sau bebe e prea lenes la supt. Ai putea sa incerci metoda Mamacitei, mulgi lapticul si il pui intr-un biberon cu lingurita si ii dai lui Vladimir. Pediatrul ce zice?
Ellinia regimul pe care vreau sa-l incep e cel al lui Montignac, l-am mai tinut mai demult cand a aparut cartea. E eficient, dar trebuie tinut mult timp. Se bazeaza pe separat lipidele de glucide si evident eliminat glucidele nesanatoase (dulciuri, paine alba, cartofi, etc.) E potivit pentru perioada alaptarii fiindca bebe primeste tot ce e nevoie. Trebuie neaparat sa fac ceva, sunt cat o balenutza. Maine merg si la medic pentru controlul de 6 saptamani, sper sa-mi dea voie sa ma apuc si de ceva sport. Am cam avut probleme cu sangeratul, inca mai apare cate un mic cheag rosu si nu cred ca e in regula. Probabil din cauza oboselii, cu doi pitici nu prea te mai odihnesti. Noroc ca Ioana e cumintica noaptea, se scoala doar sa manance de vreo 2-3 ori.
Coral daca ai timp sa pui link cu diareea cauzata de papat mult ma intereseaza si pe mine. Nu am mai auzit de chestia asta. Si Ioana papa foarte mult, acum are 4,650kg. si a plecat de la 2,900 (la atat scazuse in maternitate). Cum s-a manifestat diareea la baietelul tau?
Dureri de spate am si eu o gramada. Noroc cu tati care face masaj seara, ma mai indrept si eu. Nu putem scapa de ele decat daca nu mai stam aplecate si il caram mai putin pe bebe, ceea ce e aproape imposibil
. Asa am dus-o si cu Mariuca ani de zile.
Astazi, mai tarziu, deschid subiectul la bebelusi si o sa pun link-ul aici sa-l vedeti. Vreti sa transfer lista cu mamici direct sau facem din nou inscrieri? Astept parerile voastre.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
mamacita spune:
rrox,ce idee buna,de-abia astept noul topic;cred ca e bine sa ne inscriem din nou,pentru ca lista e infernal de lunga si sunt gravidute care doar s-au inscris si n-au mai aparut defel.E doar o parere,vezi ce spun si celelalte mamici...
Diseara asteptam vizite:medicul de familie care il va lua pe Alexutu in evidenta si unchiul sotului meu,care e pediatru.Sper sa nu ne facem de ras sa urlam cum stim noi mai bine cand ne e foame,pentru ca nu pot sa-i dau sa manane mai devreme de 1 ora,altfel putem avea probleme la examinare.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
ellinia spune:
Buna, buna!
Noi azi am fost la vaccin! In sfarsit ca vroiam sa-mi schimb pediatrul
! Stefan a reactionat destul de bine deocamdata, mai degraba a plans cand l-a intepat in deget. Eu tremuram toata si de abia am putut sa-i tin piciorusele. A plans tare, tare de tot dar am reusit dupa vreo cinci minute sa-l calmez si doar maraia si ma "certa" si mie mi se rupea sufletul. Apoi a adormit la mine in brate. Era si obosit, nu dormise cu trei ore inainte. Si de pe la 5 doarme in continuu. Se mai rasuceste de durere, cred, dar sper sa nu faca febra. I-a pus asistenta preventiv un paracetamol in fundulet si mi-a zis sa-i mai pun din sase in sase ore. Mi-am facut curaj si l-am lasat si fara caciulita si mai lejer imbracat asta asa, in caz ca face febra sa nu se supraincalzeasca. Sper sa doarma bine la noapte. Uf, bine ca a trecut si asta, de acum la patru luni...
Rrox, am vazut ca este la Femina Intim regimul lui Monti dar eu as prefera sa-l tin pe cel cu supa de varza, am gasit tot acolo un subiect si cred ca am sa-l pot tine. Cu sportul sa-mi spui si mie ce-ti spune doctora ta ca eu pana ajung la a mea...In ceea ce priveste listuta de mamici cred ca ar fi bine daca ai transfera listuta existenta iar mamicutele noi care vin printre noi se inscriu ca si pana acum. Sau poate ar fi mai bine cu inscriere... asa ar fi numai mamicutele active de pana acum. Ne hotaram noi pana la urma!
Mamacita, mi-am adus aminte ca spuneai ca lui Alexutu tau nu-i place cand il schimbi. Asa e pana pe la vreo luna cred, lor le e foarte frica cand stau dezbracati, chiar in cartea mea scria referitor la chestia asta ca se simt infricosati cand sunt fara haine sau suspendati in aer (de ex. drumul pana la cadita de baie), de asta trebuie lasati cat mai putin dezbracati deocamdata. Nici eu nu pricepeam de ce plange Stefan cand ii schimb pampaersul pentru ca stiam ca bebelusilor le place sa stea fara scutec, le mai respira pielea. De abia acum, de cateva saptamani de cand si-a indreptat si el mainile si picioarele si nu mai are tendinta sa stea ghemuit cum statea in burtica, e cel mai fericit cand il dezbrac, are un tremur nervos la inceput de fericire si da din picioare in continuu, chiar protesteaza cand ii pun alt scutec. Asa ca o sa mai dureze un pic chestia asta. Eu de abia astept sa ajunga Stefan la 3 luni si sa-i dispara reflexul Moro ca din cauza asta se trezeste foarte des.
