Mamici de martie - aprilie 2005 (30)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna fetelor! Ma bucur sa vad activitate pe forum, ca a fost cam liniste in ultima perioada.

Simonnete, e bine ca Alexutu tau vrea sa bea ceai si chiar bea asa mult. Eu ma tot chinui cu Stefan, chiar acum in ultimele zile ii bag tetina in gura, se stramba in toate felurile cand simte ceaiul da' nu-l mai respinge cu totul, sta cu gura deschisa si eu ii apas pe biberon in asa fel incat sa-i curga macar cateva picaturi. Ma apuca si rasul cand il vad ca sta sa-i pice para malaiatza in gura lui natafleatza! Nici eu nu prea am succes cu apa, da' e musai sa le dam lichide, mai ales acum ca s-a incalzit, sa nu se deshidrateze. Nu mai infasa acum mititelul, e normal sa fie un pic cracanat cat e mic, mai ales ca e baietel, isi revin picioarele pe la vreun an cred, nu? Fa-i masaj in continuare mai mult la picioare si indreapta-i-le cat de cat cand le masezi. Acum cand vine caldura si cand a crescut cat de cat oricum nu o sa stea infasat, si mai ales legat. Trebuie sa-i respire pielea cat mai mult.
Vedeti cum faceti fetelor cu depresiile astea nenorocite si cu plansul ca si eu .. tot asa ca si Simionenete, am plans in continuu, nu am mancat suficient si am ramas fara lapte!
Teodora, din pacate un remediu minune pentru colici nu este. Singurul, timpul, dar trebuie rabdare. Gasesti in farmacii tot felul de chestii pentru colici: ceai babycalm (pe care ar fi bine sa-l bei tu daca alaptezi, macar 2 l pe zi), pliculete de babydrink, gripe, bonisan, sab simplex picaturi, espumisan (asta este mai tare si am inteles ca ar fi eficient dar se administreaza o singura doza pe zi) si mai este ceva parca diacramp se numeste si se gaseste in farmaciile naturiste. Sunt si o groaza de remedii homeopate. La mine a mers cu gripe, ii calma cat de cat burtica.
Ligia, nu te speria asa tare, e normal sa piarda in greutate cam 200,300 g cand ajunge acasa, proba suptului am inteles ca nu ar reflecta chiar realitatea. Cantareste-l la 2,3 zile si nu-i nimic daca nu ia in greutate standard, atata timp cat el este vesel, plange normal, are scaune normale, doarme bine nu trebuie sa te impacientezi. Un copil apatic care nu plange si nu vrea aproape deloc sa manance trebuie sa te ingrijoreze, asa ca stai linistita, primele doua saptamani sunt mai grele pana se obisnuieste si el cu lumea din jur, cu patutul lui, mai ai un pic de rabdare si ai sa vezi ca o sa fie bine.
Rrox, mersi frumos de raspuns. Da, pediatra mea cred ca o sa o schimb si sotul meu e foarte nemultumit ca ne-a dat pana acum de doua ori sa ia antibiotice,la varsta lui, plus analize peste analize, nici vaccinul nu i-l face pana nu-i duc rezultatele. Chinui atata copilul cu intepaturi, cu tot felul de bete bagate in nas, in gat. Azi ma duc iar la ea sa vad ce minuni imi mai zice.

