Mamici de martie - aprilie 2005 (30)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cred ca o mai asteptam pe Sibip si fugim la Bebelusi! Nu pare sa mai fie altcineva, nu? Dintre cele active pe forum zic.
Asa ca, Sibip ce faci?

Clio tot nu vrei sa mai ne scrii? Nu ne zici macar de bebe? Noi te mai asteptam.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

mamacita, roxx, pai cam asta fu ideea baiatului care a facut invitatia. Raresel sa apara cu un zambet discret dintre jucarii...ca asa puneam toata poza lui si gata. Nu e definitiva, dar cred ca va ramane asa!

oanamc, am avut si noi aceasi problema cu dormitul in patutz. A durat cam doua saptamani, nu mai vrea sa doarma decat in brate sau la mine pe perna. Chiar si la masa de la 4 dimineata tre' sa-l adorm la mine pe perna, apoi il puneam in patutz. Si unde mai pui ca avem si 2 patutzuri in casa! Dar a trecut, acum doarme in patutz linistit! Cat despre baitza, da! Si Rares devine cel mai vioi copil!! Papa si apoi avem program artistic, adoarme putin, cam o ora asa, iar intre 12 si 1 noaptea, uneori chiar 2 sta treaz . Asa era si in burtica, dupa ora 23 incepea si el dansul, misca continuu pana pe la 2 noaptea Eu alaptez si pap deja orice! La inceput am ascultat si eu sfaturile dr.pediatru ..nu aia, nu aia... dar nu mai puteam manca decat carne, oua si fructe din compot. Asa ca am trecut la varianta cealalta, mancat orice. Si acum chiar mananc orice, iar Rares rareori are probleme cu colicii.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Oanamc eu am luat scaunel Vector de la Chicco. Suntem multumiti de el. E bun pana la 18 kg., adica aproximativ 4 ani.
Apuca-te si mananca!!! Lasa prostiile! Poti sa mananci orice, dar mai cate putin din urmatoarele: condimente, ceapa, usturoi, fasole, mazare, varza si tot soiul de mancaruri grele. Daca ai dubii la ceva mananca intai putin si vezi daca se simte vreo schimbare la fetita. Dar repet: ORICE Neonatoloaga in maternitate ne-a zis clar: "Nu sunteti bolnave, sunteti doar lauze. Mancati tot ce va place, nu va luati dupa toate prostiile de regimuri, dar nu faceti excese." Am incheiat citatul Daca pana acum ai mancat de regim ai grija sa faci trecerea treptat, sa nu se supere stomacul tau, nu al lui bebe

Mergi la inceput

Oanamc Stai ca sunt hotarata sa-ti mai dau un argument Eu mananc orice am chef (inclusiv: ciocolata, portocale, capsuni, miel - de exemplu) si Ioana nu are colici si ia foarte bine in greutate alaptata fiind doar la san. Asa am procedat si cu Mariuca. Asa ca apuca-te de mancat. Pofta buna!

Apropo de mancat, eu m-am hotarat ca dupa botez (care va fi pana la urma la 2 luni, nu am reusit sa-l pregatim pentru la 6 saptamani) sa ma apuc de regim sa mai slabesc. O sa fie unul disociat ca sa-i asigur Ioanei tot ce trebuie. Sper sa reusesc, e cam greu cand stai toata ziulica acasa cu frigiderul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fettelor, imi pare rau ca nu v-am putut anunta... am nascut pe 30, prin cezariana, bebe 3,200 Vladimir. SIntem bine, am ajuns ieri acasa, ne refacem.
Mare problema cu alaptatul : bebe cere de mincare intruna si cum il pun jos mai sta un pic si il apuca plinsul, isi suge minutele. maninca si biberon.. nu e normal, cred ca maninca prea mult sau ii face bine reflexul de supt. oare ce-0 avea? sintem capie amindoi de la ora 5 o tinem intr-un plins... mincam si plingem. mai adormim putin, apoi o luam de la capat. nu e normal. pot sa fie colici si de aia sa faca asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Andrruzza, pana la urma l-ati convins pe Rares sa doarma la el in patut? Cum?
Am vazut pozicile, e o scumpete de baietel si invitatia la botez e bestiala!

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Felicitari Sibip pentru bebe Vladimir!
Mamacita, am sa caut un link referitor la diaree si mincatul prea mult. George s-a nascut cu 3.4kg, a scazut la 3.1 in 2 zile iar la 6 sapt are 5kg. De la spital mi-au dat mai multe pliante in legatura cu alimentatia bebeilor si cauzele diareii.
Pentru colicii lui George singurul lucru care a avut efect dar nu definitiv a fost ceaiul de fennel. In rest rabdare, noi mai avem 2 saptamini si trece.
Sibip si noi am trecut prin ceva asemanator in spital si am facut pauza intre mese de minim 1h ca sa poata stomacelul sa digere. Am luat o suzeta ortodontica, la inceput nu a vrut-o si nici acum nu o place prea mult, dar ne-a fost de folos.

mami de Aschiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

O alta solutie care la noi mai functioneza din cind in cind este un scutec cald pus pe burtica, nu fiebinte.

mami de Aschiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

quote:
Originally posted by oanamc

Andrruzza, pana la urma l-ati convins pe Rares sa doarma la el in patut? Cum?
Am vazut pozicile, e o scumpete de baietel si invitatia la botez e bestiala!

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

nu stiu sigur daca asta a fost solutia, dar n-am facut nimic special in afara faptului ca l-am tinut in brate bagat intr-un port-bebe sau infasurat in paturica si apoi l-am pus asa direct in patutz; si atunci, banuiesc eu, n-a mai simtit patutzul mai rece decat era la mine in brate si pastra mirosul :) Cert este ca acum sta in patutz fara probleme, chiar si treaz!!

prin carti am citit ca asa isi manifesta ei nevoia de afectiune...

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Rrox ce bine de tine ca ai putut manca orice de la inceput!Eu am baut zilnic un pahar de suc de portocale proaspat stors si Antonia a avut niste colici de toata frumusetea
Oanamc se pare ca noi ne confruntam cu aceleasi probleme:mancatul si baita;Antonia in loc sa doarma dupa baie are asa o energie ca nu mai dormim deloc o ora sau douaNici eu nu stiu ce sa fac cu ea!Mai ales ca seara facem faza cu colicii asa ca ....Acum doarme desi trebuia sa se trezeasca la ora 9 sa manance;aseara nu a dormit pana la ora 12 noaptea si cu greu a adormit-o sotul;i-a dat putin ceai Baby Drink asa ca nu s-a trezit pana la 6 azi dimineata;
Fetelor cum pot sa pastrea laptele muls in caz ca ea nu se trezeste la ora de masa stabilita?Pot sa-l pun in frifider si atat?Deja o asteapta o portie si sper ca nu fac o prostie ca i-o dau;
Mamacita si Ellinia multumesc pt.raspuns

TEODORA si ANTONIA 15 zile

Mergi la inceput