Cu durerile de spate am citit undeva de niste comprese cu sare grunjoasa incalzita si pusa intr-un prosop fierbinte si legat la spate. Si eu am avut dureri cumplite de spate mai ales in perioada nasoala a colicilor cand il tineam non stop in brate. Cand ma aplecam la baita sau la schimbat simteam ca nu ma mai pot ridica dar acum s-au atenuat durerile si nu prea le mai bag in seama.
Hai ca s-a trezit. V-am pupat!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
claudia_2803 spune:
Rrox, sunt de acord cu Mamacita in ceea ce priveste listuta. Dar, mai asteptam pareri.
Fetelor, Melissa mea pana saptamana trecuta facea kk de cate ori papa. Saptamana asta a inceput sa faca o singura data la doua zile. E cazul sa-mi fac griji?
Si o alta problema pe care o am: uneori dupa baita, o apuca un plans de ma sperii. Abia apuc sa-i pun pampersul iar apoi o tin in brate invelita in paturica sa nu o ia frigul, pana se linisteste. Cum o pun pe pat sa o imbrac ... iar incepe. Am incercat sa-i fac baita in timpul zilei si nu a facut asa urat. Sa fie oare din cauza oboselii?
Mi-am clatit ochii cu pozele bebelusilor. Unul mai frumos ca altul! Sa fie sanatosi!
Claudia,
Melissa (7 martie '05) &
Laura (9 aprilie '01)
albumele noastre ![]()
oanamc spune:
Si bebelina mea e constipata.Nu a facut kk doua zile la rand si aseara am aplicat metoda cu termometrul in fundulet.Sa vedeti ce efect a avut: si-a golit biata de ea intestinele, dar kk nu a fost tare, cum ma asteptam(daca e constipata) a fost chiar moale.Atunci de ce nu poate sa faca?
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
Marox spune:
Gegea, nu te mai necaji ca nu poti alapta mai mult, oricit de putin i-ai dat pina acuma e deja bine bebe, e mai bine decit deloc. Si, chiar daca ai inceput sa-i dai completare asta nu inseamna ca ai terminat cu totul alaptatul, poti sa continui in paralel mai multe saptamini.
Sibip, exact la fel facea si Julia inainte de a-i introduce laptele praf. Incearca sa te mulgi ca sa nu pierzi laptele. In felul asta o sa vezi si daca ai intr-adevar lapte; daca cei 10 ml de care pomeneai erau toata "productia" atunci chiar ca e insuficient.
Oanamc, Claudia_2803 - o infirmiera la spital mi-a spus ca bebelusii hraniti la sin pot face kk o data pe saptamina si nu se considera a fi constipati. Atita timp cit kk nu e dur, sub forma de bilute, e OK.
Hai, va las ca ma "cere" bebelina, ne regasim la "bb de martie-aprilie 2005".
mamacita spune:
ellinia,multumesc,si eu stiam treaba cu frica de goliciune,de aceea cand il schimb nu-i scot body-ul,ci doar il ridic putin;intre timp insa ne-am dat seama de ce tipa.Si-a facut reflex ca dupa schimbat vine masa si nu mai are rabdare;e un adevarat gurmand,cum mi-a prezis si zodiacul,si daca nu-i dai in minutul in care vrea da drumul la sirena politiei si nu se opreste pana nu obtine ce vrea.Iar parintii au grija sa se execute cat mai repede...
Azi,ca au tot venit persoane straine,pediatrul care i-a facut si el o baita,medicul de familie care a vrut si ea sa-l examineze,a facut un scandal monstru,realmente tragea de camasa de pe mine sa-i dau afara si sa-l alaptez mai repede,ca el nu mai poate...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
rrox3 spune:
Claudia nu-i nici o problema cu caca doar de 2 ori, era normal sa se imputineze odata cu cresterea bebelui. Plansul dupa baita poate avea mai multe cauze, fie e prea obosita, fie - cel mai probabil - vrea laptic mai repede.
Mamacita si Ioana face la fel! Plage de mama focului cat ii schimb pampersul fiindca nu mai are rabdare si vrea sa suga. E mare scandal la noi inainte de fiecare masa ![]()
Majoritatea parerilor primite pana acum coincid si cu parerea mea. Adica sa facem inscrieri din nou. Fiindca pe lista sunt si foarte multe mamici care nu mai sunt active pe forum si s-ar putea sa le inscriem impotriva vointei lor pe lista de la bebelusi, ele habar nu avand ca le inscriem. O sa pun link-ul imediat.
rrox3 spune:
Gata!
Va astept la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48283" target="_blank"> Bebelusi de martie - aprilie 2005