Eu sunt fericita. Stefan se schimba pe zi ce trece. Acum, mai nou, constientizeaza ca are maini si le tine deasupra ochilor si le inspecteaza si le baga in gura si rade apoi fericit. A inceput sa rada voluntar. Cand vorbeste sotul meu cu el deschide gurita larg si zambste, scoate niste chiote! Nu prea mai doarme in schimb. Sta pe pat si pedaleaza pana se plictiseste, asculta muzica (e fan Activ), rade, vorbeste in legea lui, nu prea mai sunt nevoita sa-l tin tot timpul in brate si asta ma bucura enorm. Chiar acum sta pe pat si chiuie in legea lui. De la 8 dimineata nu a mai dormit deloc. Si cel mai important : nu mai cere mancare non stop S-a obisnuit, mananca cate 150, 180 ml la o masa, cel mai mult a mancat aseara 250 ml de am stat cu inima cat un purice sa nu i se faca rau. Deci, e mult mai bine acum.
V-am pupat!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ceao fetelor,am intrat si eu sa vad ce mai faceti. Noi suntem bine,pe zi ce trece suntem tot mai mari si maivoinici Thomi doarme si papa intruna iar seara avem INTALNIRE CU COLOICI care nu vor sa ne paraseasca (vizitandu-ne in fiecare seara si uneori si dimineata). Fetelor voua va prescris doctorul cand a-ti iesit din spital Fier(pe care il luati voi,nu bebele)ca am observat ca fierul ii provoaca la Thomi dureri de burtica groaznice si micsoreaza nr de scaune. Eu am hotarat sa intrerup fierul si azi il vad deja mai linistit.
Ligia - nu inteleg de ce ii mai dai la Radu si biberon dc ai lapte,cred ca iar ajunge numai laptele tau.Dc ii dai si biberon ar fi posibil sa renunte la san si sa fi constransa sa ii dai numai formula. Mie aici toti imi spun sa ii dau numai san ca va creste mai bine,mai rezistent si mai sanatos.Si sincer toti cand il vad pe Thomi cred ca e mai mare in varsta decat in realitate si ii dau numai lapte de la mine.(nu bem nici ceai nici apa,pt ca el are tot ce are nevoie din lapte). Si Thomi a slabit la inceput 80 de grame dar dupa a inceput sa recupereze miraculos punand in 3 zile peste 300g. A si in primul rand incearca sa stai cat mai calma si mai linistita,bea multe lichide si ai grija de tine ca sa nu pierzi laptele care e foarte pretios pentru comoara ta.
Mai tarziu dc o sa am timp intru sa va spun cat a mai crescut Thomi ca mergem la cabinet sa ne cantarim si dupa ma duc la coafor sa imi schimb freza ca simt nevoia de o schimbare.
Va pup dulce pe toate.
PS - cum se descarca pozele ca eu nu reusesc si vreau sa va arat si eu voinicul meu.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

In sfarsit, am reusit si eu sa ma conectez, nu mi-a mers parola zilele astea, si binenteles ca nu era nimeni cu care sa vorbesc... :((

Mergem si noi spre mai bine... criza mamara e spre sfarsit, la stangul aproape s-a retras, dreptul, care fusese acoperit de bandaje, e si el mult mai bine. Irinuca nu mai e asa fonfanita, am scos-o si afara in parc :)

Raspund si eu cu intarziere: multumesc din nou pt incurajari! :))
Giuliatm, si eu o spal pe Irina tot cu sampon Nivea baby. Colici inca nu a facut, dar am luat preventiv Sab Simplex.

Teodora, feclicitari pentru fetita, sa-ti traisca!!

Mamacita, noua ne-a facut prima baie doctorita pediatru, si a inceput cu corpul, capsorul la sfarsit, iar dupa baie - ulei (eu folosesc Nivea), pentru ca pielea pe la pliuri a mai crapat... - deci, mult ulei!

Pentru colici - desi nu avem inca - eu incerc sa beau cat mai mult ceai de chimen si anason, nu stiu daca functioneaza sau chiar inca stam bine...

Ellinia - pentru urechiuse, doctorita neonato din maternitate mi-a spus sa folosim din cele speciale de bebe, dar le introduci scurt si apoi le scoti, nu rasucesti in ureche.

Problema cu imbracatul o am si eu... :(( Pana acum am tinut copilul super-infofolit, din cauza racelii... Acum, incet-incet, sper sa o dezobisnuiesc, am inceput sa-i mai scot din cele t-spe randuri de hainute. Afara o verific la nasuc, sa vad daca ii e frig, asa am inteles de la pediatra ca o pot verifica.

S am si eu o intrebare: Rrox, noua ne-a dat pediatra 3 picaturi de Vigantol zilnic, ti se pare mult? doctorita neonato mi-a zis 2, pediatra 3. Acum, eu ii dau 3, o fi prea mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

mai fetelor eu nu ii dau lui Alexandru deloc ceiut sau apa si este foarte bine asa, numai san. Chiar am citit in multe locuri si peste tot scria ca daca ii dai san copilului nu are nevoie de altceva, si inca nu este chiar asa de cald sa se deshidrateze, pai la 37 de grade la vara ce o sa le mai facem?
mai nou dupa ce mancam noi stam pe burtica lui mami cu burtica noastra( adica Alexandru) si ragaim imediat si zgomotos...
in rest radem, ne jucam, ne plimbam, ne place chiar si cu masina, dormim tot drumul.
am incercat si eu sa fac album cu puiul meu dar desi pozele sunt jpg si mai mici de 100 kilo asa cum cere, nu ma lasa sa le atasez imi spune ca trebuie sa fie gif sau jpg, dar sunt jpg. Si asa mult vroiam sa ne vedeti si voi ce baiat mare ne-am facut... Stie cineva sa ma ajute?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput

fetelor am uitat sa va intreb: e ok sa il las pe Alexandru fara caciulita in casa? de vreo 2 zile nu i-o dau decat seara dupa baita si peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ninocikap, ai dreptate, copiii alaptati exclusiv la san nu au nevoie de absolut nimic altceva pana pe la 6 luni. Dar nici eu si nici Simonnete nu mai alaptam, iar cei alimentati artificial trebuie sa bea ceai si apa fiarta si racita, pentru ca formula nu le tine de sete.
Chiar, eu de la 3 luni 1/2 trebuie sa incep diversificarea, am inceput sa ma documentez de pe acum si inca este o nebuloasa totala chestia asta, nu prea stiu exact ce si cum sa-i dau da' ma lamuresc eu pana atunci.
Aici e o vreme superba. Mai am ceva treaba de facut si apoi iesim si noi un pic afara.
V-am pupat!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Ellinia pana la urma cel mic s-a mai acomodat cu iesitul afara? reusesti sa il pui in carut?
noi deja ne pregatim pentru botez care este pe 14, aseara am fost la cofetarie sa comandam tortul, abia asteptam evenimentul, iar eu cel mai tare pentru ca abia astept sa dansez si eu, ca nu am mai facut-o demult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Elinia multzumesc de incurajari. Sper intr-adevar sa fie doar probleme de adaptare acasa, pentru ca bebele e vesel, plinge cu fortza cand se trezeste si in loc sa primeasca papa mami il schimba de pampers, sta cu ochii deschisi cand suge, mai sta si treaz cate o juma de ora in care se joaca cu mami in patul cel mare. Sper din tot sufletul ca totul sa se rezolve.

gabrielaveres ii mai dau lapte praf pentru ca asha mi-a spus medicul, dupa ce a vazut ca a pierdut in greutate. Dar oricum el il cam refuza, destul de rar mai vrea suplimentul asta. Acum voi incerca asha pentru ca chiar sunt ingrijorata ca scade in loc sa creasca.

Realitatea e ca sunt obosita si eu, am slabit si eu 3 kg in 5 zile de cand am venit acasa. Noi suntem familie mare, si au venit totzi sa-l vada pe bebe. Adevarat ca in camera la el au intrat numa 1 minut, dar au stat suficient in sufragerie cat sa ma oboseasca. Cand spun musafiri ma refer la mama, socrii si soramea , ca pe altcineva inca nu primesc.

Noi pt colici am primit picaturi sa siblex parca, dar i-am dat o singura data duminica. In rest si eu beau ceai de colici, sper sa ajunga.

Astazi facem prima baitza fara buric. Abia asteapta tati. Si incepem baia cu fatza si continuam cu corpul, lasind capul ultimul, tot pe principiul sa nu stea cu capul ud.

Hai ca v-am inebunit, dar eu nu am cu cine sa ma sfatuiesc. De nu atzi fi voi chiar m-as urca pe peretzi. Si sotzul are un mare rol. El e calm si increzator si asta imi da si mie curaj.

Fetelor azi vine preotul sa ne faca o rugaciune la totzi. Voi atyi facut asha ceva? Stiti in ce consta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Nicoleta, Raresel al meu a stat fara caciulitza de cand a venit acasa. Temperatura camerei fiind de 23-24 grade. Acum de cand au oprit caldura si avem cam 21-22 de grade, sta tot cu capul golash, doar seara dupa baitza ii pun o caciulita subtirica pentru cateva ora sau, uneori, ramane si peste noapte cu ea.

Lui Rares nu-i dau decat vigantol! Vad ca vorbiti de fier, calciu...de ce v-a recomandat dr.pediatru fier si calciu, ati facut analize???

Noi folosim produse Sanosan si eu sunt multumita, are puiutzul pielea curata curata.

Eu am o mare probema, ma doare infiorator spatele, abia il mai iau pe rares in brate, raman intepenita...nu stiu cum sa rezolv problema asta...abia luni merg la medic si oricum e destul de delicata problema, alaptand nu prea am solutii la tratament...

