Mamici de martie - aprilie 2005 (30)
Raspunsuri - Pagina 3
anda77 spune:
buna, sunt in luna 2, dar urmaresc de ceva timp, cu placere, povestile voastre. eu nu am experienta voastra, dar indraznesc sa intervin azi pentru ligia care nu stie ce sa-i mai dea lui bebe sa pape sa nu scada in greutate. o prietena de-a mea a patit la fel ca tine, avea lapte din belsug, bebe papa, dar scadea in greutate. oamenii erau disperati...abia al treilea medic si-a dat seama ca laptele mamei nu era bun deoarece in spital i se administrasera niste antibiotice dupa nastere (din pacate nu stiu exact ce), fapt ce dusese la "deteriorarea" calitatii laptelui. cum a trecut exclusiv pe lapte praf, bebe si-a revenit, acum e gras si scump. singura diferenta dintre povestile voastre este ca fetita ei urla de foame intre mese, pe cand copilasul tau zici ca e linistit. m-am gandit ca poate iti foloseste exemplul pentru verificare...va doresc sanatate voua si copilasilor vostri
gegea spune:
Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca trebuie sa o alaptez des, ce nu-mi convine e starea ei de agitatie si plansetele ei atunci cand ii dau numai de la san… si nu ca m-ar deranja, dar ea cand se mai odihneste? De multe ori incerc si zic ca ii dau numai san, dar niciodata nu reuseste sa se linisteasca…Avea zile in care dormea foarte putin, cate 5-6 ore (cu mici perioade in care mai si atipea) se chinuia sa se sature de la san si degeaba…In cele din urma adormea, dar nu pentru ca era satula, ci pentru ca era rapusa de oboseala.
Nu stiu, poate ca laptele e insuficient si nu lipsit de consistenta asa cum mi s-a zis.
Mi-as dori foarte mult sa se sature numai de la san, dar daca nu se poate, asta e…
Ar mai fi ceva…poate nu e foarte grav, dar s-a si obisnuit sa adoarma cu tzitzi in gurita…asta e ritualul…suge la san, apoi suplimentul si iar sanul pentru a adormi.
Vroiam sa mai intreb daca ii ofer alimentatie mixta, laptele de mama isi mai face treaba asa cum o face atunci cand copilul e alimentat exclusiv la san?
Sunt foarte derutata si nu prea inteleg…
Geani & Daria (03.04.05)
mamacita spune:
rrox,multumim de complimente si sfaturi,cu adevarat de valoare.Deja de ieri i-am facut baita partiala dupa sfaturile voastre-multumim- si cu ajutorul sotului meu cel calm si increzator si a mers superb,iar azi i-am gasit bontul ombilical prin pampersi!![]()
![]()
![]()
Am ajuns sa mancam 100-110 ml pe masa la cele 8 zile ale noastre!
Tot la 2-3 h.
Azi a venit preotul si m-a pus sa ingenunchez,mi-a citit o molifta cinci minute si a sfintit niste apa pe care mi-a lasat-o pentru bb si ptr.mine.A zis ca la 40 zile mai face ceva,n-am inteles prea bine ce,dar il sunam pe mobil si vedem atunci.Dupa care pe bb l-am scos initial la o plimbare indirecta,pe balcon la soare 20 min si i-a placut,a dormit f.bine,iar maine afara in curte...
Eu ma simt excelent,operatie ma deranjeaza putin daca fac miscari bruste sau aplecari,lohiile sunt roz si putine cantitativ,burtiera port de 2 zile cateva ore pe zi,in rest sa se reobisnuiasca mm.abdominali sa-si faca treaba singurei.![]()
Ligia,pierderea in greutate de pana la 10% din G la nastere e normala si normal se recupereaza complet pana in trei saptamani.Nu dispera,chit ca stiu cum e cu lacrimile zilele astea,dar perseverenta si rabdarea intotdeauna dau rezultate pe drumul cel bun(le mai spun eu pacientelor in gluma,stati linistita sunt proasta dar perseverenta
).
Azi l-am felicitat pe dr.meu ca m-a mutat urgent,la cateva ore dupa op.,in apartament cu tot cu bb,caci am citit ca intr-o saptamana la noi in maternitate au murit 3 bb de infectii intraspitalicesti!Ce va spuneam de neonatologia noastra!!!
A,pentru baie folosesc produse Bubchen(adica aseara le-am folosit prima dat
).Va spun eu mai incolo cum sunt.
Pentru(sau contra)iritatiilor de scutec,de care sincer nu am avut parte,crema Welleda,foarte buna.
oanamc,intri pe link-ul pus de mine(il repostez),te loghezi pe yahoo,apoi iar pe link si vezi pozici.
mamacita spune:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
rrox3 spune:
Ligia daca bebe pare fericit, uda bine scutecele si face caca, adoarme si doarme fara probleme n-ai de ce sa te ingrijorezi. Cu ce cantar l-ai cantarit? Esti sigura ca e bun? Si esti sigura ca cel din maternitate era bun? Poate e o neconcordanta intre ele si e posibil ca bebe sa nu fi scazut defapt. Da-i doar san, lasa laptele praf si urmareste daca ia in greutate folosind acelasi cantar. Tin pumnii sa fie bine! 