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Buna fete dragi, am intrat si eu scurt sa va mai citesc, dupa o alta seara plina de plinsete din cauza colicilor!
Vreau intii si intii sa le felicit pe feele care au nascut recent!

FELICITARI Danna_J, ai o Sara marisoara! Sa ajunga o domnisoara frumoasa si mancacioasa si sa va aduca toata bucuria din lume!!!Ma bucur sa aud de la sotul tau ca a fost o nastere usoara. Te asteptam sa revi intre noi si sa ne poestesti tu cum a fost!

FELICITARI Teodora, sa-ti traiasca minunea si sa va bucurati de ea! Si noi suferim de colici+++, si pare-se ca nimic nu ajuta. Doar alinare de la noi in momentele de suferinta! Am incercat Gripe Water, dar parca odata merge, iar alta data nu functioneaza defel, asa ca nu stiu ce sa zic.

Mamacita, An_k - nu am fost intr-o adevarata excursie, ci doar am facut o mini excursie cu masina, pina la vreo 50 km distanta de Christchurch, caci era o zi destul de urita, ba cu soare, ba cu ploaie, si la plimbarica nu puteam iesi. Asa ca, sa diversificam, ne-am suit cu catel , cu purcel in masina si atita tot. Asta se intimpla la 8 zile de viata, dar inainte de asta, la 6 zile, fusesem deja la plimbare in parc. Aici nu a spus nimeni ca nu ar fi voie sa scoatem bebelul afara. Din contra, chiar te sfatuiesc. Pediatru? Cum u am vazut eu ginecolog, la fel David nu o sa vada pediatru, decit doar daca(Doamne fereste)va fi nevoie. Dupa ce am nascut cu tanti chinezoaica, m-a dat pe mina unei moase, care are datoria sa ma viziteze de 5 ori postpartum, timp de 4 sapt, pina cind se activeaza Plunket. Asta este un fel de organizatie responsabila de bebei, care te viziteaza si ulterior tu mergi la sediul lor, ca sa-l verifice pe bebelus. Daca totul este normal, fara probleme, in grafic,nu ajungi sa vezi un doctor, ci doar asistentele de la Plunket. Iar daca sunt probleme de sanatate, nu la un pediatru o sa ajung, ci prima linie este tot medicul meu de familie, adica tanti chinezoaica. Si sincera sa fiu, am mare incredere in ea!

Oana - e asa de frumoasa Leti a ta!!! Cu atitia baietei de la mar-apr, o sa gasesti un ginerica frumusel pt ea!!!

Mamanati - te asteptam sa ne dai vesti bune!!!

Despre baita bebelui, eu am devenit a treia roata la caruta!!! Marian e asa de priceput, caci in ultimele seri l-am lasat pe el sa-i faca baita si cred ca incet incet o sa pierd si putina experienta pe care o cistigasem! Eu habar nu am ce produse de baie sa folosesc, caci cele despre care povetiti voi nu exista pe aici, iar ce exista, Mustela, zicea An-k ca nu e multumita (pina acum asta am folosit, cu rezultate bune, fara probeme). Johnson&Johnson nu au o faima prea buna, chit ca moasa mea le recomanda, atii le hulesc! Asa ca nu le-as prea folosi!

Am mai pus pozici cu minunica.
Mai fete va intrebasem si eu daca voi aveti necazuri cu iritatia fundicului si cum o tratati!?
Fug la somn, caci e deja tirziu si in curind ne da David desteptarea!
Pusici,
Oana si David (am ajuns la 16 zile - 3,900 kg, 56 cm,circumf cap 36 cm)
PS Ligia, nu dispera, cum ti-a mai zis cineva, daca bebe este fericit, si face pisu si cachi din greu, inseamna ca totul este in regula! Noi am avut 3.750 kg la nastere, dupa 3 zile cind am venit acasa aveam 3.440 kg, la 7 zile aveam 3.450 kg (deci nu crescuseram grozav), la 13 zile - 3.550 kg, iar azi la 16 zile suntem de 3.900 kg. In primele 2 sapt, nu i-au ei enorm in greutate, ar trebui sa ajunga la greutatea de la nastere, dar nu este de disperat daca nu se intimpla. Ai doar rabdare, si incearca sa-i dai doar sin daca el sa satura, de ce sa-i completezi cu formula? Doar fiindca nu ia in greutate conform graficelor!?

Tot noi

http://community.webshots.com/user/ocrainic

Mergi la inceput