Teodora mie mi-au recomandat Sab Simplex pentru colici, dar nu l-am folosit fiindca nu avem nevoie. Oricum trebuie facuta clar distinctie intre colici si scremelile bebeului. Colici inseamna planset isteric care apare la ora fixa zilnic (de obicei spre seara), tine cateva ore si nu poate fi potolit prin metode obisnuite. Orice altceva e doar un plans. Ioana se lupta si ea cu gaze, scoate niste sunete de te si sperii, dar reuseste sa scape de ele. Plange cand ii e foame si cand se plictiseste si vrea s-o iei din patut, colici nu are. Pentru colicii adevarati nu prea exista remedii, dar trec cu siguranta cand bebe mai creste putin. Metoda cea mai buna pare sa fie punerea lui bebe cu burtica pe burtica ta sau a lui tati, asta ii calmeaza.
Andira eu i-as da doar 2 picaturi de Vigantol in locul tau din trei motive: neonatologul stie mai bine ce si cum cu un bebe mic, doza recomandata pe prospect e de 1-2 picaturi/zi si afara e deja cald si soare si cu siguranta bebe va fabrica si vitamina D cand va iesi afara (se face cand bebe sta la soare).
Ninocikap Ioana intotdeuna a stat si sta fara caciulita in casa (fara surse suplimentare de caldura, stam la bloc). Ii pun doar cam o ora dupa baita caciula preventiv. Astazi a stat chiar si in parc fara caciula fiindca era foarte cald.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
giuliatm spune:
Andruzza si eu am aceeasi problema, ma doare spatele ingrozitor, mai ales cand ii fac baita alessandrei si stau aplecata ... abia ma pot indrepta, raman intepenita. Oare vor trece durerile astea?
giuliatm, mamika alessandrei (10.03.2005)
Marox spune:
Buna seara, mamici !
Ma primiti si pe mine in rindul vostru? Va tot citesc de citva timp si asteptam deschiderea subiectului "BB de martie-aprilie 2005", dar nu mai am rabdare.
Am nascut pe 29 martie o fetita, Julia Diana, 3.110 kg, 48 cm, scor Apgar 10/10. Nasterea a fost naturala, destul de rapida: contractiile au inceput la miezul noptii, am ajuns la 8 dimineata la maternitate, dilatatie 8, epidurala pe ultima suta de metri (sint o fricoasa!), bebica a scos primul strigat la 10h11.
La o luna Julia are 3.990 kg si 52 cm. In primele 3 saptamini i-am dat numai lapte de la mine, dupa aceea i-am introdus si ENFAMIL hipoalergenic. De ce? Pentru ca statea la sin o ora, o ora jumate si dupa inca o ora se trezea urlind de foame. Deocamdata nu refuza sinul, ii dau cit mai pot si cit mai am, insa n-o sa fac o tragedie cind n-o sa mai fie.
Cam atita pentru inceput...Am uitat! Mai am un baietel, Alex, de 1 an si 10 luni.
mamanati spune:
Buna mamicute si bebelusi,
Vreau sa va anunt si eu ca, in sfirsit, s-a mai produs un miracol pe lume. Simbata, 30 aprilie, s-a nascut Delia Melissa, 3,70 kg, 49 cm. E cel mai mare cadou de la Doamne Doamne in ajun de Pasti!!!
Nu va suparati ca nu v-am citit pina acum, abia azi am venit acasa de la maternitate. Delia e cumintica, papa (nu prea mult) si doarme. Iar eu sunt o fabrica de lapte.
Pupici la toate mamicile si bebelusii de la noi.
pe curind,
Nati si Delia Melissa(3 zile). Poze va trimitem mai tirziu.
B.N.
adrianafedorca spune:
buna fetelor,
ma mai tineti minte? sper ca nu m-ati uitat, mi-e asa dor de voi, dar nu am timp deloc, trece timpul asa repede si nu stiu ce sa fac mai intai
azi am avut o zi de cosmar, totul a fost super pana acum bubulinul meu papa si dormea cate 3-4 ore, eu eram asa fericita ca aveam san suficient pt el si ca se satura, si azi surpriza, a plans toata ziua eu la fel ca nu mai stiam ce sa-i fac, de la ora 9 dimineat pana la 13 a stat numai la san sugea 10-20 de min la un san adormea, il puneam in patutul lui si incepea sa planga iar la san iar adormea iar in patut iar plangea si tot asa pana am crezut ca innebunesc, l-am sunat pe dr pediatru si mi-a zis sa-i dau supliment cu biberonul cu lingurita , care mai mult a fost pe hainute decat in burtica la bebe asa ca i-am luat un biberon cu tetina de silicon si i-am facut 90 g si a papat 70 dupa care l-am pus putin la san cand a simtit-o a fost asa fericit, a supt de cateva ori si a adormit bustean de la ora 20,00 nici nu s-a clintit , eu am plans toata ziua ptca nu stiam ce are, acum e calr era lihnit de foame saracutul, o sa-i dau san si daca vad ca nu se satura ii mai dau si supliment,
si noi am iesit afara si ieri (prima data ) si azi 1 ora, si ii place muuulllt doarme asa bine afara , mi-a zis dr sa stau cat mai mult cu el afara , de maine ii dau sa papa si afara cu noi
sper sa apuc sa citesc si eu ce ati mai scris , nu mai stiu nimik , mai e cineva care n-a nascut?
mamacita sa-ti traiasca Alex, inca n-am vazut pozele dar sunt sigura ca e un scump
fetelor va pup pe toate si sper sa intru mai des ce acum macar sa va citesc si sa va scriu 2 randuri , sa nu credeti ca v-am parasit
pupici la toata lumea
Adriana si bebe Cezarica - 10 zile